Alles wat je moet weten over Gouves Kreta

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 11 juni 2020 en bijgewerkt op 25 april 2023
Wat er te doen valt in Gouves

Gouves is niet één enkele bestemming, maar eerder een kleine en zeer mooie streek. De naam betekent iets als "een holte in de aarde". Er is Kato ("beneden") Gouves, dat is de prachtige kustlijn, en dan ook nog het rustige dorpje "Pano" (boven) Gouves. Pano Gouves ligt op de hellingen van de Mt. Ederi, en heeft een prachtig uitzicht. Als men alleen maar "Gouves" zegt, bedoelt men over het algemeen de streek aan het strand, zoals wij dat ook bedoelen in deze gids.

In deze gids delen we alle informatie en tips die je nodig hebt om het beste uit je verblijf in Gouves te halen.

Waar ligt Gouves?

Gouves is een prachtig stuk waterfront 18 km ten oosten van Heraklion, en zeer dicht bij Gournes. De regio beschikt over een grote selectie van stranden, plus een breed scala aan accommodaties. Dit gebied, zo populair bij toeristen, heeft alles wat je nodig zou kunnen hebben - restaurants, cafés, markten, en winkels, plus een medisch centrum. Dat maakt Gouves Kreta tot een handige uitvalsbasis om de regio met de auto te verkennen. Stranden, bergen en diverse culturele en recreatieve activiteiten zijn in de buurt.

wandel pad Gouves

Hoe bereik je Gouves, Crete

Gouves ligt op 17 km van Heraklion International Airport en de rit duurt minder dan 20 minuten. Het is een rechte route en is zeer gemakkelijk te bereiken.

Je kunt een auto huren bij ons verhuurbedrijf op het vliegveld. Het is een goed idee om je auto van tevoren te reserveren door online te boeken, vooral als je in een druk seizoen komt

Een auto huren is niet alleen de makkelijkste manier om naar Gouves te komen, het is ook de beste manier om de regio te verkennen. Κreta zit vol met prachtige ritten. Het is ook een eiland dat gemaakt is voor spontaniteit. Het hebben van een auto geeft je veel flexibiliteit.

Gouves weg naar het Strand

Als je de bus wilt nemen, vertrekt er elke 30 minuten een KTEL bus vanaf het Heraklion busstation naar Malia (vind het schema hier ), het begint om 6.00 uur en eindigend om 22.30 uur. Gouves is op komst.

Prijzen voor een taxi van Heraklion Airport naar Gouves starten vanaf 22 euro , enkele reis.

Geschiedenis van Gouves

Gouves zoals je die vandaag de dag ziet, vol met accommodaties, taverna's en winkels, is een relatief recent fenomeen. Omdat het gebied zo een mooie stranden heeft, is het ontwikkeld als reactie op het toerisme.

Maar het hele gebied is rijk aan geschiedenis. De gebieden die nu de gemeenten Heraklion en het naburige Hersonissos zijn, werden bewoond door de Minoans, een beschaving uit de Bronstijd met een fascinerende cultuur. In feite ligt het primaire Minoan Palace, Knossos, op minder dan een half uur rijden van Gouves.

Veel dichter bij Gouves ligt de grot van Skoteinos, verkend door Sir Arthur Evans, de archeoloog die ook Knossos verkende. Er waren vondsten uit de Minoïsche en de Romeinse tijd. Er zijn veel Minoïsche graven gevonden in het hele gebied

De stranden van Gouves

Gouves gaat over het strandleven. Er is een enorme keuze aan stranden. Rotsachtige stranden zijn goed voor meer privacy. De vlakke zandstranden bieden het comfort om volledig ontwikkeld te zijn, met parasols en ligstoelen, strandbars en elk soort afleiding die je zich maar kunt wensen.

prachtig zandstrand bij Amirandes in Gouves

Dit is een geweldige plek om verschillende watersporten uit te proberen. Er zijn vele faciliteiten die activiteiten aanbieden zoals paragliding, waterskiën en andere watersporten. Er is ook een duikcentrum. Omdat er een golfbreker is, is de zee hier vaak rustig. Merk echter op dat we aan de noordkust liggen en dat er soms harde wind waait. In dit geval zou je misschien naar een van de meer afgelegen stranden met een baai willen gaan.

Verken het gebied om andere uitstekende stranden te vinden in Gournes, Kokkini Hani en Hersonissos. Kokkini Hani is een gezinsvriendelijk strand met volledige faciliteiten en diensten, en een zeer populaire keuze. Het strand van Gouves is zanderig, heeft een duikclub, veel watersportfaciliteiten en is ook gezinsvriendelijk.

Analipsi, op slechts 4 km ten oosten van Gouves, is ook een volledig georganiseerd, gezinsvriendelijk zandstrand met watersportfaciliteiten. Dit zijn slechts enkele van de vele keuzes.

strand in Gouves Kreta

Activiteiten in de regio van Gouves, Kreta

Geschiedenis en Cultuur

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de Oude Geschiedenis, is Knossos een van de belangrijkste plekken ter wereld, en de beste plek om te leren over de Minoïsche beschaving. Knossos werd door Sir Arthur Evans met veel enthousiasme opgegraven. De restauratie brengt het drama van de Minoïsche beschaving tot leven, met de levendige roodheid van de muren, en reproducties van de meest beroemde muurschilderingen - de Bull Jumper, de Prins van de Lillies - op de site (de originele zijn in het museum in Heraklion). Je hebt waarschijnlijk gehoord over de Mythe van de Minotaurus - die hier vandaan kwam. Vanwege de restauratie is dit een van de spannendste archeologische sites die er in Griekenland te bezoeken valt.

Kerk van Constantine Gouves

Als een bezoek aan Knossos je nieuwsgierig maakte om meer te weten, bezoek dan het Archeologisch Museum van Heraklion, waar veel van de vondsten nu zijn gehuisvest, inclusief originelen van de beroemde muurschilderingen.

Natuur ontdekken

De grot van Skoteinos, vlak naast Gouves, is een van de meest interessante grotten van Kreta. De grot is meer dan 150 m diep en heeft kamers op vier niveaus. Het is een wonder voor zowel speleologen als archeologen, vanwege de vondsten die hier gedaan zijn van de Minoïsche tot de Romeinse tijd.

Strand in Gouves 2019

Wandelaars zullen de Aposelemis kloof geweldig vinden. Deze dramatische kloof heeft soms 200 meter hoge wanden. Deze 6 kilometer lange kloof is beoordeeld als een gemakkelijke wandeling, met een hoogteverschil van slechts 100 meter. De wandeling duurt ongeveer twee en een half uur en het landschap is prachtig. Er is een grote verscheidenheid aan bomen - onder andere plataan, eik en johannesbrood - en het ecosysteem is de thuisbasis van roofvogels en watervogels.

Avontuur in de bergen

Een van de fascinerende dingen van Kreta is hoe dramatisch en ruig het landschap is. Voor een voorproefje van het authentieke Kreta, bezoek je Ano Gouves. Dit charmante dorp, 300 meter boven de Mt. Ederi, heeft een traditionele taverna en cafés en een mooi plein. Er zijn ook verschillende mooie kerken in de omgeving

Even boven Ano Gouves is het dorp van Skoteino, vlakbij de grot. Dit is ook een mooi traditioneel dorp.

rotsen aan de kust van de zee van Gouves

Rijd naar de top van de Mt. Ederi voor het prachtige panorama. De weg is steil, maar goed geasfalteerd.

Gouves met kinderen

Reis je met kinderen? Dan wil je ze misschien trakteren op een leuke dag in een waterpark. Er is het Anopolis waterpark Watercity Waterpark Kreta, en Acqua Plus, in Hersonissos.

Een andere activiteit waar kinderen - en hun ouders - van zullen genieten is een boottochtje. Probeer een catered zeilcruise vanuit Fantasia Yachting, in het nabijgelegen Hersonissos, om de prachtige kustlijn in stijl te verkennen.

Als je je vakantie in dit deel van Kreta plant, hopen we dat onze gids met alles wat je moet weten over Gouves nuttig zal zijn.

Lees ook: Alles wat u moet weten over Anissaras

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis