Hoe oud moet u zijn om een auto te huren op Kreta?

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 13 augustus 2021 en bijgewerkt op 30 april 2022.
Blond jong meisje dat in Kreta rijdt

Kreta is een prachtige bestemming, en u kunt er beter van genieten als u er rijdt. Rijden op Kreta is niet zo ingewikkeld als mensen het soms afschilderen, zolang u zich aan de wet houdt en aan een paar criteria voldoet.

Als u Kreta voor de eerste keer bezoekt, lees, onderzoek en informeer uitgebreid over wat er nodig is om een auto te huren en te rijden op Kreta. Het zal u helpen te bevestigen of u in aanmerking komt en u bewust maken van de beperkingen en wetten waaraan u zich moet houden tijdens het rijden. Hier zijn enkele nuttige tips:

Rijtijden op Kreta

De minimumleeftijd om op Kreta een auto te mogen besturen is 18 jaar, maar om een huurauto op Kreta te mogen huren is de minimumleeftijd 21 jaar. Helaas kan iedereen onder deze leeftijd geen huurauto huren en op Kreta rijden, ook al is hij of zij meerderjarig in zijn of haar eigen land en heeft hij of zij rijervaring.

Bovendien kan elke aspirant-bestuurder onder de leeftijd van 25 jaar soms een bepaalde toeslag moeten betalen, afhankelijk van het autoverhuurbedrijf van keuze. Sommige bedrijven hebben ook een maximumleeftijd van 70 jaar, en personen boven deze grens hebben mogelijk geen toegang tot een huurauto.

Bekijk onze pagina over autoverhuur in Kreta voor bestuurders jonger dan 25 jaar.

Autoverhuur voor senioren op Kreta

Bij Rental Center Crete is onze minimumleeftijd 21 jaar en rekenen wij geen jonge bestuurderstoeslag!

Bestuurders van alle leeftijden moeten te allen tijde hun veiligheidsgordel omhouden. Dezelfde regel geldt voor hun passagiers. Als het vervoer van een kind onder de vier jaar, moet hij of zij een autostoeltje om het kind vast te gespen in de hele tijd. Als u denkt aan het huren van een compacte auto hebben we een geweldig artikel vergelijking tussen compacte en grotere huurauto's.

Wij verhuren autostoeltjes of stoelverhogers indien nodig.

Rijbewijs

Om een auto op Kreta te kunnen huren, moet de huurder in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Het moet ook meer dan een jaar oud zijn vanaf de datum van afgifte. De regels zijn anders voor niet-Griekse ingezetenen en toeristen uit een land dat geen deel uitmaakt van de Europese Unie. In dat geval moeten zij een internationaal rijbewijs hebben. Een Europees rijbewijs is ook aanvaardbaar voor alle autoverhuurders.

In bepaalde gevallen kan een bezoeker een rijbewijs hebben in een vreemde taal die niet Engels of Grieks is. In dit scenario heeft de persoon nog steeds een internationaal rijbewijs nodig om een auto te huren.

Bestuurders moeten ten minste één (1) jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Internationaal rijbewijs in Kreta - UK

Nationale rijbewijzen die zijn afgegeven in de EU, de VS, het VK, Zwitserland, Australië, Canada, Israël, Rusland en Oekraïne worden geaccepteerd.

Een internationaal rijbewijs is vereist in alle andere landen.

Beton rijwetten

Er zijn verschillende essentiële vereisten voor alle bestuurders op Kreta, die nuttig zijn om te weten voordat u een auto huurt op Kreta. Verkeerswetten, eisen en beperkingen variëren in verschillende landen, en Kreta is geen uitzondering.

Voertuigen rijden aan de rechterkant. In veel Europese landen en de Verenigde Staten wordt rechts gereden, dus voor toeristen uit deze landen zou dit geen probleem mogen zijn. Wie echter gewend is links te rijden, moet bedenken dat op Kreta de regel is rechts te houden, en dat mensen die van rechts rijden voorrang hebben op de rotonde en op andere plaatsen.

Een jong meisje rijdt in een huurauto

De rijbeperkingen op Kreta omvatten een snelheidsbeperking die in verschillende gebieden varieert. In de steden en drukke gebieden is de maximumsnelheid 50 km/u. Buiten de steden is dit 80 km/uur en op de nationale weg, die gelijk staat aan een grote snelweg, 90 km/uur.

Betonborden

Er zijn verkeersborden om bestuurders te wijzen op de maximumsnelheid op elk punt, maar het is goed om de limieten op verschillende soorten wegen te bestuderen voor het geval een bord niet gemakkelijk zichtbaar is.

Er zijn verkeersborden om de bestuurders de weg te wijzen, maar die zijn in het Grieks of het Engels. De meeste symbolen zijn internationaal, en veel mensen begrijpen wat ze betekenen, ongeacht hun land van herkomst.

Autoverhuur in Griekenland Teken in auto

Alle weggebruikers in de drukke steden kunnen langs de kant van de weg langs de straten parkeren. Het kan echter niet de meest eenvoudige taak om een vrije plek te vinden. Sommige delen van de steden vereisen dat bestuurders een parkeerkaart gebruiken die in nabijgelegen kiosken in dat gebied betaalbaar is.

Er is een strikte limiet van 0,50 mg op alle alcoholtests. De verkeersregels van Kreta gelden voor alle inwoners en bezoekers en hebben wettelijke gevolgen in geval van overtreding.

Brandstof tanken voor uw huurauto op Kreta

Om voor uw voertuig brandstof te tanken, moet u wellicht een benzinestation bezoeken voor 21.00 uur, omdat de meeste rond die tijd sluiten. Sommige tankstations blijven open tijdens de nacht, maar ze zijn weinig, en alleen de lokale bevolking zou weten en aan te bevelen een. Langs de hoofdwegen vindt u er misschien een paar die later op de avond sluiten.

Oudere man die rijdt

In tegenstelling tot andere landen zijn er op Kreta geen zelfbediening benzinestations. Alle stations hebben personeel dat de gastanks vult. Sommigen accepteren creditcards, maar voor de zekerheid kunt u het beste wat contant geld bij u hebben.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis