Luchthaven Chania: Waarom kiezen voor Chania? ✈️

van Harry Anapliotis en Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 13 maart 2024.
Luchthaven Chania Gids

Chania International Airport "Daskalogiannis" (IATA: CHQ, ICAO: LGSA) is gelegen op het schiereiland Akrotiri van Kreta en biedt reizigers betoverende kustgezichten. De luchthaven van Chania fungeert als een vitaal transportknooppunt voor de stad Chania, gelegen op ongeveer 14 kilometer (8,7 mijl) naar het zuiden. De strategische ligging maakt het de toegangspoort voor toeristen die westelijk Kreta verkennen, en trekt een toenemend aantal bezoekers naar het betoverende gebied van Griekenland. De nauwkeurige geografische coördinaten van de luchthaven maken precieze navigatie mogelijk voor reizigers en luchtvaartprofessionals.

Luchthaven Chania biedt reizigers een glimp van het rijke culturele erfgoed van Kreta. Nabijgelegen bezienswaardigheden zoals Rizoskloko, Loutraki Beach en Kalathas Beach bieden unieke attracties. Rizoskloko is een schilderachtig dorpje dat bekend staat om zijn traditionele Kretenzische architectuur, waardoor bezoekers zich kunnen onderdompelen in de lokale cultuur. Loutraki Beach, gelegen in de buurt, biedt een ontspannen strandervaring met helder water en zandstranden, ideaal om te zwemmen en zonnebaden. Kalathas Beach, nog een prachtige plek, staat bekend om zijn ondiepe wateren, waardoor het geschikt is voor gezinnen met kinderen, met een schilderachtige baai om te zwemmen en watersporten.

Vliegveld Chania heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1954, toen het voor het eerst in bedrijf werd genomen. Het bediende aanvankelijk binnenlandse vluchten en speelde een belangrijke rol in de luchtvaartgeschiedenis van het eiland. De luchthaven verhuisde in 1959 naar zijn huidige locatie op het schiereiland Akrotiri, en breidde uit om zowel binnenlandse als internationale passagiersvluchten te bedienen. Het heeft bezoeken van prominente figuren ondergebracht, waaronder de Amerikaanse president Donald Trump, Lady Gaga en Leonardo DiCaprio, die het gebruikten als toegangspoort tot populaire delen van Kreta, wat de belangrijkheid ervan als regionale toegangspoort onderstreept.

De luchthaven vervult een dubbele functie, waarbij het zowel als civiele als militaire luchthaven fungeert, wat de veelzijdigheid en strategische betekenis ervan benadrukt. De toegankelijkheid en prominente rol van Luchthaven Chania als regionaal knooppunt worden beide versterkt door de verbindingen met een breed scala aan locaties, zowel binnen Griekenland als daarbuiten.

Vliegveld Chania

De Britse militairen richtten Luchthaven Chania op in 1954 en het diende aanvankelijk militaire doeleinden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog maakte het de overgang om de belangrijkste openbare luchthaven in Chania te worden, waarbij de burgerluchtvaartactiviteit van Maleme Airport naar het militaire vliegveld in Souda verhuisde in 1959. De verschuiving markeerde een belangrijk keerpunt, waardoor de luchthaven haar rol kon uitbreiden om zowel binnenlandse als internationale passagiersvluchten te faciliteren.

Luchthaven Chania biedt een scala aan diensten voor reizigers, waaronder eetgelegenheden in restaurants en eetgelegenheden, winkelmogelijkheden in winkels, Wi-Fi-connectiviteit, een verloren en gevonden service, babyverzorgingsfaciliteiten, valutawisseldiensten en een informatiebalie om te helpen bij vragen.

Vervoersmogelijkheden op Vliegveld Chania zijn onder meer bussen die verbinding maken met verschillende bestemmingen op Kreta, taxi's voor handig reizen van en naar de luchthaven en autoverhuurdiensten die een scala aan voertuigen bieden om Kreta tijdens het bezoek te verkennen. De transportdiensten van de luchthaven zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat reizigers bij aankomst toegang hebben tot efficiënte en flexibele vervoerswijzen.

Waar is Luchthaven Chania gelegen?

Chania International Airport "Daskalogiannis" (IATA: CHQ, ICAO: LGSA) is gelegen op het schiereiland Akrotiri van het pittoreske Griekse eiland Kreta. De locatie nabij de Baai van Souda biedt prachtige kustgezichten en fungeert als een vitaal transportknooppunt voor de stad Chania, die zich ongeveer 14 kilometer (8,7 mijl) naar het zuiden bevindt. De luchthaven is de toegangspoort voor reizigers die westelijk Kreta verkennen en trekt een toenemend aantal toeristen naar het betoverende gebied van Griekenland.

De hoogte van de luchthaven is ongeveer 150 meter, met precieze geografische coördinaten die het op een lengtegraad van 24 graden, 8 minuten en 58,84 seconden oost en een breedtegraad van 35 graden, 31 minuten en 54,29 seconden noord plaatsen. De coördinaten duiden de exacte locatie van de luchthaven op de kaart aan, waardoor precieze navigatie mogelijk is voor zowel reizigers als luchtvaartprofessionals.

Airport of Chania

Luchthaven Chania biedt reizigers een glimp van het rijke culturele erfgoed van Kreta. Bezienswaardigheden zoals de Rizoskloko, Loutraki Beach en Kalathas Beach zijn allemaal opmerkelijke attracties in de omgeving van de luchthaven. Rizoskloko is een schilderachtig dorpje in de buurt van de luchthaven van Chania. Het staat bekend om zijn traditionele Kretenzische architectuur, waaronder stenen huizen en smalle straatjes. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de lokale cultuur en genieten van de schilderachtige schoonheid van het charmante dorp. Loutraki Beach is een prachtig kustgebied in de buurt van de luchthaven van Chania. Het biedt een ontspannen strandervaring met helder water en zandstranden. Bezoekers zijn welkom om te zwemmen, zonnebaden en te genieten van de mediterrane sfeer. Kalathas Beach is nog een prachtig strand dicht bij de luchthaven. Het staat bekend om zijn ondiepe wateren, waardoor het een geschikte plek is voor gezinnen met kinderen. Een prachtige baai omringt het strand, wat geweldig is om te zwemmen en watersporten.

Chania International Airport "Daskalogiannis" is een vitaal transportknooppunt dat reizigers verbindt met de wonderen van westelijk Kreta en eer betoont aan het historische en culturele erfgoed van het eiland. De strategische locatie, zowel qua geografie als qua rol in de geschiedenis van het eiland, maakt het tot een belangrijke bestemming voor toeristen en een integraal onderdeel van de identiteit van Kreta.

Waar staat Luchthaven Chania bekend om?

Luchthaven Chania staat bekend om zijn rijke geschiedenis sinds de eerste exploitatie ervan in 1954. Aanvankelijk gebouwd bij Maleme, bediende het binnenlandse vluchten en speelde het een rol in de luchtvaartgeschiedenis van het eiland. Het verhuisde in 1959 naar het bestaande militaire vliegveld op het schiereiland Akrotiri, wat het begin markeerde van het gebruik ervan voor zowel binnenlandse als internationale passagiersvluchten.

Een bevestigd bezoek is Air Force One met de Amerikaanse president Donald Trump aan boord, die stopte om bij te tanken in Chania tijdens Trump's vlucht van de G7-top in Quebec naar de historische ontmoeting in Singapore met de leider van Noord-Korea, Kim Jong-un. Lady Gaga en Leonardo DiCaprio zijn onder andere beroemdheden die bekend staan om hun bezoek aan Elounda. Ze landden op Luchthaven Chania als hun toegangspoort tot de beroemde delen van Kreta. Vliegveld Chania, als een van de belangrijkste luchthavens op het eiland, is een handig toegangspunt geweest, waardoor ze Elounda en andere bestemmingen in Oost-Kreta gemakkelijk konden bereiken.

Luchthaven Chania opereert zowel als civiele als militaire luchthaven. De dubbele functie benadrukt het belang ervan voor civiele reizen en voor militaire en strategische doeleinden. Het onderstreept zijn veelzijdigheid en strategische relevantie in de regio.

Luchthaven Chania, een van de luchthavens op Kreta, staat bekend om zijn verbindingen met verschillende bestemmingen, zowel binnen Griekenland als internationaal. Het biedt reizigers handige toegang tot populaire bestemmingen, waaronder Athene, Santorini, Heraklion, Londen, Frankfurt, Düsseldorf, Helsinki, Thessaloniki, Kopenhagen, Krakau, Warschau en Hamburg, onder andere.

Wanneer werd Luchthaven Chania opgericht?

Luchthaven Chania werd in 1954 opgericht door de Britse militairen tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog. De luchthaven diende als militair vliegveld tijdens de oorlog. Na de oorlog werd het herbestemd als de primaire luchthaven voor het publiek in Chania. De burgerluchtvaartactiviteit werd overgebracht van Maleme Airport naar het militaire vliegveld van Souda in 1959, waarmee de overgang naar een civiele luchthaven werd gemarkeerd.

Luchthaven Chania heeft een rijke en evoluerende geschiedenis. Het traceert zijn oorsprong terug naar Maleme Airport, opgericht voor de Tweede Wereldoorlog, waar het militaire doeleinden diende tijdens het conflict. Het maakte de overgang om de primaire openbare luchthaven voor de stad Chania te worden. Het belangrijke jaar 1959 markeerde een significante verschuiving toen de burgerluchtvaartactiviteiten werden verplaatst naar het militaire vliegveld van Souda. De overgang stelde de luchthaven in staat om haar rol uit te breiden, zowel binnenlandse als internationale passagiersvluchten te faciliteren.

De evolutie ging door met de bouw van het eerste passagiersterminal van de luchthaven in 1967. Luchthaven Chania had zijn diensten uitgebreid om internationale vluchten op te nemen tegen 1974, wat zijn belang als regionaal transportknooppunt verder versterkte. De noodzaak van verbeterde faciliteiten werd duidelijk naarmate het aantal passagiers groeide, wat leidde tot de voltooiing van een nieuw terminalgebouw in 1996.

De luchthaven werd officieel gedoopt tot "Ioannis Daskalogiannis", als eerbetoon aan een moedige Kretenzer held in 2000. Vliegveld Chania heeft gedurende zijn geschiedenis een dubbele rol behouden, waarbij de Helleense Luchtmacht blijft opereren naast civiele activiteiten. De luchthaven werd geprivatiseerd in december 2015 en een joint venture nam de exploitatie over in april 2017, waarmee een nieuw tijdperk werd ingeluid.

Het streven naar verbetering en modernisering van de luchthaven was duidelijk in juni 2018, toen het een reeks upgrades voltooide, waaronder uitbreidingsinspanningen, herontworpen vliegtuigindelingen en verbeterde passagiersfaciliteiten. De voortdurende evolutie onderstreept de blijvende betekenis van Luchthaven Chania als een vitale toegangspoort tot het betoverende eiland Kreta.

De IATA-code die aan de luchthaven van Kreta is toegewezen, is "CHQ", en de ICAO-code is "LGSA". Luchthaven Chania, in zijn verschillende locaties en capaciteiten, is operationeel geweest sinds de oprichting als Maleme (Military) Airport voor de Tweede Wereldoorlog. Het maakte de overgang naar de dienst van civiele luchtvaart in 1959 en de operaties ervan zijn door de jaren heen voortgezet, waardoor het een belangrijk transportknooppunt voor de regio is.

Hoe Belangrijk is Luchthaven Chania voor Kreta?

Luchthaven Chania is belangrijk voor Kreta omdat het dient als een belangrijk toegangspunt voor toeristen, economische handel en het militaire, cruciale transportdiensten biedt en historische en culturele betekenis heeft. Het belang ervan is veelzijdig en reikt verder dan alleen toerisme, waardoor het een integraal onderdeel is van de identiteit en groei van Kreta.

Luchthaven Chania is een cruciale toegangspoort voor het toerisme in Kreta, met name voor het westelijke deel van het eiland. De strategische ligging nabij de stad Chania en het schiereiland Akrotiri stelt toeristen in staat om gemakkelijk toegang te krijgen tot enkele van de meest populaire bestemmingen op het eiland. De luchthaven vergemakkelijkt de komst van internationale bezoekers, wat bijdraagt aan de bloeiende toeristenindustrie van het eiland. De rol als toegangspoort voor reizigers die op zoek zijn naar de prachtige stranden, rijke culturele ervaringen en historische bezienswaardigheden van Kreta, mag niet worden onderschat.

Luchthaven Chania is belangrijk voor de economie van het eiland omdat het zowel toerisme als zaken faciliteert. Het verbindt Kreta met verschillende internationale bestemmingen, vergemakkelijkt het transport van goederen en maakt handelsrelaties mogelijk. De efficiënte werking van de luchthaven draagt bij aan de algehele economische vitaliteit van de regio.

Vliegveld Chania fungeert als een vitaal transportknooppunt voor zowel binnenlandse als internationale reizigers. Het verbindt Kreta met grote steden in Griekenland en verschillende Europese bestemmingen. De toegankelijkheid verbetert de connectiviteit van het eiland en maakt het een wenselijke locatie voor zowel bedrijven als bewoners.

De geschiedenis van de luchthaven, inclusief het oorspronkelijke gebruik tijdens de Tweede Wereldoorlog en de daaropvolgende ontwikkeling, draagt bij aan de culturele en historische betekenis op het eiland. Het weerspiegelt de veerkracht en aanpassingsvermogen van het eiland door de jaren heen.

De dubbele rol van Luchthaven Chania, die zowel civiele als militaire luchtvaart bedient, benadrukt het strategische belang ervan. Het ondersteunt de Helleense Luchtmacht en biedt tegelijkertijd civiele diensten, wat bijdraagt aan de veiligheids- en defensiemogelijkheden van de regio.

Heeft Luchthaven Chania Internationale Vluchten?

Ja, Luchthaven Chania heeft internationale vluchten. Het fungeert als een internationale luchthaven en biedt toegang tot verschillende landen wereldwijd. Luchthaven Chania biedt rechtstreekse passagiersvluchten naar ongeveer 70 bestemmingen in 25 landen, waardoor het een belangrijke internationale toegangspoort is voor reizigers die op het eiland Kreta arriveren.

Luchtvaartmaatschappijen die vanaf Vliegveld Chania vliegen, verbinden de luchthaven met verschillende internationale bestemmingen en verschillende luchtvaartmaatschappijen voeren vluchten uit van Chania naar verschillende landen. Enkele van de populaire internationale bestemmingen vanaf Luchthaven Chania zijn steden in landen zoals Oostenrijk, België, Bulgarije, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, IJsland, Ierland, Israël, Italië, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië, Servië, Zweden, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en meer.

Luchthaven Chania from the plane

Hoe Belangrijk is Luchthaven Chania voor Kreta?

Luchthaven Chania is belangrijk voor Kreta omdat het dient als een belangrijk toegangspunt voor toeristen, economische handel en het militaire, cruciale transportdiensten biedt en historische en culturele betekenis heeft. Het belang ervan is veelzijdig en reikt verder dan alleen toerisme, waardoor het een integraal onderdeel is van de identiteit en groei van Kreta.

Luchthaven Chania is een cruciale toegangspoort voor het toerisme in Kreta, met name voor het westelijke deel van het eiland. De strategische ligging nabij de stad Chania en het schiereiland Akrotiri stelt toeristen in staat om gemakkelijk toegang te krijgen tot enkele van de meest populaire bestemmingen op het eiland. De luchthaven vergemakkelijkt de komst van internationale bezoekers, wat bijdraagt aan de bloeiende toeristenindustrie van het eiland. De rol als toegangspoort voor reizigers die op zoek zijn naar de prachtige stranden, rijke culturele ervaringen en historische bezienswaardigheden van Kreta, mag niet worden onderschat.

Luchthaven Chania is belangrijk voor de economie van het eiland omdat het zowel toerisme als zaken faciliteert. Het verbindt Kreta met verschillende internationale bestemmingen, vergemakkelijkt het transport van goederen en maakt handelsrelaties mogelijk. De efficiënte werking van de luchthaven draagt bij aan de algehele economische vitaliteit van de regio.

Luchthaven Chania fungeert als een vitaal transportknooppunt voor zowel binnenlandse als internationale reizigers. Het verbindt Kreta met grote steden in Griekenland en verschillende Europese bestemmingen. De toegankelijkheid verbetert de connectiviteit van het eiland en maakt het een wenselijke locatie voor zowel bedrijven als bewoners.

De geschiedenis van de luchthaven, inclusief het oorspronkelijke gebruik tijdens de Tweede Wereldoorlog en de daaropvolgende ontwikkeling, draagt bij aan de culturele en historische betekenis op het eiland. Het weerspiegelt de veerkracht en aanpassingsvermogen van het eiland door de jaren heen.

De dubbele rol van Vliegveld Chania, die zowel civiele als militaire luchtvaart bedient, benadrukt het strategische belang ervan. Het ondersteunt de Helleense Luchtmacht en biedt tegelijkertijd civiele diensten, wat bijdraagt aan de veiligheids- en defensiemogelijkheden van de regio.

Heeft Vliegveld Chania Internationale Vluchten?

Ja, Luchthaven Chania heeft internationale vluchten. Het fungeert als een internationale luchthaven en biedt toegang tot verschillende landen wereldwijd. Luchthaven Chania biedt rechtstreekse passagiersvluchten naar ongeveer 70 bestemmingen in 25 landen, waardoor het een belangrijke internationale toegangspoort is voor reizigers die op het eiland Kreta arriveren.

Luchtvaartmaatschappijen die vanaf Vliegveld Chania vliegen, verbinden de luchthaven met verschillende internationale bestemmingen en verschillende luchtvaartmaatschappijen voeren vluchten uit van Chania naar verschillende landen. Enkele van de populaire internationale bestemmingen vanaf Luchthaven Chania zijn steden in landen zoals Oostenrijk, België, Bulgarije, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, IJsland, Ierland, Israël, Italië, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië, Servië, Zweden, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en meer.

Welke Diensten Vind je op de Chania Luchthaven?

De diensten die beschikbaar zijn op de Chania Luchthaven worden hieronder vermeld.

 • Restaurants en Eten: Informatie over de verschillende eetgelegenheden, waaronder restaurants, fastfoodrestaurants en voedingswinkels, is te vinden in de terminal van de Chania Luchthaven.
 • Winkels en Winkels: Er zijn winkels vermeld op de Chania Daskalogiannis International Airport, die details bieden over winkelmogelijkheden voor passagiers.
 • Wi-Fi: Chania Luchthaven biedt Wi-Fi-connectiviteit aan passagiers, waardoor ze toegang hebben tot internet terwijl ze wachten op hun vluchten of tijdens tussenstops.
 • Gevonden Voorwerpen: Passagiers kunnen contact opnemen met de luchthavenpolitie voor hulp bij items die verloren zijn gegaan binnen de Terminal van de Chania Luchthaven. Passagiers die iets zijn kwijtgeraakt tijdens een vlucht, moeten contact opnemen met hun luchtvaartmaatschappij voor hulp.
 • Babyverzorgingsfaciliteiten: Chania Luchthaven biedt babyverzorgingsruimtes op het eerste niveau van de hoofdterminal, die passagiers met kinderen van dienst zijn en een handige ruimte bieden voor babyverzorgingsbehoeften.
 • Valuta Wisselen: OneeXchange is de belangrijkste valutawisseldienst op de Chania Luchthaven, gelegen in het Aankomstgebied, die valutawissel voor reizigers vergemakkelijkt.
 • Informatiebalie: Chania Luchthaven heeft een informatiestandplaats waar passagiers hulp en informatie kunnen vragen om hun luchthaven gerelateerde vragen en behoeften aan te pakken.
 • Medische Diensten: Passagiers kunnen een eerstehulppost vinden op het begane grondniveau van Chania Luchthaven, wat toegang tot basismedische hulp verzekert indien nodig.
 • Bagage Opslag: Chania Luchthaven biedt geen bagageopslagkluisjes voor passagiers.
 • Rookruimte: Roken is niet toegestaan in de faciliteiten van Chania Luchthaven, waardoor een rookvrije omgeving wordt gegarandeerd voor alle passagiers en bezoekers.
 • Andere Diensten: De luchthaven biedt aanvullende diensten zoals parkeren voor gehandicapten, bagagekarretjes, geldautomaten en assistentie voor personen met een handicap.

Kun je Eten in de Chania Luchthaven?

Ja, je kunt binnen de Chania Luchthaven eten. De luchthaven biedt een verscheidenheid aan eetgelegenheden binnen haar terminal, waardoor het voor reizigers handig is om een maaltijd of snack te nuttigen voor hun vluchten of tijdens tussenstops. De eetgelegenheden omvatten restaurants, fastfoodoutlets en voedingswinkels, die diverse culinaire voorkeuren bedienen en een scala aan eten en drinken aanbieden.

Reizigers kunnen een selectie van restaurants vinden die zowel lokale als internationale gerechten serveren, waardoor ze de smaken van Kreta kunnen proeven en verschillende culinaire ervaringen kunnen verkennen. Deze restaurants bieden een comfortabele en aangename eetomgeving, waardoor ze een ideale plek zijn om te ontspannen en van een maaltijd te genieten.

Er zijn fastfoodrestaurants beschikbaar op de Chania Luchthaven voor degenen die snel iets willen eten terwijl ze wachten op hun vluchten. De outlets bieden populaire fastfooditems, waardoor het voor reizigers met beperkte tijd gemakkelijk is om hun honger te stillen voor of na hun vluchten.

Er zijn voedingswinkels binnen de luchthaven die verpakte snacks, drankjes en reisvriendelijke etenswaren bieden voor degenen die liever iets meenemen op hun reis of voorraad inslaan voor hun reizen.

Er zijn enkele beperkingen aan wat passagiers met zich mee mogen nemen door de beveiliging, vooral wat betreft voedsel, zoals vloeistoffen en crèmes, hoewel de Chania Luchthaven passagiers een breed scala aan voedselitems toestaat. De beperkingen zijn in overeenstemming met de luchthavenveiligheidsvoorschriften en zijn ontworpen om de veiligheid van de passagiers te waarborgen. Voedingsmiddelen zoals pindakaas, ketchup en ahornsiroop die in vloeibare of crème vorm zijn, moeten in containers van 3,4 ounce (100 milliliter) of minder zitten en in een kwartformaat, heldere, hersluitbare plastic zak voor screening worden geplaatst. Items die de limiet overschrijden, zijn niet toegestaan door de beveiliging, dus het is raadzaam om deze richtlijnen te volgen om eventuele ongemakken tijdens het screeningproces te vermijden.

Chania Luchthaven biedt een scala aan eetgelegenheden voor passagiers en volgt luchthavenbeveiligingsvoorschriften met betrekking tot het vervoer van voedselitems, waardoor reizigers de mogelijkheid hebben om een maaltijd te nuttigen in de luchthaven terwijl ze zich houden aan noodzakelijke veiligheidsmaatregelen.

Wat zijn de Transportopties bij Chania Luchthaven?

De transportopties bij Chania Luchthaven worden hieronder vermeld.

 • Bus: Busdiensten bieden een goedkope en gemakkelijke manier om van en naar Chania Luchthaven te reizen. Verschillende buslijnen verbinden de luchthaven met verschillende plaatsen op Kreta, inclusief het stadscentrum van Chania en andere steden op het eiland. Lokale busdiensten rijden tussen Chania Luchthaven en het stadscentrum van Chania, samen met andere steden op het eiland. Busstations en -schema's zijn te vinden bij het transportinformatiegebied van de luchthaven.
 • Taxi: Taxi's zijn direct beschikbaar bij Chania Luchthaven en bieden een handige en efficiënte vorm van transport naar verschillende bestemmingen op Kreta. Taxidiensten zijn 24/7 beschikbaar. Taxistands bevinden zich buiten het terminalgebouw van de luchthaven, waardoor het gemakkelijk is om bij aankomst een taxi te vinden. Taxitarieven worden gemeten en het is raadzaam om het tarief te bevestigen met de chauffeur voordat de reis begint.
 • Autoverhuur: Auto Huren Kreta diensten zijn beschikbaar op Chania Luchthaven, waardoor passagiers voertuigen kunnen huren voor hun transportbehoeften tijdens hun verblijf in Kreta. Verhuurbedrijven bieden een verscheidenheid aan voertuigopties om verschillende voorkeuren te passen. Autoverhuurbalies bevinden zich binnen de terminal van de luchthaven, waardoor het voor reizigers gemakkelijk is om hun huurauto's bij aankomst te regelen. Verhuurbedrijven op de luchthaven omvatten zowel internationale als lokale bedrijven, waardoor passagiers een scala aan keuzes hebben.

Waar te Eten in de Buurt van Chania Luchthaven?

Plaatsen om te eten in de buurt van Chania Luchthaven worden hieronder vermeld.

 • ORIGINAL Bar & Grill: Een grill- en barrestaurant dat een verscheidenheid aan eten serveert, waaronder gegrilde specialiteiten en favorieten aan de bar, in een ontspannen omgeving.
 • Ο Τζαμάς: Een lokaal eethuis dat traditionele Griekse en Kretenzische gerechten biedt, met smaken en gerechten uniek voor de regio.
 • Playground Nefeli: Een gezinsvriendelijk restaurant met een speeltuin, dat een verscheidenheid aan Griekse en internationale gerechten serveert, ideaal voor gezinnen met kinderen.
 • Irene’s Taver: Een taverne-stijl restaurant bekend om zijn Griekse en mediterrane keuken, biedt een gezellige sfeer voor diners.
 • Ramblers Restaurant & Bar: Een restaurant en barcombinatie die een menu van diverse gerechten biedt, waaronder internationale en mediterrane opties.
 • Alibertos Food & Wine: Een restaurant dat een selectie van eten en wijn aanbiedt, presenteert een fusie van smaken en culinaire genoegens.
 • Bourakis Restaurant: Een restaurant gespecialiseerd in lokale Kretenzische keuken, serveert traditionele gerechten met nadruk op authentieke smaken.
 • MITSOS-BBQ: Een barbecue-restaurant dat gegrild vlees en hartige gerechten biedt, perfect voor liefhebbers van rokerige smaken.
 • The Sandwich Shop: Een plek voor snelle hapjes en sandwiches, ideaal voor een informele maaltijd of snack onderweg.
 • Arodou: Een restaurant dat een verscheidenheid aan gerechten biedt, van zeevruchten tot gegrilde specialiteiten, biedt een diverse eetervaring.
 • Ta Gourounakia (De Kleine Varkens): Een restaurant met de nadruk op op varkensvlees gebaseerde gerechten, met verschillende bereidingen en smaken.
 • Kariatis Restaurant: Een restaurant bekend om zijn Griekse en mediterrane keuken, biedt een scala aan traditionele en eigentijdse gerechten.
 • Kapari Restaurant Chania: Een restaurant met een focus op mediterrane en Kretenzische keuken, met verse en lokaal geproduceerde ingrediënten.
 • Legends Burgers and Beers: Een restaurant en bar gespecialiseerd in hamburgers en biedt een selectie van bieren, waardoor het een geweldige plek is voor informeel dineren. Reizigers zijn welkom om in de buurt van de Chania Luchthaven te eten.

Waar te Verblijven in de Buurt van Chania Luchthaven?

Plaatsen om te verblijven in de buurt van Chania Luchthaven worden hieronder vermeld.

 • Royal Sun: Een hotel dat comfortabele accommodaties biedt met moderne voorzieningen, waaronder een zwembad en een restaurant.
 • Areti Suites: Suites die ruime en goed ingerichte kamers bieden met de nadruk op gastencomfort en ontspanning.
 • Talos Luxury Suites: Luxe suites met elegante interieurs, ontworpen voor reizigers die op zoek zijn naar een hoogwaardig en luxe verblijf.
 • Hotel Akrotiri: Een hotel dat een verscheidenheid aan kamertypes biedt, waaronder familiekamers, met handige toegang tot de luchthaven en nabijgelegen attracties.
 • Villa Panos: Een villa-achtige accommodatie met privéruimtes, geschikt voor families en groepen die op zoek zijn naar een afgelegen toevluchtsoord.
 • PAZINOS VILLAGE STUDIOS: Studio's die zelfcateringopties bieden en comfortabele accommodatie voor een ontspannen verblijf.
 • Villa Nostalgia: Een villa-achtige accommodatie met een mix van moderne voorzieningen en traditionele charme voor een unieke ervaring.
 • Lena Beach Hotel: Een strandhotel met kamers met uitzicht op zee, ideaal voor reizigers die willen genieten van uitzicht op zee en ontspanning.
 • Monte Vardia Hotel: Een hotel op een schilderachtige locatie met uitzicht op Chania, biedt comfortabele accommodaties en een rustige sfeer. Reizigers zijn van harte welkom om in de buurt van Chania Luchthaven te verblijven.

Waar kun je een Drankje Doen in de Buurt van Chania Luchthaven?

Plaatsen om een drankje te doen in de buurt van Chania Luchthaven worden hieronder vermeld.

 • Το Λιμνί: Een lokale bar waar reizigers de mogelijkheid hebben om te ontspannen met drankjes en te genieten van een ontspannen sfeer.
 • Metaxy Mas Beach Bar: Een strandbar met een schilderachtig uitzicht, waardoor het een ideale plek is om van een drankje te genieten aan zee.
 • Espressaki: Een café en bar waar klanten kunnen genieten van koffie, cocktails en drankjes in een gezellige omgeving.
 • Amaka - Ontbijt, Zwembad & Zonsondergang Bar: Een bar met zwembad, perfect voor het genieten van drankjes terwijl je geniet van de zonsondergang.
 • Nama RestoBar: Een restaurant en bar dat een verscheidenheid aan drankjes serveert, waaronder cocktails en verfrissingen.
 • Fagotto Jazz Bar Chania: Een jazzbar waar klanten kunnen genieten van livemuziek en een selectie van drankjes in een levendige sfeer.
 • Bras de Frères: Een bar bekend om zijn ambachtelijke cocktails en gezellige sfeer, biedt een divers scala aan drankjes.
 • Ka Mon Irish Pub & Bar: Het is een Ierse pub en bar waar individuen kunnen genieten van een pint bier of andere drankjes in een traditionele pubomgeving.
 • Sinagogi Coctail Bar: Een cocktailbar bekend om zijn creatieve en goed gemaakte cocktails, biedt een unieke drinkervaring.
 • Το μοναστήρι του καρόλου: Een lokaal etablissement waar mensen een drankje kunnen drinken en socializen met vrienden.
 • Starbucks: Een bekende koffieketen die een verscheidenheid aan koffie- en drankopties biedt, inclusief speciale drankjes.
 • Peacock Tail Bar: Een bar die een selectie van cocktails en drankjes biedt in een stijlvolle omgeving. Reizigers zijn welkom om de bar te bezoeken en in de buurt van Chania Luchthaven een drankje te doen.

Waar te Winkelen Nabij de Luchthaven van Chania?

Winkels in de buurt van de luchthaven van Chania worden hieronder vermeld.

 • Hellenic Duty Free Shops: Duty-free winkels bieden een breed scala aan producten, waaronder sterke drank, tabak, cosmetica en meer, voor reizigers.
 • Navy Exchange Main: Een winkel die een verscheidenheid aan producten aanbiedt, waaronder kleding, elektronica en huishoudelijke artikelen.
 • Folli Follie Store: Een winkel gespecialiseerd in modeaccessoires, sieraden en stijlvolle items.
 • Το Δωράκι: Een winkel die gespecialiseerd is in cadeaus en souvenirs, met opties voor reizigers om aandenkens te vinden.
 • Φαρμακείο Αρχοντάκης Ευτύχης: Een apotheek waar mensen farmaceutische en gezondheidsproducten kunnen kopen.
 • COCO-MAT: Een winkel bekend om zijn milieuvriendelijke matrassen en beddengoed, met duurzame en comfortabele opties.
 • City Market Chania: Winkelen in markten van Chania is nog nooit zo makkelijk geweest dankzij een veelheid aan winkels zoals bazaars, supermarkten, kruidenierszaken en meer!

Agora Overdekte Markt in Chania

Waarom is Chania de Beste Bestemming bij een Bezoek aan Kreta?

Chania is de beste bestemming bij een bezoek aan Kreta om verschillende geweldige redenen. Chania biedt een prachtige combinatie van geschiedenis, cultuur, natuurlijke schoonheid en een levendig nachtleven, waardoor het de topkeuze is bij een bezoek aan Kreta. Zijn pittoreske oude stad, historische haven en nabijheid van prachtige stranden bieden reizigers een gedenkwaardige en verrijkende ervaring.

Chania, de belangrijkste bestemming in Kreta, biedt een scala aan overtuigende redenen om te bezoeken. Zijn betoverende oude stad, een heerlijke mix van Venetiaanse, Ottomaanse en Kretenzische architecturale stijlen, dompelt bezoekers onder in een boeiende reis door de geschiedenis.

De Venetiaanse historische haven, gekenmerkt door zijn iconische veelkleurige gebouwen en wachter-achtige stenen vuurtoren, creëert een betoverend decor voor onvergetelijke zonsondergangen. Een levendige mix van traditionele Griekse en internationale muziek is te horen op veel plaatsen in Chania 's nachts, vooral in de drukke straten van de oude stad als de dag overgaat in de nacht.

De strategische ligging van Chania biedt gemakkelijke toegang tot enkele van de meest exquise stranden van Kreta, zoals Elafonisi Beach, Balos Lagoon en Falassarna Beach. Als centrale transport hub vergemakkelijkt Chania naadloze dagtochten om andere verleidelijke bestemmingen op het eiland te verkennen.

Toevoegend aan zijn unieke charme zijn de alomtegenwoordige straatkatten, die bijdragen aan de gastvrije ambiance van de stad. Het diverse scala aan wateractiviteiten, van kajakken tot snorkelen, verrijkt verder de ervaring, waardoor Chania de ongeëvenaarde keuze is voor reizigers die op zoek zijn naar een perfecte mix van geschiedenis, cultuur, natuurlijke schoonheid en levendig entertainment op Kreta.

Wat te doen in Chania?

Activiteiten om te doen in Chania worden hieronder vermeld.

 • Oude Venetiaanse Haven: Verken het historische havengebied met zijn prachtige gebouwen, winkels, restaurants en voetgangersstraten.
 • Grieks Nationaal Voetbalmuseum: Een must-visit voor voetbalfans, met historische voetbalmemorabilia.
 • Maritiem Museum van Kreta: Leer over de maritieme geschiedenis en maritiem erfgoed van Kreta.
 • Museum-Residence of Eleftherios Venizelos: Ontdek het leven en de nalatenschap van de Griekse staatsman Eleftherios Venizelos.
 • Minoan's World The 9D Experience: Een meeslepende ervaring die inzicht biedt in de Minoïsche beschaving en cultuur.
 • Vuurtoren van Chania: Bezoek de iconische vuurtoren bij de ingang van de Venetiaanse haven.
 • Agii Apostoli Beach: Geniet van het kristalheldere water en het zandstrand.
 • Gouverneto Klooster: Verken het historische klooster met zijn serene omgeving.
 • Elafonissi Beach: Bezoek het beroemde roze zandstrand en geniet van zijn unieke schoonheid.
 • Balos & Falassarna Beach: Maak een Jeep-tour naar deze prachtige stranden, compleet met ligstoelen en lunch.
 • Samaria Kloof Wandelen: Ga op een dagwandeling door de indrukwekkende Samaria-kloof.
 • Zeekajakken Sfakia, Kreta: Verken de wateren van Kreta door zeekajakken.
 • Wijn- en Voedselproeverij Wandeltocht met Lunch: Ontdek de Kretenzische keuken en wijn.
 • Santorini Voedsel- en Wijnervaring Tour: Geniet van een voedsel- en wijnreis op Santorini.
 • Gramvousa en Balos Tour: Maak een boottocht naar Gramvousa en Balos.
 • Volledige Dag West Kreta Tour: Een dagtocht is een van de beste dingen om te doen in Chania. Verken de oude steden van Chania en Rethymnon en het meer van Kournas.

Wanneer is de Beste Tijd om Chania Kreta te Bezoeken?

De beste tijd om Chania, Kreta, te bezoeken is tussen de maanden maart en november, waarbij elke maand verschillende voordelen biedt, afhankelijk van de voorkeuren van de reiziger. Juni tot augustus is een geweldige tijd om te bezoeken als warme temperaturen gewenst zijn, zonnig weer en veel leuke dingen te doen als toerist. Kies maart tot mei of september tot oktober voor een meer ontspannen ervaring met mooi weer en minder mensen. De maanden november tot februari zijn ideaal voor solo en koeler weer wordt verkozen. De beste tijd om Chania te bezoeken, hangt af van het type vakantie dat de reiziger wenst.

De lente, die loopt van maart tot mei, komt naar voren als een bijzonder heerlijk seizoen voor een bezoek aan Chania. Het weer gedurende deze maanden vertoont een geleidelijke en aangename opwarmende trend. De natuur siert het landschap met een levendig tapijt van bloeiende flora, waardoor een betoverende omgeving ontstaat die natuurliefhebbers en fervente wandelaars aantrekt. Een extra voordeel van een bezoek tijdens deze periode is de relatief dunne toeristische drukte, wat een serene ervaring biedt in tegenstelling tot het bruisende hoogseizoen in de zomer.

Het zomerseizoen, dat de maanden juni tot augustus beslaat, is op maat gemaakt voor degenen die hete en zonovergoten omstandigheden in Chania zoeken. De tijd van het jaar is het warmst vanwege de constante zonneschijn en onbewolkte luchten. De uitnodigende warmte van de zee gedurende deze maanden biedt een ideale omgeving om te zwemmen en watersporten te beoefenen. Wees ervan bewust dat het hoogseizoen voor toeristen gepaard gaat met het compromis van grotere menigten en verhoogde prijzen, die de populariteit van de zomercharmes van Chania weerspiegelen.

De overgangsperiode van september tot oktober, die het begin van de herfst in Chania markeert, biedt een heerlijke mix van gunstige weersomstandigheden. Het heetste deel van de zomer is voorbij en het weer begint eindelijk een beetje af te koelen. De zee blijft uitnodigend warm, en blijft zwemmers en waterliefhebbers lokken. De voordelen van het toerisme in de zomer worden genoten zonder de zwermen mensen die ermee gepaard gaan, waardoor het vooral aantrekkelijk is. Nu is een geweldige tijd om te profiteren van het aangename weer en wat serieus sightseeing te doen in en rond Chania.

Winter in Chania wordt genoten van november tot februari, en in tegenstelling tot veel andere Europese bestemmingen is het weer mild gedurende de tijd. Niet de drukste tijden voor toeristen, maar perfect voor degenen die op zoek zijn naar rust en stilte. Koude temperaturen zijn te verwachten, met januari en februari als de koudste en natste maanden, met af en toe wat vochtige en koele dagen. Warme kleding wordt aangeraden, maar als rust en stilte de voorkeur hebben, is het winterseizoen de beste tijd voor een vakantie op Kreta.

Is het Veilig om te Parkeren bij de Luchthaven van Chania?

Ja, het is veilig om te parkeren op de luchthaven van Chania. Speciale parkeervoorzieningen op de luchthaven zijn gebouwd met het comfort en de veiligheid van passagiers voorop. De faciliteiten hebben veel parkeerruimte, zodat een reiziger gemakkelijk kan parkeren. De parkeerplaats bevindt zich binnen de luchthaven, met directe toegang tot de terminal, wat tijd bespaart, vooral voor de reis of bij het ophalen van reizigers.

Chania Parkeren

De parkeervoorzieningen op de luchthaven van Chania zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar geopend, zodat reizigers hun auto's op elk moment kunnen parkeren dat past bij hun reisschema. Er is een optie om te betalen voor parkeren met contant geld of creditcard en de prijzen zijn zeer concurrerend. De eerste 20 minuten parkeren zijn gratis, wat een handige functie is voor het afzetten of ophalen van passagiers.

De luchthaven biedt een veilige en handige parkeeroplossing voor reizigers, met goed ontworpen faciliteiten, voldoende parkeergelegenheid en verschillende betaalopties, waardoor het een uitstekende keuze is voor parkeren in Chania tijdens het gebruik van de luchthaven voor reizen.

Is de Luchthaven van Chania de Grootste op Kreta?

Nee, de luchthaven van Chania is niet de grootste luchthaven op Kreta. De luchthaven van Heraklion, officieel bekend als de internationale luchthaven "Nikos Kazantzakis" van Heraklion, heeft de eer de grootste luchthaven van het eiland te zijn. Het overtreft de luchthaven van Chania zowel qua het aantal ontvangen vluchten als qua grootte en capaciteit.

De luchthaven van Chania beschikt over een indrukwekkende landingsbaanlengte van 3.347 meter, die accommodatie biedt voor een breed scala aan vliegtuiggroottes. De indrukwekkende infrastructuur draagt bij aan het vermogen om een aanzienlijk volume aan luchtverkeer te verwerken. De strategische ligging van de luchthaven nabij de stad Chania, een belangrijk knooppunt voor toerisme in Kreta, maakt het tot een cruciale toegangspoort voor reizigers die het eiland bezoeken.

De internationale luchthaven van Chania is gelegen nabij de Soudabaai op het Akrotiri-schiereiland van Kreta, dat de stad Chania bedient, die ongeveer 14 kilometer (8,7 mijl) verwijderd is. Het is een belangrijk transportknooppunt voor het westelijke deel van Kreta, maar het is niet zo groot of druk als de luchthaven van Heraklion. De luchthaven van Chania beschikt over één landingsbaan en hoewel het een cruciale rol speelt bij het verbinden van de regio Kreta met binnenlandse en internationale bestemmingen, ontvangt het niet zoveel vluchten of passagiers als de luchthaven van Heraklion.

Heeft Chania Havens?

Ja, Chania heeft havens die gezamenlijk bijdragen aan de maritieme identiteit van Chania, ter ondersteuning van handel, toerisme en lokale middelen van bestaan. De haven van Souda is de belangrijkste toegangspoort voor externe verbindingen. De kleinere havens bieden unieke ervaringen en toegang tot enkele van de mooiste kustbestemmingen in Kreta.

De haven van Souda is de grootste en meest significante haven in Chania. Het ligt in de Soudabaai, die een van de grootste natuurlijke havens in de Middellandse Zee is. De haven van Souda behandelt voornamelijk passagiers- en vrachtverkeer en is een essentieel transportknooppunt dat Chania verbindt met het vasteland van Griekenland, vooral via de haven van Piraeus. Het speelt een vitale rol in het economische leven van de stad en vergemakkelijkt de import en export van goederen.

De haven van Kastelli ligt ten westen van Chania en dient als toegangspoort tot de prachtige stranden van Gramvousa en Balos. Het is een kleinere haven, voornamelijk gericht op toeristen die de prachtige westkust van Kreta willen verkennen. Tourboten en veerboten naar nabijgelegen eilanden vertrekken hiervandaan.

De Oude Venetiaanse Haven in Chania heeft een klein havengebied dat pittoresk en historisch is. Het is verboden om het te gebruiken voor commerciële doeleinden, maar het is een populaire toeristische bestemming en lokale hangout. Bezoekers wandelen langs de waterkant, dineren in restaurants aan het water en genieten van het schilderachtige uitzicht op de oude stad en de Venetiaanse vuurtoren.

Kalyves is een klein kustdorpje met een charmante haven, gelegen ten oosten van Chania. De kleine havens in Kreta, zoals Kalyves, bedienen voornamelijk lokale visserij- en watersportactiviteiten, maar dragen bij aan het maritieme gevoel van het gebied als geheel.

Zijn er Tours in Chania?

Ja, er zijn tours in Chania. Ze richten zich op een breed scala aan interesses en voorkeuren. De tours bieden bezoekers de mogelijkheid om de natuurlijke schoonheid, cultureel erfgoed en buitenavonturen van de regio te verkennen.

De Samaria Kloof Trek Excursie is een dagtour die de persoon in staat stelt om de prachtige Samaria Kloof te ervaren, een UNESCO-biosfeerreservaat. Geniet van een uitdagende wandeling door de kloof en bewonder zijn adembenemende landschappen.

De dagtrip naar het eiland Elafonisi stelt de reiziger in staat om het beroemde eiland Elafonisi te verkennen, bekend om zijn roze zandstranden en kristalheldere wateren. De reis biedt de mogelijkheid om te ontspannen en te zwemmen in een unieke natuurlijke omgeving.

De Coastal Odyssey Private Tour is een privé, dagtrip langs de kust van Chania die de reiziger een meer gepersonaliseerde ervaring biedt. De tour stelt de reiziger in staat om hun reisroute aan te passen en de regio in hun eigen tempo te verkennen.

Ontdek de pittoreske eilanden Balos en Gramvousa tijdens een cruise. De tour biedt de mogelijkheid om deze prachtige bestemmingen te bezoeken en te genieten van de schoonheid van de Kretenzische kustlijn.

De Cooking Class in de White Mountains-tour stelt de reiziger in staat zich onder te dompelen in de Kretenzische keuken en cultuur met een authentieke kookles in de Witte Bergen. Leer traditionele gerechten bereiden terwijl u geniet van het bergachtige landschap.

De zesde optie is een privé-zeilboot dagtrip, inclusief eten en drinken. Het is een geweldige optie voor mensen die willen ontspannen en genieten van hun tijd alleen. Maak een zeiltocht langs de kust, zwem in verborgen baaien en geniet van heerlijk eten.

Maak een spannende Land Rover safari door het prachtige landschap van Chania en de omgeving. De tour biedt een opwindende mogelijkheid om off-road te rijden.

Maak de Rethymno, Chania en Kournas Lake Day Trip en verken de steden Rethymno en Chania en het prachtige Kournas Lake, allemaal op één dag. De tour biedt een diverse culturele en natuurlijke ervaring.

De Miracle of Wine and Olive Oil Tour laat de reiziger de rijke culinaire tradities van Kreta ontdekken tijdens een dagtour die zich richt op wijn- en olijfolieproductie. Proef lokale producten en leer over hun betekenis.

Harry Anapliotis
Eigenaar, reisschrijver en webontwikkelaar bij Rental Center Crete
Harry Anapliotis is de eigenaar, schrijver en webontwikkelaar van Rental Center Crete - Autoverhuur.
Rental Center Crete - Car Hire
Autoverhuur bedrijf
Rental Center Crete - Autoverhuur is een autoverhuurbedrijf dat diensten aanbiedt op het eiland Kreta, sinds 1975.
Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis