Kedrodasos Kreta - Alles wat u moet weten over Kedrodasos

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 16 maart 2022 en bijgewerkt op 14 december 2022.
Kedrodasos Kreta Griekenland

Met een vleugje geschiedenis, cultuur, en adembenemende uitzichten- is Kreta een van de meest bezochte plaatsen in Griekenland. Honderden betoverende stranden omringen het eiland, maar voor wie iets buiten de gebaande paden zoekt - zou het Kedrodasos strand het stukje paradijs zijn waarvan u niet wist dat u het nodig had. Het strand zelf ligt in het zuidwestelijke deel van Kreta, op enkele kilometers afstand van Chania en het altijd beroemde Elafonissi strand. Bovendien heeft het een paar accommodaties in de buurt, waardoor het de perfecte plaats is voor elke reiziger.

Kedrodasos is een reeks inhammen en stranden die gevormd zijn rond zandduinen aan de zuidkust van Kreta. Het hoofdstrand loopt over honderden meters, terwijl de meeste andere baaienstranden kleiner zijn. Kedrodasos geeft u de kans om de natuur te omarmen als nooit tevoren; het heeft kristalhelder blauw water, verbazingwekkende flora en fauna, spectaculaire rotsformaties, en een unieke charme die het tot een ruimte op zichzelf maakt.

Pittoresk en wild Kedrodasos

De belangrijkste informatie over deze plaats en wat u er kunt beleven vindt u hieronder.

Waar ligt Kedrodasos

Kedrodasos is een strand dat aan de zuidkust van Kreta te vinden is. Het ligt in een betrekkelijk afgelegen gebied en is ongeveer 73,4 kilometer verwijderd van Chania, de dichtstbijzijnde stad van de plaats. Het strand ligt op 500 meter afstand van Elafonissi, een levendige badplaats, en bekende toeristische bestemming. Kedrodasos strand is 110 hectare groot en is bereikbaar via een onverharde weg.

Kedrodasos Strand Kreta Griekenland

Hoe komt u naar Kedrodasos

Met de auto naar Kedrodasos

De makkelijkste en meest comfortabele manier om in Kedrodasos te komen is door een auto te huren in Chania of direct Chania luchthaven. Zodra u uw huurauto heeft opgehaald, moet u de route Chania - Kissamos - Elafonissi volgen, die ongeveer anderhalf uur rijden zal duren. Ongeveer 500 meter voor u in Elafonissi aankomt, ziet u aan uw linkerhand een verhard weggetje. De eerste 5 kilometer zal het een vlotte rit zijn, maar daarna zal de weg steeds vuiler worden.

Wanneer u het genoemde weggetje ziet, slaat u af. Daarna neemt u weer een afslag naar links. Zodra een stenen muur in zicht is, gaat u rechtdoor en maakt u een bocht naar rechts. Tenslotte maakt u de laatste bocht naar links. Wanneer u dat doet, ziet u een parkeerplaats voor u. De hele afstand van de hoofdweg naar deze plaats is ongeveer 2,5 km. Het Kedrodasos strand zou vanaf dit punt zichtbaar moeten zijn, en u moet vanaf de parkeerplaats een pad naar beneden volgen om het te bereiken.

Met de bus naar Kedrodasos

Een ander alternatief om naar Kedrodasos te gaan is op een bus te stappen in Chania. Helaas zijn er geen bussen die rechtstreeks naar het strand rijden, want de bus zal de afslag naar links voor Kedrodasos voorbijrijden; in plaats daarvan stopt uw reis in Elafonissi, waar u voor twee opties komt te staan; of u loopt dezelfde weg als eerder vermeld, of u volgt het E4-pad, een kustroute die de twee stranden met elkaar verbindt.

Wateren in Kedrodasos Beach Kreta

Houd er wel rekening mee dat de beschikbaarheid van bussen vaak beperkt is, afhankelijk van de tijd van het jaar waarin u reist. Daarom kunt u het beste gewoon een auto huren, om eventuele problemen te voorkomen en tijd te besparen.

Bereikbaarheid van Kedrodasos per boot (+ lopen)

Om per boot naar Kedrodasos te gaan, moet u aan boord gaan in Paleochora en in de richting van Elafonissi gaan. Als u eenmaal in Elafonissi bent, kunt u te voet verder gaan en het E4 pad bewandelen, dat u een schilderachtig uitzicht op de zee zal geven. Maar, pas op dat de wandeling moeilijk kan zijn voor beginnende trekkers, want er zijn rotsformaties op het pad.

De boottocht duurt ongeveer 1 uur en 5 minuten voor u de bestemming bereikt, terwijl de wandeling ongeveer 30-45 minuten duurt, afhankelijk van uw lichamelijke conditie en snelheid.

Het strand van Kedrodasos op Kreta

Geschiedenis & Feiten over Kedrodasos

Kedrodasos is een van de oudste stranden van Kreta en wordt beschouwd als een "verborgen paradijs" vanwege de afgelegen ligging. Hoewel de naam Kedros in het Grieks "cederbosje" betekent, zijn hier geen cederbomen, maar alleen jeneverbessen, die een gelijksoortige boomsoort zijn. Bovendien is er geen infrastructuur in de buurt; in plaats daarvan wordt het gebied omringd door rotsformaties en ongerepte natuur.

Kedrodasos is afgeschermd van de winden die normaal op een naburig strand, Elafonissi, waaien. De laatste jaren is de reputatie van Kedrodasos gegroeid, evenals het aantal bezoekers.

De leukste dingen om te doen in Kedrodasos

Kedrodasos is geen strand dat gericht is op modern toerisme of nachtleven. Het is eerder een plaats waar u kennis kunt maken met de natuur en het Kretenzische landschap in zijn volle glorie kunt ervaren. U kunt er een rustige en vredige sfeer verwachten, omringd door rotsformaties, groene bomen, en een prachtige blauwe zee met helder water. Allerlei soorten zeeleven zijn hier te vinden, waaronder vissen, schildpadden, en zelfs krabben, waardoor het geweldig is om foto's te maken en op verkenning te gaan.

Kedrodasos heeft voor elk wat wils, of u nu op zoek bent naar een adrenaline-pompend avontuur of de hele dag op het zand wilt luieren onder de prachtige Griekse zon. U kunt activiteiten ondernemen als trektochten maken, windsurfen, snorkelen of duiken. Kedrodasos wordt ook omringd door andere stranden en eilanden, zoals het beroemde Elafonissi, met verschillende toeristische attracties zoals bars en restaurants.

Kedrodasos strand - Cederwoud Kreta

Kamperen

Aangezien Kedrodasos vol staat met honderden jeneverbesbomen, is kamperen hier een geweldige ervaring. U kunt een tent opzetten op het zand en genieten van uw tijd onder de sterrenhemel. Bovendien zijn er geen hoge gebouwen in de buurt, dus foto's maken van de nachtelijke hemel is gegarandeerd sensationeel.

Lees ook: Kamperen op Kreta: waar kun je van de beste campings op Kreta genieten?

Windsurfen

Als u een liefhebber van windsurfen bent, zult u zeker van Kedrodasos genieten. Het strand is een populaire plek voor beginners en profs, want het is er niet erg druk, dus u kunt er zeker uw eigen plekje vinden om op de golven te rijden en nieuwe trucjes te leren. Het water is ook vrij ondiep voor een heel eind, wat betekent dat u nooit te ver van land bent als er toch iets mis gaat.

Als windzeilen u echter het beste lijkt, dan kunt u misschien beter naar Elafonissi gaan, een populairdere bestemming met sterkere wind.

Snorkelen

Hoewel het niet de beste snorkelplek is, is Kedrodasos toch een geweldige plek om naartoe te gaan als u geïnteresseerd bent in onderwaterverkenning. Het water is over het algemeen kalm, zodat het voelt alsof u op uw rug drijft en het zeeleven om u heen bewondert - een activiteit die zowel volwassenen als kinderen zal bevallen!

Zonsondergang op het strand van Kedrodasos

Wandelen

Kedrodasos mag dan geen infrastructuur hebben zoals hotels of resorts, maar één ding is zeker: dit strand heeft enkele van de mooiste wandelpaden van Kreta. U hoeft alleen maar het E4 pad te volgen, dat helemaal naar Elafonissi leidt, en te genieten van de prachtige natuur die u omringt.

Ontdek de stranden bij Kedrodasos

Hoewel het strand van Kedrodasos geliefd is bij veel toeristen, wordt het omringd door verschillende andere stranden die net zo mooi zijn. Enkele van deze stranden zijn het Preveli strand, het Balos strand, het Elafonissi strand, en het Frangokastello strand.

Elk van deze stranden heeft iets unieks en anders te bieden, zodat u zich op Kreta zeker nooit zult vervelen. Met zoveel stranden om uit te kiezen, is het gemakkelijk te begrijpen waarom Kreta snel een van de populairste toeristische bestemmingen van Griekenland aan het worden is.

Preveli Strand

Preveli Strand strand ligt zuidwestelijk van Kreta, op een paar kilometer afstand van Kedrodados. De Preveli-kloof en het palmbos erachter behoren tot de kenmerken die dit strand opvallen, en geven de plaats een verborgen en privé gevoel. Het water is helder en ondiep, terwijl de omgeving overvloedig begroeid is, wat een prachtig landschap oplevert. Bovendien is er een restaurant dat traditionele Kretenzische gerechten serveert, en een grote verscheidenheid aan snacks en drankjes.

Preveli Beach Kreta

Balos Strand

Balos Strand is tamelijk beroemd om zijn turkooizen water en exotische aantrekkingskracht. De weg naar dit strand is weliswaar uiterst steil, ruw en onverhard, maar als u eenmaal de schoonheid van dit natuurparadijs ziet, zult u omver geblazen worden. U kunt er snorkelen, zwemmen, en gewoon de hele dag van de zon genieten. Bovendien kunt u zelfs Caretta-caretta schildpadden zien op de zanderige oevers, en dat is iets wat u zeker niet wilt missen.

Drone-opname van de Balos Lagune

Elafonissi strand

Het schilderachtige strand van Elafonissi ligt op ongeveer 2,2 kilometer van Kedrodasos. Het zand van dit strand is een mengeling van witte en roze kleuren, veroorzaakt door Foraminifera schelpdieren. Deze schelpdieren laten aan het eind van hun levenscyclus hun roodachtige schelpen achter, die dan in het witte zand worden geplet en samensmelten tot een unieke roze kleur. Daardoor ontstaat een adembenemend mooi tafereel dat zijn gelijke niet kent. Bovendien kunt u hier ook leuke activiteiten doen, zoals windzeilen, want er waait een sterke wind door het gebied.

Elafonissi Beach

Frangokastello strand

Frangokastello is een lang, mooi zandstrand dat geaccentueerd wordt door de aanwezigheid van een Venetiaans kasteel, en omdat het in zuidelijk Kreta ligt, is het strand nooit overvol. Daarom is deze plaats ideaal als u wat tijd in alle rust en sereniteit wilt doorbrengen, ver weg van al het lawaai van de drukkere badplaatsen. Het heldere water en het mooie landschap maken dit strand een bezoek waard, vooral als u op zoek bent naar een plaats om te ontspannen.

Kasteel van Frangokastello

Waar te overnachten in de buurt van Kedrodasos

Er zijn maar een handvol hotels en accommodaties beschikbaar in de buurt van Kedrodasos, maar u zult hoogstwaarschijnlijk een beschikbare kamer vinden als u van tevoren boekt. Bovendien kunt u ook overnachten in het nabijgelegen Elafonissi, waar meer opties beschikbaar zijn voor elk budget en elke smaak. Als u in deze streek van Kreta verblijft, vermijdt u de drukte en het rumoer van de populaire badplaatsen aan de noordkust, zodat u tijdens uw vakantie heerlijk kunt uitrusten en ontspannen.

Elafonissi Resort

Met een vleugje gezelligheid en luxe is Elafonissi Resort de beste accommodatie die u in de buurt van Kedrodasos kunt vinden. Het ligt op slechts 1,5 km afstand, en het hotel heeft 2 bars en een uitbundig restaurant, waar u kunt genieten van traditionele Kretenzische gerechten. De kamers zijn comfortabel, en het biedt een geweldig uitzicht op de zee.

Website
☏ +30 2822 061274

Glykeria Hotel

Een andere optie voor accommodatie in de buurt van Kedrodasos is het Glykeria Hotel, op slechts 5,2 km afstand van Kedrodasos. Dit hotel heeft een uitstekende ligging, dicht bij zowel het strand Elafonissi als het strand Kedrodasos. Het hotel heeft een zwembad en een bar aan het zwembad, waar u heerlijk kunt afkoelen tijdens de warme zomerdagen, en de kamers zijn ingericht met comfort in het achterhoofd. Er zijn ook balkons beschikbaar voor een nog beter uitzicht op de nabijgelegen stranden.

Website
☏ +30 694 794 9614

White Lake Holiday House

White Lake Holiday House ligt op 4,7 km afstand van Kedrodasos, in een rustige wijk met een geweldig uitzicht op zee. Het huis is gerenoveerd om maximaal comfort te bieden, en het heeft een eigen tuin met een zwembad. Helaas heeft het maar 2 slaapkamers beschikbaar, maar het is een perfecte optie voor wie een veel betaalbaarder verblijf zoekt, dat niet aan kwaliteit inboet.

Website
☏ +30 698 394 2033

Waar te eten in de buurt van Kedrodasos

Kosmos Vis Taverne

Een uitstapje naar het strand is nooit compleet zonder exquise zeevruchten te proeven, en de Kosmos Fish Tavern is een fantastische plek om dat te doen. De taverne ligt in Elafonissi en serveert een breed scala aan zeevruchten aan zowel de plaatselijke bevolking als de toeristen. Ze serveren ook Griekse, mediterrane en gegrilde gerechten die net zo goed smaken.

Website
☏ +30 699 941 9685

Taverna Stomio

Op 4,4 mijl afstand van Kedrodasos ligt Taverna Stomio, een traditioneel restaurant dat heerlijke Griekse en mediterrane gerechten serveert tegen betaalbare prijzen. De ambiance van het restaurant geeft u een gevoel van het oude Kreta, dat ideaal is voor een romantisch afspraakje of om bij te praten met familie en vrienden.

Website
☏ +30 694 908 8233

Taverna Kochilas

Niets evenaart de sensatie van heerlijk eten terwijl u over de zee uitkijkt, en Kochilas is een restaurant dat daar perfect voor is. Deze taverne serveert vis, vlees, en salades, alles met een vleugje authenticiteit en versheid. Kochilas ligt in Elafonissi, op 3,3 km van het strand Kedrodasos.

Website
☏ +30 2822 061288

Beste tijd om Kedrodasos te bezoeken

U kunt het eiland Kreta het hele jaar door bezoeken, want het weer en de temperatuur zijn het hele jaar door vrij stabiel. De enige uitzondering is de winter, waarin het veel kouder is dan in de zomermaanden. Toch zult u van april tot half november zeker genieten van het weer in Kedrodasos, dat meestal warm en zonnig is.

Het schitterende strand van Kedrodasos op Kreta

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis