Alles wat je moet weten over Bali – Kreta

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 9 juli 2020 en bijgewerkt op 13 februari 2023.
Bali Kreta

Bali is een ideaal strand stadje voor mensen die een ontspannen strandvakantie willen. Naast het feit dat het mooi is, is het erg handig - je vindt alles wat je nodig hebt in Bali, inclusief winkels en een verscheidenheid aan taverna's. In deze gids vindt je alles wat je moet weten over Bali.

Alles wat je moet weten over Bali – Kreta

Waar ligt Bali, Kreta?

Bali is een prachtige badplaats aan de noordkust van Kreta, tussen Rethymno en Heraklion. Het ligt 30 km van Rethymno en 45 km van Heraklion, en is overal gemakkelijk te bereiken. Bali ligt in zijn eigen naar het oosten gerichte baai.

Luchtfoto's van Bali

Hoe kan je Bali, Kreta bereiken

Bali is een van de gemakkelijkste plaatsen om te bereiken op Kreta. Als je in Heraklion's Nikos Kazantzakis International Airport aankomt, kun je een auto ophalen bij het Rental Center Crete direct op de luchthaven en ben je in een mum van tijd onderweg of in het auto huren op Bali. De rit duurt ongeveer 45 minuten. Als je met de veerboot naar de haven van Rethymno gaat, dan kan er een auto op je wachten in de haven. De rit duurt ongeveer een half uur. In beide gevallen is de weg goed en de rit is heerlijk.

Landelijke weg in Bali stad

Als je de KTEL openbare bus wilt nemen, dan zijn er de hele dag door frequente ritten. Kijk hier voor de dienstregeling.

De geschiedenis van Bali, Kreta

Deze charmante baai die naar het oosten is gericht – wat betekent dat ze over het algemeen een rustige zee heeft - was een slaperig vissersdorpje. Maar omdat het zo mooi is, en het water zo rustig is, was het een uitstekende locatie voor toeristische ontwikkeling. Het is nu zowel charmant als handig voor bezoekers. Deze regio van Kreta heeft een lang Venetiaans erfgoed, dat je zowel in het nabijgelegen Rethymno als in Heraklion zult zien. Elk van deze havensteden wordt gekenmerkt door een charmante Venetiaanse invloed in de architectuur, waardoor ze een romantische sfeer hebben. Vele eeuwen daarvoor was dit het Kreta van de Minoïers, de geavanceerde bronstijd beschaving die bloeide van 2700 tot 1450 voor Christus. Bali zelf ligt op de plaats van de oude Romeinse stad Astale.

Wat is er te zien en te doen in Bali

Omdat Bali zo gunstig gelegen is, is het ook een ideale thuisbasis om te genieten van nabijgelegen activiteiten en interessante excursies.

Geniet van je Strandvakantie - Prachtige Stranden in de buurt van Bali, Kreta

trap naar het strand van Varkotopos

Bali zelf heeft prachtige stranden. Er zijn eigenlijk drie baaien in Bali – in de eerste vind je een mooi kiezelstrand genaamd Livadi, een paar taverna's, en een luxe hotel. De tweede baai is het centrum van Bali, waar je meer taverna's, plus winkels, en meer hotels en plaatsen om te verblijven, evenals een haven vindt. Het kleine strand hier - Varkotopos genaamd – heeft ondiep water en is zeer kindvriendelijk. Verderop vindt je het populaire Limani strand. De derde baai is heerlijk om te zwemmen en heet Karavostasis Beach. Dit is de kleinste en mooiste baai.

Karavostasi strand op Bali

Dit gebied van de noordkust van Kreta is bezaaid met het ene mooie strand na het andere.

Stranden ten Oosten van Bali

In het oosten vindt je Glaros, Kalo Chorafi, Alminda, en Pera Gallini - allemaal op 10 tot 15 minuten rijden van Bali.

Glaros is bijzonder charmant, met een klein eilandje. Dit strand is meer afgelegen, en is bereikbaar via een pad vanaf de weg. Als je over de heuvel gaat, kom je bij een nog mooier strand.

Hoofdstrand op Bali

Stranden ten westen van Bali

In het westen, richting Rethymno, vindt je Panormo, op ongeveer 15 minuten afstand met de auto. Panormos is een andere natuurlijke haven met kalm water. Er zijn hier verschillende stranden, en het belangrijkste, Limanaki genaamd, is zowel rustig als ondiep - een zeer kindvriendelijk strand. Dit is een full-service strand, met ligstoelen en parasols, watersporten, en tal van plaatsen om een snack of een maaltijd te krijgen. Voor meer afzondering kun je naar het strand in het oosten gaan, wat niet zo georganiseerd is.

Stranden aan de Zuidkust van Kreta

Preveli strand

Maar een van de beste dingen wanneer je in de buurt van Rethymno blijft is de gemakkelijke toegang tot de stranden van de zuidkust van Kreta aan de Libische Zee. Deze stranden hebben een wilder karakter en zijn gewoonweg prachtig.

Preveli Beach heeft een palmbos langs de oevers van een rivier die uitmondt in de zee, aan de monding van een fantastische kloof. Je bereikt het strand via een trap van bovenaf - het is een behoorlijke afdaling, maar het uitzicht op de weg naar beneden is absoluut geweldig.

Agia Galini is een betoverend traditioneel vissersdorpje dat een mooi karakter behoudt, ook al is het in populariteit toegenomen en biedt het onderdak aan meer toeristen sinds het in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw werd ontdekt. Het kiezelstrand heeft prachtig helder water.

Activiteiten in de buurt van Bali

Dit is een van de meer geconcentreerde gebieden van het eiland, wat betekent dat veel activiteiten op een zeer gemakkelijke afstand liggen.

belangrijkste zandstrand

Acqua Plus

Het grootste waterpark van Kreta - Acqua Plus - ligt ten oosten van Heraklion en is ongeveer een uur rijden, ten oosten. Hoewel Kreta zoveel spectaculaire stranden heeft, kan dit populaire waterpark een leuke afwisseling zijn, vooral als je met kinderen reist.

CretAquarium / Thalassocosmos

Thalassocosmos

Het CretAquarium is een fantastische plek om te bezoeken, zowel voor het plezier als voor het onderwijs. Het maakt deel uit van de Thalassocosmos ("zeewereld"), gewijd aan mariene wetenschap en onderwijs, een van de grootste van deze faciliteiten in het Middellandse Zeegebied. Leer over de aquatische ecosystemen en enkele van de mooie bewoners van de Kretenzische zeeën, zoals de geliefde Caretta-Caretta zeeschildpad.

Grotten die je kunt verkennen in de buurt van Bali

Voor iets wat een beetje ongewoon is, kun je een bezoek brengen aan een aantal geweldige grotten. Omdat het zoveel fantastische stranden heeft, realiseren veel mensen zich niet dat Kreta een paradijs voor speleologen is. Er zijn veel beroemde grotten op het eiland:

De Melidoni-grot was de thuisbasis van Talos, de gigantische bronzen mythische beschermer van Kreta is. Zelfs voordat dit gebeurde, tonen de bevindingen aan dat het een plaats van aanbidding was voor de Minoïers. De Melidoni-grot speelt ook een rol in de moderne geschiedenis van Kreta - het was ook de plaats van het martelaarschap van vele Kretenzers tijdens de revolutie tegen de Ottomanen. De grot is genoemd ter ere van een van de helden in de opstand. De Melidoni-grot ligt 14 km van Bali.

Gelegen in de buurt van het dorp Zoniana, wordt de grot van Sfendoni beschouwd als een van de meest spectaculaire, met stalactieten, stalagmieten, en zuilen van rotsen. De Sfendoni-grot ligt op iets minder dan 40 km. van Bali. De rit voert je door prachtig Kretenzisch terrein, tot een hoogte van 630m.

Lees ook: Alles wat u moet weten over Adelianos Kampos Kreta

Culturele Excursies in de buurt van Bali

Gelegen tussen de prachtige havensteden Rethymno en Heraklion, is Bali de perfecte thuisbasis voor culturele excursies.

Traditionele dorpen in de buurt van Bali - Margarites

Margarites

De dorpen van de Rethymno prefectuur bieden een blik op de schoonheid van het traditionele Kretenzische leven. Margarites, een half uurtje van Bali, is een van de mooiste van allemaal. Dit pittoreske dorpje is al sinds de oudheid beroemd om zijn aardewerk. Er is een afzetting van natuurlijke klei van uitzonderlijke kwaliteit. In de ateliers in Margarites maken ambachtslieden zowel mooi serviesgoed en vaatwerk, als heerlijk inventieve oude ontwerpen – stukjes geschiedenis die je mee naar huis kunt nemen. Dit is een uitstekende plek om de traditionele Kretenzische keuken te proeven.

Het Archeologisch Museum van Eleutherna

Het oude Eleutherna, de Griekse stadstaat die ook wel Apollonia wordt genoemd, werd rond 900 voor Christus gekoloniseerd door de Doriërs en bloeide op in het Byzantijnse tijdperk. Dit is dus een ongewoon rijke archeologische site, die ook ruïnes van de Romeinse en Byzantijnse tijd bevat. Er is een museum dat de vondsten van de opgravingen toont. Het Archeologisch Museum van Eleutherna ligt op 30 km van Bali.

Knossos Paleis

Noordelijke ingang in Knossos Palace

Een van de mooiste archeologische sites van heel Griekenland is Knossos, het Paleis van de Minoïsche Zee. Het werd levendig gerestaureerd door Sir Arthur Evans – de grote rode zuilen inbegrepen – aan het begin van de 20e eeuw en geeft een fascinerende kijk op deze oude samenleving. Dit is de plaats van de legendarische Minotaurus in zijn labyrint. De beroemde fresco's, zoals de Bull Jumper en de Prince of the Lilies, zijn ter plaatse nagemaakt. De originelen, plus talloze andere fascinerende vondsten uit de opgraving, zijn ondergebracht in het Archeologisch Museum van Heraklion. Een bezoek aan beide musea zorgt voor een geweldige dag vol cultuur. Knossos ligt op iets minder dan een uur rijden van Bali. Het Archeologisch Museum van Heraklion ligt op ongeveer 50 minuten afstand.

De Bali Regio van Kreta Verkennen

Bali is een van de meest centrale locaties voor het verkennen van Kreta. Het ligt halverwege tussen twee prachtige havenstadjes, heeft gemakkelijke toegang tot de dramatische zuidkust en het bergachtige binnenland, en ligt dicht bij vele uitstekende stranden. Het is ook erg handig, en biedt alle diensten die een toerist nodig kan hebben in de stad of op een gemakkelijke afstand.

Waar te overnachten op Bali

Bali heeft een ruim aanbod aan accommodaties die aan uw wensen en voorkeuren voldoen. Deze badplaats zal u niet teleurstellen, of u nu op zoek bent naar een luxe hotel om uw reis onvergetelijk te maken of een goedkope maar comfortabele omgeving. Hieronder vindt u enkele van de populairste locaties die de moeite waard zijn om te bekijken:

Bali Star Resort Hotel

Bali Star Resort hotel ligt direct aan het strand, is een populaire vakantieplek voor koppels en gezinnen. Het resort biedt directe toegang tot een zandstrand met een strandbar om u te helpen ontspannen. Een tuin in mediterrane stijl en een primair restaurant met een heerlijk aanbod van Kretenzische specialiteiten zijn ook beschikbaar op het terrein. Bovendien zijn alle kamers en suites ontworpen met comfort in het achterhoofd, met moderne gemakken om aan al uw behoeften te voldoen.

Adres: Bali, Kreta 740 57 Griekenland
Website: https://www.balistar.gr/
Contact: +30 2834 094212

Atali Grand Resort

Een ander hotel dat u niet mag missen is het Atali Grand Resort. Dit luxueuze hotel kijkt uit over de oceaan met een prachtig uitzicht en een buitenzwembad voor de gasten om van te genieten. De kamers zijn ruim en elegant ingericht, compleet met alle voorzieningen die u tijdens uw vakantie nodig zou kunnen hebben. Er is ook een tennisbaan in de buurt, evenals een restaurant en een bar.

Adres: Bali, Kreta 74057 Griekenland
Website: https://ataligrandresort.com/
Contact: +30 2834 094141

Filion Suites Resort & Spa

Het Filion Suites Resort & Spa heeft een ontspannen sfeer en is een geweldige plek om te verblijven als u op Bali bent. Dit resort met alle suites biedt tal van activiteiten op het terrein en een prachtig uitzicht op de oceaan en de bergen. De kamers zijn ontworpen met comfort in het achterhoofd, en u zult graag een duik nemen in een van de zwembaden of een hapje eten bij de bar aan het zwembad.

Adres: Bali, Kreta 74057 Griekenland
Website: https://www.filionhotel-crete.gr/
Contact: +30 2834 094300

Waar te eten op Bali

De restaurants op Bali zijn een genot voor u als u uw eetlust wilt stillen met de meest voortreffelijke Kretenzische gerechten die er zijn. Hier zijn een paar locaties die u absoluut moet bezoeken:

Galini Taverna

Van frietjes, gegrilde vis en salades tot verrukkelijke desserts, Galini Taverna serveert een beetje van alles dat uw smaakpapillen gelukkig zal maken. De sfeer is warm en uitnodigend, waardoor het de perfecte plek is om te ontspannen na een dag sightseeing. Ook het uitzicht op zee maakt uw maaltijd nog aangenamer.

Adres: Bali, Kreta 74057 Griekenland
Website: https://www.facebook.com/Galini-Taverna-bali-1606483866331426/
Contact: +30 698 956 3012

Isla Food and Coffee

We hebben allemaal onze dagelijkse dosis koffie nodig, en waar kun je die beter krijgen dan bij Isla Food and Coffee. Dit café biedt een grote verscheidenheid aan koffiedranken, maar ook gebak, sandwiches, salades en desserts. Het is de perfecte halte voor wie op zoek is naar een snelle hap of een verfrissend drankje.

Adres: Bali, Kreta 74057 Griekenland
Website: https://www.facebook.com/Isla-Bali-1276465729164584/
Contact: +30 2834 094235

Taverna Karavostasi

Het eten in Taverna Karavostasi, dat vlak aan zee ligt, is een echte Kretenzische ervaring. De zeevruchtenschotels zijn absoluut verrukkelijk en zullen u zeker naar meer doen verlangen. Het is een populaire plek voor zowel plaatselijke bewoners als bezoekers, dus vroeg komen of reserveren is een must als u het lekkere eten niet wilt missen.

Adres: Bali, Kreta 74057 Griekenland
Website: https://www.facebook.com/karavostasitaverna/
Contact: +30 2834 094267

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis