Alles wat je moet weten over Georgioupolis - Kreta

van Rental Center Crete - Car hire • Dit artikel werd gepubliceerd op 22 juli 2020 en bijgewerkt op 5 oktober 2022
Gids van Georgioupolis

De plaatselijke bevolking en de bezoekers houden van de vrolijke sfeer van Georgioupolis. Een plek waar altijd iets te beleven valt, dag en nacht. Het belangrijkste plein is bekleed met cafés, lokale taverna's en souvenirwinkels. Kom hier vroeg genoeg aan om te genieten van een heerlijk kopje koffie in de schaduw van de eucalyptusbomen, terwijl je geniet van de schoonheid van het lokale ochtendroutine, net als het dorp wakker wordt en zich voorbereidt op de dag.

Georgioupolis is een van de belangrijkste moerassen van West-Kreta, beroemd om zijn natuurlijk watermeer, Kournas, waar vele unieke en bedreigde vogelsoorten en waterplanten leven. Georgioupolis biedt een warme en ontspannende vakantie ervaring voor alle leeftijden, waar de gasten kunnen genieten van authentieke Kretenzische gastvrijheid in een ontspannen en uitnodigende omgeving. Lees onze gids met alles wat je moet weten over Georgioupolis om je te helpen bij het plannen van je perfecte Kretenzische vakantie.

Waar ligt Georgioupolis?

Georgioupolis ligt op de grens tussen het oosten van Rethymnon (24 km) en het westen van Chania (38 km). Een deel van de gemeente Apokoronas in Chania, gekenmerkt door een breed, groen vlak met glooiende heuvels die zich gracieus uitstrekken van de uitlopers van de Witte Bergen (Lefka Ori) naar de Zee van Kreta.

Uitzicht op de stad van Georgioupolis

Hoe bereik je Georgioupolis

L'accès à Georgioupolis est assez facile. Elle se trouve à environ 20 minutes en voiture de Rethymnon en prenant la route nationale. De là, empruntez la sortie Episkopi qui mène à Georgioupolis. L'aéroport international de La Canée se trouve à 50 kilomètres de Georgioupolis, c'est pourquoi il est conseillé de louer une voiture ou un taxi. Le taxi coûte environ 60 € pour un aller simple.

De toegang tot Georgioupolis is vrij eenvoudig. Het is ongeveer 20 minuten rijden van Rethymnon en volgt de nationale weg. Vanaf daar neem je de afslag Episkopi die naar Georgioupolis leidt. De internationale luchthaven van Chania ligt op 50 kilometer afstand van Georgioupolis, dus een huurauto of een taxi is aan te raden. De kosten van een taxi liggen rond de 60 euro voor een enkele reis.

Bussen vanuit het centrum van La Canée en Rethymno rijden regelmatig, het hele jaar door.

Voor degenen die het eiland verder willen verkennen is het huren van een auto de makkelijkste en meest betaalbare oplossing. Je kunt je huurauto ophalen bij ons kantoor op de internationale luchthaven van Chania of gebruik maken van onze autoverhuur in Georgioupolis met een gratis ophaal en afhaalservice bij elk hotel binnen de stadsgrenzen van Georgioupolis.

De geschiedenis van Georgioupolis

Georgioupolis, ooit een 19e eeuws landschap dat werd gedomineerd door een verlaten moeras en malaria verboden systematische bewoning, werd als gevolg daarvan omgevormd tot een gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid en een bloeiende toeristische bestemming.

Georgioupolis stadstak

Het moeras werd drooggelegd en er werden eucalyptusbomen geplant om het vocht en de muggen die de ruimte uitgebreid hadden bezet, onder controle te houden. De geschiedenis van Georgioupolis is direct verbonden met de rivier de Almyros, die aan de monding van de haven van het dorp ligt. Het werd opgericht in 1893 en kreeg de naam Almyroupoli, wat betekent dat het de stad van Almiros is. In 1899 kreeg het officieel de naam Georgioupolis ter ere van prins George van Griekenland en Denemarken, die een cruciale rol speelde tijdens de Ottomaanse bezetting.

Wat valt er te zien en te doen in Georgioupolis

Deze kleine badplaats biedt een idyllische omgeving met overvloedige eucalyptusbomen die de bezoekers begroeten met hun dominante aanwezigheid. In feite zijn ze sterk geworteld in de geschiedenis van de dorpen. Georgioupolis is klein van formaat, maar gezegend met natuurlijke wonderen, en herbergt vele vogels en dieren. Hier is alles wat je kunt doen in dit charmante deel van het eiland.

Wandel door de haven

Maak een ontspannende wandeling langs de haven en ga zitten voor een heerlijke maaltijd in een van de traditionele taverna's en restaurants, die een prachtig uitzicht op de haven bieden. De tijd beweegt zich hier langzaam, geniet van het langzame tempo van dit heerlijke dorp terwijl je raki en een snack op meze nipt. Vanaf hier kun je kijken hoe de vissers de zee opgaan en terugkeren met een boot vol met zeevruchten. Ze hebben zeker veel verhalen te vertellen.

Adem van de geur van de Eucalyptusbomen in

Men kan niet anders dan diep ademhalen door dewe verfrissende geur, stel je voor dat je de krachtige eigenschappen ervan voelt door onder de eucalyptusbomen te lopen. Je vindt er veel bij de ingang van Georgioupolis.

Geniet van de levendige sfeer van het hoofdplein

Het levendigste deel van Georgioupolis is het hoofdplein, in feite wordt het beschouwd als een van de mooiste dorpspleinen van Kreta. Perfect voor people watching, het is een van de top dingen om te doen in Georgioupolis voor degenen die op zoek zijn naar een ultieme lokale ervaring.

Bezoek de kerk van Agios Nicholas

De kerk van Agios Nicholas, gewijd aan de beschermheilige van de zeelieden, is een van de meest populaire bezienswaardigheden in de haven. De pittoreske witte kapel staat zachtjes op een door de mens gemaakte steiger met een betoverend uitzicht op zee als achtergrond. Bij ruwer weer dragen de brekende golven bij aan de pracht en praal van dit prachtige landschap. Dit is zeker een van de meest gefotografeerde attracties in Georgioupolis, en een populaire plek voor huwelijksfotografie.

Lees ook: Trouwen op Kreta: leer hier meer over de Kretenzische tradities en gebruiken

Agios Nikolaos-kapel in Georgioupolis

Ontdek het meer van Kournas

Het enige zoetwatermeer op Kreta is een fantastische plek om te bezoeken. Een prachtig meer met zijn betoverende water en indrukwekkende bergtoppen, biedt de bezoekers een spectaculair schouwspel van opvallende contrasten. Voor een actieve dag in de zon kun je een aantal waterfietsen huren om het meer op je gemak te verkennen. Of gewoon ontspannen op het strand terwijl de stralen van de zon je lichaam kussen. Er zijn parasols en ligbedden te huur. Naast het zwemmen kun je ook genieten van een ontspannende wandeling rond het meer. Het terrein is gemakkelijk en geschikt voor alle niveaus.

Lees ook: Gavalochori Kreta - Ontdek het dorp Gavalochori in Apokoronas Chania

Vissersboten op Kournas meer

Er zijn ook verschillende taverna's en cafés direct aan het meer, waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd terwijl je het landschap bewondert. Het uur van de zonsondergang is zeker een hoogtepunt. Het meer van Kournas is ook een van de toplocaties voor het bekijken van vogels op Kreta.

De stranden van Georgioupolis

Beide zijden van de haven zijn bekleed met een stuk kustlijn. Kalivaki strand, gelegen ten westen van de haven, heeft ondiep water en spectaculaire duinen. Hier stroomt de rivier Almyros direct in zee. Hier komt je ook zeeschildpadden tegen die zich in de zon koesteren en af en toe brengen ganzen een bezoek aan dit deel van het dorp. Het strand is beschermd tegen de wind en is dus de ideale keuze voor gezinnen met kinderen. Er zijn georganiseerde voorzieningen op het strand en er zijn enkele taverna's waar snacks en visgerechten worden geserveerd. Georgioupolis Beach s een 10 kilometer lang stuk strand, bekroond met een Blauwe Vlag certificaat. Een georganiseerd strand waar je een scala aan watersportfaciliteiten vindt, waaronder duiken. Er zijn ook verschillende taverna's en cafés die verse, lokale gerechten serveren.

Georgioupolis Beach

Georgioupolis, een van de meest charmante kustdorpen, is een must voor degenen die zich in dit deel van het eiland bevinden. Lees onze gids met alles wat je moet weten over Georgioupolis en we kijken ernaar uit je te verwelkomen op Kreta.

Georgioupolis, een van de meest charmante kustdorpen, is een must voor degenen die zich in dit deel van het eiland bevinden. Lees onze gids met alles wat je moet weten over Georgioupolis en we kijken ernaar uit je te verwelkomen op Kreta.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis