Alles wat u moet weten over Ligaria, Kreta

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 25 september 2021 en bijgewerkt op 17 februari 2022.
Ligaria Kreta

Een prachtige baai met een eigen strand, Ligaria is een prachtige plek om te verblijven en te genieten van een idyllische strandvakantie. Gunstig gelegen met gemakkelijke toegang tot allerlei faciliteiten en diensten, is dit een bijzonder uitstekende keuze voor gezinnen. Ligaria is ook de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van Crete, met gemakkelijke toegang tot enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland.

Waar ligt Ligaria?

De ligging van Ligaria kon niet gunstiger zijn. Deze glinsterende baai in de Golf van Heraklion ligt op slechts 20 minuten ten noordwesten van Heraklion stad. Het charmante strandstadje Ligaria ligt tussen Agia Pelagia in het noorden en Ammoudi in het zuiden. De baai ligt op het oosten en is beschut tegen de noordwestenwind die de noordkust van Kreta vaak te verduren heeft.

Lygaria strand Kreta

Hoe kom je bij Ligaria, Kreta

Het is heel gemakkelijk om in Ligaria te komen. Er is een autoverhuurkantoor in Heraklion of direct op Heraklion Luchthaven, en vanaf daar heeft u gemakkelijke toegang tot de nationale weg E75 die de kustlijn omarmt, en die u in 20 minuten naar Ligaria brengt. Als u met de veerboot in Heraklion aankomt, kan er een auto voor u klaarstaan in de haven, zodat u meteen op weg kunt zodra u van boord gaat. Als u liever het openbaar vervoer neemt, is er een busdienst met de KTEL naar Ligaria.

De geschiedenis van Ligaria

Ligaria ligt in het hart van een van de dichtstbevolkte gebieden van Kreta - de prachtige noordkust in de buurt van Heraklion die een reeks van uitstekende stranden en charmante badplaatsen heeft. Ligaria is een van de rustigere van de drie en heeft een ontspannen karakter.

Made strand bij Ligaria

Deze hele regio van Crete is rijk aan geschiedenis, van de Minoïsche tijd via de Venetiaanse en Ottomaanse tijdperken, tot de trotse 20e-eeuwse geschiedenis van het moderne Griekenland.

De naam Ligaria komt van het Griekse woord voor de vlechtboom, die goed gedijt in dit prachtige gebied.

Wat te zien en te doen in Ligaria

Er is veel te zien en te doen in Ligaria zelf. Het zandstrand, met ligstoelen en parasols en gemakkelijk toegankelijk voor gezinnen en mensen die slecht ter been zijn, is natuurlijk de belangrijkste attractie. Er kan uitstekend gezwommen worden in het kalme water van de baai van Ligaria. Voor meer actie kunt u zich wagen aan watersporten - er zijn uitstekende watersportfaciliteiten die lessen en materiaal aanbieden. De vele goede traditionele taverna's waar Kretenzische gerechten en de vangst van de dag worden geserveerd, bieden de ideale omgeving om te dineren en tot rust te komen na uw stranddag.

Stranden rond Ligaria

U kunt niet veel beter doen dan Ligaria voor een complete en gemakkelijke stranddag. Het is niet alleen een prachtig strand, met meestal kalm water, maar het is ook een Blauwe Vlag strand - een aanduiding die stranden erkent met een uitzonderlijke netheid, zuiver water, en een inzet voor het onderhoud en milieubewuste praktijken.

Bali Luchtfoto's

Maar waarom niet een beetje verkennen? Fodele beach is een ander populair strand op slechts tien minuten naar het westen langs de E75. Maar waarom rijdt u niet een klein stukje verder naar Bali - nog eens 20 minuten langs dezelfde weg brengt u naar een van de beroemdste mooie stranden van Noord-Kreta. Deze prachtige badplaats is eigenlijk een reeks stranden langs de oevers van een ongerepte baai.

Crete Matala Beach 2020

Voor een heel ander strandavontuur kunt u ook naar de zuidkust gaan. Ligaria biedt gemakkelijk toegang tot de prachtige zuidkust van Kreta aan de Libische Zee, en de rit zelf is absoluut prachtig. Een uur en 20 minuten brengt u naar Agia Galini, beroemd om zijn smaragdgroene water en interessante grotten. Iets ten zuiden van Agia Galini, en op slechts een uur en 10 minuten van Ligaria ligt het wereldberoemde Matala. Ontdek wat de vrijgevochten hippies (en Joni Mitchell, die erover zong) aantrok in dit ongerepte strand met zijn grotten hoog op de kliffen.

Activiteiten rond Ligaria, Kreta

Er is zoveel te doen rond Ligaria, wat uw interesses ook mogen zijn.

Strand van Ligaria

Acqua Plus Waterpark

Als u een spannende afwisseling wilt van de stranden, maar toch nat wilt worden, ga dan naar het waterpark Acqua Plus - het grootste waterpark van Kreta. Acqua Plus ligt op iets meer dan een half uur rijden ten oosten van Ligaria.

Anogia Dorp

Anogia Dorp

Het zou zonde zijn om Kreta te bezoeken met een auto en alleen de kustlijn te zien, hoe prachtig die ook is. De prachtige cultuur van Kreta bloeit echt in de dorpen, en vooral in de dorpen weg van de kustlijn. Hier kunt u een authentieke Kretenzische ervaring opdoen. Een uitstekende keuze voor een dorpsexcursie is Anogia, op de hellingen van Mt. Psiloritis. Dit dorp is beroemd om het dappere karakter van zijn inwoners, en om de muziek - sommige van Kreta's bekendste muzikanten komen hier vandaan. En een reis naar Kreta is niet compleet zonder het horen van Kretenzisch Lyra-spel - het mooiste en snelste van Griekenland. Anogia ligt op iets minder dan een uur van Ligaria.

Agreco boerderij

Agreco boerderij

Een bijzonder leuke bestemming als u met kinderen reist, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in landbouw en keuken, Agreco boerderij ligt ook op minder dan een uur van Ligaria. Geniet van de echte smaak van Kreta met traditionele producten, terwijl u ook leert over productiemethoden en traditionele feesten. Dineer in de taverna, en trakteer de kinderen op een bezoek aan de mini-dierentuin, waar ze kunnen genieten van een ontmoeting met de fauna van Kreta.

Culturele excursies rond Ligaria

Als u geïnteresseerd bent in cultuur en geschiedenis, dan is er geen betere uitvalsbasis om op verkenning te gaan dan Ligaria. Dit is het hart van Kreta's meest bevolkte gebied door de millennia heen, met bezienswaardigheden uit alle tijdperken van Kreta.

Knossos Paleis

Noordelijke ingang in Knossos Paleis

Geen bezoek aan Kreta is echt compleet zonder een bezoek aan Knossos, het belangrijkste paleis van de Minoïers, Kreta's geavanceerde Bronstijd beschaving. Deze prachtige site werd opgegraven en enthousiast gerestaureerd door Sir Arthur Evans in het begin van de 20e eeuw. Hoewel zijn werk naar hedendaagse maatstaven misschien te veel vrijheden heeft genomen, blijft het een feit dat dit een van de meest levendige archeologische ervaringen is die men in Griekenland kan hebben - een plaats waar men zich werkelijk de cultuur van deze oude beschaving kan voorstellen.

Heraklion Archeologisch Museum

Voor een nog diepgaandere ervaring en verkenning kunt u een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum van Heraklion, gevuld met vondsten van de opgraving. Knossos ligt op minder dan een half uur van Ligaria.

Bezoek Heraklion

Heraklion, de hoofdstad van Kreta, is zelf een uitstekende culturele bestemming. Het fort Rocca al Mare brengt het Venetiaanse tijdperk op Kreta tot leven, en het is zeker niet het enige symbool van Venetiaanse elegantie en raffinement in deze charmante stad.

Morozini fontein op het Leeuwenplein

Er is ook Morosini Leeuwenfontein en de Venetiaanse Loggia, evenals de oude Venetiaanse haven. Kreta's Natuurhistorisch Museum en het Historisch Museum van Kreta zijn twee andere culturele attracties in Heraklion die de moeite waard zijn. Heraklion ligt ook op minder dan een half uur van Ligaria.

Fodele - het El Greco Museum

Panagia kerk in Fodele

Kunstliefhebbers weten misschien dat de beroemde schilder die zijn Spaanse naam "El Greco" droeg, in feite, zoals de naam al zegt, een Griek was. Om precies te zijn, een Kretenzer - Domenicus Theotokopoulos werd geboren buiten Heraklion in 1541 en groeide op in Fodele - u kunt hier een museum bezoeken dat is gewijd aan de schilder. Dit mooie dorp ligt op slechts 15 minuten van Ligaria.

Arkadi klooster

Arkadi-klooster

Een van de mooiste voorbeelden van de "Kretenzische Renaissance", en een plaats van historisch belang in de moderne Kretenzische geschiedenis, het Arkadi klooster ligt op een uur rijden van Ligaria. De 16e-eeuwse Renaissance kerk binnen het ommuurde klooster is een van de mooiste van Kreta. Er is ook een mooi museum.

Verken Ligaria, Kreta

Voor iedereen die een gunstige strandvakantie wil combineren met alle faciliteiten en service en een uitstekende bereikbaarheid voor gezinnen, is Ligaria een goede keuze. Naast het uitstekende strand aan de beschermde baai, heeft Ligaria de voordelen dat het zeer dicht bij Heraklion ligt en ook dat het gemakkelijk toegang biedt tot veel van de beste attracties en bestemmingen van Kreta.

Klein dorp van Ligaria in Kreta

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis