Alles wat u moet weten over Istron, Kreta

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 6 januari 2022 en bijgewerkt op 25 april 2022
Alles over Istron, Kreta

Dit mooie dorpje aan het strand van Mirabello Bay is een prachtige uitvalsbasis voor het verkennen van de spannende oostkant van Kreta. Een grote verscheidenheid van ongerepte stranden en betoverende baaien wacht op u, samen met uitstekende huiselijke taverna's, charmante accommodaties, en alle diensten en gemakken die u nodig heeft voor een comfortabele en ontspannen vakantie.

Waar ligt Istron?

Istron is gunstig gelegen op minder dan 10 kilometer ten zuidoosten van Agios Nikolaos, de hoofdstad van de meest oostelijke regionale eenheid van Kreta. Istron ligt aan de beroemde Mirabello Baai. De naam betekent mooi uitzicht in het Italiaans, en de Venetianen gaven het de juiste naam. Dit is een prachtige baai met ongerept water, bezaaid met geheime inhammen, prachtige stranden, betoverende dorpjes en resorts van wereldklasse. Hoe begeerlijk de Mirabello baai ook is, het heeft nog veel van zijn authentieke karakter behouden. Het is ontwikkeld met een uitstekende smaak en met respect voor de natuurlijke omgeving.

Hoe kom je naar Istron, Kreta

Istron ligt op iets minder dan een uur rijden van de internationale luchthaven van Heraklion, Nikos Kazantzakis. Er is een autoverhuurbedrijf direct bij de luchthaven van Heraklion zodat u meteen op weg kunt. Of als u met de boot komt, dan kunt u een auto huren in Heraklion haven, die u gebracht kan worden wanneer u van boord gaat.

De rit naar Istron volgt een prachtig stuk kust alvorens over een weelderig schiereiland naar Agios Nikolaos te gaan, de hoofdstad van de regio. Van daaruit brengt een korte kustrit langs enkele uitstekende stranden u naar Istron.

voulisma tropical beach

Er is een goede verbinding tussen Heraklion en Istron en tussen Agios en Nikolaos en Istron, met verschillende KTEL bussen die dagelijks vertrekken. Voor KTEL dienstregelingen, kijk hier.

De geschiedenis van Istron, Kreta

Dit is een fascinerend gebied van Kreta met een rijke geschiedenis. Zoals een groot deel van Kreta, werd het gebied rond Istron en de Mirabello Baai bewoond door zowel de Minoïers als de Doriërs. De Minoërs waren een geavanceerde cultuur die tijdens de Bronstijd op Kreta bloeide. De Doriërs waren een van de vier etnische groepen van het klassieke Griekenland (samen met de Ioniërs, de Achaeërs en de Aeoliërs). U herkent hun naam misschien aan de Dorische zuilen. De Doriërs vielen Kreta binnen, en bouwden de stad Lato, waarvan de ruïnes nog steeds uitkijken over de baai van Mirabello. De Doriërs, op zoek naar een haven, daalden vanuit Lato af naar de kust.

Eiland van Spinalonga

Na het verval van zowel de Doriërs als de Minoërs kwam deze hele regio in een zeer rustige periode terecht. Het was moeilijk om zich er echt te vestigen, vanwege de regelmatige invallen van de Arabische piraten die de zeeën beheersten. Uiteindelijk, in de 15e eeuw, zagen de zeevarende Venetianen de waarde van deze prachtige streek in. Eerst ontwikkelden zij grote zoutpannen in de zee. Ze verdedigden deze tegen zowel de piraten als de Ottomanen door de bouw van een groot fort op het eiland Spinalonga in de latere helft van de 16e eeuw. Spinalonga werd een van de belangrijkste forten van de hele Middellandse Zee.

In 1715 veroverden de Ottomanen uiteindelijk het gebied, net als een groot deel van Kreta. Kreta werd uiteindelijk onafhankelijk in 1898, na de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog van 1821, en de Kretenzische Opstand van 1866 - 1869.

Wat te zien en te doen in Istron

Dit is een van Kreta's mooiste en meest ongerepte streken. Natuurlijk zijn de stranden rond de baai van Mirabello prachtig. Maar maak zeker van de gelegenheid gebruik om het binnenland in te rijden en het platteland en de traditionele dorpjes te verkennen, zoals het mooie Fourni.

Fourni Village

Deze regio van Kreta is beroemd om grotten - in feite zijn er meer dan 300 grotten die zijn onderzocht, en nog veel meer.

Er zijn ook kloven voor ongelooflijke wandelingen langs beekjes en oude watermolens, of door dramatische rotsachtige ravijnen.

Bezoek voor wat cultuur en landbouwonderwijs een wijnmakerij - dit gulle land heeft vele weelderige wijngaarden.

Mirabello Bay Kreta

Vergeet de zee zelf niet! Naast genieten van de stranden is dit een uitstekende plek om een privéboottocht te maken om geheime inhammen te verkennen en zelfs een glimp op te vangen van onderwaterruïnes. U kunt ook watersporten beoefenen en diepzeeduiken.

Geniet van de prachtige stranden bij Istron, Kreta

Dit is een van de beste gebieden voor strandliefhebbers. Niet alleen is het water ongerept en glinstert het in bijna niet te geloven juweeltinten, maar er is ook een grote verscheidenheid. Stap gewoon in de auto met wat zonnebrandcrème en strandlakens en ga op verkenning en u zult het strand vinden dat perfect bij u past.

boulisma beach - istron

In Istro zelf zijn er twee stranden - één is een kiezelstrand, en er is ook een zandstrand met ligstoelen en parasols. Vlakbij is Voulisma of Gouden Strand - een lang strand dat zo genoemd is vanwege het heerlijke zand. Ook dit strand heeft ligstoelen en parasols.

In het noorden, in de richting van Agios Nikolaos is het Ammoudara strand, vaak beschut tegen de wind en een goede keuze voor watersporten, hoewel het klein is en vol kan raken.

Als u doorrijdt langs Agios Nikolaos komt u bij Elounda Bay, bekend om zijn vele stranden.

De Mirambelo Golf in Elounda

Als u naar het oosten rijdt, vindt u heel dicht bij Istron Pacheia Ammos, wat "dik zand" betekent. Dit strand ligt aan een beschermde baai en heeft een kleine vissershaven.

Ga verder naar een van de beroemdste stranden ter wereld - zeker de moeite waard om de prachtige rit erheen te maken. Vai, op het meest oostelijke puntje van Kreta, ligt op ongeveer anderhalf uur van Istron. Hier vindt u een weelderig bos dat een unieke habitat is voor een soort dadelpalm - echt een klein paradijs.

Vai Beach

Kreta is zeer smal op het punt rond Istron, en de wildere stranden van de zuidkust zijn slechts een korte rit verwijderd. Ierapetra, aan de kust van de Libische Zee, ligt op slechts een half uur rijden. Ierapetra biedt een prachtige keuze aan blauwe vlag stranden met zuiver water. Sommige stranden zijn uitgerust met ligstoelen en parasols, terwijl andere ongerept en wild zijn. Ontdek Ferma, Agia Fotia, Koutsounari en Makrigialos, onder velen.

Strand van Chrissi Island

Sommigen zeggen dat het mooiste strand van Ierapetra helemaal niet aan de kustlijn ligt, maar op een eigen eiland - Chryssi. Dit brengt ons bij ons volgende onderwerp:

Activiteiten rond Istron

De diversiteit van de landschappen rond Istron is werkelijk adembenemend.

Terwijl u de ruigere zuidkust verkent, zult u zeker een boottochtje willen maken naar Chrissi eiland. Dit onbewoonde eiland van oogverblindend wit zand en schitterend turquoise water ligt slechts 8 mijl uit de kust van Ierapetra en is een habitat voor een zeldzame soort Libanese cipres. Het is er uitstekend zwemmen. Een regelmatige bootdienst vanuit Ierapetra kan u er naartoe brengen, en u vindt er een Cantina om u te verfrissen met een koel drankje na uw zwempartij.

chrissi island beach

Wat dacht je van speleologie en mythologie in één? De Psychro grot is één van de twee grotten waarvan men denkt dat het de geboorteplaats van Zeus is (de andere is de Ideon grot op de hellingen van Mt. Ida). De Psychro grot ligt op iets meer dan een uur rijden van Istron.

Het Sitia Geopark is een fantastische regio om te verkennen, 350 vierkante kilometer met diverse ecosystemen en zeldzame wilde dieren. Het Geopark omvat kloven om te wandelen, stranden om te verkennen, wetlands om vogels te kijken, en vele andere afleidingen voor natuurliefhebbers.

Richtis Gorge

Voor wandelingen biedt de Richtis-kloof veel drama en schoonheid, die u langs een beekje voert naar een dramatische waterval van 20 meter en een verfrissend koel zwembad. De Richtis-kloof ligt op ongeveer een uur rijden naar het oosten.

Culturele uitstapjes rond Istron

Voor wat geschiedenis, cultuur en oenologie in één, bezoekt u het Toplou klooster, op anderhalf uur rijden van Istron en heel dicht bij het Vai strand. In dit 15e-eeuwse klooster kunt u kostbare Byzantijnse iconen bekijken en vervolgens wijnen met lokale lekkernijen proeven.

Toplou Klooster

Agios Nikolaos zelf is een prachtige plaats om te bezoeken. Dit charmante havenstadje, de kleinste van Kreta's regionale hoofdsteden, heeft een prachtig "meer" in het centrum (het is eigenlijk verbonden door een smal kanaal met de zee). Agios Nikolaos heeft een klein en mooi archeologisch museum met Minoïsche vondsten van nabijgelegen opgravingen.

Spinalonga 's nachts

Geen reis naar de Mirabello Bay regio is compleet zonder een uitstapje naar Spinalonga eiland. Dit indrukwekkende Venetiaanse fort uit de 16e eeuw is eigenlijk beroemder vanwege zijn periode als leprakolonie in de eerste helft van de 20e eeuw. Leer meer over deze aangrijpende periode in de geschiedenis van het eiland, en verken de glorieuze Venetiaanse ruïnes - het hele eiland is een museum.

Waar te overnachten in Istron

Aangezien Istron slechts een paar kilometer verwijderd is van Agios Nikolaos, is het nooit moeilijk om een verblijfplaats te vinden. Van budgetvriendelijke hostels tot luxe resorts, er is voor elk wat wils in Istron. Dit gezegd hebbende, zijn hier de toppers die je niet mag missen:

Istron Bay Hotel

Een van de meest populaire en meest geliefde resorts in Istron is het Istron Bay Hotel. Dit luxe resort biedt een romantische omgeving met een verscheidenheid aan faciliteiten op maat voor reizigers zoals u, en het geeft een geweldige balans tussen waarde, comfort en gemak. Elke kamer is esthetisch ontworpen en voorzien van een minibar, een koelkast, een eigen badkamer en een balkon.

Adres: EO Agiou Nikolaou Sitias 109, Ag. Nikolaos
Website: https://www.istronbay.gr/
Contact: +30 2841 061303

Elpida Village

Zelfs met een beperkt budget kunt u genieten van een comfortabel en comfortabel verblijf in Elpida Village. De accommodatie ligt in Kalo Chorio's Istron regio, op amper 10 kilometer van Agios Nikolaos. Dit resort in dorpsstijl ligt op de hellingen van een prachtige heuvel met een spectaculair uitzicht op Mirabello Bay. Ter plaatse vindt u een zwembad, bar en restaurant.

Adres: Kalo Chorio, Istron, Agios Nikolaos, Kreta
Website: https://www.elpidavillage.gr/
Contact: +30 2841 061403

Kounenos Appartementen

Als u op zoek bent naar een comfortabele plek om te verblijven, dan is Kounenos Apartments de perfecte plek voor u. Deze plaats beschikt over studio's en appartementen uitgerust met airconditioning, kitchenettes, tv's en balkons met uitzicht op het dorp of de zee. Ze bieden ook een bar bij het zwembad en gratis WiFi in de openbare ruimtes.

Adres: Kalo Chorio, Istron, Agios Nikolaos, Kreta
Website: https://kounenos-apartments.gr/
Contact: +30 2841 061350

Waar te eten in Istron

In Istron vindt u een ruim aanbod aan tavernes en restaurants, waar zowel traditionele Kretenzische gerechten als internationale gerechten geserveerd worden. Hier zijn enkele van de beste plaatsen om te eten in Istron:

Pelagos

Pelagos is een restaurant in Agios Nikolaos, op slechts een paar kilometer van Istron, dat uw smaakpapillen zal doen watertanden. Ze serveren vlees, zeevruchten en vegetarische gerechten van over de hele wereld. De sfeer is gezellig en de bediening is onberispelijk.

Adres: Stratigou Koraka 10, Agios Nikolaos, Kreta
Website: https://www.facebook.com/Pelagos-331674793603958?_rdc=1&_rdr
Contact: +30 2841 082019

Meraki

Meraki is een ontspannen, elegant en modern restaurant/café in Istron dat een unieke mix biedt van de traditionele Kretenzische keuken met internationale smaken. De gerechten zijn artistiek opgediend en absoluut heerlijk. Bovendien is het personeel vriendelijk en gastvrij.

Adres: Saint Nicolas Kalo Chorio, Istron, Agios Nikolaos, Kreta
Website: https://website-7651045289787761741145-restaurant.business.site/
Contact: +30 697 673 0140

Taverna Kavos

Van zeevruchten tot vleesgerechten, Taverna Kavos heeft het allemaal. Deze taverne ligt in het hart van Istron en biedt een geweldige ambiance, vriendelijke service en redelijke prijzen. Het is een ideale plek voor een informele maaltijd met familie of vrienden.

Adres: Kalou Xwriou, Istron, Agios Nikolaos, Kreta
Website: https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g1191579-d2061357-Reviews-Taverna_Kavos-Istron_Agios_Nikolaos_Lasithi_Prefecture_Crete.html
Contact: +30 2841 061330

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis