24 Top evenementen en festivals op Kreta die je niet mag missen

van Harry Anapliotis en Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 12 juli 2023 en bijgewerkt op 2 mei 2024.
Evenementen en Festivals op Kreta

Een vakantie op Kreta is gegarandeerd een feest. Naast prachtige stranden, oude paleizen, historische plaatsen en een vriendelijke bevolking, zijn er op Kreta verschillende leuke evenementen die je minstens één keer in je leven moet meemaken. Veel mensen uit de hele wereld reizen af om aan deze evenementen deel te nemen, wat bewijst hoe populair en belangrijk ze zijn.

Als je van plan bent Kreta te bezoeken, is het van belang te weten welke evenementen er op het eiland worden gehouden. Zo kun je je reis beter plannen en een soepele vakantie beleven. Gelukkig hebben we hier de beste evenementen voor je op een rijtje gezet die je niet mag missen.

Van religieuze evenementen die de beschermheiligen van Kreta eren tot historische en traditionele festivals die de prachtige Kretenzische cultuur onder de aandacht brengen, Kreta is de thuisbasis van verschillende festivals die je zeker een leuke tijd zullen bezorgen. Ook de zomerevenementen in grote steden als Heraklion, Chania en Rethimnon mag je niet missen. 

Hieronder vind je de 24 beste evenementen en festivals op Kreta.

 • Pasen op Kreta. Pasen op Kreta is een diepgewortelde en feestelijke gebeurtenis die verder gaat dan één dag. Het omvat een 40-daagse vastenperiode, een contemplatieve Heilige Week en authentieke dorpsfeesten met zelfgemaakte gerechten en traditionele gebruiken.
 • Het feest van Agios Georgios. Het feest van Agios Georgios is een belangrijke viering op Kreta ter ere van Sint Joris, een vereerde heilige in verschillende christelijke denominaties. Het vindt plaats op 23 april en omvat grote evenementen en beurzen die over het hele eiland worden gehouden om de zegeningen van de heilige te vragen.
 • Het feest van Johannes de Doper. Het feest van Johannes de Doper is een speciale viering op Kreta die plaatsvindt op 24 juni. Het staat bekend als Ioannis Prodromos in het Grieks. Deze feestdag wordt zeer gekoesterd in West-Kreta en wordt met veel zorg en enthousiasme gevierd. Het is een van de populairste evenementen in de regio, met tal van feesten en beurzen die ter ere van Johannes de Doper worden gehouden.
 • Het feest van de heilige Titus. Het feest van de heilige Titus is een grootse viering die op 25 augustus in de stad Heraklion wordt gehouden. Sint Titus, de eerste bisschop van Kreta, wordt vereerd als de beschermer van het eiland. Deze feestdag is gewijd aan het eren van zijn nalatenschap en bijdragen.
 • Het feest van de Ontslapenis van de Maagd Maria. Het feest van de Ontslapenis van de Maagd Maria, ook wel Maria Hemelvaart genoemd, is een belangrijke religieuze viering op Kreta. Het wordt gevierd op 15 augustus en is van groot belang in de Grieks-orthodoxe kerk. Dit feest herdenkt het geloof dat de Maagd Maria na haar dood werd opgenomen in de hemel met lichaam en ziel.
 • Agios Nikolaos Nameday. Agios Nikolaos Nameday is een grote ceremonie die op 6 december wordt gehouden ter ere van Agios Nikolaos, de beschermheilige van de stad. Het heeft een spectaculaire sfeer met verlichte boten en een vuurwerkshow.
 • Zomerfestivals. Zomerfestivals op Kreta zijn een bruisende viering van muziek, dans, theater en lokale tradities. Van het Chania Zomerfestival tot wijnfestivals en kunstevenementen, er is voor iedereen wel iets te beleven tijdens de zomermaanden op het eiland.
 • De Slag om Kreta. Het festival De Slag om Kreta is een herdenking van de historische slag in de Tweede Wereldoorlog die plaatsvond in Chania. Het omvat sportwedstrijden, ceremoniële activiteiten en volksdansen om ervoor te zorgen dat de jongere generaties zich deze belangrijke gebeurtenis in mei bij Maleme herinneren.
 • Rethymnons Carnaval. Een levendig festival dat in februari of maart wordt gevierd, met een kleurrijke optocht met kostuums, praalwagens en livemuziek. De optocht is het hoogtepunt van het carnaval.
 • Het Renaissance Festival. Een twee weken durend festival in juli, met theater- en dansevenementen, muziekconcerten, kunstgalerieën en andere culturele activiteiten in het Erofili theater in het fort en de Neratzes moskee in Rethymno.
 • De Hyakinthia. Het is een driedaags festival in juli in het dorp Anogia. Het eert de heilige van de liefde met feesten, festivals en evenementen gebaseerd op de Kretenzische geschiedenis, muziek en erfenis.
 • Chania Rock Festival. Het wordt gehouden in de eerste helft van augustus. Het Chania Rock Festival brengt Griekse en internationale rockartiesten, opkomende artiesten en bands samen voor een onvergetelijke muziekervaring in de oude stad van Chania.
 • De Kazani - Raki Distilling. Kazani of Kazanemata wordt jaarlijks gehouden tussen oktober en december. Het wordt gehouden op verschillende locaties in heel Kreta en herdenkt het traditionele proces van het veranderen van druivenmost in raki.
 • Lato Festival. Het Lato Festival vindt jaarlijks plaats in juli en augustus in Agios Nikolaos. Het is een cultureel feest met lokale concerten, buitenlandse muzikanten, traditionele mantinades, dansvoorstellingen, kunsttentoonstellingen en theatervoorstellingen.
 • Het Kretenzische Dieet Festival. Het Kretenzische Dieet Festival is een viering van de Kretenzische keuken en gezonde eetgewoonten. Er zijn kookdemonstraties, proeverijen en educatieve activiteiten ter promotie van het traditionele Kretenzische dieet.
 • Wijnfestival. Wijnfestivals worden op verschillende locaties gehouden, waaronder het Nationale Stadspark van Rethymno en het dorp Kastelli. Deze festivals bieden de mogelijkheid om de beste lokale wijnen te proeven, te genieten van volksmuziek en deel te nemen aan traditionele Kretenzische dansen.
 • Houdetsi Muziekfestival. Een opmerkelijk muziekfestival gehouden in het dorp Houdetsi, met een verscheidenheid aan muziekgenres, workshops en optredens van lokale en internationale artiesten.
 • Matala Beach Festival. Dit is een populair muziekfestival dat gehouden wordt op het beroemde Matala strand, met live optredens van Griekse en internationale muzikanten, waardoor een levendige sfeer aan zee ontstaat. Dit is het populairste festival op Kreta.
 • Kakavia Festival. Het Kakavia Festival wordt gevierd in verschillende kustplaatsen zoals Sissi en Milatos. Het is een eerbetoon aan de traditionele Griekse vissoep, kakavia, met kookwedstrijden, proeverijen en culturele evenementen.
 • Thrapsano Pottenbakkerij Festival. Het Thrapsano Pottenbakkerij Festival wordt jaarlijks gehouden in het dorp Thrapsano. Het laat de rijke pottenbakkerstraditie van Kreta zien, met tentoonstellingen, workshops en demonstraties van lokale pottenbakkers.
 • Eftazymo Festival. Het is een festival gewijd aan brood en traditionele bakmethodes, met broodbakworkshops, proeverijen en culturele activiteiten die het belang van brood in de Kretenzische cultuur promoten.
 • International Sculpture Symposium. International Sculpture Symposium is een bijeenkomst van gerenommeerde beeldhouwers uit de hele wereld, die hun werken maken en tentoonstellen op verschillende locaties op Kreta, om de kunst van het beeldhouwen te laten zien.
 • Heraklion Summer Art Festival. Heraklion Summer Art Festival wordt gehouden in Heraklion en het festival biedt een verscheidenheid aan theatervoorstellingen, muziekconcerten, dansvoorstellingen en tentoonstellingen van beeldende kunst in de Nikos Kazantzakis en Manos Hatzidakis theaters.
 • Festival van Analipsi. Festival van Analipsi is een lokaal festival in het dorp Analipsi, met traditionele muziek, dansvoorstellingen en culturele evenementen die het erfgoed en de tradities van de regio onder de aandacht brengen.

Wat zijn de religieuze evenementen op Kreta?

Kreta is een land rijk aan religieuze tradities en gebruiken, waar het hele jaar door verschillende religieuze evenementen worden gevierd. Deze evenementen hebben een grote betekenis voor de lokale gemeenschappen en bieden een kijkje in de diepgewortelde spiritualiteit van het eiland. Van de grootse paasvieringen die zowel orthodoxe als katholieke gemeenschappen verenigen tot de herdenking van de beschermheilige van steden als Agios Nikolaos, religieuze evenementen op Kreta zijn een mix van geloof, cultuur en traditie. Deze evenementen brengen mensen samen om hun geloof te eren, deel te nemen aan religieuze rituelen en deel te nemen aan feesten en festiviteiten die het unieke religieuze erfgoed van Kreta laten zien.

Pasen op Kreta

Pasen is een van de belangrijkste religieuze feesten op Kreta, en wordt gewoonlijk in april gevierd door zowel orthodoxen als katholieken. Tijdens de Heilige Week worden een aantal rituelen uitgevoerd, en op zaterdag wordt de wederopstanding gevierd met prachtig vuurwerk. Tijdens Paaszondag en -maandag doet iedereen zich tegoed aan geroosterd lamsvlees en lokale dranken. Veel steden op Kreta hebben hun eigen manier om Pasen te vieren, dus controleer van tevoren het programma van de evenementen.

De sociale club van Mothiana-Skiafotou herdenkt Pasen ook door alle inwoners uit te nodigen voor de Tafel van de Liefde, waar iedereen geniet van een groot feestmaal met rode eieren, paasgerechten en natuurlijk geroosterd lamsvlees terwijl men luistert naar Kretenzische muziek in Glossa, Kolymbari.

Griekse Tsoureki in Pasen

Bezoek tijdens de paasnacht het Agios Nikolaos gebied en verzamel rond het meer met bewoners die kaarsen dragen om de verbranding van Judas waar te nemen. Hetzelfde gebruik wordt gevolgd in Rethymno, waar traditionele rode eieren, kalitsounia, tsoureki voor Pasen en een grote verscheidenheid aan traditionele maaltijden worden geserveerd. Ook in het klooster van Toplou wordt de wederopstanding van Christus met grote toewijding gevierd. Het oranje festival in Skines, Chania, vindt plaats op de tweede en derde dag van Pasen, met traditionele dansen en zang. Iemand zou Pasen op Kreta: Tradities, feesten en voedsel.

Het Feest van Agios Georgios

Sint George (Agios Georgios) is een van de meest vereerde heiligen van Kreta. Agios Georgios wordt als heilige vereerd door de Anglicaanse, Orthodoxe, Katholieke, Lutherse en Armeense kerken. De dag van Sint Joris wordt op Kreta herdacht op 23 april, en veel gebieden op het eiland houden grote evenementen en beurzen ter ere van hem, met als doel de zegeningen van de heilige te verkrijgen.

In Griekenland wordt Sint Joris vereerd als de beschermer van het leger en de soldaten. Het meest bekende van alle volksverhalen over Sint Joris die in de loop der jaren de ronde deden, is dat waarin de heilige de draak doodt om een prinses te redden.

Het Feest van Johannes de Doper

Op 24 juni, de dag van Johannes de Doper, ook gekend als Ioannis Prodromos in Griekenland, wordt overal op Kreta met bijzondere zorg gevierd. De feestdag van Johannes de Doper is een van de populairste evenementen in West-Kreta, met vele feesten en beurzen die ter ere van hem worden gehouden. Mensen kunnen samenkomen en genieten van traditionele Kretenzische muziek en dans, en van het plaatselijke eten en drinken.

Het Feest van de Heilige Titus

Op 25 augustus viert de stad Heraklion een groot feest ter ere van de heilige Titus. Sint Titus was de eerste bisschop van Kreta en wordt beschouwd als de beschermer van het eiland. Mensen houden vaak religieuze ceremonies voor zijn graf, en bieden traditioneel voedsel en snoep aan als teken van hun dankbaarheid.

St. Titos Kerk

Het Feest van het Tenhemelopneming van de Maagd Maria

Elk jaar op 15 augustus viert Kreta op verschillende manieren het feest van de Tenhemelopneming van de Maagd Maria, een van de heiligste dagen van het orthodoxe christendom.

Deze populaire feestdag staat ook bekend als "zomer Pasen", en de mensen herdenken dit door religieuze diensten bij te wonen, een feest te geven en zelfs zeilbootraces te organiseren.

Elke regio op Kreta heeft een verhaal over de Maagd Maria (in het Grieks bekend als "de Panagia") en elke stad op het eiland viert haar op 15 augustus.

Agios Nikolaos Naamdag

De patroonheilige van de stad, Agios Nikolaos, die ook bekend staat als de beschermer van de zeelieden, wordt geëerd met een grote ceremonie op 6 december. Laat je betoveren door de spectaculaire sfeer die wordt gecreëerd door de bootjes die langs de kust drijven, helemaal verlicht. Je zult versteld staan van de vuurwerkshow waarmee de festiviteiten worden afgesloten.

Agios Nikolaos uitzicht op het meer van bovenaf

Wat zijn de culturele evenementen op Kreta?

Kreta is rijk aan erfgoed en tradities. Van folkloreavonden die oude mythen en legenden tot leven brengen tot muziekfestivals die Kretenzische muziek en internationale optredens vieren, culturele evenementen op Kreta bieden een gevarieerd aanbod aan ervaringen. Deze culturele evenementen bieden een platform voor kunstenaars, muzikanten en artiesten om hun talenten te laten zien, terwijl ze zowel de lokale bevolking als bezoekers de kans geven om zich onder te dompelen in het unieke culturele tapijt van Kreta.

Zomerfestivals

De hele zomer door vinden er op het eiland een aantal religieuze en culturele festiviteiten plaats. Van mei tot september kun je tijdens het zomerfestival van Chania genieten van verschillende voorstellingen, folkloremuziek, dansen, tentoonstellingen, toneelstukken en beurzen. Het evenement vindt plaats in de oude haven en in de oude en moderne stad Chania. Hieronder staan de populairste zomerfestivals op Kreta die gewijd zijn aan lokale producten:

 • Het Aardappel Festival - Tzermiado op de Lasithi plateau
 • Het Pottenbakkerij Festival - Thrapsano, Heraklion
 • Het Wijnfestival - Dafni, Heraklion
 • Het Festival van de Citrusvruchten - Garazo, Mylopotamos
 • Kaasfestival - Zoniana

Zomerfestivals zijn ook populair in Heraklion, met een verscheidenheid aan theater-, muziek-, dans- en beeldende kunstevenementen en tentoonstellingen in de theaters Nikos Kazantzakis en Manos Hatzidakis. Andere opmerkelijke zomerevenementen zijn de wijnfeesten eind juli in het nationale stadspark van Rethymno en begin augustus in het dorp Kastelli, waar gasten de beste lokale producten kunnen proeven onder het genot van wijn, volksliederen en Kretenzische dansen.

De Slag om Kreta

Een van de belangrijkste evenementen in Chania is de herdenking van de Slag om Kreta tijdens de Tweede Wereldoorlog, met sportwedstrijden, ceremoniële activiteiten en volksdansen. Deze viering vindt plaats in mei nabij Maleme, nabij Chania, waar het eerste gevecht plaatsvond. Veel van de evenementen worden georganiseerd door veteranen en hun families om ervoor te zorgen dat de jongere generaties deze dag niet vergeten.

Slag om Kreta

Rethimnon's Carnaval

Carnaval is een groot festival dat overal ter wereld wordt gevierd, maar Rethimnon tilt het naar een hoger niveau. Dit festival vindt elk jaar plaats in februari of maart en omvat een optocht van mensen in kostuums, praalwagens en live muziek. Het is een leuk evenement voor het hele gezin, en het is een geweldige manier om de lokale cultuur te ervaren.

Carnaval in Rethimnon

Het Renaissance Festival

Het Renaissance festival van Rethimnon duurt tot twee weken en vindt plaats in juli, met theater- en dansevenementen, muziekconcerten, kunstgalerijen, beeldende kunst en andere evenementen die plaatsvinden in het Erofili theater in het Fort, evenals in de Neratzes Moskee. Ideaal voor kunstliefhebbers en een leuke manier om de geschiedenis van de stad te leren kennen.

Griekse dansers in Rethimnon Festival

De Hyakinthia

Een gevestigd festival dat gedurende drie dagen in juli wordt gehouden in het dorp Anogia aan de voet van de Psiloritis. Met feesten en festivals wordt de heilige van de liefde of Agios Hyakinthos herdacht. Elk jaar wordt voor dit evenement een nieuw thema bedacht, dat allemaal gebaseerd is op de Kretenzische geschiedenis, muziek en erfenis.

Chania Rock Festival

Tijdens de eerste helft van augustus vindt in de oude stad van Chania een bijzonder soort evenement plaats, waarbij fans van rockmuziek uit heel Griekenland samenkomen. Het Chania Rock Festival brengt een gevarieerd aanbod van Griekse en internationale artiesten, opkomende artiesten en rockbands samen om de zomer goed in te luiden met geweldige muziek.

Traditionele folkloredansers in Chania

Welke festivals worden er nog meer gehouden op Kreta?

Kreta biedt een breed scala aan festivals die inspelen op verschillende interesses en passies. Deze festivals bieden een unieke kans om de lokale cultuur, tradities en smaken van het eiland te ervaren, waardoor ze een must zijn voor wie op zoek is naar een authentieke en meeslepende ervaring op Kreta.

De Kazani - Raki Distillatie

Tussen oktober en december wordt de traditionele drank van Kreta op grote schaal gevierd. Het proces waarbij druivenmost tot raki wordt verwerkt, bekend als raki distillatie, is voor de inheemse bevolking een religieuze ceremonie geworden. Het Raki distilleerfestival wordt gehouden in de regio Kazania, rond de distilleerketels, en wordt gevolgd door een feest met traditionele producten, Kretenzische delicatessen, lokale wijn en natuurlijk verse raki.

Raki

Lato Festival

In de maanden juli en augustus vindt in de stad Agios Nikolaos het Lato Cultural Festival plaats. Het is een fantastische beurs met lokale concerten, buitenlandse muzikanten, traditionele mantinades wedstrijden, dansvoorstellingen, kunsttentoonstellingen en theatervoorstellingen. Je zult je ogen uitkijken als je in deze periode een bezoek brengt!

Het Kretenzer Dieet Festival

Tijdens de eerste week van juli vindt in Rethimnon het festival van het Kretenzische dieet plaats, waarbij alle lokaal geproduceerde producten onder de aandacht worden gebracht en de Kretenzische keuken en het beroemde mediterrane dieet worden geëerd. Fijnproevers kunnen genieten van traditionele gerechten, kookdemonstraties en zelfs een "Kretenzisch dieet" seminar.

Wijnfestival

In veel dorpen op Kreta worden elke zomer wijnfeesten gehouden. Het wijnfestival in Anogia is bijzonder populair omdat het gebied bekend staat om zijn uitstekende wijnen. Het festival biedt volksmuziek en dans, maar ook wijnproeverijen. Van sterke dranken op basis van druiven tot rode en witte wijnen, er is voor elk wat wils op dit evenement.

Houdetsi Muziekfestival

Elk jaar in de maand augustus vindt in het dorp Houdetsi, op ongeveer 23 kilometer van Heraklion, het Houdetsi-festival plaats. Het is een uniek festival dat muziek uit de hele wereld combineert met de Kretenzische cultuur. Muziekliefhebbers zullen genieten van de diverse genres die op dit evenement vertegenwoordigd zijn, waaronder klassiek, rock, jazz en meer. Er zijn ook workshops waar je kennis kunt maken met traditionele Kretenzer instrumenten.

Wat zijn de leukste festivals in Heraklion?

In Heraklion zijn er verschillende leuke festivals die een heerlijke mix van muziek, kunst en culturele ervaringen bieden. Deze festivals brengen de stad tot leven en trekken zowel inwoners als toeristen aan om te feesten en te genieten van de levendige sfeer.

Matala Strand Festival

Dit ongelooflijke strand- en zomerfestival, dat sinds 2011 op Kreta wordt gehouden, verandert het hippiedorp in een massaal flower-power revival feest dat een eerbetoon is aan de jaren 60 en 70 en het iconische verleden van Matala. De cultuur van de regio en haar grotten, maar ook literatuur, creatief schrijven, straatkunst, schilderkunst, muziek en meer worden allemaal gevierd tijdens dit festival. De vreugdevolle viering vindt plaats in het weekend, met muziek, ambachten en kunst die de straten vullen.

Het Centrale Plein in Matala Village

Kakavia Festival

Een populair evenement ter herdenking van Kakavia, een traditionele vissoep die op heel Kreta wordt gegeten, gehouden aan de zuidkust van Heraklion. Dit is een uitgelezen kans om kakavia te proeven, die erg populair is op het eiland.

Deze Heraklion feest omvat veel van deze verrukkelijke gerechten, evenals dans en muziek uitgevoerd door lokale bands. Voor het geval je nieuwsgierig bent, de naam van het dorp betekent "Drie Kerken" en heeft betrekking op de drie kerken in de nederzetting: Agios Georgios, Metamorfosi Sotira en Panagia.

Thrapsano Pottenbakkerij Festival

Bezoek de Thrapsano Pottenbakkersschool, een historisch pottenbakkersdorp waar je de bezienswaardigheden van Heraklion kunt bekijken. Het feest duurt normaal gesproken twee dagen (meestal midden juli). Het festival is bedoeld als erkenning voor lokale pottenbakkers die de voorouderlijke pottenbakkerserfenis op Kreta voortzetten sinds het Minoïsche tijdperk! Het festival wordt elke avond afgesloten met eten, drinken en diverse muzikale optredens.

Eftazymo Festival

Het festival vindt plaats in Kastamonitsa, een dorp op ongeveer 40 kilometer van de hoofdstad, in de buurt van het dorp Kasteli. Dit unieke feest eert het eftazymo-brood, een plaatselijke specialiteit en het meest traditionele brood van de regio. De plaatselijke ovens bereiden in de dagen voorafgaand aan het festival duizenden broden, die tijdens de festiviteiten door de gasten worden gedeeld en gegeten.

Nachtstraat in Taverna in dorp

Internationaal Beeldhouwers Symposium

Het Internationale Symposium voor Beeldhouwkunst is een maand durend festival met een enorme tentoonstelling van uit Kretenzisch kalksteen gehouwen menselijke vormen die uit de aarde lijken te komen.

Het festival, dat om de twee jaar plaatsvindt in Venerato, trekt beeldhouwers uit heel Europa aan om deel te nemen aan dit unieke evenement, dat gratis toegankelijk is voor het publiek om te bezoeken, te observeren en te genieten.

Heraklion Summer Art Festival

Het Heraklion Summer Art Festival, een combinatie van kunst en muziek, is een geweldige manier om de leuke cultuur van Kreta te ervaren. Tijdens dit evenement worden in de hele regio zowel traditionele als moderne liederen gespeeld. In veel tavernes zijn live bands te zien die akoestische chill-avonden aanbieden. Mensen uit heel Kreta komen bijeen om dit zomerfestival mee te maken. De stranden zijn verlicht, de plaatselijke bevolking is gastvrijer en de tavernes bieden zelfs gratis drankjes aan. Welk type reiziger je ook bent, tijd doorbrengen in Heraklion tijdens het zomerkunstfestival is echt een magische ervaring.

Festival van Analipsi

Een ander evenement dat je niet mag missen bij een bezoek aan Kreta is het festival van Analipsi. Het feest wordt in de hele regio gevierd en velen verzamelen zich op het strand om verschillende offers aan de goden te brengen. Het is een 7-daags evenement dat plaatsvindt in juni. Mensen uit heel Kreta reizen af om dit evenement mee te maken. Je kunt hier ook allerlei Kretenzische gerechten verwachten. Van de bekende souvlaki tot de smakelijke mezedes, je zult nooit zonder eten komen te zitten in Analipsi.

Hoe kom je naar de festivals op Kreta?

Om naar de festivals op Kreta te gaan, zijn er een paar opties beschikbaar. Deze zijn met het openbaar vervoer, per taxi en met een huurauto. Ten eerste is het openbaar vervoer een uitdaging, omdat de meeste festivals 's nachts plaatsvinden en de bussen na een bepaalde tijd stoppen (meestal om middernacht). Een alternatieve terugkeeroptie moet worden overwogen. Ten tweede is het nemen van een taxi een optie, maar dit kan duur zijn afhankelijk van de locatie van de reiziger. Taxi's op Kreta kunnen vrij duur zijn, vooral voor langeafstandsreizen. De prijzen variëren afhankelijk van de afstand en de locatie. Het is echter belangrijk op te merken dat taxi's over het algemeen worden aanbevolen als je niet van plan bent veel tijd te besteden aan het verkennen van Kreta. Ten slotte is autohuur op Kreta de handigste manier om naar de festivals en evenementen op Kreta te gaan. De gemiddelde kosten voor het huren van een economy auto op Kreta liggen rond de €30 tot €40 per dag. Dit type auto is compact en zuinig, waardoor het geschikt is om over de smalle wegen van Kreta te rijden.

Hoeveel kost het om een compacte of middenklasse auto te huren op Kreta?

Hieronder vind je de gemiddelde kosten voor het huren van een compacte en middelgrote auto op Kreta:

 • Compacte auto's: Huren van een compacte auto op Kreta kost gemiddeld zo'n €40 tot €50 per dag. Compacte auto's bieden een balans tussen grootte en brandstofefficiëntie, waardoor ze een populaire keuze zijn om het eiland te verkennen. Compacte automodellen op Kreta worden beschouwd als modellen met 5 deuren, 4 of 5 zitplaatsen, die comfortabel kunnen reizen voor een gezin van 4. Automodellen die worden vermeld als Compacte auto's op Kreta zijn Toyota Yaris, Volkswagen Polo, Nissan Micra, Renault Clio, Citroen C3 en Peugeot 208.
 • Middenklasse auto's: Het huren van een middenklasse auto op Kreta kost gemiddeld tussen de €50 en €60 per dag. Middelgrote auto's bieden meer ruimte en comfort dan compacte auto's, waardoor ze geschikt zijn voor langere reizen of reizen met een grotere groep of een gezin van 5 personen. De volgende automodellen staan op de lijst van middelgrote auto's op Kreta: Volkswagen Golf, Toyota Corolla, Fiat Tipo, Kia Stonic, Seat Arona en Skoda Kamiq.

Het is belangrijk op te merken dat de effectieve kosten kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals het verhuurbedrijf, de duur van de huur en de tijd van het jaar. Het wordt aanbevolen om auto huren Kreta te contacteren voor specifieke prijsinformatie en beschikbaarheid.

Hebben huurauto's op Kreta een verzekering?

Ja, huurauto's zijn meestal verzekerd. Het doel van een autoverzekering is om de huurder en de huurauto te verzekeren in het geval van een ongeluk, schade of diefstal. De specifieke verzekeringsdekking varieert afhankelijk van het verhuurbedrijf en de gekozen verzekeringsvorm. Een Collision Damage Waiver (CDW) of Loss Damage Waiver (LDW) is een veel voorkomende vorm van dekking die de financiële aansprakelijkheid van de huurder voor schade aan het gehuurde voertuig vermindert.

Aansprakelijkheidsverzekering is een andere essentiële dekking die beschermt tegen schade aan andermans eigendom of verwondingen aan derden als de huurder een ongeval veroorzaakt. Persoonlijke ongevallenverzekering (PAI) voor medische kosten en ongevallen, evenals dekking voor persoonlijke spullen in het huurvoertuig, zijn allemaal beschikbaar als aanvullende verzekeringsopties.

Het is essentieel dat huurders de verzekeringsdekking bekijken die door het verhuurbedrijf wordt aangeboden, eventuele beperkingen of uitsluitingen begrijpen en hun eigen verzekeringsopties overwegen om een gepaste dekking te garanderen tijdens de huurperiode. Bestuurders kunnen beslissingen nemen over de dekking van hun autohuurverzekering door de huurvoorwaarden grondig te lezen en eventuele vragen of problemen met het verhuurbedrijf te bespreken.

Harry Anapliotis
Eigenaar, reisschrijver en webontwikkelaar bij Rental Center Crete
Harry Anapliotis is de eigenaar, schrijver en webontwikkelaar van Rental Center Crete - Autoverhuur.
Rental Center Crete - Car Hire
Autoverhuur bedrijf
Rental Center Crete - Autoverhuur is een autoverhuurbedrijf dat diensten aanbiedt op het eiland Kreta, sinds 1975.
Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis