Skaleta Kreta: Lees alles wat u over Skaleta moet weten voordat u het bezoekt!

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 8 juni 2022 en bijgewerkt op 12 april 2023.
Skaleta Crete

In de streek van Rethymno, op Kreta, vindt u verschillende toeristische plekjes, waardoor u het eiland minstens één keer in uw leven zult willen bezoeken. Er is echter één plaats in het bijzonder waar u nooit meer weg zult willen, en dat is Skaleta. Als rustige stranden, adembenemende zonsondergangen, en charmante traditionele architectuur zijn wat u zoekt, dan moet Skaleta de plaats zijn om te bezoeken. Lees hieronder alles wat u over Skaleta moet weten.

Waar ligt Skaleta

Skaleta ligt aan de noord-centrale kust van Kreta, ongeveer 12 kilometer ten oosten van Rethymno. De gemeente heeft verschillende hotels, restaurants en winkels en is meer een badplaats dan een echt dorp.

Hoe komt u naar Skaleta

Met de auto naar Skaleta

Een van de beste en voordeligste manieren om in Skaleta te komen is door een auto te huren. Autohuur biedt u de flexibiliteit om naar andere plekken op het eiland te reizen en ook de beroemde bergwegen van Kreta te ervaren. Bovendien hebt u de vrijheid om uw eigen tempo te kiezen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over dienstregelingen of reisleiders.

U kunt een https://www.auto-huren-kreta.nl/autoverhuur-chania-airport.html of een huurauto boeken in Rethymno en hem laten bezorgen bij uw accommodatie in Skaleta. Als u voor het eerste kiest, duurt de rit een uur en 16 minuten. Zodra u uw huurauto heeft, volgt u de borden naar de streek van Rethymno.

Zonsondergang op het strand van Skaleta

Met de taxi naar Skaleta

Hoewel met de taxi naar Skaleta gaan niet zo voordelig is als een auto huren, is het toch een comfortabele manier van reizen, vooral als u veel bagage hebt. Tientallen taxi's zijn te krijgen buiten Chania Luchthaven en Heraklion Luchthaven, afhankelijk van waar uw vlucht vandaan komt.

Een enkele reis van Chania Airport naar Skaleta kost ongeveer €90 en duurt ongeveer 70 minuten, afhankelijk van het verkeer. Een taxi van Heraklion naar Skaleta moet daarentegen €70 kosten, en zal ongeveer 55 minuten duren.

Met de bus naar Skaleta

Als u met een budget reist, is de bus ideaal om Skaleta te bereiken. Er gaat echter geen rechtstreekse bus (non-stop) naar Skaleta. Als zodanig zult u eerst moeten volgen:

  • Chania Busstation - Rethymno Busstation - Skaleta
  • Heraklion Busstation - Rethymno Busstation - Skaleta

U kunt op de bus stappen in Chania of in het busstation van Heraklion. Daar aangekomen moet u de chauffeur vragen u af te zetten op het busstation van Rethymno, waar u op een andere bus stapt naar Skaleta.

Dingen om te doen in Skaleta

Een van de dingen die Skaleta tot een geweldige bestemming maken, is het ruime aanbod aan activiteiten. Of u nu solo-reizen wilt maken, met vrienden wilt chillen, de natuur wilt verkennen, of aan extreme sporten wilt doen, u vindt het hier allemaal. Hier zijn enkele attracties om te bekijken tijdens uw verblijf in Skaleta.

Ga naar het strand

Het beste wat u kunt doen wanneer u Skaleta bezoekt, is ontspannen en tot rust komen op het 11 kilometer lange zandstrand. U kunt dit doen door uw handdoek of ligstoel op het warme zand neer te leggen, door te zwemmen in het kristalheldere water van de Middellandse Zee en/of door een boottochtje te maken om een ongeëvenaard uitzicht op het landschap te krijgen. Wat uw voorkeur ook is, een bezoek aan het strand is een must-do.

Bezoek Rethymno voor een nachtelijk drankje

Als het om tavernes en kroegen gaat, Rethymno is waar u heen moet. Het schilderachtige kustplaatsje ligt vlak bij Skaleta, dus u zult er wel even willen langsgaan voor wat nachtleven. Veel toeristen kiezen ervoor om hier te gaan eten en drinken voordat ze teruggaan naar hun accommodatie in Skaleta.

Bezichtig het Arkadi-klooster

Als u meer van historische en religieuze bezienswaardigheden houdt, is het Arkadi-klooster, dat op slechts 21 minuten afstand ligt, een must-see. De architectuur en de kunstwerken van het klooster geven een inkijkje in de geschiedenis, cultuur en tradities van Kreta. Bovendien biedt het een adembenemend uitzicht op de omgeving, waarvan u kunt genieten terwijl u er met uw vrienden en geliefden rondwandelt.

Arkadi Monastery

Breng wat tijd door op het Fortezza in Rethymno

Het Fortezza van Rethymno is een populaire toeristische attractie in de stad Rethymno. Het ligt niet ver van Skaleta, dus u kunt er 's middags of 's avonds langsgaan, afhankelijk van uw voorkeur. Dit 16e-eeuwse fort werd door de Venetianen gebouwd, en het dient vandaag de dag nog steeds als een symbool van kracht voor de plaatselijke bevolking.

Fortezza Fortress in Rethymno

De stranden bij Skaleta

In en rond Skaleta zijn verschillende stranden te vinden. Met helder, blauw water en fijn wit zand zult u zich altijd verjongd en ontspannen voelen wanneer u op deze spectaculaire stranden rondhangt.

Spilies Strand

Als u de innerlijke avonturier in u wakker wilt maken door te gaan klifduiken, ga dan naar Spilies Beach. Het is populair bij de plaatselijke bevolking, en het is de perfecte plaats om een voorproefje te nemen van extreme sporten. Het rotsstrand biedt ook enkele van de mooiste uitzichten op de Egeïsche Zee, waarvan u kunt genieten terwijl u zwemt of gewoon ontspant. Bovendien is het maar 16 minuten van Skaleta vandaan.

Spilies Beach Rethymno

Bezoek het Geropotamos strand

Op ongeveer 17 minuten van Skaleta ligt het altijd beroemde Geropotamos Beach, een van de beste plaatsen om naartoe te gaan voor een ontspannen middag onder de zon. Wit zand, helder blauw water, en panoramische uitzichten komen allemaal samen om een vredige en onvergetelijke ervaring te creëren.

Geropotamos Beach

Zwemmen in Platanes Beach

Als u kinderen bij u hebt, is het een goed idee om naar Platanes Beach te gaan. Het is er niet zo druk als op de andere stranden, en het is maar 11 minuten van Skaleta vandaan. Het ondiepe water en het zachte zand maken dit een van de beste plaatsen voor gezinnen om samen van hun vakantie te genieten.

Lees ook: Topstranden van Rethymno die u moet bezoeken terwijl u op Kreta bent

Platanes Beach Scaleta

Waar te overnachten in de buurt van Skaleta

Overnachten is nooit een probleem bij Skaleta. Er is een ruime keuze, of u nu alleen reist, op een romantisch uitje met uw partner, of met kinderen. Hier zijn degenen die u niet mag missen:

Hotel Gortyna

Het Hotel Gortyna, gelegen op slechts 100 meter van het zandstrand van Skaleta, beschikt over een enorm zwembad, omgeven door prachtig gebladerte, en een bar aan het zwembad. De faciliteiten zijn van topklasse, en de service is al even uitstekend.

Adres: Skaleta, Rethymno, 74100
Website: https://hotelgortyna.gr/
Contact: +30 2831 071802

Hotel Gortyna Skaletaa

Babis Hotel

Babis Hotel heeft kamers met airconditioning en gratis WiFi, en ligt op slechts 100 meter van het Skaleta-strand en op 11 kilometer van Rethymno. Ontbijt en een bar zijn ook beschikbaar in het hotel.

Adres: Skaleta PB 5167, Rethymno 741 00
Website: https://hotel-babis.gr/
Contact: +30 2831 071193

Hotel Babis Skaleta

Creta Royal

Een adults-only hotel gebouwd voor koppels, Creta Royal, biedt charmante interieurs, luxueuze kamers, en een fantastisch uitzicht op de Middellandse Zee. Romantisch en privé, dit hotel is perfect voor huwelijksreizen en verjaardagen.

Adres: Skaleta, EO Rethimnou Irakliou, Rethymno 741 00
Website: https://www.cretaroyal.gr/en-gb
Contact: +30 2831 071812

Creta Royal Hotel

Lees ook: Alles wat u moet weten over Adelianos Kampos Kreta

Waar te eten in Skaleta

Bent u op zoek naar een plaats om uw hongerige buik te vullen? Er zijn verschillende mogelijkheden om uit te kiezen als het gaat om dineren in Skaleta. Enkele van de beste zijn:

Yialos Wijnrestaurant

Wijn drinken bij lekker eten met uitzicht op de prachtige zee verveelt gewoon nooit. Ervaar alles wat Yialos Wine Restaurant te bieden heeft, van Creta Farm wijn tot heerlijkheden met zeevruchten. Hun gerechten omvatten zelfs vegetarische en glutenvrije opties voor uw dieetwensen.

Adres: Akrotiriou 11, Rethymnon, Kreta 741 02
Website: https://yialos.gr/
Contact: +30 2831 030476

Pasithea

Buiten zitten is een populair iets in Skaleta, en het is ook een prima manier om van uw maaltijd te genieten. Pasithea taverna is een van de beste plaatsen om in Skaleta te eten. Het ligt vlak aan zee en Pasithea is gespecialiseerd in visgerechten op basis van verse producten en zelfgemaakte recepten.

Adres: Skaleta, Kreta 741 00
Website: https://www.facebook.com/pages/Pasithea%20Taverna/113861338704474/
Contact: +30 2831 072132

Pantelis Restaurant

De plaatselijke bevolking geeft vaak de voorkeur aan Pantelis Restaurant als een plaats waar men terecht kan voor een stevige maaltijd. Het restaurant is omgeven door weelderige vegetatie en heeft een zeer romantische sfeer. Het eten is er heerlijk, en de bediening is uitstekend. Hun gerechten variëren van vlees, zeevruchten, salades, en desserts.

Adres: Rethymno, Sfakaki, Kreta 741 00
Website: https://www.facebook.com/PantelisRestaurant/
Contact: +30 2831 071489

Wanneer is de beste tijd om Skaleta te bezoeken

De beste tijd om Skaleta te bezoeken zijn de zomermaanden (juni-september), omdat de weersomstandigheden vaak toelaten dat u kunt zwemmen en zonnebaden. Dit seizoen betekent echter vaak drukte op de stranden, dus als u geen fan bent van drukke stranden, probeer dan te gaan tijdens de maanden buiten het seizoen (november-mei), waar het strand minder druk en meer ontspannen zal zijn.

Lees ook: Alles wat u moet weten over Panormo, Kreta

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis