Is Kreta homovriendelijk? Ontdek de LGBTQ houding van Kreta!

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 18 april 2023 en bijgewerkt op 13 december 2023.
Is Kreta Homovriendelijk

Wanneer het gaat om vakanties voor homo's in Griekenland, is het eerste eiland waar je aan denkt misschien Athene of Mykonos, maar heb je overwogen om je vakantie voor homo's door te brengen op Kreta? Kreta is een van de populairste eilanden van Griekenland, en ook al is het niet bekend binnen de homogemeenschap, het is zeker een bezoek waard. Natuurlijk is de beste tijd om het eiland te bezoeken de zomer in combinatie met autohuur op Kreta. Kreta wordt in de zomer letterlijk overspoeld met mensen uit de hele wereld. Dit geeft je de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en vrienden te maken van over de hele wereld.

De mensen op Kreta zijn meer ontspannen, en het eiland is vol leven, waardoor je nacht- en daguitstapjes door de Kretenzer steegjes veel spannender zijn dan je je had kunnen voorstellen. Heraklion, Chania, Rethymnon, Agios Nikolaos en Malia zijn de populairste steden en dorpen voor homoseksuele vakantiegangers op het eiland. Voor meer informatie over de beste plekken om te verblijven, eten, drinken en bezoeken op Kreta, bekijk onze homovriendelijke gids voor het eiland hieronder.

Is Kreta een Homovriendelijke Bestemming?

Zoals bij elke vakantiebestemming is het heel normaal dat je je zorgen maakt over je veiligheid. Met honderden berichten op het net over homoseksuele reizigers die worden lastiggevallen, is het niet meer dan normaal dat je twee keer nadenkt over een vakantie op Kreta, vooral als het eiland niet zo bekend is binnen de homogemeenschap.

Dus, is Kreta een homovriendelijke bestemming? Het korte antwoord is "Ja". Maar het hangt wel af van waar je heen gaat. In de meer afgelegen plaatsen op Kreta heersen religieuze opvattingen. De Grieks-orthodoxe kerk heeft veel macht, en veel inwoners hebben traditionele opvattingen over homoseksualiteit. Als je door deze gebieden reist of in familiepensions verblijft, wees dan voorzichtig. Hoewel de plaatselijke bevolking zich misschien niet uiterlijk vijandig opstelt, is ze misschien niet zo tolerant als je zou willen.

Kreta, daarentegen, is een toeristisch centrum voor LGBTQ's. Heraklion en Chania, bijvoorbeeld, zijn bijzonder homovriendelijk, met veel stranden, zelfs naaktstranden, en tal van bars waar homo's welkom zijn. Elk jaar bezoeken duizenden internationale bezoekers Kreta, en zij nemen (hopelijk) hun open geest met zich mee.

Koppel zit op het Zand van Tropical Beach

Verblijf in chique resorts of prominente steden, en je zult de tijd van je leven hebben - of je nu alleen, met vrienden of met je partner reist.

Als je liever de rustieke en meer traditionele kant van Kreta verkent, kun je in sommige van de kleinere traditionele dorpjes wat starende blikken van inwoners tegenkomen. Maar het is niets ernstigs. Je wordt nergens mee geconfronteerd zolang je niemand provoceert.

Gay Pride in Kreta

Omdat de Gay Pride van Kreta traditioneel in Heraklion wordt gehouden, wordt het "HerPride" genoemd. Het evenement duurt twee dagen, eind juni/begin juli, en hult de hele stad in regenboogkleuren, glitterstof en ongegeneerde popmuziek! Rallies, LGBTQ-thema filmpremières, DJ dansfeesten, en drag optredens worden allemaal geregeld voor de twee dagen. Veel mensen van alle sexualiteiten komen om mee te vieren.

Gay Pride

Anders dan andere gay Pride-evenementen accepteert Kreta geen bedrijfssponsoring of commercialisering. In plaats daarvan wordt ernaar gestreefd het platform van LGBTQ-groepen en -voorstellingen in Griekenland te versterken. Het brengt Pride terug naar zijn oorsprong als protest, in plaats van een excuus om op straat dronken te worden. Dit maakt het een van de belangrijkste Pride-evenementen in Europa.

Dus als je op zoek bent naar een homovriendelijke bestemming met voor elk wat wils, zet Kreta dan zeker op je lijstje! Van wandelen en ruïnes verkennen tot relaxen op het strand en feesten tijdens Pride-evenementen, er staat je een leuke tijd te wachten. Om het meeste uit je reis te halen, huur een auto op Kreta via os vandaag! Wij bieden een breed scala aan voertuigen die aan je behoeften voldoen en prijzen die bij je budget passen.

Homo Plaatsen op Kreta

Wat voor reiziger je ook bent, op het eiland Kreta is er een plek voor je. Van de bruisende hoofdstad tot de rustige en schilderachtige dorpjes, er is altijd iets leuks voor iedereen op dit Griekse eiland. Hier zijn enkele plekken die je zeker moet bezoeken:

Heraklion

Haal het meeste uit je vakantie op Kreta door op het hoofdpad te blijven en de grotere steden te bezoeken. Daar is een aanzienlijk grotere LGBT-bevolking en zijn er meer uitgaansmogelijkheden. In Heraklion, vind je allerlei activiteiten om te doen, zoals een bezoek aan het Heraklion, een rondleiding door het paleis van Knossos, of gewoon rondslenteren in de oude stad.

Manitu Zonsondergang Bliss Heraklion Kreta

Chania

Chania is de op één na grootste stad van het eiland Kreta en ook één van de drukste toeristische bestemmingen. Dit komt deels door de Venetiaanse haven, een prachtig stukje architectuur, en de mooie stranden. Reizigers vinden er allerlei dingen om te doen, van een bezoek aan het marinemuseum tot een wandeling door de oude stad. Andere populaire bestemmingen die je in Chania kunt bezoeken zijn de vuurtoren bij de oude haven en het Botanisch Park en de Tuinen.

Rethymno

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en relaxte sfeer, maar nog steeds veilig voor de LGBTQIA+ gemeenschap, dan is Rethymno waar je moet zijn. Deze stad is veel kleiner dan Chania of Heraklion, maar perfect voor wie een meer authentieke kant van Kreta wil ervaren. In Rethymno kun je het oude Venetiaanse fort verkennen, foto's maken bij de Rimondi-fontein, of gewoon genieten van een kopje koffie op het centrale plein.

De Beste Homohotels op Kreta

Als je uiteindelijk besluit om Kreta te bezoeken, wil je weten wat de beste verblijfplaatsen zijn. Hoewel er op het eiland geen exclusieve homohotels zijn, zijn er veel hotels die bijzonder homovriendelijk zijn. Wat je budget ook is, er is zeker een plek die perfect bij je past.

Esperides Resort Kreta, de authentieke ervaring

Esperides Resort op Kreta biedt een scala aan voordelen voor gasten die op zoek zijn naar een luxe en inclusieve vakantie-ervaring. Dit prachtige en uitgebreide 5-sterrenresort is er trots op dat het homovriendelijk is, zodat alle bezoekers in een gastvrije omgeving kunnen verblijven. Het resort beschikt over twee grote zwembaden, die voldoende ruimte bieden voor ontspanning en plezier onder de mediterrane zon, terwijl de eigen wellness-spa een verjongende ervaring biedt voor wie op zoek is naar rust en verjonging. Esperides ligt in het charmante Koutouloufari Village, op slechts een steenworp afstand van de levendige stad Hersonissos, waardoor gasten kunnen proeven van het traditionele Kretenzer leven met het gemak van moderne voorzieningen. Als klap op de vuurpijl beschikt het resort over vier uitstekende restaurants ter plaatse, elk met een unieke culinaire ervaring voor de gasten tijdens hun verblijf. Hier is de lijst met voordelen van Esperides Resort:

  • Mooi en groot homovriendelijk 5-sterrenresort
  • Er zijn twee grote zwembaden en een wellness-spa.
  • Gelegen in het traditionele Koutouloufari dorp net buiten Hersonissos.
  • Er zijn vier heerlijke restaurants ter plaatse.

Esperides Resort voelt aan als een eigen stadje in het hart van een charmant traditioneel dorp. Je zou er kunnen verblijven en nooit meer weggaan, met groene landschappen, marmeren beelden, talrijke restaurants en pubs, en een zwembad te midden van dit alles. De kamers schreeuwen van luxe, met moderne voorzieningen en een chique inrichting.

Ideaal voor koppels, met uitzicht op de tuin of de zee, en een eigen balkon of patio. Suites met eigen zwembad of jacuzzi zijn beschikbaar voor wie wat wil uitgeven.

Als je beslist om in dit hotel te verblijven, ben je slechts een kilometer verwijderd van het altijd prachtige strand van Hersonissos en een adempauze van de tientallen cafés, pubs en clubs van de stad Koutouloufari.

Adres: Costa Varnali street, Koutouloufari 700 14, Griekenland
Website: https://www.esperidesresortcrete.gr/
Contact: +30 2897 022322

Jong Homopaar in Hotel

Villaggio Hotel

Villaggio Hotel biedt een groot aantal voordelen voor gasten die op zoek zijn naar een idyllisch toevluchtsoord voor volwassenen. Het hotel biedt een exclusieve sfeer en zorgt voor een ontspannen en serene omgeving voor zijn volwassen clientèle. Gasten kunnen genieten van het zwembad van het pand, dat wordt aangevuld met een prachtige bar op het dak die een adembenemend uitzicht biedt en de perfecte plek is om te ontspannen met een verfrissende cocktail. Villaggio Hotel is gunstig gelegen nabij het centrale plein van Hersonissos, zodat gasten gemakkelijk de omgeving kunnen verkennen en kunnen genieten van de plaatselijke bezienswaardigheden. Bovendien beschikt het hotel over een fantastisch restaurant ter plaatse, waar u heerlijk kunt dineren zonder dat u ver van het comfort van het hotel hoeft te gaan. Hier is de lijst met voordelen van Villaggio Hotel:

  • Een adults-only hotel
  • Zwembad en mooie bars op het dak
  • Vlakbij het centrale plein van Hersonissos
  • Een fantastisch restaurant ter plaatse

Een adults-only hotel in Hersonissos, Villaggio is perfect voor queer reizigers die op zoek zijn naar een rustig en romantisch verblijf. Villaggio is een homovriendelijk toevluchtsoord voor koppels dat briljant modern en strak is. Elk kenmerk van dit hotel is geraffineerd, van het unieke externe ontwerp tot de bar en het zwembad op het dak.

Afhankelijk van de grootte van je groep of je reisbudget zijn er verschillende verblijfsmogelijkheden. De gewone tweepersoonskamer is ideaal voor budgettoeristen, omdat deze eenvoudig is, maar een eigen balkon en een uitgebreid ontbijtbuffet omvat. Een junior suite met een eigen zwembad en een spectaculair uitzicht op de naburige bergen is daarentegen een aanrader. Ideaal voor honeymooners die in het gebied verblijven.

Adres: Hersonissos 700 14, Griekenland
Website: https://villaggiohotel.gr/
Contact: +30 2897 024174

NEMA Design Hotel & Spa

NEMA Design Hotel & Spa biedt een overvloed aan voordelen voor wie op zoek is naar een luxe en verwennerij. Als luxe 5-sterrenhotel is het trots op zijn uitzonderlijke accommodatie en service van wereldklasse. Met vier restaurants ter plaatse kunnen gasten genieten van een gevarieerde selectie aan keukens, waardoor voor elke smaak een onvergetelijke culinaire ervaring wordt gegarandeerd. De twee bars van het hotel bieden een verleidelijk aanbod van verrukkelijke drankjes, perfect voor een gezellig samenzijn of om tot rust te komen na een lange dag verkennen. Om de gastervaring verder te verbeteren, beschikt NEMA Design Hotel & Spa over een topspa, zwembad en gezondheidscentrum, zodat gasten zich volledig kunnen onderdompelen in een wereld van verwennerij en verjonging. De toewijding van het hotel aan luxe en comfort zorgt voor een onvergetelijk verblijf. Hier is de lijst met voordelen van NEMA Design Hotel & Spa:

  • 5-sterren luxe hotel
  • Vier restaurants met verschillende keukens
  • Twee bars met verrukkelijke drankjes
  • Spa, zwembad en gezondheidscentrum voor verwennerij

Of je nu een grote of kleine portemonnee hebt, tijdens je verblijf in het NEMA Design Hotel & Spa voel je je als een koning. Zelfs de meest eenvoudige kamers zijn smaakvol ontworpen en bieden een spectaculair uitzicht op de tuin of zelfs de zee, evenals een enorme flatscreen-tv om je ontspanning compleet te maken.

Voor een meer luxe ervaring boek je een van de suites met een eigen zwembad of jacuzzi en een minibar op de kamer. Het Euphoria restaurant en de Divine bar zijn, zoals de naam al doet vermoeden, een heerlijke traktatie. Ervaren koks bereiden verrukkelijke mediterrane gerechten, terwijl barmannen heerlijke drankjes serveren. Je kunt ook ontsnappen naar het gouden zand van Analipsi strand, dat tegenover dit homovriendelijke hotel ligt.

Adres: Analipsi, Hersonissos Crete
Website: https://nemacrete.com/
Contact: +30 2897 029532

Homo Bars en Clubs op Kreta

Helaas is er niet veel homoscene op het eiland. De enige officieel homobar/club is de toepasselijk genaamde Y.O.L.O., maar er zijn genoeg LGBT-vriendelijke gelegenheden om te bezoeken, die allemaal een diverse, ruimdenkende bevolking aantrekken. Je kunt dus overal naartoe reizen en je homoseksualiteit gerust uiten. Voor grotere bijeenkomsten zijn Athene of Mykonos echter de beste opties.

Y.O.L.O

Goedkope cocktails, aantrekkelijke barmannen, geweldige muziek en enthousiaste mensen zorgen samen voor een fantastisch avondje uit. Y.O.L.O is de enige homobar in het uitgaansleven op Kreta, maar mensen van alle geslachten en overtuigingen zijn welkom. Hier een nacht doorbrengen is een must als je de open en inclusieve sfeer van het eiland wilt ervaren.

Adres: Limani, Λιμήν Χερσονήσου Πεδιάδος, Kastroy 1, Hersonissos 700 14, Griekenland
Website: https://www.facebook.com/YOLO.Crete/
Contact: +30 694 556 5304

New York Beach Club

Er is maar één ding beter dan een strand, en dat is een strandbar! Overdag kun je heerlijke cocktails drinken terwijl je uitkijkt over het rustige blauwe water van de baai. s Avonds verandert de bar in een club naar Manhattan-normen, zodat je je er helemaal kunt uitleven! Hun drankjes omvatten klassieke cocktails en een paar originele, zoals de Kretenzische Sunrise.

Adres: 30. Agias Paraskevis Street 700 14 Chersoniso, Griekenland
Website: https://www.facebook.com/NYBCHersonissos/
Contact: +30 698 007 0930

Ababa, een bar met een Mexicaans thema, is een geweldige plek om te bezoeken als je even wilt ontsnappen aan de pulserende clubscene en gewoon wilt ontspannen met een paar drankjes. Het is ook een kunstgalerie, dus je kunt genieten van wat lokale cultuur terwijl je aan je cocktail nipt. De barmannen zijn deskundig en gepassioneerd over hun drankjes, dus je bent in goede handen.

Adres: Εισοδίων 12 73100 Chaniá, Griekenland
Website: https://www.facebook.com/ababa.bar/

Homo Stranden op Kreta

Eindelijk klaar met al dat gekke clubben? Dan is het tijd om naar het strand te gaan! Kreta heeft een aantal van de mooiste stranden van Griekenland, en veel daarvan zijn LGBT-vriendelijk of nudisme vriendelijk . Dus doe je zonnebrandcrème op, pak je zwembroek en laten we naar het strand gaan!

Kommos Strand

Een andere populaire LGBT-hangplek ligt een paar kilometer van de hoofdstad van Heraklion. Elk jaar gaan duizenden mensen naar Kommos strand, een twee kilometer lang zandreservaat. Een naaktzone midden op het strand is populair bij LGBT-vakantiegangers van alle leeftijden. Er zijn geen voorzieningen in het gebied, dus je moet je eigen eten en drinken meenemen.

Beroemd zandstrand van Kommos

Kavros Strand

Kavros strand staat bekend om het mooie zand, de milde oceaan en de homoseksuele zonaanbidders. Het zal je misschien verbazen dat een afgelegen Grieks dorp een populaire LGBTQ-strandplaats is geworden. Bij aankomst wordt duidelijk waarom. Het is eigenlijk waar elke homo over fantaseert terwijl hij zich zijn versie van de hemel voorstelt! Met helder water, wit zand en een strand vol hete mannen is Kavros zo dicht bij het paradijs als maar mogelijk is.

Vai Strand

Vai strand is een must als je Kreta ten volle wilt beleven. Met zijn palmbomenbos, gouden zand en kristalhelder water lijkt Vai strand op een ansichtkaart die tot leven komt. Er zijn geen bars in het gebied, maar er is een kleine taverne die eten en drinken serveert. Het is de perfecte plek om een rustig dagje te luieren op het strand met je vrienden of partner.

Kolokytha Strand

De naam van het strand, Kolokytha, heeft een Griekse oorsprong en betekent pompoen. Men denkt dat deze naam afkomstig is van de pompoenachtige rotsen die aan de kust te vinden zijn. Kolokytha strand ligt aan de oostkant van het schiereiland Spinalonga. Het strand biedt wit zand, turquoise golven en een paar tamarisken voor de schaduw. Het is een ongeorganiseerd strand zonder voorzieningen. De turquoise kleur van het water is verbazingwekkend en varieert afhankelijk van de hoek van het zonlicht. Het is een uitstekende keuze voor nudisten en mensen die de drukte liever vermijden, vooral tijdens het hoogseizoen.

Verbazingwekkend strand van Kolokitha bij Elounda

Listis Strand

Listis Beach ligt aan de oevers van de Libische Zee, aan de zuidkust van Kreta. Dit ongerepte en ongerepte deel van het eiland is echt een opmerkelijke plaats om te bezoeken. Listis strand is een kleine oase van ondiep water en zand om heerlijk te zwemmen. De geologie is betoverend; er zijn rotsformaties zowel aan de kust als in zee. Het is een zeer afgelegen en homovriendelijk strand in het zuiden van Kreta.

Stranden van het eiland Gavdos

Het kleine eiland Gavdos maakt deel uit van de regio Chania op Kreta. Slechts een handvol mensen woont permanent op het eiland en er zijn weinig toeristische voorzieningen. Het is een klein eiland van slechts 32 vierkante kilometer en heeft weinig inwoners. De beste manier om het te bezoeken is een auto te huren en naar Chora Sfakion te rijden. Er gaan regelmatig veerboten vanuit de stad Chora Sfakion naar de kleine haven van Karave in Gavdos. Het eiland Gavdos is al ongeveer 3 millennia permanent bewoond. Er zijn Romeinse en Byzantijnse sporen ontdekt op het eiland. Het eiland werd ook gebruikt als ballingsoord. Er zijn verschillende fantastische stranden op Gavdos en hoewel de meeste ervan niet worden bezocht, zijn ze bijzonder aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een authentieke natuurlijke omgeving. Het mooiste en bekendste strand heet Sarakiniko, genoemd naar de piraten die er hun toevlucht zochten. De stranden van Potamos en Pyrgos zijn ook betoverend en vrij afgelegen.

Reusachtige houten stoel als zuidelijk punt van Gavdos

Naaktstranden op Kreta

Bekijk de volgende kaart voor de populairste naaktstranden op Kreta.

  • Filaki Strand
  • Agios Charalambos Strand
  • Ilingas Strand
  • Glyka Nera Strand
  • Kalogeros Strand
  • Domata Strand
  • Sougia Strand
  • Elafonisi Strand
  • Chalikia Strand
  • Falassarna Strand
  • Choni Strand
  • Ravdoucha Strand
  • Agios Pavlos Strand
  • Menies Strand
  • Triopetra Strand
  • Ligres Strand
  • Pirgos Strand
  • Gialopotama Strand
  • Souda Strand
  • Pefkias Strand
  • Trafoulas Strand
  • Red Strand
  • Psalida Strand
  • Kalami Strand
  • Livari Strand
  • Karoumes Strand

Homokoppel op het strand

Beste Homovriendelijke restaurants op Kreta

Na wat plezier in de zon is een lege maag onvermijdelijk. Gelukkig is Kreta de thuisbasis van het beste eten in Griekenland! Of je nu op zoek bent naar een romantisch diner voor twee of een avondje uit met vrienden, deze restaurants zullen je niet teleurstellen.

The Five Restaurant

De mensen van The Five Restaurant beschouwen eten als een heilig ritueel en niet als een gewone maaltijd. Het is geen verrassing dat hun team zo enthousiast is over het aanbieden van zulk lekker eten. The Five belichaamt op briljante wijze de smaak van Griekenland in één maaltijd, van verrukkelijke zeevruchten tot heerlijke falafels. Bovendien maakt het arrangement uitstekend gebruik van de prachtige achtergrond van Chania. De tafels staan op het strand en bieden een spectaculair uitzicht op de golven van de Middellandse Zee en de boulevard.

Adres: Akti Papanikoli 15, Chania 731 36, Griekenland
Website: https://www.facebook.com/thefiverestaurant/
Contact: +30 2821 086596

Taverna Harakas

Voor homoparen die romantischer willen dineren is Taverna Harakas de plek bij uitstek. Het restaurant ligt in de stad Hersonissos, op slechts een klein eindje rijden van Heraklion. Het is de perfecte plek voor een diner voordat je de stad ingaat. Het eten is absoluut geweldig, en de service is top. Je kunt er onder andere traditionele Griekse gerechten zoals Souvlaki en Mousaka verwachten. En natuurlijk is geen maaltijd compleet zonder een glas (of twee) Ouzo!

Adres: Hersonisos 700 14, Griekenland
Website: https://www.facebook.com/MarinaFilippaki/
Contact: +30 2897 021815

Elia Traditionele Kretenzische Taverna

Elia Taverna straalt een traditionele sfeer uit en geeft je het gevoel alsof je bij oma thuis dineert. De huiselijke sfeer is perfect voor grote groepen, en het eten is absoluut ongelooflijk. Op het menu staan al je Griekse favorieten, van Gyros tot gegrilde zeevruchten. Plus, de eigenaar, Nico, is een van de aardigste jongens die je ooit zult ontmoeten. Hij is er altijd om gasten met een warme glimlach te begroeten en ervoor te zorgen dat ze het naar hun zin hebben.

Adres: Plakias, Sellia 740 53, Griekenland
Website: https://www.facebook.com/sellia.gr/
Contact: +30 2832 036002

Homovriendelijke Activiteiten op Kreta

Op Kreta is zoveel te zien en te doen dat het zowel recreatieve als avontuurlijke reizigers zal aanspreken. Wat je interesses ook zijn, er is voor elk wat wils. Hier zijn enkele van de beste activiteiten die je tijdens je verblijf kunt doen.

Wandelen in de Samaria Kloof

Een van de populairste toeristische attracties op Kreta is de Samaria Kloof. De 16 kilometer lange tocht is niet voor bangeriken, maar zeker de moeite waard. De wandeling voert je door de prachtige kloof, en je wordt beloond met een adembenemend uitzicht op de bergen en de zee. Het is de perfecte activiteit voor wie even weg wil uit de drukte van het stadsleven en wil genieten van wat tijd in de natuur.

Breng een Romantische Dag door op het Strand van Elafonissi

Voor homokoppels is een stranddate zeker een aanrader. Elafonissi Strand is de perfecte plek voor een romantisch dagje uit. Het is precies wat mensen zich voorstellen als ze denken aan het ideale strand - plus het zand is roze! Het is niet fluorescerend roze, maar er is een vleugje blos, waardoor het een populair strand is. De reden voor het roze zand in Elafonissi is het dode koraal dat in de loop der tijd is vermalen tot fijn zand.

Verken de ruïnes van het paleis van Knossos

Geen reis naar Kreta is compleet zonder een bezoek aan de ruïnes van het Knossos Paleis. Het paleis was het centrum van de Minoïsche beschaving en is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Griekenland. Het is ook een van de grootste archeologische vindplaatsen uit de Bronstijd ter wereld. Het paleis werd verlaten na een verwoestende aardbeving in de 14e eeuw voor Christus, en het werd pas in 1878 herontdekt. Vandaag kunnen bezoekers de ruïnes verkennen en zich voorstellen hoe het leven was in een van die oude steden op Kreta.

Ruïnes van Knossos Paleis Kreta

Bezoek het Arkadi-klooster

Het Arkadi-klooster is een absolute aanrader voor geschiedenisliefhebbers. Homostellen zullen de rol van het klooster in de strijd voor onafhankelijkheid van het Ottomaanse Rijk waarderen. Het klooster werd in 1866 tijdens een opstand gebombardeerd, waarbij veel mensen omkwamen. De gebeurtenis wordt elk jaar op 8 november herdacht. Het klooster is ook beroemd om zijn productie van raki, een traditionele alcoholische drank gemaakt van druiven.

Arkadi-klooster

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis