Alles over Nudistenstranden op Kreta

van Rental Center Crete - Car hire • Dit artikel werd gepubliceerd op 23 september 2020 en bijgewerkt op 2 juni 2023
Nudistenstranden op Kreta

Met zulke glorieuze stranden en kristalheldere zeeën wilt u misschien helemaal niets hebben tussen u en de natuurlijke pracht en praal van Kreta. Als u een fan bent van naturistisch baden, vindt u veel nudisme-vriendelijke stranden op Kreta. Als u nog nooit hebt gebaad zonder textiel, kunt u vinden dat de nudisme-vriendelijke stranden van Kreta u inspireren om het te proberen.

Alles over nudisten (of naturisten) Stranden op Kreta

Naturisme en Etiquette

Hoewel er geen officiële nudistenstranden zijn op Kreta, zijn er veel stranden die nudisme-vriendelijk zijn. Een ander ding om te overwegen is dat de stranden kunnen veranderen van jaar tot jaar. Het kan zijn dat een nieuw afgelegen strand wordt ontdekt en het is een ideaal naturistenstrand. Of, een bestaand populair strand wordt steeds meer nudisme-vriendelijk. Het kan ook zijn dat een eenmalig strand steeds populairder wordt door mond-tot-mondreclame. Naarmate een strand populairder wordt, kan het ook conventioneler worden, met meer gezinnen en kinderen. Maak het strand wat groter en wie er op het strand is voordat u besluit om textielvrij te gaan.

Afgelegen strand op Kreta

Wat brengt u naar een naturistenstrand op Kreta?

Afgezien van uw badpak - alles wat u kunt bedenken. Wat veel van deze stranden zo bijzonder maakt is de pure beleving van de natuur - dat betekent, geen strandbar, geen cantina, geen winkels - geen beschaving van welke aard dan ook. Het kan ook betekenen dat de ontvangst van de mobiele telefoon beperkt is. U heeft veel water en zonnebrandcrème nodig, snacks, plus alles wat uw verblijf comfortabel en aangenaam maakt - zoals een strandparaplu.

Naturisme Strand Kreta

Sommige van deze stranden zijn zo afgelegen dat je er naartoe moet wandelen, dus daar heb je ook voorraden voor nodig - breng nog meer drinkwater mee. Het is moeilijk om de sterkte van de zoete Kreta zon in te schatten. In combinatie met de droge lucht en de briesjes is het essentieel om gehydrateerd te blijven.

Crete's Noordelijke Kust

De noordkust van Kreta, waar de vier belangrijkste steden zich bevinden en verbonden zijn door een grote weg, is het meest bevolkte deel van het eiland. Het is ook het meest bevolkte deel van het eiland in de zomermaanden. Het merendeel van de stranden van de noordkust is georganiseerd, vele met strandbars, cafés, ligstoelen en.....badpakken. Er zijn echter een paar wildere, afgelegen stranden die nudisme vriendelijk zijn.

Glyka Nera Beach

De zuidkust van Kreta - Een naturistenparadijs

Onder de veel ruiger en afgelegen stranden van Kreta's zuidkust, vindt u verschillende nudisme-vriendelijke opties, en vooral in het westen van Kreta.

Chania Regional Unit - Zuidkust

Filaki en Agios Haralambros

Aan weerszijden van de meer bevolkte Chora Sfakion zijn er prachtige naturistenstranden. In het oosten zijn Filaki en Agios Haralambos. Filaki is een van de meest bekende naturistenstranden op Crete, en in feite is er een nudistenoord naast het strand. Dit betekent dat u zich zeker op uw gemak voelt bij het naakt zwemmen, maar dat u niet per se de rust hoeft te vinden die velen zoeken in een naaktbadervaring.

Iligas en Glyka Nera

Glyka Nera Beach

Ten westen van Chora Sfakion liggen Iligas en Glyka Nera. Glyka Nera betekent 'zoet water', voor de koele stroom die het strand binnenstroomt. Iligas is aan het einde van de mooie Kavi-kloof. Het zijn eigenlijk drie stranden, gescheiden door zeegrotten.

Kalogeros, Fournoti, Domata, Sendoni, Sougia

Ten westen van Agia Roumeli liggen zes stranden op een rij die allemaal naakt zijn. De meeste zijn wild en afgelegen. Kalogeros en Fournoti zijn uiterst afgelegen en kunnen alleen per boot worden bereikt. Ze hebben elk een strand met fijne kiezelstenen en ongeëvenaard kristalhelder water. Domata - genoemd naar de prachtige rotsformaties - is nog moeilijker te bereiken via een uitdagende wandeling door de Kloof van Klados, een deel van de E4. Sendoni is ook te bereiken via een lange en uitdagende wandeling, en natuurlijk zijn beide te bereiken per boot. Voor een voorproefje van de beschaving (mini-markten, tavernes, enz.) probeer Sougia, in een klein dorpje aan de voet van Agia Irini Gorge.

Matala Beach Kreta

Sougia - Elafonissi

Het grootste deel van de zuidkust van de Regionale Eenheid Chania, evenals de westkust, is zeer naturistenvriendelijk. Van Sougia tot de wereldberoemde Elafonissi, er zijn tien stranden, waarvan er slechts één (Halikia) niet naturistisch-vriendelijk is. Een paar, Viena en Agios Ioannis, kunnen alleen worden bereikt met de boot, maar de anderen, voor het grootste deel, kan worden benaderd met de auto (ruwe wegen meestal) en een minimale wandeling.

Roze strand elafonissi

Elafonissi is een zeer populair georganiseerd strand en op het eerste gezicht niet nudisme-vriendelijk, maar er zijn zoveel gebieden - de lagune, het strand op open zee, het eiland - dat de naturist er eenzaamheid kan vinden.

Lees ook: Alles wat je moet weten over Tris Ekklisies

Chania - Westkust

Elafonissi - Falassarna

Deze sectie heeft ook tien stranden, waarvan er slechts vier - inclusief de drukke Falassarna - niet geschikt zijn voor de naturist. Deze wilde en mooie stranden kunnen worden bereikt door middel van ruwe wegen, en zo niet met de auto, dan met de motor en een kleine wandeling.

Nudistenstrand op Kreta

Chania - Noordkust

Het schiereiland Rodopo - Chania

Aan de westkant van de noordkust liggen twee schiereilanden. De grotere, in het oosten, heet Rodopo, en het heeft een paar stranden die naar verluidt nudisme-vriendelijk zijn. Dit zijn, van west naar oost - Choni, Ravdoucha, Agios Pavlos en Menies. Agios Pavlos, een afgelegen baai, is het gemakkelijkst te bereiken per boot.

Luchtfoto van Glyka Nera Beach

Rethymnon - Zuidkust

Net ten westen van het populaire strand Agios Pavlos liggen drie naturistenstranden op een rij: Zandheuvels, Triopetra en Ligres. Sandhills heeft inhammen rond het strand voor extra privacy - dit is een populaire plek voor nudisten. Triopetra betekent "Three Rocks" - het strand is vernoemd naar de drie rotsen die dramatisch uit de zee steken. Verafgelegen Ligres is moeilijk te bereiken, langs een ruwe weg. Het is de moeite waard, met een waterval aan de westkant van het strand.

Volgende naar Preveli: Pirgos, Gialopotama, Drimiskos

Preveli was ooit een strand dat alleen bekend was bij de lokale bevolking en een paar back-packers. Nu is dit prachtige strand met een palmbos in een ravijn extreem populair en te druk om comfortabel een naturistenstrand te zijn. Echter, de drie stranden net ten westen bieden hetzelfde kristalheldere water en veel minder drukte. Drimiskos is een reeks kleine stranden gescheiden door rotsen en riffen - het snorkelen is hier prachtig. Het is moeilijk te bereiken, en daarom iets van een geheim paradijs. Gialopotama heeft een rotsachtige zeebodem en mooier snorkelen. Het oostelijke gedeelte met de enorme rotsblokken is populair bij naturisten. Langs de rotsachtige kust kun je naar het volgende strand lopen, Pirgos - net zo goed geschikt om te snorkelen en naakt te baden.

Westelijk van Preveli: Souda en Pefkias

Niet te verwarren met Souda Bay van de noordkust, naast Chania, het strand van Souda is zanderig en uitgestrekt met verbazingwekkend helder water. Bereikt door een zandpad of door zwijnen zijn verschillende kleinere stranden. Het hoofdstrand als Pefkias heet Red Rock, voor de rots aan de oostkant van het strand. Naast de rots is een kleiner strand met een grot en een paar dadelpalmen.

Heraklion Zuidkust

Katari

Dit wilde strand te midden van een kaal rotslandschap is het beste te bereiken per boot, of u kunt er naartoe wandelen vanaf het naburige strand van Tripiti, ongeveer 2,5 kilometer naar het westen. Een zeer ruwe onverharde weg gaat wel in de buurt van het strand.

Trafoulas

Een ruwe weg en een prachtig wandelpad brengen je naar Trafoulas, een wild strand bij een kanon op Cape Trafoulas. Volgens de mythologie, King Minos baadt hier.

Mikro Amoudi Beach

Red Beach

Naast Matala, en bereikbaar via een aangename wandeling langs een pad van Matala voor iets minder dan een half uur, is dit prachtige strand afgelegen en dramatisch. Het is mogelijk dat er hoge winden uit het westen komen, wat het drama van de plaats nog groter maakt.

Lasithi Zuidkust

Net ten oosten van Ierapetra, een charmant stadje aan de zuidkust, liggen twee naaktstranden - Peristeras, en Katharades. Peristeras maakt deel uit van het lange Ierapetra strand genaamd Agios Andreas. Het oostelijke uiteinde van Agios Andreas heet Livadia, en net daarbuiten is een afgelegen gedeelte omgeven door hoge kliffen- dit is Peristeras. Katharades heeft een reeks kleine stranden, en zeer weinig mensen - maar het kan zijn dat de sterke winden van deze sectie hen weghouden.

Psalida

Dit afgelegen zandstrand voorbij Makrigialos is omgeven door lage duinen en struiken. Het is te bereiken via een onverharde weg, langs kassen en na het kleine strand genaamd Spilia ("grot").

Makrigialos Kreta - Strandzicht

Kalami en Livari

Kalami betekent "riet" - dit kleine kiezelstrand heeft ook schaduw van grote rotsen. Het ligt vlak bij de hoofdweg, dicht bij Goudoures. Livari ligt verder naar het oosten, en bestaat uit twee kiezelstranden en enkele kleinere baaien. Livari is een prachtig strand, met prachtige omliggende natuur en een uitzicht op het eiland Koufonissi. Het water is heerlijk

Lasithi - Oostkust

Dit meest afgelegen deel van Crete heeft prachtige wilde stranden.

Karoumes

De prachtige kloof van Chochlakies - onderdeel van het E4-parcours - komt uit op het strand van Karoumes. Dit is een fantastisch strand, met bijna altijd kalm water zoals aan de oostkust, en bomen voor de schaduw. Karoumes is echt een afgelegen strand - je moet een mooie wandeling van ongeveer 3,5 kilometer maken om het te bereiken.

Naturistenstranden op Kreta

Dit is zo'n prachtig landschap, en er zijn zoveel afgelegen en volledig afgelegen stranden die je tegenkomt, vooral als je een wandelaar bent en een gevoel van avontuur hebt. Het ontdekken van de stranden is een prachtig onderdeel van de ervaring. Veel mensen vinden het nudisme een ideale manier om in contact te komen met de natuur.

Is Kreta homovriendelijk?

Kreta is een LGBTQ toeristisch centrum. Heraklion en Chania zijn bijzonder homovriendelijk. In de meer afgelegen plaatsen op Kreta heersen religieuze opvattingen. De Grieks-orthodoxe kerk heeft veel macht, en veel inwoners hebben traditionele opvattingen over homoseksualiteit. Kreta wordt in de zomer overspoeld door mensen uit de hele wereld. Bekijk onze homovriendelijke gids van Kreta.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis