Alles wat u moet weten over Agia Marina Kreta

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 19 augustus 2020 en bijgewerkt op 4 oktober 2023.
agia marina kreta

Kreta, een eiland van enorme schoonheid, prachtige kustlijn en hartelijke gastvrijheid zal zelfs de meest bereisde avonturiers verrassen. Als uw idee van het paradijs ontspannen is op het strand terwijl de warme wind zachtjes tegen uw wangen waait en het zonlicht door de palmbomen sijpelt, waardoor het azuurblauwe water sprankelt, kijk dan niet verder dan Agia Marina Kreta. Deze kustplaats staat bekend om het 2,8 kilometer lange, met de Blauwe Vlag bekroonde strand met een prachtige mix van rood en goudkleurig zand, geurige kustlelies en palmbomen

Agia Marina - Chania - Kreta

Tegenover de badplaats Agia Marina ligt het kleine rotsachtige eilandje Theodorou, beroemd om zijn rijke historische en legendarische verleden. Al in de diende het eilandje als heilig toevluchtsoord en heeft het een enorme ecologische betekenis omdat het de thuisbasis is van de bedreigde soorten van de Kretenzische berggeit, kri-kri. We hebben een gedetailleerde gids samengesteld met alles wat u moet weten over Agia Marina op Kreta.

Agia Marina Kreta strand

Waar is Agia Marina gevestigd?

Een van de meest populaire toeristische resorts op Kreta, Agia Marina ligt 10 kilometer ten westen van Chania stad. In de buurt van Stalos en Platanias is het de ideale bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een ontspannen strandvakantie. Door de toplocatie is het ook goed bereikbaar voor de beroemdste Kretenzische attracties

Hoe komt u in Agia Marina

Het dichtstbijzijnde vliegveld om naartoe te vliegen is de Chania International Airport. Het is iets meer dan 30 minuten rijden van Agia Marina. Er zijn twee wegen die u kunt nemen, ofwel door de snelste route te volgen via EO Aerodromiou Soudas en VOAK/E65 of de kustweg EO Aerodromiou Soudas en PEO90/PEO Kissamou Chanion. De kosten van de taxi liggen rond de 30 euro per enkele reis.

Agia Marina Kreta hoofdstraat

Een andere optie is het nemen van een veerboot die aankomt in de haven van Souda in Chania. Er rijden regelmatig bussen van de luchthaven van Chania naar Agia Marina. U kunt alle beschikbare opties en tijden controleren hier. Als u Kreta op uw gemak wilt verkennen, en alle belangrijke attracties en de meest exotische stranden van Kreta wilt bezoeken, raden wij u aan om een auto te huren. U kunt uw auto ophalen bij onze kantoren op de internationale luchthaven van Chania of gebruik maken van onze gratis ophaal- en afhaalservice bij elk hotel in Agia Marina.

Hotels in Agia Marina Kreta

Als u zich afvraagt waar u in Agia Marina moet verblijven, is er geen tekort aan hotels in Agia Marina Kreta. Van luxe 5-sterren resorts tot 3-sterren accommodaties in kleinere, door families gerunde hotels, zeestudio's en appartementen. Voor familievakanties zijn er tal van gezinsvriendelijke resorts tegen betaalbare prijzen en voor wie op zoek is naar privacy, kan kiezen voor het huren van een privé-villa in de nabijgelegen gebieden van Platanias, Nea Kydonias, Maleme en Chania.

Wat te zien en te doen in Agia Marina

Ondanks het feit dat Agia Marina een populaire badplaats is, is het een paradijs voor natuurliefhebbers. De toplocatie biedt gemakkelijke toegang tot enkele van de meest bekende natuurlijke sites op Kreta. Vanaf hier kunnen de gasten de nabijgelegen grotten verkennen, kloven wandelen, het Agia meer verkennen, de top vogelobservatieplaatsen en alles leren over de unieke flora en fauna van Kreta. Ontdek onze gids voor alles wat u kunt toevoegen aan uw Kretenzische vakantieroute.

Agia Marina Kreta - Uitzicht vanaf de heuvel

Visit the village of Pano Agia Marina

Het traditionele dorp Pano Agia Marina (Upper Agia Marina) ligt op korte 500 meter van het strand. Ontdek de ziel van Kreta in dit authentieke dorp, dwaal door de smalle straatjes en bewonder de oude huizen die in de traditionele Kretenzische architectuur zijn voltooid. Hier vindt u de oude school, een typisch dorpsplein dat het hart en de ziel van deze plaats is, de kerk gewijd aan St. Spyridon, een folkloristisch museum tussen verschillende lokale tavernes waar u kunt genieten van traditionele Kretenzische gerechten. De Manolis taverna die sinds 1978 bestaat, ligt in het hart van het dorp. Op de menukaart staat een selectie van vlees- en visgerechten en een ruime keuze aan voorgerechten en salades.

Het Folklore Museum

Het Folklore Museum van Agia Marina, gevestigd in een traditioneel Kretenzisch landhuis, werd opgericht in 2014. Het museum herbergt een selectie van alledaagse voorwerpen die door de plaatselijke families zijn geschonken. Bezoekers kunnen een voorproefje krijgen van het traditionele Kretenzische leven en kennismaken met de lokale gewoonten en tradities van het maken van raki en wijn. In het museum worden ook workshops over het maken van traditionele olijfolie en weefkunst gehouden. Als u zich wilt verdiepen in de Kretenzische cultuur, u wilt mengen met de lokale bevolking of gewoon om inside-aanbevelingen wilt vragen, kom dan gewoon langs - u bent altijd welkom.

Agia Marina Kreta uitzicht op zee

Wandeling door de Therisos-kloof

Als u zich avontuurlijk voelt en weer in contact wilt komen met de natuur, volg dan een van de binnenlandse paden die dwars door het hart van het dorp Pano Agia Marina lopen. Een van de bezienswaardigheden die een bezoek waard is, is de Nerospilia (Watergrot) van Agia Marina, gelegen op 12 kilometer van Chania. Als u de weg volgt die vanaf het hoofdplein van het dorp leidt, komt u een nationale verkeersbrug tegen waar u onderdoor moet en volgt u de borden voor nog eens 2 kilometer. De grot heeft twee koepels, de tweede diepere koepel, die moeilijker toegankelijk is, is versierd met prachtige stalactieten.

Hike the Therisos Gorge

Therisos Gorge is het dichtst bij Chania gelegen en is met de auto bereikbaar. Gelegen op ongeveer 15 kilometer van Agia Marina is het de perfecte plek om een beter begrip van Kreta te krijgen. Het dorp Therisos is een belangrijke plaats in de geschiedenis van Kreta en Griekenland en herbergt een Nationaal Verzetsmuseum en het Historisch en Folklore Museum van Therisos, dat in het voormalige hoofdkwartier van Venizelos is gevestigd. Lees meer: Dagtrip naar de Therisos-kloof

Therisos kloof Kreta

Admire the Magnificent Harbour of Chania

De oude Venetiaanse haven van Chania, een van de beroemdste en mooiste bezienswaardigheden van Kreta, ligt op een korte 9 kilometer rijden van Agia Marina. Geniet van een middagwandeling in de haven of bewonder de prachtige omgeving nog beter vanuit een paardenkoets. Hier kunt u ook verschillende musea bezoeken, gaan winkelen of genieten van een ontspannen diner in een van de vele restaurants en lokale tavernes.

Haven van Chania

Neem een reis naar de begraafplaats van de Tweede Wereldoorlog

Geschiedenisliefhebbers kunnen een uitstapje maken naar de nabijgelegen badplaats Maleme, gelegen ten westen van Agia Marina en op 16 kilometer van Chania. Hier vond de "Slag om Kreta" plaats tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Duitse Oorlogsbegraafplaats ligt in Maleme en werd in 1974 gesticht door een voormalige Duitse commandant, Gericke, op een plaats waar 4.465 Duitse soldaten werden begraven.

Brengt u de dag door op Platanias

Het kustdorpje Platanias is het volgende dorp op de weg van Agia Marina (ongeveer 6 minuten rijden). Het is een van de levendigste dorpen van West-Kreta en biedt eindeloze mogelijkheden voor het nachtleven. Gedurende de hele zomer kunnen bezoekers genieten van regelmatige strandfeesten die overdag en 's nachts worden gehouden.

Platanias Vakantieoord

Hier vindt u tal van eetgelegenheden, van cafés tot lokale tavernes en restaurants. Voor gezinnen die met kinderen reizen zijn er tal van kinderactiviteiten in de omgeving, zoals midgetgolf, trampolines en watersporten. Het hoofdstrand van Platanias is een prachtig zandstrand met ligbedden en parasols te huur. Vanaf hier kunt u zowel duiktrips als boottochten maken om Balos, Gramvoussa en Samaria Kloof te bezoeken.

Om te genieten van de charme van een authentiek eiland kunt u een bezoek brengen aan de oude stad Platanias, die op een steile heuvel met uitzicht op de Egeïsche Zee ligt. Het is bezaaid met traditionele huizen en bloeiende tuinen en het is een prachtig gezicht dat u niet mag missen.

Genieten van het strand van Agia Marina

De kustlijn van Agia Marina is echt exotisch, waardoor u het grootste deel van uw dagen onder de Kretenzische zon wilt doorbrengen. De twee kilometer lange strook fijn zand en ondiep water maakt het ideaal voor gezinnen met kinderen. Agia Marina, een van de topstranden van Kreta, is ook de locatie van enkele van de meest populaire strandbars van het eiland. Het strand heeft georganiseerde faciliteiten en een breed scala aan watersportactiviteiten voor alle leeftijden. Bezoekers kunnen genieten van strandvolleybal, tennis, windsurfen, kitesurfen, jetskiën, parasailen, kanoën, banaan en nog veel meer. De faciliteiten voor kleine gasten zijn onder andere bowling, midgetgolf en treinreizen.

Agia Marina Kreta strand 2

Bent u naar Agia Marina geweest? Zo niet, dan hopen we dat onze gids met alles wat u moet weten over Agia Marina Kreta van pas komt bij het plannen van uw zomervakantie.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis