Alles wat u over Maleme Kreta moet weten

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 6 oktober 2021 en bijgewerkt op 21 juni 2023.
Maleme Kreta

Er zijn zoveel prachtige plaatsen op Kreta om te verkennen dat het een uitdaging kan worden om een bestemming te kiezen, met elk zijn eigen authentieke charme. Een klein dorp dat de perfecte Kretenzische vakantie zou kunnen bieden is Maleme, gelegen op het noordwestelijke deel van het eiland, slechts 16 km ten westen van de stad Chania. Met zijn lange strook uitstekende stranden is de golf van Chania een van de meest betoverende bestemmingen op Kreta, met een prachtige natuurlijke omgeving en unieke culturele bezienswaardigheden. Het dorp Maleme is een badplaats in ontwikkeling, met een prachtig strand en tal van diensten langs de kust, waardoor het perfect is als u alles op loopafstand wilt hebben.

Voor het nachtleven ligt de nabijgelegen badplaats Platanias slechts een paar kilometer naar het oosten en biedt alles wat u zich maar kunt voorstellen, maar het is er ook een stuk luider en drukker. Hoewel de meeste mensen naar Maleme komen om te zwemmen en te zonnebaden, zijn er weinig interessante plaatsen om te zien en dingen om te doen in en rond het dorp. Hieronder vindt u een complete gids met informatie over het dorp Maleme en wat u kunt zien of doen tijdens uw bezoek.

Oude boten op het strand van Maleme op Kreta

Waar ligt Maleme

Het kleine kustplaatsje Maleme ligt aan de kust van het noordwesten van Kreta, ongeveer 16 km ten westen van Chania en 157 km ten westen van de hoofdstad Heraklion. Het is een aangename bestemming op Kreta, gezien de gemakkelijke toegang langs de noordelijke kustweg, en de vele diensten die u kunt vinden in en dicht bij het dorp. Chania is in ongeveer 20 minuten te bereiken en er zijn veel interessante bezienswaardigheden in de stad. U kunt Maleme gemakkelijk bereiken met een autohuur vanuit Chania, de reis biedt een prachtige ervaring van het rijden langs de kust. Het strand van Maleme, gelegen in de grotere golf van Chania, heeft zeer kalme wateren, perfect voor familievakanties.

Hoe kom ik naar Maleme

Met de auto naar Maleme

Maleme is gemakkelijk per auto te bereiken. Hoewel de hoofdstad van Kreta ongeveer 160 km naar het oosten ligt en u meer dan twee uur moet rijden om Maleme te bereiken, is de reis uiterst aangenaam langs de noordelijke kustweg.

Een auto huren op Kreta is altijd een goed idee en als u aankomt op de luchthaven van Chania of de haven van Chania, bent u in minder dan 30 minuten in Maleme. Er zijn tal van toeristische diensten in het dorp op loopafstand, maar als u andere stranden en bestemmingen van Kreta wilt bezoeken, zult u zeker een huurauto nodig hebben.

Bereikbaarheid van Maleme per bus

U kunt Maleme met de bus bereiken, maar als u vanuit Heraklion komt, moet u in Chania overstappen op een andere bus en dat duurt lang. Er rijden genoeg bussen vanuit Chania, vooral in de zomer wanneer ze tot laat in de avond rijden, maar toch is het huren van een auto een veel betere optie.

De leukste dingen om te doen in Maleme

Als u op zoek bent naar een aangename en rustige locatie op Kreta waar u in principe elke dag het strand op kunt lopen en alles binnen handbereik heeft, dan is Maleme perfect. Hoewel het dorp vrij klein is en er niet veel interessants te zien is, heeft Maleme een betoverend strand en een meer relaxte sfeer dan andere badplaatsen langs de kust van de Golf van Chania. Het strand van Maleme is uitzonderlijk, zanderig en breed, met enkele bomen voor de schaduw.

De enige georganiseerde delen van het strand liggen voor hotels of tavernes, met ligbedden en parasols, maar het grootste deel ervan is nog wild. Aan de westkant van het strand begint het militaire vliegveld en de toegang is geblokkeerd, maar u kunt kilometers naar het oosten lopen richting Chania, met een lange strook strand die eindigt in de stad, 15 km verderop. Het strand van Maleme is ook bekend om de zeeschildpadden die er om de paar jaar kuit schieten.

Maleme War Cemetary

De andere bezienswaardigheden van Maleme bevinden zich in het westen, net buiten het dorp en ten zuiden van het vliegveld. Daar vindt u de Duitse begraafplaats, die dateert uit de Tweede Wereldoorlog toen duizenden Duitse soldaten die per parachute het vliegveld bezetten omkwamen. Vlakbij de begraafplaats is er ook het gewelfde graf van Maleme, een oude site die indruk maakt door zijn omvang, hoewel al geplunderd toen het werd ontdekt en vervolgens beschadigd tijdens de oorlogsbombardementen. Het gebied is omgeven door betoverende olijfgaarden die schaduw bieden tijdens de hete zomerdagen. Slechts een paar km ten westen van Maleme ligt het levendige dorp Platanias, met veel resorts, restaurants, winkels en zelfs uitgaansgelegenheden.

Bezoek de stad Chania

De pittoreske stad Chania is de hoofdstad van West-Kreta en heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden die zeker een dagtocht waard zijn. De oude historische gebouwen met prachtige architectuur, de sfeervolle oude Venetiaanse haven met zijn promenade, de fascinerende maritieme en archeologische musea, de prachtige Venetiaanse zeeweringen en vuurtoren en vele andere bezienswaardigheden maken Chania werkelijk adembenemend.

Vuurtoren van Chania

Afgezien daarvan is Chania ook een uitstekende bestemming om te winkelen en te dineren. Verder weg op het nabijgelegen schiereiland vindt u verschillende oude kloosters, waaronder het indrukwekkende Byzantijnse klooster Agia Triada Tzagaroli.

Ontdek de bezienswaardigheden van Kolymvari

Slechts 8 km ten westen van Maleme langs de kust, kunt u het prachtige dorp Kolymvari bezoeken, dat naast het prachtige strand aan de voet van het rotsachtige Rodopou schiereiland verschillende fascinerende bezienswaardigheden biedt.

Griekse kerk van Maleme

Ten eerste zijn er twee verbazingwekkende musea in het dorp die u zeer inzichtelijk zult vinden, waaronder het Visserijmuseum dat de traditie en het erfgoed van de visserij in het gebied viert, en het Museum of Cretan Wild Plants met duizenden interessante wilde planten van het eiland. Er zijn ook indrukwekkende kerken en kloosters in Kolymvari, waaronder het Klooster van Odigitria Gonia (Vrouwe van de Engelen), gesticht in de 17e eeuw en met sterke muren die lijken op een Venetiaans fort en andere gebouwen, waaronder een museum dat oude en waardevolle iconen herbergt.

Strand Kolymvari

Vanuit dit nieuwere klooster kunt u bergopwaarts klimmen om het oudere Saint George klooster te bezoeken, dat dateert uit de 14e eeuw en nog steeds indrukwekkende fresco's heeft.

Bezoek de oude olijfboom en het museum van Vouves

Slechts 10 km ten zuidwesten van Maleme kunt u het kleine dorpje Vouves bezoeken, een plaats die nog steeds zijn authentieke charme heeft behouden en omgeven is door charmante olijfgaarden. Ten zuiden van het dorp kunt u een bezoek brengen aan de Oeroude Olijfboom, uitgeroepen tot natuurmonument en een van de oudste olijfbomen ter wereld.

Olijfmuseum van Vouves

Een tak werd gebruikt om de winnaar van de marathonwedstrijd te kronen op de 2004 Olympische Spelen van Athene. Naast de eeuwenoude boom kunt u ook een bezoek brengen aan het Olijfmuseum, met interessante tentoonstellingen die inzicht geven in de olijventeelt en de lange geschiedenis ervan op deze grond.

Ontdek de stranden in de buurt

Er zijn prachtige stranden ten westen en oosten van Maleme Beach, meestal met kleine fijne kiezels en zand. Veel van deze stranden zijn perfect uitgerust, terwijl sommige nog wild en ongeorganiseerd zijn en een meer authentieke ervaring bieden. Hoewel ze de neiging hebben om behoorlijk druk te worden tijdens het hoogseizoen, zult u zeker een vrij gebied vinden. Onder de meest populaire en mooiste stranden van de Golf van Chania, kunt u een bezoek brengen aan de Gerani, Platanias, Agia Marina, Kato Stalos, Nea Chora, Rapaniana of Kolymvari.

Lees ook: Alles wat u moet weten over Kissamos (of Kastelli Kissamou)

Agia Marina Kreta - Uitzicht vanaf de heuvel

Waar te overnachten in Maleme, Kreta

Langs de hele kust van de Golf van Chania, met inbegrip van het dorp Maleme, zijn er ontelbare accommodatiemogelijkheden, waaronder grote prachtige resorts met zwembaden, maar ook kleine familievilla's en appartementen, perfect voor meer privévakanties. In Maleme vindt u uitstekende hotels en pensions direct aan het strand, hoewel u vooraf moet reserveren omdat het gebied de neiging heeft overboekt te raken in de zomer.

Creta Princess Maleme

Creta Princess Aqua Park & Camp; Spa 4*

Dit exclusieve resort ligt aan de westelijke rand van het prachtige strand van Maleme en biedt uitzonderlijke accommodatie in ruime moderne kamers, 4 buitenzwembaden, een aquapark, diverse restaurants en bars, evenals een wellnesscentrum.
☏ +30 28210 62702
website

Maleme Mare Beachside Hotel

Dit uitstekende hotel ligt direct aan het strand van Maleme en combineert betaalbare luxe met een ontspannen sfeer. Het biedt uitstekende, volledig uitgeruste kamers, twee zwembaden en een heerlijk restaurant.
☏ +30 2821 062121
website

Konaki Apartments

Deze accommodatie ligt direct aan de hoofdweg in het dorp Maleme, op slechts enkele minuten van het strand, en biedt betaalbare appartementen met eigen badkamer en balkon, en een zwembad.
☏ +30 698 006 5657
website

Waar te eten in Maleme

Maleme Bar en Restaurant

Dit betoverende restaurant ligt in het centrum van het strand van Maleme. Het heeft tafels direct aan het strand en biedt heerlijke Griekse en internationale gerechten, waaronder verse vis en zeevruchten.
☏ +30 2821 029770
website

The Wave Restaurant

Dit zeer gewaardeerde restaurant ligt direct aan het strand van Maleme en biedt een ongelooflijke gastvrijheid en heerlijke gerechten geïnspireerd op de traditionele Kretenzische keuken, maar ook mediterrane recepten.
☏ +30 2821 062555
website

De Zwarte Lantaarn Taverne

Gelegen in het hart van het dorp Maleme, op slechts enkele stappen van het strand, biedt deze traditionele taverne een authentieke sfeer en een uitgebreid menu met favoriete Griekse gerechten, waaronder vlees- en visspecialiteiten.
☏ +30 697 572 8345
website

Lees ook: Alles over Daratso (Kato Daratso) op West-Kreta

Bank bij Maleme Kreta

Beste tijd om Maleme te bezoeken

De noordkust van Kreta heeft het grootste deel van het jaar zon, misschien met uitzondering van enkele maanden in de winter wanneer het te koud is voor de meeste reisactiviteiten. Tijdens de zomer kan het in heel Kreta vrij warm worden, vooral tijdens de middaguren. Gezien de drukte op de stranden tijdens de zomermaanden, is de beste tijd om Maleme te bezoeken waarschijnlijk van april tot juni en van september tot oktober.

Lees ook: Alles over Tavronitis in West-Kreta

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis