Alles wat u moet weten over Adelianos Kampos Kreta

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 2 maart 2022 en bijgewerkt op 5 juli 2023.
Adelianos Kampos Kreta

Het lieflijke kustplaatsje Adelianos Kampos in het noorden van Kreta bij Rethymno is een geschikte bestemming voor wie geïnteresseerd is in een ontspannen strandvakantie en in gemakkelijke toegang tot enkele van de boeiendste bezienswaardigheden en activiteiten van Kreta.

Waar ligt Adelianos Kampos?

Adelianos Kampos ligt direct buiten Rethymnon, slechts 4 kilometer ten oosten van de stad. Het ligt aan de rand van de Adelische Laagvlakte, waaraan het zijn naam ontleent - "Kampos'' betekent vlakte. De mooie Venetiaanse havenstad Rethymnon ligt tussen Chania in het westen en de hoofdstad Heraklion in het oosten.

Hoe komt u naar Adelianos Kampos

Heraklion Vliegveld

Adelianos Kampos is heel gemakkelijk te bereiken, in het hart van de noordkust van het eiland. Als u aankomt op Nikos Kazantzakis International Airport in Heraklion, kunt u uw huurauto direct ophalen op de luchthaven van Heraklion. Daarvandaan kunt u direct de snelweg op en bent u in een uurtje in Adelianos Kampos.

Als u met de veerboot aankomt, kan er direct in de haven een auto voor u klaarstaan.

 Blue Star Veerboot in Chania naar Piraeus Route

Er is ook een autoverhuurdepot op de luchthaven van Chania. Ook als u aankomt met de veerboot, kan een auto u ophalen in de baai van Souda - de veerhaven voor Chania - en dan kunt u meteen op weg. Van hieruit is Adelianos Kampos ook maar een uurtje rijden.

De geschiedenis van Adelianos Kampos

Het stadje Adelianos Kampos zelf is betrekkelijk nieuw - een uitbreiding van de stad Heraklion als antwoord op de groei en een perfecte plaats om bezoekers te ontvangen. Het strand is fantastisch voor wie van georganiseerde stranden houdt.

De Adelianos Kampos is een vruchtbare vlakte, de grootste van de gemeente Arkadi. Olijfgaarden en wijngaarden bloeien hier.

Adelianos Kampos in Rethymno

Het naburige Rethymno is rijk aan een fascinerende geschiedenis. Deze mooie havenstad staat vol met Venetiaanse architectuur en monumenten. Maar zoals op de meeste plaatsen op Kreta begon de geschiedenis natuurlijk al veel eerder, in de Bronstijd met de Minoërs, toen de stad "Rithymna" heette. Op munten uit die tijd staat een cirkel gemaakt van twee dolfijnen, het stadswapen.

Wat te zien en te doen in Adelianos Kampos

Adelianos Kampos heeft een strand van bijna 2 kilometer lang, en dat is natuurlijk de belangrijkste attractie - het mooie water, de voorzieningen, en de watersportmogelijkheden. Maar natuurlijk is men hier in alle opzichten centraal gelegen - naast het lieflijke Rethymnon, direct tussen de twee Venetiaanse steden Chania en Heraklion, en op een van de smalste punten van het eiland met snelle toegang tot de pracht van de zuidkust en al zijn vele bezienswaardigheden. Er zijn veel uitstekende dingen te zien en te doen heel dicht bij Adelianos Kampos.

Beaches Near Adelianos Kampos, Crete

Stranden zijn natuurlijk één van de belangrijkste redenen om Kreta te bezoeken, en met een auto kunt u de allermooiste daarvan ontdekken. Hier zijn enkele van de beste stranden op een gemakkelijk en mooi eindje rijden van Adelianos Kampos.

 Hoofdstrand op Bali

Bali beach zijn eigenlijk verschillende stranden - een reeks inhammen die naar het oosten gericht zijn. De eerste is Livadi, een mooi kiezelstrand, met taverna's in de buurt. In de centrale baai, waar meer taverna's en winkeltjes zijn en een haventje, ligt het ondiepe, kindvriendelijke Varkotopos strand. Voor het beste zwemwater gaat u naar de kleine derde baai, waar het strand Karavostasis is.

Frangokastello

Aan de zuidkust wachten u tal van schitterende stranden. De Libische zee heeft frissere temperaturen en ongerepte, ongerepte stranden met veel minder mensenmassa's. Frangokastelo - "Het Frankische kasteel" wordt omlijst door het gelijknamige prachtige Middeleeuwse fort. Het strand heeft ondiep en kristalhelder water, en veel diensten in de buurt. Frangokastelo ligt op ongeveer een uur en een kwartier van Adelianos Kampos.

Plakias strand

Direct ten zuiden van Adelianos Kampos en op slechts 45 minuten afstand liggen de stranden van Souda en Plakias. Er stroomt een zoetwaterrivier naar het strand van Souda, dus er is veel begroeiing, wat de schoonheid van het zuivere zand en het turkooizen water nog groter maakt. Het nabijgelegen Plakias beach is een full-service strand met ligstoelen en parasols, douches, en kleedkamers. Hier kunt u watersporten beoefenen en beachvolleyballen, of gewoon luieren in de schaduw onder de tamarisken.

 Schitterend palmbomengebied in Preveli Beach

Ten slotte ligt iets ten oosten van hier het schitterende Preveli beach. Bereid u voor op een wandeling langs de vele, vele trappen die de klif afdalen. Maar u merkt er niets van, vanwege het schitterende uitzicht op de golven en het palmbos langs de oevers van de rivier die door de kloof stroomt.

Activiteiten in de buurt van Adelianos Kampos

Haven van Rethymno

Centraal gelegen, is Adelianos Kampos perfect voor sightseeing. Rethymno zelf, vlak naast de deur, is een heerlijke bestemming voor een ochtendkoffie en een wandeling rond de jachthaven, of een romantische avond in een taverna. De Rimondi fontein in de oude stad en het Venetiaanse Fortezza fort dat de haven bewaakt, voegen veel sfeer toe.

Rimondi fountain in Rethymno

Chania, op een uurtje rijden, wordt algemeen beschouwd als de mooiste stad van Kreta. Van de Venetiaanse boothuizen tot de betoverende traditionele architectuur, geschilderd in roze en oker, tot de Giali Tzami oude moskee, de haven is prachtig - loop naar de Egyptische vuurtoren voor een ongewoon uitzicht, en verdwaal dan al slenterend in de naar jasmijn geurende steegjes van de oude stad.

Chania Haven

Er zijn ook enkele betoverende dorpjes in de buurt van Adelianos Kampos, die u een authentieke ervaring van Kreta zullen geven. Eén daarvan is Spili - een verfrissend groen bergdorpje dat een gemakkelijke omweg vormt op uw weg naar de zuidkust. Traditionele taverna's en kleine winkeltjes met plaatselijke kunstnijverheid zijn reden genoeg, maar de ster van Spili is de fontein, die dateert uit de Venetiaanse tijd. Koud fris bergwater gutst met grote kracht uit de monden van vele leeuwenkoppen, die uit steen gehouwen zijn.

Spili Lion Fountain

Margarites dorp, op ongeveer een half uur van Adelianos Kampos, heeft een eeuwenoude traditie in keramiek, dankzij de voortreffelijkheid van de plaatselijke klei. Hier kunt u vele werkplaatsen bezoeken die zowel oude ontwerpen vervaardigen - vernuftige vernieuwingen zoals de "Pythagoras beker", als prachtig handbeschilderd serviesgoed.

Margarites dorp

Wist u dat Kreta zijn eigen bijzondere inheemse druivensoorten heeft, die uit de oudheid dateren? U kunt uw kennis van de Kretenzische wijnen vergroten tijdens uw verblijf in Oinochoos House, even ten westen van Rethymnon, op een prachtig terras met uitzicht op zee. U kunt ook een bezoek brengen aan de wijnstokken zelf, die verbouwd worden op de door een familie gerunde wijngaard Kourkoulou, waar u ook kunt genieten van een proeverij van soorten als vidiano en liatiko.

 Kourkoulou Wijnmakerij Kreta

Bent u op zoek naar een klassiek Kretenzisch avondje uit, compleet met uitstekend Lyra spel, traditionele dansen, en Kretenzische meze met raki? Ga dan naar Poliou House in het dorp Asteri. Als u overdag gaat, kunt u het museum bezoeken, dat u een goed beeld geeft van de traditionele Kretenzische levensstijl van voor de oorlog.

Culturele uitstapjes in de buurt van Adelianos Kampos

 Arkadi klooster

Een van de beroemdste kloosters van Kreta ligt heel dicht bij Adelianos Kampos. Het Arkadi klooster is een prachtig voorbeeld van de Kretenzische Renaissance - terwijl een groot deel van Griekenland tijdens de Renaissance onder Ottomaans bewind stond, was Kreta in handen van de Venetianen. Dit was een tijd van bloei voor kunst en cultuur, en dat ziet u aan de barokke en renaissance gevel van de kapel. Het Arkadi-klooster is ook een belangrijke bezienswaardigheid in de geschiedenis, met vele helden die hier gemarteld zijn in de strijd voor onafhankelijkheid van de Ottomanen (zij kwamen later naar Kreta dan zij naar andere plaatsen in Griekenland kwamen).

 Halve troon van het Minoïsch Paleis

Een van de essentiële historische bezienswaardigheden van Kreta en eigenlijk van de hele wereld is Knossos, het belangrijkste paleis van de Minoërs, even buiten Heraklion. Hier komt, dankzij de levendige en enthousiaste reconstructie van Sir Arthur Evans aan het begin van de 20e eeuw, het leven van deze geavanceerde cultuur uit het Bronzen Tijdperk tot leven. U kunt het volgen met een bezoek aan het Archeologisch Museum van Kreta, waar nu veel schatten van de opgraving zijn ondergebracht.

Cretaquarium

Zowel kinderen als volwassenen zullen genieten van een educatief uitstapje naar het CretAquarium, waar u meer te weten kunt komen over de ecosystemen van de zee en enkele van haar populairste bewoners, zoals de beschermde caretta caretta zeeschildpad. Dit is een van de grootste instellingen voor mariene wetenschap en onderwijs in het Middellandse-Zeegebied.

Tenslotte denkt men zelden aan hedendaagse kunst als men op Kreta is. Toch heeft Rethymnon een mooi hedendaags museum, dat gespecialiseerd is in werken van Griekse kunstenaars vanaf de jaren 1950.

Verblijven in Adelianos Kampos

Of u nu op zoek bent naar een gemakkelijk gezinsverblijf of een vakantie onderweg met veel avontuur en cultuur, Adelianos Kampos is een prima thuisbasis.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis