Oudste en beste tavernes op Kreta

van Harry Anapliotis en Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 10 mei 2023 en bijgewerkt op 27 februari 2024.
Oudste tavernes op Kreta

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en ligt in het zuiden van de Egeïsche Zee. Het eiland is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de schitterende historische bezienswaardigheden, adembenemende landschappen, architectuur, witte zandstranden en heerlijke keuken. Daarnaast staat Kreta bekend om zijn Venetiaanse villa's, musea en bergen. Hoewel de belangrijkste toeristische hotspots in de steden druk kunnen zijn, kunnen reizigers genieten van een ontspannen ervaring door te genieten van een heerlijke maaltijd en drankjes in verschillende tavernes.

1. Avli restaurant

Avli Restaurant is een voormalige Venetiaanse villa in Rethymno, Kreta, die al meer dan 30 jaar een uitstekende eetervaring biedt. De prachtig gerenoveerde villa is omgetoverd tot een licht en kleurrijk pand met weelderige tuinen en biedt ontbijt, lunch, diner en late maaltijden met drankjes. Het eten is Kretenzisch en wordt beschouwd als uitzonderlijk lekker, met een uitstekende service die wordt geprezen door toeristen. Bezoekers kunnen reserveren, buiten zitten en gratis WiFi gebruiken. Het restaurant heeft ook een bar met een uitgebreide selectie drankjes. Volgens klanten is de beste tijd om te bezoeken tijdens lunch en diner, en het staat op de tweede plaats als modern restaurant in Rethymno. Het restaurant volgt gezondheidsprotocollen, waaronder sociale afstand, het gebruik van maskers in openbare ruimtes en handdesinfectie.

Avli Restaurant

2. Olive and Mint Restaurant

Olive and Mint Restaurant is een bekend restaurant dat de hoogste kwaliteit mediterrane en traditionele Kretenzische gerechten en dranken serveert. Het restaurant is gelegen in Skalani, Kreta en ligt op slechts 10 minuten rijden van het Knossos paleis. Toeristen waarderen het restaurant vanwege de uitstekende kwaliteit van de maaltijden, de gezellige sfeer, de gemakkelijke toegang en de goede gastvrijheid. Het personeel is vriendelijk en de accommodatie biedt plaats aan veel gasten en is schoon en gezellig. Gasten kunnen genieten van de buitenveranda, die een prachtig uitzicht biedt op het omringende landschap. Er zijn ook voldoende parkeerplaatsen beschikbaar. De beste tijd om Olive and Mint te bezoeken is tijdens lunch- en dinertijden, omdat bezoekers na de maaltijd een uitstapje kunnen maken naar het Paleis van Knossos. Let op: gasten moeten een bewijs van vaccinatie meenemen en er worden extra veiligheids- en gezondheidsprotocollen gevolgd, zoals sociale afstand en contactloze betalingen.

Olive and Mint - Skalani

3. Tavern of Dounias

De Taverne van Dounias ligt hoog op een berg in het oosten van Therisso in het noordwesten van Kreta, en hoewel het een beetje buiten de gebaande paden ligt, blijven gasten terugkomen voor de fantastische traditionele gerechten en gastvrijheid. Je kunt hier alleen terecht voor de lunch, maar er zijn veel vegetarische, veganistische en glutenvrije opties om uit te kiezen. Het restaurant biedt zitplaatsen buiten, gratis WiFi, parkeergelegenheid en is rolstoeltoegankelijk. Het is ook een geweldige plek om te genieten van live muziek onder het genot van een biertje of wijntje. Het is geen verrassing dat toeristen en lokale gasten deze taverne beschouwen als een uitzonderlijke gastronomische ervaring in Griekenland, omdat de traditionele Kretenzische keuken hier langzaam wordt bereid in kleipotten en houtgestookte ovens, en de ingrediënten rechtstreeks van de boerderij komen. De plek zelf heeft een rustige sfeer en is perfect voor een gezellig samenzijn met familie en vrienden. TripAdvisor heeft de Taverne van Dounias zelfs erkend als een reizigerskeuze vanwege de uitzonderlijke waarde van het eten en de ervaring. Houd er rekening mee dat gezondheidsprotocollen verplicht zijn, vooral als je met grote groepen komt..

Dounias Restaurant in Chania

5. Kritamon Restaurant

The Kritamon Restaurant is situated in Archanes, Crete, 7.4 kilometres from the palace of Knossos. The restaurant is cosy-looking, with an open-air courtyard. Guests can choose from a variety of Mediterranean and Greek dishes. In addition, the restaurant also offers vegan and gluten-free options. The best hours to visit are lunch and dinner times. The restaurant is recommended by locals and tourists for its excellent service, great prices and premium food. Located near Archanes square, the Kritamon restaurant is a must-visit.

Kritamon Archanes

6. Kapsaliana Village Hotel Restaurant

De beste horecagelegenheid in Rethymno is het Kapsaliana Village Hotel Restaurant. De plaats is van grote waarde omdat de structuur is afgeleid van de traditionele architectuur van het eiland en met een prachtige fundering is gerestaureerd. Met behulp van lokaal geproduceerde ingrediënten biedt het restaurant klassieke en biologische keukens. Gasten kunnen genieten van ontbijt, lunch en diner in het restaurant en van drankjes in de lounge. De plek is perfect voor gasten die op zoek zijn naar een traditionele maar luxueuze accommodatie en een plek om te dineren en te ontspannen. Het hotel biedt gratis parkeergelegenheid, WiFi en een taxiservice. Verder moeten bezoekers vanwege de afgelegen locatie een korte rit maken om lokale plekken en luchthavens te bereiken, zoals de taverne Amnatos die op 1 kilometer afstand ligt en de luchthaven Heraklion die op 79 kilometer afstand ligt. Hygiëne- en veiligheidsprotocollen worden strikt nageleefd door het personeel om een geweldige accommodatie voor alle gasten te garanderen.

Elaia Restaurant in Kapsaliana Village

7. I Strofi tis Gefsis

I Strofi tis Gefsis, wat "De draai van de smaak" betekent, is gevestigd in Vizari, Rethymno. Deze plek is sinds 1993 actief en staat bekend om haar traditionele biologische gerechten en lokale voedselproducten, zoals kaas, wijn, salades, vlees en nog veel meer. Je kunt hier terecht voor ontbijt, lunch en diner. I Strofi tis Gefsis biedt ook parkeergelegenheid, gratis Wi-Fi, rolstoeltoegankelijke zones en afhaalmaaltijden. Bezoekers waarderen het authentieke Kretenzische eten en drinken, evenals de fantastische sfeer en omgeving. De vriendelijke service en gastvrijheid van het restaurant zorgen ervoor dat zowel de lokale bevolking als reizigers steeds weer terugkomen. Handdesinfecterende middelen worden aanbevolen voor gasten en personeel vanwege gezondheids- en veiligheidsredenen.

Strofi tis Gefsis

8. Sarandavga Cafenion

Sarandavga cafenion is gelegen in Heraklion en begon zijn activiteiten in 1924. Het café is gespecialiseerd in Griekse en mediterrane dranken. Het etablissement biedt zitplaatsen buiten, gratis WiFi en afhaalmaaltijden. Alcohol, wijn en bier worden zowel door de lokale bevolking als door toeristen gedronken. Het café biedt ontbijt, lunch, diner en drankjes na sluitingstijd. Bezoekers waarderen de traditionele keukens in combinatie met de klassieke Griekse sfeer en gastvrijheid. De plaats zelf ligt op 4,9 kilometer afstand van het paleis van Knossos en net binnen de stadsmarkt voor reizigers die op zoek zijn naar een kleine omweg. Er worden minimale gezondheidsprotocollen in acht genomen, zoals het meenemen van handontsmettingsmiddelen.

Sarandavga Cafenion

9. Café of Kayambis

Café van Kayambis heeft authentieke Kretenzer delicatessen zoals salades, slakken, handgesneden frites en wijn van hoge kwaliteit. De plaats is gevestigd in Monofatsiou 12, Heraklion. De sfeer van het café is uniek, want de muren zijn gevuld met historische foto's van kunstenaars, muzikanten en rebellen. Het Kayambis café wordt beschouwd als een van de beste restaurants op Kreta, wat perfect is voor bezoekers die op zoek zijn naar een uniek café met een vleugje geografische en historische representatie. Om veiligheidsredenen wordt al het eten zonder gedeeld keukengerei bereid om de gezondheidsprotocollen te bewaken.

Kayambis Cafe

10. Skoulas Café

Skoulas Café is misschien wel het oudste café in Anogia, Rethymno. Op de muren van het café zijn grote foto's geplakt van Michalos Skoula, een gevestigde en langlopende koffiezetter. Verder hangen er kleine stukjes uit krantenknipsels over de lange geschiedenis van de familie Skoulas tijdens de revoluties. Het Skoulas café serveert voornamelijk koffie en andere eenvoudige dranken voor de plaatselijke bevolking en bezoekers. De plaats is het best om zijn rijke historische achtergrond en traditionele Griekse gastvrijheid.

Skoulas Kafeneio - Anogeia

Wat is het beste eten op Kreta?

Kretenzische gerechten behoren tot de meest complexe en smaakvolle ter wereld. Met alle biologische en lokaal geproduceerde ingrediënten zitten de gerechten boordevol unieke en natuurlijke smaken waar de lokale bevolking en toeristen dol op zijn. Mezedes is een van de meest gekende eten op Kreta. Het bestaat uit kleine exquise bordjes met kaas, olijven, vijgen, tomaten, komkommer, brood en nog veel meer. Deze kleine porties kunnen worden geserveerd als voorgerecht of als hoofdgerecht, afhankelijk van hoe het wordt bereid.

Wat is de beste taverne om te bezoeken op Kreta?

De beste taverne om te bezoeken op Kreta is de traditionele Taverna van Georgië. Bezoekers van deze plek bevelen het aan vanwege de hoogwaardige keuken, vooral de salades, taarten en vleesgerechten. De taverne biedt een verscheidenheid aan vegetarische en veganistische opties. De prijs is redelijk vanwege de hoge kwaliteit van de gerechten. Alle gerechten zijn huisgemaakt en gemaakt van de beste biologische en lokaal geproduceerde ingrediënten van Kreta. De plek ligt vlakbij het Kournas-meer, wat perfect is voor iedereen die op zoek is naar kleine uitstapjes. De familie taverne biedt buiten zitplaatsen, gratis Wi-Fi, en is rolstoel toegankelijk. De sfeer van de plek is subliem en gaat gepaard met goede gastvrijheid en vriendelijk personeel.

Moet je een auto huren om een taverne op Kreta te bezoeken?

Ja. Het is raadzaam een auto te huren wanneer je tavernes op Kreta bezoekt. Hoewel het openbaar vervoer in de grote steden beschikbaar is, gaat er niets boven de vrijheid om elke plaats op het eiland te verkennen zonder gedoe. Bovendien is auto huren op Kreta meer praktisch voor omwegen en het ontdekken van ondergewaardeerde tavernes en plekjes. Afhankelijk van de locatie moet een huurauto budgetvriendelijk zijn, zonder verborgen kosten.

Wat zijn de factoren waarmee je rekening moet houden voordat je een auto huurt op Kreta?

Een auto huren is essentieel als bezoekers de wonderen en verborgen parels van Kreta willen ontdekken. Het eiland is groot en omvat verschillende stranden en dorpen waarheen reizigers moeten reizen. Daarom is het huren van een auto een verstandige beslissing om de reis te beginnen. Reizigers moeten eerst een aantal zaken overwegen voordat zij een auto huren om voorbereid te zijn voor het geval er iets gebeurt.

  • Online Boeken. Het online boeken van de auto bespaart niet alleen veel tijd, maar ook geld. Talrijke kortingen zijn beschikbaar voor toeristen om te gebruiken. De auto online boeken is ook handig voor directe pick-ups van de luchthaven zonder vertraging.
  • Rijbewijs. Voor het huren van een auto op Kreta moet men in het bezit zijn van een geldig rijbewijs van ten minste één jaar. Voor toeristen is een internationaal rijbewijs vereist.
  • Leeftijd. De bestuurder moet 21 jaar of ouder zijn met een rijbewijs van minstens één jaar om het voertuig te mogen gebruiken.
  • 24/7 klantenservice. Klanten moeten in onvoorziene omstandigheden toegang hebben tot hulp op de weg.

Hoeveel kost een auto huren op Kreta?

De kosten van autoverhuur op Kreta hangen af van het type auto, het aantal uren dat de auto wordt gebruikt en het aantal passagiers. De prijs begint meestal vanaf €18 per dag voor compacte auto's, goed voor 4 passagiers. Voor bezoekers die in groepen van 5-9 komen, zijn opties variërend van grote auto's tot busjes een goede optie.

Harry Anapliotis
Eigenaar, reisschrijver en webontwikkelaar bij Rental Center Crete
Harry Anapliotis is de eigenaar, schrijver en webontwikkelaar van Rental Center Crete - Autoverhuur.
Rental Center Crete - Car Hire
Autoverhuur bedrijf
Rental Center Crete - Autoverhuur is een autoverhuurbedrijf dat diensten aanbiedt op het eiland Kreta, sinds 1975.
Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis