Alles wat u moet weten over Agia Pelagia, Kreta


van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 28 oktober 2020 en bijgewerkt op 25 april 2023.
Alles over Agia Pelagia Kreta

Agia Pelagia, een van de mooiste vissersdorpen aan de noordkust van Kreta, is een immens pittoreske badplaats, die ongelooflijk authentiek en landschappelijk is. Een populair vakantieoord, Agia Pelagia heeft een veelzijdige aantrekkingskracht. Met banden die teruggaan tot het oude Minoïsche tijdperk, werd het ooit gebruikt als steengroevegrond en voor het verbouwen van gewassen.

In de Venetiaanse periode kreeg het een meer monastiek karakter, terwijl het minstens twee keer de natuurlijke calamiteiten heeft overleefd. Agia Pelagia heeft zijn charme ontwikkeld tot een van de rustigste badplaatsen van Kreta en wordt beschouwd als een van de topregio's om een ontspannende vakantie te beleven, vrij dicht bij Heraklion stad.

Alles wat je moet weten over Agia Pelagia, Kreta

Waar ligt Agia Pelagia?

U vindt Agia Pelagia 23 km ten westen van Heraklion en zijn luchthaven. Verborgen onder Kaap Souda blijft Agia Pelagia rustig, omdat het door de wind wordt geacclimatiseerd. Het behoort tot de prefectuur Heraklion en biedt een mooi alternatief voor de lokale bevolking die in de stad woont om een dagje te genieten van de aangename, ontspannen sfeer, ondanks de populariteit van de stad.

 Agia Pelagia bovenaanzicht

Hoe kom je in Agia Pelagia

U kunt Agia Pelagia bereiken met een korte rit vanaf Heraklion. De sensationele locatie leent zich om er te komen door het huren van een auto in Heraklion, Kreta, zoals het zich openbaart vanaf de hoofdweg als het landschap omvalt naar de zee. U kunt Agia Pelagia ook bereiken met de openbare busdienst genaamd KTEL, echter, het huren van uw eigen auto in Agia Pelagia zal u ook in staat stellen om de omgeving te verkennen in uw eigen tempo en vrije tijd. Ook de busdiensten rijden 's avonds niet, dus met een eigen auto heeft u de luxe van flexibiliteit.

Agia Pelagia strand

Geschiedenis van Agia Pelagia, Kreta

Ooit verbonden met de oude Minoïsche beschaving en met een grote natuurlijke rijkdom in Greenschist rots die hielp de fundamenten van de economie op te bouwen, werd het tijdens de Venetiaanse periode een plaats met een monastiek belang. In meer recente tijden beleefde Agia Pelagia gelegenheden waarbij het werd weggevaagd door de door aardbevingen veroorzaakte vloedgolven, maar vandaag de dag is het een rustig gebied om te genieten van verbazingwekkende beelden. In het midden van de 20e eeuw is het geleidelijk aan een toeristische trekpleister geworden en het beschikt nu over een scala aan mooie horecagelegenheden die zich echter niet terugtrekken uit de authentieke charme. Agia Pelagia is door al deze geschiedenis getransformeerd tot een levendige, rustgevende plek die diegenen die op zoek zijn naar een vakantie in de buurt van het strand, dat ook een grote diversiteit in zijn erfgoed draagt, zal prikkelen. Het netwerk van cultuur en de verscheidenheid aan ervaringen maken het een onweerstaanbare plek om te bezoeken.

Fodele

Wat te zien en te doen in Agia Pelagia, Kreta

Bij een bezoek aan Agia Pelagia zijn er verschillende dingen te zien en te doen. Van culturele attracties tot de prachtige stranden, uw dag kan zo betrokken zijn of zo lui als u maar wilt. Voor degenen die de meer spirituele kant willen ontdekken, staat de gelijknamige kerk van Agia Pelagia in het Klooster van Savvathiana bovenaan de lijst. Het klooster van Savvathiana dateert uit de jaren 1600 en behoort tot een groter aantal kloosters die in de Venetiaanse periode zijn gebouwd. Het ligt op een serene plek, op een hoogte van 400m boven het dorp Rogdia, terwijl het bekend staat als een van de mooiste kloosters van Kreta. Het klooster van Savvathiana dat een grote oppervlakte beslaat, ligt te midden van groene tuinen en boomgaarden, terwijl zijn natuurlijke versterkte ligging een teruggetrokken gevoel geeft dat volledig in overeenstemming is met het gebruik ervan als een plaats van spirituele retraite voor monniken.

Agia Pelagia bay

Musea te bezoeken in de buurt van Agia Pelagia, Kreta

Het top museum om te bezoeken in de buurt van Agia Pelagia, Kreta is zeker het huis van El Greco gelegen in het dorp Fodele. Hoewel het niet de wereldvermaarde originelen van het werk bevat, kunt u daar wel door zijn beroemdste stukken bladeren.

El Greco portret

Beschouwd als de geboorteplaats van de beroemde Domenikos Theotokopoulos, de ware naam achter het El Greco-fenomeen, zal het zorgen voor een aangenaam tijdverdrijf voor een paar uur. Het huis van El Greco heeft ook een kleine Byzantijnse kapel op het terrein.

Stranden in Agia Pelagia, Kreta

Als populaire vakantiebestemming kan Agia Pelagia niet zonder een aantal fantastische stranden binnen een straal van 5 km. Het is gelegen in het centrum van een kleine golf en is omgeven door twee andere kleine baaien die twee meer schilderachtige stranden vormen in het oosten en het westen. Het gelijknamige strand van Agia Pelagia heeft de vorm van een hoefijzer en beschikt over dik, schemerig zand. Het is het belangrijkste strand van het gebied en beschikt over een scala aan taverna's aan het strand en strandvoorzieningen zoals ligbedden en parasols. Ligaria beach ligt dichter bij Heraklion, en is een kleiner strand dat perfect is om te snorkelen en dat ook nog eens gezinsvriendelijk is en wat stiller dan het strand van Agia Pelagia. Psaromoura beach ligt aan een andere golf in het oosten, met azuurblauwe wateren die lijken op een bijna tropisch tafereel.

Psaromoura Beach - Agia Pelagia

Hoewel het eigenlijke strand relatief klein is, wordt het omarmd door een rotsachtig landschap, waardoor het een ongerepte uitstraling krijgt. Het heeft een mooie strandbar en ligbedden om comfortabel van de zon te genieten. Mononaftis, Fodele en Paleokastro stranden zijn ook grote keuzes. Fodele strand kan sensationeel zijn als het niet een winderige dag als het is meer kwetsbaar voor de incidentele winden die ook het geval is voor Mononaftis, terwijl Paleokastro strand is een die heeft een fortificatie gebouwd in de klif aan de oostelijke kant van de kleine baai.

Mononaftis Beach

Activiteiten in Agia Pelagia, Kreta

Agia Pelagia is vooral een plek om te ontspannen en te genieten van de endemisch rustige vibraties en de prachtige keuzes om te genieten van maaltijden aan zee. Echter, voor degenen die een beetje een actieve fix zoeken, is duiken en snorkelen zeer aan te bevelen in Agia Pelagia, vanwege de reinheid van het water. U kunt vele uren doorbrengen met het observeren van de zeebodem en het ontdekken van de ongerepte onderwaterwereld van Kreta. Als het grotten zijn die u intrigeren, dan is de Evresi grot zeer dicht bij Agia Pelagia te vinden, waar men zei dat het icoon van Agia Pelagia werd gevonden. Verder weg, maar de afstand waard, is de Melidoni cave die ook archeologisch interessant is.

Melidoni Grot

Culturele excursies in Agia Pelagia, Kreta

Agia Pelagia kan een handvol culturele excursies naar nabijgelegen bezienswaardigheden aanbieden. De oude Minoïsche site van Knossos is natuurlijk een van de topattracties om te beleven, gevonden op 25 km van Agia Pelagia. Als u Kreta al eerder heeft bezocht, is de kans groot dat u Knossos Palace al heeft bezocht, omdat het een van de meest iconische bezienswaardigheden van Kreta is. Daarom kan het ontdekken van de dorpen Rogdia, Achlada en Fodele voor u interessanter zijn. Rogdia taat het dichtst bij het Klooster van Savvathiana dus het combineren ervan op dezelfde excursie is de slimste manier om twee dingen van je emmerlijstje te schrappen. Het ligt hoog boven de zeespiegel en biedt een aantal prachtige beelden met uitzicht op het landschap zover het oog reikt. Het beschikt over traditionele Kretenzische gebouwen en heeft een verleidelijke authentieke sfeer. Achlada is een ander pittoresk dorpje, dat van grote betekenis is voor de wijde omgeving van Agia Pelagia, omdat de bewoners langzaam aan land aan de kust begonnen te kopen en zo hielpen om te creëren wat Agia Pelagia vandaag de dag is.

Agia Pelagia kuststad

Verkennen van Agia Pelagia, Kreta

Voor het verkennen van het beste wat Agia Pelagia haar bezoekers te bieden heeft, is er ook een andere exclusieve plek om te bezoeken, op de kleine maar immens mooie baai gevonden aan de voet van OUT OF THE BLUE - Capsis Elite Resort. Het heeft een eigen locatie op zijn eigen kleine schiereiland, ten westen van het hoofdstrand van Agia Pelagia, en biedt een luxe ervaring van zijn gasten. Er is echter een plek waar niet-gasten van kunnen genieten, hoewel het een zeer kleine, bijna verborgen baai is, de toegang is lastig en u kunt het alleen bereiken door er te zwemmen, of met een waterfiets.

Out of the Blue - Capsis

Ben je naar dit deel van Kreta geweest? Zo niet, dan hopen we u te inspireren om de charmante Agia Pelagia te verkennen.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis