Argiroupolis Kreta - Verken de natuurlijke bronnen van Kreta in Argyroupoli!

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 23 maart 2022 en bijgewerkt op 1 januari 1970.
Argiroupolis Kreta width=

Als u op zoek bent naar een echte Kretenzische dorpservaring, kunt u soms beter verder kijken dan de schitterende kustlijn. Kreta is vol charmante dorpjes en weelderig platteland, en dit is vaak de plaats waar u de authentieke schoonheid van de Kretenzische cultuur zult ontdekken. Argyroupolis is zo'n plaats.

Waar ligt Argyroupolis, Kreta?

Argyroupolis

Argyroupolis ligt in de prefectuur Rethymnon, net landinwaarts van de stranden die halverwege tussen Chania en Rethymnon stad liggen.

Hoe komt u in Argyroupolis

Het is heel gemakkelijk om Argyroupolis te bereiken. Als u aankomt op Chania's Internationale Luchthaven Ioannis Daskalogiannis, dan vindt u daar direct een autoverhuurbedrijf en bent u zo op weg. Als u met de veerboot Souda Baai aankomt, kan er een auto voor u klaarstaan als u van boord gaat. De rit naar Argyroupolis vanaf Chania Airport bedraagt slechts een uur, en vanaf Souda Bay is het maar ongeveer 40 minuten.

 Blue Star Veerboot in Chania naar Piraeus Route

Er is ook een autoverhuurstation op de luchthaven van Heraklion. Vanaf de luchthaven van Heraklion is de reis maar anderhalf uur. Ook hier kan een auto op u staan te wachten in de haven van Heraklion. Als u gebruik wilt maken van het openbaar vervoer, vindt u het schema van de KTEL-bus hier.

De geschiedenis van Argyroupolis, Kreta

Argyroupolis is een van de interessantste historische gebieden van Kreta, omdat er dingen te zien zijn uit verschillende perioden van de Kretenzische geschiedenis. Het dorp is gebouwd op de plaats van Ancient Lappa, dat een van de oudste plaatsen op Kreta is.

Argyroupolis

Deze oude stad zou niet door de Minoërs gesticht zijn, maar, volgens de legende, door de Myceense held Agamemnon. In de Romeinse burgeroorlog steunde Lappa Octavianus tegen Marc Antonius (met, uiteraard, Cleopatra). Bij de overwinning van Octavianus verkreeg Lappa status en rijkdom, zoals blijkt uit de rijke bouwkundige vondsten en opgravingen. In de Byzantijnse tijd werd de stad overvallen en verwoest door de Saracen-piraten die het eiland teisterden.

Argyroupolis kreta

De Byzantijnse familie van Hortatsis hield het, daarna nam Kallergis, die trouw was aan de Venetianen, de stad in. Later natuurlijk, in de 19e eeuw, viel de stad, net als de rest van Kreta, onder Ottomaans gezag. Door haar strategische centrale ligging was zij een belangrijke basis voor revolutionairen, en in feite werden hier in Argyroupoli, in 1867 en 1878, de algemene vergaderingen gehouden van de Kretenzers, die vastbesloten waren zich te verenigen met het moderne vrije Griekenland. Dit maakt Argyroupoli bijzonder interessant - het geeft inzicht in vele historische tijdperken van Kreta.

Argyroupolis Kreta

Wat te zien en te doen in Argyroupolis

Argyroupolis is bijzonder rijk aan dingen om te zien. Met zo'n welvarende geschiedenis werden hier veel grootse Venetiaanse herenhuizen gebouwd. Daarna zijn bij opgravingen voor nieuwe gebouwen de fundamenten van veel oudere gebouwen gevonden, die zo ver teruggaan als de late Geometrische periode (ca 750-650 v. Chr.). U zult ook Romeinse mozaïeken zien - dit alles gecombineerd met de klassieke traditionele Kretenzische dorpsarchitectuur. Er is zeker een "archontiko" ("aristocratisch") gevoel in Argyroupoli.

Argyroupolis Kreta

De bronnen van Argiroupolis

Behalve de architectuur en de geschiedenis, is Argyroupoli vol prachtige natuur. Overvloedige bronnen voeden fonteinen en bronnen en watervallen en voeden vele machtige platanen. Er hangt een groot gevoel van frisheid in de lucht, en het rustgevende geluid van stromend water. En ook wonderbaarlijk water - in een kapel die "Agia Dynami" (Heilige Kracht) heet, is er een grot waarin heilig water stroomt. Een andere beroemde heilige bezienswaardigheid hier is de Kerk van de Vijf Maagden. Deze vijf Maagden stonden bekend om hun grote werken, en werden gemarteld. Het is nu een bedevaartsoord, en er wordt elk jaar een feest ter ere van hen gevierd.

Argyroupolis Kreta

Een manier om van deze blozende wijk van Argyroupoli bij de bronnen te genieten is door te eten in een van de vele traditionele taverna's - de bronnen voeden ook forelkwekerijen, en u kunt van verse vis genieten onder de koele schaduw van de effen bomen.

Grote Stranden rond Argyroupolis

Op minder dan 5 kilometer van Argyroupoli ligt Episcopi strand. De mooie rivier Mouleas loopt recht op het strand af, dezelfde rivier die ook door Argyroupolis loopt. Het strand is lang en zanderig, en u vindt er voldoende voorzieningen voor een comfortabele stranddag, zoals ligstoelen, parasols, en douches. Er zijn tal van taverna's en cafés vlak bij het strand.

 Schitterend palmbomengebied in Preveli Beach

Andere fantastische stranden vindt u in het zuiden van Kreta. In feite liggen de meeste legendarische stranden van Kreta in het zuiden, langs de oevers van de Libische zee. Het is gemakkelijk om van Argyroupoli naar de zuidkust te gaan - het eiland is op zijn smalst in de prefectuur Rethymnon. Preveli is een van de meest spectaculaire stranden van Kreta. Door een prachtige kloof stroomt een rivier. Langs de oevers van de rivier bloeit een woud van palmbomen, daarna mondt de rivier uit in zee bij een zandstrand aan de monding van de kloof. Even ten oosten van het Preveli strand ligt Triopetra - "Drie rotsen". Dit prachtige strand wordt nu pas bekender en u vindt er zowel een wild uiteinde als ligbedden en parasols op een gedeelte van het strand.

Triopetra beach

Nog verder naar het westen ligt Matala. Het is een ritje van ongeveer een uur en 45 minuten, maar het voert u door enkele van de meest dramatische en mooiste landschappen van Kreta. Matala is niet alleen een van de beroemdste stranden van Kreta, maar eigenlijk van de hele wereld - het werd "ontdekt" door de vrijgevochten hippies in de jaren 1960 en 1970, van wie sommigen in de grotten in de rotswand woonden die boven het strand uitsteekt, en de populariteit verspreidde zich. Het heeft nog steeds iets van die geest behouden, en het is een leuke plaats om te bezoeken.

Activiteiten rond Argyroupolis

Ganzen aan de oever van het meer Kournas

Heel dicht bij Argyroupolis ligt het grootste natuurlijke zoetwatermeer van Kreta - Meer Kournas. Dit is een prachtige bestemming om met een groep vrienden of met kinderen te kajakken of er met een pedalo op uit te trekken. Het landschap is prachtig - u kunt hier zelfs vogels spotten. En zwemmen is heel verfrissend. Dit kan een goede keuze zijn voor een dag plezier in het water, wanneer de wind aan de noordkust hard waait en de zeestranden te veel golven hebben.

Culturele uitstapjes in de buurt van Argyroupolis, Kreta

Gelegen tussen Chania en Rethymnon, is Argyroupolis een perfecte locatie om toegang te krijgen tot enkele van de interessantste culturele bezienswaardigheden van Kreta.

Breng een dag door in Chania

Chania Luchtfoto

Deze beide steden zijn Venetiaans, met een heerlijk romantische sfeer. Chania is beroemd om zijn Venetiaanse waterkant en scheepswerven en om zijn oude stad. Kom kijken naar de beroemde overdekte markt in Chania - de beste van het eiland - de Egyptische vuurtoren, en vooral de promenade langs het water - een van de meest gefotografeerde van heel Griekenland.

Verken de stad Rethymno

Rethymno Kreta

Rethymnon, dat op slechts een half uur van Argyroupoli ligt, is een fantastische bestemming voor een dagtocht. Het Venetiaanse Fortezza bewaakt de charmante haven, en als u door de straten van de oude stad slentert, ziet u ook de beroemde Venetiaanse Rimondi Fontein. De openbare tuin is een van de mooiste van Kreta, en borden geven de vele soorten bomen en struiken en bloemen aan die er bloeien. En wat dacht u van wat moderne kunst?

Het hedendaagse kunstmuseum van Kreta is in Rethymnon, en is een interessante plaats om meer te leren over Griekse kunst uit de 20e eeuw, een interessant tegenwicht voor zoveel oude geschiedenis. Voor iets traditionelers kunt u terecht in het Folk Art Museum of het Stagakis Museum - de Kretenzische Lyra-werkplaats, waar u meer te weten kunt komen over de traditionele instrumenten van het eiland.

Argyroupolis is een plaats die u niet mag missen

Argyroupolis

Argyroupolis is een interessante uitvalsbasis voor een verkenning van Kreta. Zo dicht bij de snelweg, is het gunstig gelegen ten opzichte van veel bezienswaardigheden. Maar het biedt ook de rust en de stilte van een dorp. En met de overvloed aan bronnen zijn de temperaturen vaak verfrissender. Argyroupolis is een goede keuze voor gezinnen en anderen die een rustige verblijfplaats op Kreta zoeken, waar ze het beste van de plaatselijke keuken kunnen proeven en ook de Kretenzers kunnen leren kennen, het allerbeste van Kreta!

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis