Alles wat je over Kolymbari moet weten

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 4 januari 2023 en bijgewerkt op 13 februari 2023.
Kolymbari Kreta

Een bezoek aan Kreta heeft voor veel reizigers altijd tot de absolute toppers behoord. Het landschap is geweldig, het eten is fantastisch en de mensen zijn altijd erg vriendelijk. Met honderden stranden en toeristische attracties is dit Griekse eiland beslist een geweldige plek om te bezoeken. Als je echter ooit op Kreta bent, is er één plek die je zeker niet mag missen: Kolymbari

Kolymbari is een rustig maar mooi stadje, dat beroemd is om zijn vredige sfeer en geweldige stranden. Ondanks dat het een relatief klein gebied is, biedt Kolymbari veel leuke activiteiten, mooie bezienswaardigheden en unieke plekken om te ontdekken.

Waar ligt Kolymbari?

Kolymvari, soms ook wel aangeduid als Kolymbari, is een kustplaatsje aan de Golf van Chania bij het zuidoostelijke puntje van het schiereiland Rodopou. Het heeft rotsachtige stranden en een grote vissershaven, waardoor het een ideale plaats is voor visliefhebbers en voor degenen die op zoek zijn naar een plek buiten de gebaande paden.

Het uitzicht op de haven van Kolymbari

Hoe kom je in Kolymbari?

Met de auto naar Kolymbari

De beste manier om in Kolymbari te komen, is met een huurauto. Door een auto te huren, kun je in je eigen tempo reizen, de stad verkennen zonder opeengepakt te zitten in een overvolle bus en stoppen wanneer je daar zin in hebt. Je kunt ook een auto kiezen op basis van je stijl, voorkeur en budget.

Je kunt een huurauto in Chania boeken. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven op het vliegveld van Chania te vinden of in de buurt van het centrum van de stad. De autorit naar Kolymbari duurt ongeveer 23 minuten. Zodra je je huurauto hebt, volg je de route naar Galatas, Platanias, Agia Marina, Maleme, Kamisiana en tenslotte Kolymbari.

Met de taxi naar Kolymbari

Een andere manier van reizen, die je kunt overwegen, is reizen per taxi. Hoewel het misschien niet zo voordelig is als het huren van een auto, is het wel veel handiger dan met de bus, vooral als je met een groep door het gebied reist. Er zijn overal op Kreta taxidiensten beschikbaar, dus het vinden van een taxi die je naar Kolymbari brengt, zal niet moeilijk zijn. Taxi's kun je gemakkelijk vinden als je aankomt op de luchthaven van Chania of je kunt er een in het centrum van Chania nemen.

Het uitzicht op de haven van Kolymbari

Met de bus naar Kolymbari

Als je met een beperkt budget reist, kan het nemen van de bus een goede optie zijn. Om met de bus naar Kolymbari te gaan, ga je naar het busstation van Chania, dat je in het centrum van Chania vindt, waar Kelaidi straat en Kydonias straat elkaar kruisen. Daar aangekomen kun je naar het busstation gaan om je kaartjes voor Kolymbari te kopen. Bussen van en naar Kolymbari rijden overdag vaak om de 4 uur.

Het strand van Kolymvari

Activiteiten om te doen in Kolymbari

Eenmaal aangekomen in Kolymbari zul je verrast zijn door het brede scala aan activiteiten waaraan je kunt deelnemen. Hier zijn slechts enkele van de vele dingen, die je daar kunt doen:

Breng een bezoek aan het Odigitria klooster

Eén van de dingen die je kunt doen als je in Kolymbari bent, is een bezoek brengen aan het wereldberoemde Odigitria klooster. Het is een prachtige heilige plaats, die een essentiële rol in de geschiedenis van de regio heeft gespeeld. Dit orthodoxe instituut staat ook wel bekend als Onze-Lieve-Vrouw van de Engelen omdat het is gewijd aan de Maagd Maria (Panagia). Dit schitterende Kretenzer klooster ligt aan de voet van het schiereiland Spatha met uitzicht op zee en op 26 kilometer van Chania en op 16 kilometer van Platanias.

Bezoek de Grot van Sint Jan de Kluizenaar (Katholiko klooster).

Als je op zoek bent naar avontuur, is het bekijken van de Grot van Sint Jan de Kluizenaar zeker iets wat je niet mag missen. Hij ligt ongeveer 3 kilometer ten zuiden van Kolymbari. In de grot bevinden zich de resten van historische cellen uit de 17e-18e eeuw, evenals een 15e-eeuwse tempel. De Witte Berg en de Baai van Souda zijn eveneens bij een bezoek aan de grot zichtbaar.

Het Katholiko klooster

Ga zwemmen vanaf het strand van Kolymbari

Hoewel het strand van Kolymbari rotsachtig is, trekt het toch jaarlijks veel reizigers. Het strand is omgeven door grote rotsen, waardoor het zeer afgelegen en rustig is. Je kunt er een verfrissende duik nemen en getuige zijn van de schoonheid van de onderwaterwereld. Je kunt ook eens gaan snorkelen of kajakken omdat het water bij het strand heel helder is.

Ga langs bij het Museum van Kretenzische Kruiden

Kreta is een eiland vol planten, bloemen en kruiden. Het Museum van Kretenzische Kruiden in Kolymbari is dan ook de beste plaats om hierover meer te weten te komen. Dit museum richt zich op de klassieke verzameling, de teelt, het gebruik en de handel in kruiden, die op Kreta voorkomen.

Lees ook: De mooiste souvenirs om van Kreta mee te nemen

Kretenzische kruiden - oregano

De stranden in de buurt van Kolymbari

In en nabij Kolymbari zijn verschillende stranden te vinden. Elk van deze stranden is, niet alleen qua schoonheid maar ook qua voorzieningen, uniek. Enkele van deze stranden zijn:

Het strand van Kolymbari

Het strand van deze stad is doorgaans rustig, met een aantal tamarisken, die zich langs het strand uitstrekken en bezoekers wat schaduw tegen de Griekse zon bieden. Het is een ideale plek om te snorkelen omdat het water helder is. Houd er wel rekening mee dat er op sommige delen van het strand gevaarlijke onderstromen zijn.

Het strand van Kolymvari

Hoewel het strand rotsformaties heeft, blijft het toch een belangrijke duikplaats in de omgeving. De zeebodem is meestal gevuld met zeeleven, variërend van murenen tot octopussen. Je kunt deze wateren verkennen door een uitrusting te huren of je kunt je gewoon lekker ontspannen op het strand.

Het strand van Rapaniana

Een ander noemenswaardig strand is het strand van Rapaniana, dat op slechts 4km van Kolymbari ligt. Dit witte zandstrand heeft ondiep water, waardoor het ideaal is voor gezinnen. De serene sfeer van het strand is ook zeer ontspannend voor iedereen, die zin heeft om wat langer in het gebied te blijven.

Lees ook: Alles wat je moet weten over Kissamos (of Kastelli Kissamou)

Waar kun je verblijven in Kolymbari?

Wat je budget ook is, in Kolymbari kun je altijd wel een accommodatie vinden. Van budgetvriendelijke accommodaties tot vijfsterrenhotels, de stad heeft ze allemaal.

Avra Imperial Hotel

Bij het Avra Imperial Hotel, dat beroemd is om zijn sereniteit en de nabijheid van het strand, zit je zeker goed. Het biedt geweldige voorzieningen, waaronder privébalkons, restaurants, bars en meer. Het hotel beschikt ook over weelderige tuinen met prachtige bloemen en bomen. Het is een ideale plek voor iedereen die op zoek is naar een luxer verblijf in Kolymbari.

Adres: Kolymbari, Platanias, Kreta 73006 Griekenland
Website: https://www.avraimperialhotel.gr/
Telefoonnummer: +30 2824 084500

Avra Imperial Hotel

Euphoria Resort

Het Euphoria Resort is een all-Inclusive hotel, dat accommodatie van de hoogste kwaliteit biedt. Het biedt een restaurant, een seizoensgebonden buitenzwembad, gratis privéparkeergelegenheid en een fitnesscentrum. Hun kamers bieden een spectaculair uitzicht op de Kretenzische Zee. Ze hebben ook een balkon en andere voorzieningen zoals airconditioning, TV, luxe badkamers en nog veel meer.

Adres: Kolymvari 730 06, Griekenland
Website: https://www.euphoriaresort.gr/
Telefoonnummer: +30 2824 440500

Euphoria Resort

Nereides Hotel

Het Nereides Hotel is wat meer aan de budgetvriendelijke kant en biedt toch goede voorzieningen en een ontspannende omgeving. Ze hebben een buitenzwembad en een restaurant waar heerlijke Griekse en mediterrane gerechten worden geserveerd. Hun personeel is ook erg meegaand en behulpzaam.

Adres: Kolymbari, Kreta 73006 Griekenland
Website: https://goo.gl/maps/fPhdSC6BgE4Fq2R48
Telefoonnummer: +30 2824 022977

Lees ook: Het traditionele dorp Milia: een verborgen ecologisch vakantieoord in de Witte Bergen

Waar kun je eten in Kolymbari?

Als je na een lange dag op zoek bent naar een heerlijke maaltijd, kun je in Kolymbari altijd wel een restaurant vinden om je smaakpapillen te bevredigen. Hier volgen enkele van de aanraders in de omgeving:

Palio Arhontiko

Met een ontspannen en serene sfeer is Palio Arhontiko een geweldige plek om tot rust te komen. Ze serveren traditionele Griekse gerechten met de nadruk op de Kretenzische keuken. Wat je zeker moet proberen is hun gegrild vlees en de zeevruchten als je deze plek bezoekt. Het uitzicht op zee dat dit restaurant biedt is ook zeker het vermelden waard.

Adres: P. Polihronidi, Kolymbari, Platanias, Kreta 730 06 Griekenland
Website: https://palioarhontiko.com/
Telefoonnummer: +30 2824 022124

Ioannis Kafenagogeio

Als je een fervent fan van biefstuk bent, moet een bezoek aan Ioannis Kafenagogeio zeker op je to-do lijstje staan tijdens je verblijf in Kolymbari. Ze serveren geweldige steaks en andere smakelijke Kretenzer gerechten, die je zeker een onvergetelijke ervaring zullen bezorgen.

Adres: Kolymvari, Platanias, Kreta 730 06 Griekenland
Telefoonnummer: +30 2824 023569

Diktina Restaurant

Diktina Restaurant, een restaurant dat vlak naast het strand ligt, biedt geweldige zeevruchten die je trek zeker zullen stillen. Je kunt hier kiezen uit een breed scala aan visgerechten, elk geserveerd met een twist. Ze hebben ook een geweldig uitzicht op de zee, dus je mist niets, zelfs niet als je ervoor kiest om binnen te dineren.

Adres: Kolymbari, 730 06
Website: https://goo.gl/maps/VCf5kKyiT8fvBvEt7
Telefoonnummer: +30 2824 022611

De beste tijd om Kolymbari te bezoeken

Hoewel je Kolymbari elk moment van het jaar kunt bezoeken, zijn er enkele maanden waarmee je rekening moet houden als je optimaal van je reis wilt genieten.

De maanden tussen juni en september zijn de beste maanden om Kolymbari te bezoeken, omdat het weer dan over het algemeen aangenaam en gematigd is. Je hoeft je geen zorgen te maken dat het gebied overvol is omdat het niet zo massaal is als andere bestemmingen op Kreta.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis