Solo reizen in Kreta: Is het veilig om alleen te reizen in Kreta?

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 12 april 2023 en bijgewerkt op 13 juli 2023.
Solo reizen in Kreta

Tegenwoordig is soloreizen steeds populairder geworden. Soul searching, zoeken naar avontuur, of gewoon nieuwsgierigheid zijn allemaal redenen waarom mensen alleen willen reizen. Een van de grootste beslissingen die je moet maken voor je de stap zet, is het kiezen van een bestemming. Veel plaatsen zijn nog steeds niet erg toegankelijk voor soloreizigers, maar gelukkig zijn er een paar uitzonderingen.

Kreta is een van de populairste eilanden die mensen in Griekenland bezoeken. Met prachtige stranden, veel geschiedenis en cultuur, en niet te vergeten heerlijk eten - het is geen wonder waarom zoveel mensen erheen willen.

Is Kreta een goede bestemming om alleen te reizen?

Ja, Kreta is inderdaad een geweldige bestemming voor soloreizigers, en hier zijn de redenen waarom:

Kreta is een veilige plaats voor soloreizigers

Een van de zorgen die soloreizigers hebben als ze op reis gaan is hun veiligheid. Niemand wil zich oncomfortabel voelen of het gevoel hebben in gevaar te zijn terwijl ze op reis zijn. Gelukkig is Kreta een zeer veilige plaats om te bezoeken. Zoals in elke andere regio in Griekenland is de criminaliteit op Kreta over het algemeen laag. De politie is overal op het eiland aanwezig en zelfs als er een ongeluk gebeurt, is hulp nooit ver weg.

Meisje dat alleen reist in Rethymno Kreta

Maar natuurlijk, hoe meer mensen op één locatie, hoe groter de kans op kleine criminele situaties. Daardoor hebben grote steden als Chania, Heraklion, en Rethymnon te maken met kleine wetsovertredingen. Dit is echter niet iets waar toeristen zich zorgen over hoeven te maken. Geweldsdelicten zijn uiterst zeldzaam, en de meeste mensen voelen zich heel veilig als ze alleen over het eiland reizen.

De mensen op Kreta zijn erg vriendelijk, beleefd en gastvrij. Zelfs wanneer je een vrouwelijke soloreiziger bent, zal je verrast zijn hoe respectvol de lokale bevolking is. Als je verward of verdwaald bent, of gewoon hulp nodig hebt, zijn de mensen meer dan bereid om je rond te leiden en de weg te wijzen.

Toch is het, zoals overal, een goed idee om een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen te nemen:

  • Laat je waardevolle spullen niet onbewaakt achter.
  • Doe altijd de deuren van je hotel en je huurauto op slot bij vertrek.
  • Schrijf politie- en noodnummers op in het geval dat je ze moet bellen.
  • Zorg ervoor dat je altijd een kaart van het gebied bij je hebt om te voorkomen dat je verdwaalt.

Kreta Kan een Breed Scala aan Reisvoorkeuren Dekken

We hebben allemaal verschillende manieren om van een uitje te genieten. Sommigen dansen liever de hele nacht in een levendige strandbars, terwijl anderen graag in de bergen wandelen. Wat je voorkeur ook is, Kreta heeft het allemaal.

Het eiland biedt een breed scala aan activiteiten en attracties. Als je verborgen juweeltjes zoals watervallen wilt ontdekken, ga dan naar de watervallen van Kourtaliotis in de buurt van het dorp Plakias. Het rustige water zal je verfrissen, en de prachtige omgeving zal je zeker de adem benemen.

Voor degenen die meer een ontspannen sfeer willen, bezoek dan het Voulisma Strand, een oase aan de noordoostkust van Kreta. Hier kun je heerlijk zwemmen op dit afgelegen witte zandstrand of gewoon liggen onder een van de strandbedden onder het genot van een lekker koud drankje.

Vrouwelijke Soloreiziger op het Strand van Kreta

Natuurlijk, snorkelen in Kreta is ook een populaire activiteit, en het heldere blauwe water is een geweldige plek om zeeleven te zien!

Daarnaast zijn er veel culturele en historische plaatsen te bezoeken, zoals grotten, kloosters , musea, en meer. Wandel rond in Heraklion en De oude stad van Rethymnon en verdwaal in de ouderwetse gebouwen.

Wat voor reiziger je ook bent, een feestbeest of een ontdekkingsreiziger, Kreta heeft voor elk wat wils.

Reizen op Kreta is heel gemakkelijk - solo of niet!

Kreta heeft verschillende vormen van vervoer, waardoor je je gemakkelijk kunt verplaatsen. Sommige bussen en taxi's kunnen je van de ene stad naar de andere brengen, evenals havens voor wie per boot wil reizen. Kreta heeft ook een luchthaven in Heraklion, een luchthaven in Chania en een luchthaven in Sitia, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je niet naar huis kunt.

Hun bussysteem is zeer goedkoop en betrouwbaar, dus als je een budget hebt, kan dit een optie voor je zijn. De dienstregeling van de bussen varieert echter over het hele eiland, wat het soms moeilijk maakt, afhankelijk van je locatie. Bovendien hebben niet alle steden hun eigen station, dus soms moet je tussen twee steden een of twee keer van lijn wisselen voordat je op je bestemming aankomt.

Vrouw kijkt naar de Oude Haven van Chania

De beste vorm van vervoer op Kreta is via het auto huren op Kreta. Kreta is een groot eiland, en als je verschillende plaatsen wilt bezoeken, is het veel gemakkelijker als je je eigen vervoermiddel hebt. Niet alleen dit, maar een auto huren zorgt ook voor flexibiliteit in termen van uren en dagen, wat reizen nog handiger kan maken.

Soloreizigers Kunnen het Hele Jaar Door van Kreta Genieten

Een van de beste redenen waarom Kreta een uitstekende keuze is voor soloreizigers zijn de verschillende activiteiten waarvan je het hele jaar door kunt genieten! Er zijn zoveel plaatsen om te bezoeken, dingen om te doen en lokale festiviteiten om aan deel te nemen.

Er is inderdaad geen betere tijd dan het vakantieseizoen als je bij veel mensen wilt zijn en wilt deelnemen aan typische culturele evenementen waar de plaatselijke bevolking gewoonlijk aan deelneemt. Maar zelfs buiten het seizoen kan het leuk zijn als je van reizen houdt.

Solo Reiziger in Balos Kreta

Het hele punt van alleen reizen is de mogelijkheid om unieke ervaringen op te doen zonder je zorgen te hoeven maken over wat iemand anders denkt of voelt - en Kreta biedt precies dat. Neem de tijd om Kreta in elk jaargetijde te verkennen en je zult zeker een onvergetelijke en opwindende vakantie hebben.

Of het nu zomer, winter, lente of herfst is, Kreta is een bestemming die op de bucketlist van elke soloreiziger zou moeten staan.

Lees ook: Beste Tijd van het Jaar om Kreta te Bezoeken

De Kretenzische Cultuur is Uniek

Bovenop de prachtige stranden, attracties, festiviteiten en activiteiten, is Kreta ook de thuisbasis van een cultuur die werkelijk uniek is en anders dan alle andere.

De Kretenzische keuken vol hartverwarmende smaken, de sterke gemeenschapszin van de plaatselijke bevolking en de prachtige natuur van het eiland zijn slechts enkele van de redenen waarom Kreta een fantastische plek is om te bezoeken.

Naast dit alles is er ook traditionele kleding, festivals, lokale muziek, carnavals, en nog veel meer interessante dingen om te doen en te leren.

Jong Toeristisch Meisje in Chania

Bovendien is de Kretenzische gastvrijheid iets wat je kunt ervaren als je op het eiland bent. De lokale bevolking van Kreta staat bekend als een van de meest gastvrije mensen ter wereld, en ze zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je je er welkom voelt.

Of je nu praat met een winkelier, ober of gewoon een voorbijganger, je voelt je gegarandeerd thuis op Kreta.

Is Kreta Homovriendelijk?

Kreta is een LGBTQ toeristisch centrum. Heraklion en Chania zijn bijzonder homovriendelijk. In de meer afgelegen plaatsen op Kreta heersen religieuze opvattingen. De Grieks-orthodoxe kerk heeft veel macht, en veel inwoners hebben traditionele opvattingen over homoseksualiteit. Kreta wordt in de zomer overspoeld door mensen uit de hele wereld. Bekijk onze homovriendelijke gids voor het eiland.

Soloreizigers met alle Budgetten Kunnen Kreta Bezoeken

Je hoeft je geen zorgen te maken dat je veel geld uitgeeft om van een vakantie op Kreta te genieten. Er zijn zoveel mogelijkheden. Van betaalbare kamers om in te verblijven tot eenvoudige maar stevige maaltijden die niet veel geld kosten, je zult ongetwijfeld de juiste plek vinden om te verblijven en te eten.

Het eiland is perfect voor soloreizigers die een luxe tijd willen hebben, maar het is ook geweldig als je een budget hebt en gewoon een leuke vakantie wilt vol herinneringen die je nooit zult vergeten.

Koffer Ophalen op de Luchthaven van Heraklion

Restaurants, winkels en attracties op Kreta zijn over het algemeen goedkoper dan die op andere Griekse toeristische bestemmingen, en omdat er zoveel verschillende accommodatiemogelijkheden zijn om uit te kiezen is het gemakkelijk om de perfecte plek voor je budget te vinden.

Lees ook: 5 Beste hotels in Heraklion - Stadshotels

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis