Alles Wat Je Moet Weten Over Panormo, Kreta

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 17 maart 2021 en bijgewerkt op 28 juni 2023.
Alles over Panormo Kreta

Panormo is een prachtige strandbestemming, de toplocatie maakt het een perfecte bestemming voor zowel een romantische als een familievakantie. Hier is alles wat u moet weten over Panormo, Kreta.

Waar ligt Panormo, Kreta?

Panormo, Kreta, is zeer gunstig gelegen. Het ligt aan de noordkust van Kreta, tussen Chania en Heraklion, ruwweg in het centrum van het eiland, met gemakkelijke toegang tot veel van Kreta's meest opwindende regio's en activiteiten.

Hoe Kom je op Panormo Kreta

Kustdorp van Panormo

Het is heel gemakkelijk om bij Panormo te komen. Als u aankomt op de internationale luchthaven Nikos Kazantzakis in Heraklion, vindt u uw auto op de luchthaven van Heraklion, zodat u in een mum van tijd op de weg kunt zijn. Vanaf de luchthaven brengt de hoofdweg die langs de noordkust loopt u er in iets minder dan een uur naartoe. Als u aankomt op de luchthaven Chania International Ioannis Daskalogiannis, vindt u ook ons autoverhuurkantoor op de luchthaven Chania, met een eenvoudige toegang tot de belangrijkste kustweg. De rit duurt ongeveer anderhalf uur. Panormo ligt ten oosten van Chania, en ten westen van Heraklion. Als u met de veerboot in Chania of Heraklion aankomt, kan er een auto op u wachten in de haven van Heraklion, zodat u meteen op de weg kunt zijn als u aanmeert.

Restaurant met uitzicht op zee in Panormo

Als u de voorkeur geeft aan het openbaar vervoer, vindt u verschillende bussen die de hele dag door vertrekken vanaf alle KTEL-stations KTEL stations - Heraklion, Rethymnon, en Chania.

De Geschiedenis van Panormo

Panormo, waarvan de naam betekent dat het een plaats is met een natuurlijke haven, was ooit de oude Romeinse haven van Axos. Ook het vroege Panormo was een belangrijke stad, gezien de grootte van de ruïnes van een fantastische 5e of 6e eeuwse Basiliek - Agia Sophia. Deze grote basiliek - 54 meter bij 23 meter, werd in de 7e eeuw bijna vernietigd door Arabische indringers, en werd in 1948 opgegraven door Nicholas Platon. Panormo kreeg later ook de naam Kastelli (kasteel/fort) van Mylopotamos, toen het werd versterkt door de Genuezen in het begin van de 13e eeuw. Het werd later overgenomen door de Venetianen.

Panormo Beach

Wat te Zien en te Doen in Panormo

Panormo is een fantastisch strandstadje. Het heeft precies de juiste mix van modern gemak en traditionele sfeer. De natuurlijke haven is het centrum van drie mooie baaien waar de stad omheen ligt. Dit betekent dat er drie geschikte stranden zijn om uit te kiezen. De centrale haven, dankzij de lange golfbreker die de haven beschermt, is de rustigste, maar alle drie zijn ze redelijk beschut tegen de beroemde Meltemi wind die de zee langs de noordkust van Kreta omhoog kan gooien. Op de stranden kunt u een verscheidenheid aan watersporten uitproberen. Er is ook een duikcentrum op het meest westelijke strand als u een duikervaring wilt hebben. De stad zelf is een fantastische plek voor een romantische wandeling. Smalle steegjes zijn omzoomd met traditionele huizen, sommige met mooie Italiaanse - stijl balkons. Men kan een bezoek brengen aan de ruïnes van de Genoese vesting, evenals die van de beroemde christelijke basiliek Agia Sophia.

Geniet van een strandvakantie- Prachtige stranden in de buurt van Panormo

Panormo is de ideale locatie om enkele van de mooiste stranden van Kreta te bereiken. Naast de uitstekende stranden in de stad, kunt u een aantal van de beroemdste stranden van Griekenland bezoeken.

Bali Luchtfoto's

Voor een snelle en makkelijke strandexcursie ligt een van de meest populaire stranden langs de noordkust op slechts 15 minuten rijden met de auto. Het strand van Bali is ook ingesloten in een golf. Hier vindt u niet één, maar vier stranden, allemaal zanderig en met ongerept water en rust. Dit is ook een goede plek om af te koelen, aangezien de bronnen van de Psiloritis bergketen op sommige plekken in de zee stromen. Alle stranden zijn goed georganiseerd.

Panormo-strand bij Rethymno

Langs de noordkust, ongeveer anderhalf uur rijden naar het westen, ligt de beroemde Seitan Limani. Een natuurlijke rotsformatie van witte kliffen maakt een haven die van bovenaf op een lichtbout lijkt. Het is een fantastisch, bijna maanvormig landschap. De afdaling naar het strand kan verraderlijk zijn - gesloten schoenen zijn een betere keuze voor de klim naar beneden. De rit naar het strand is natuurlijk absoluut fantastisch, met uitzicht op de noordkust langs de weg.

Preveli-strand aan de Libische Zee

De zuidkust van Kreta, langs de Libische Zee, heeft een aantal absoluut prachtige stranden. Het water van de zuidkust staat bekend als kristalhelder en iets knapper dan het water van de noordkust. Een van de bekendste stranden van de zuidkust is het Preveli-strand. Bij het beroemde klooster zijn er vele trappen die naar de zee aflopen. De uitzichten zijn spectaculair, net als de aanblik van het strand van bovenaf. Het Preveli-strand ligt aan de monding van een rivier die in zee uitmondt. De oevers van de rivier zijn dik met palmbomen, waardoor dit een van de meest exotische stranden van Kreta is. De rit door de bergen naar de zuidkust is al even dramatisch en adembenemend. Het duurt ongeveer een uur om van Panormo naar Preveli te komen. Terwijl u hier beneden bent, kunt u nog een uur rijden naar het oosten richting Agia Galini - een beroemde badplaats van de zuidkust, met beide georganiseerde stranden bij de haven, en verder naar het oosten wat wildere stranden om te verkennen.

Kreta Matala Beach 2020

Nog eens 45 minuten brengt u naar Matala, een van de beroemdste stranden ter wereld, dankzij het spelen van een dergelijke rol in de tegencultuur van de late jaren zestig en zeventig. Volg in de voetsporen van Joni Mitchell, Bob Dylan, Joan Baez, en anderen die hier hun eigen paradijs ontdekten tussen de grotten in de kliffen en het ongerepte water.

Activiteiten rondom Panormo

Hoe prachtig de stranden van Kreta ook zijn, je zult ook wat tijd willen vrijmaken om de bergen te leren kennen. Kreta is een van de beste bestemmingen om te wandelen in Griekenland, en er zijn wandelingen voor elk niveau van vaardigheid en uithoudingsvermogen. De Arkadi-kloof leidt vanaf het gelijknamige klooster en brengt u na 2 uur wandelen naar het dorp Pikris, dat een aantal mooie Venetiaanse monumenten heeft. De kloof is gevuld met een prachtige flora.

Wandelen in Samaria

Ben je klaar voor een meer serieuze wandeling? Overweeg de Samaria-kloof aan te pakken. De ingang van de kloof bij Xyloskalo is ongeveer twee uur rijden van Panormo. De kloof zelf gaat allemaal bergafwaarts - maar 17 kilometer daarvan brengt je door een aantal van de meest gevarieerde en dramatische terreinen van Kreta. Echt een levenservaring!

Spili Leeuwfontein

Als u het zuiden van de regionale eenheid Rethymnon verkent - bijvoorbeeld op weg naar het strand van Preveli - kunt u gemakkelijk een van de charmantste bergdorpen van Kreta bezoeken. Spili, op een hoogte van 430 meter, heeft koelere temperaturen en zoet ruikende lucht. De stad is het meest bekend om zijn fontein, waar het koele, frisse water uit de monding van 25 stenen leeuwen stroomt. Dit is 45 minuten rijden van Panormo.

Margarites Village

Een ander mooi dorp om een echte smaak van het traditionele Kreta te krijgen is Margarites. Dit prachtige dorp ligt op slechts 20 minuten rijden landinwaarts van Panormo. Naast de traditionele architectuur en de charmante klassieke taverna's en cafés waar u heerlijk echt Kretenzisch kunt eten, is dit dorp beroemd om zijn aardewerk. Er zijn veel pottenbakkerswerkplaatsen te bezoeken, met fijne handgemaakte en handbeschilderde producten. Ze maken ook veel ingenieuze ontwerpen uit de oude wereld.

Culturele Excursies Rond Panormo

Preveli Klooster

Naast het strand van Preveli is het klooster waar het naar vernoemd is een van de meest interessante van Kreta. Het is een heroïsche plek, die gedurende de hele geschiedenis een rol heeft gespeeld in de Kretenzische opstand tegen de Ottomanen en het verzet tegen de Duitsers in WWII. De vroegste delen van het klooster dateren uit 1584. De uitzichten vanaf hier zijn natuurlijk absoluut verbazingwekkend.

Arkadi-klooster

In plaats van de weg terug te gaan, kunt u een lus maken om terug te keren, waarbij u langs een van de beroemdste en mooiste kloosters van Kreta gaat. Het Arkadi klooster is een prachtig voorbeeld van de architectuur van de Kretenzische Renaissance - met elementen van Barok detail. De 16e eeuwse centrale kapel is een wonder. Dit was een plaats van cultuur, voor het leren en de kunsten, en het klooster bloeide op in zijn versterkte omheining. Monnikscellen omringen het. Er is een museum ter plaatse en er zijn prachtige iconen te zien. Dit klooster speelde ook een grote rol in de trotse geschiedenis van Kreta en was de plaats van een tragische holocaust in 1866, waar het dappere offer van bijna 1000 Kretenzers plaatsvond.

Wijnmakerij Kourkoulou

Kreta heeft een geschiedenis van wijnproductie die duizenden jaren oud is. Een bezoek aan een wijnmakerij is niet alleen een traktatie voor oenofielen, maar ook een betekenisvolle culturele ervaring. Er zijn verschillende wijnmakerijen in de regio Panormo. In de Koukourlou familie wijnmakerij kunt u wijnen proeven van accentdruivenrassen die zij verbouwen. Echt een slokje van de historische wijnbouw van Kreta. De Kourkoulou wijnmakerij ligt op ongeveer 40 minuten van Panormo.

Lees ook: Skaleta Kreta: Lees alles wat u over Skaleta moet weten voordat u het bezoekt!

Bezoek aan Panormo

Panormo is een bijzonder goede keuze voor gezinnen vanwege het gemak, de gezinsvriendelijke stranden en de schoonheid en toegankelijkheid van de locatie. Het is centraal gelegen aan de noordkust en is een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de rest van Kreta.

Hoofdstraat in Panormo

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis