11 Beroemde Gerechten om te proberen in Kreta

van Harry Anapliotis en Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 17 mei 2023 en bijgewerkt op 27 februari 2024.
Beroemd eten op Kreta

Kreta, het grootste en meest dichtbevolkte eiland van Griekenland, is wereldberoemd om zijn prachtige stranden, oude ruïnes en bruisende steden. Het eiland is de perfecte bestemming voor avonturiers die op zoek zijn naar verschillende ervaringen en culinaire hoogstandjes. De Kretenzische keuken is een van 's werelds oudste en meest heerlijke culinaire tradities en biedt een onderscheidende en unieke smaakervaring. Hoewel het vergelijkbaar is met de Griekse keuken, heeft het zijn eigen kenmerkende en verrukkelijke smaken en ingrediënten. De gerechten zijn gebaseerd op lokale producten en eenvoudige bereidingswijzen, zoals verse vis, Kretenzische olijfolie, bergkruiden en -groenten, bloembollen, karakteristieke kazen, raki en nog veel meer. Het ruige en bergachtige landschap van Kreta, samen met de sterke traditionele cultuur, onderscheidt het van het vasteland van Griekenland. De Kretenzische keuken is zowel in Griekenland als daarbuiten bekend vanwege de unieke smaken en ingrediënten. 

Autoverhuur op Kreta is een goede keuze als je van plan bent veel te doen op Kreta. Het geeft toeristen vrijheid over hoe en wanneer ze een bepaalde attractie of restaurant op Kreta willen bezoeken om te genieten van de smakelijke gerechten die Kreta te bieden heeft. Het stelt bezoekers ook in staat om moeilijk bereikbare plaatsen te bereiken. Kreta budgetvriendelijke restaurants zijn betaalbaar en toegankelijk, wat het verblijf en bezoek plezierig en de moeite waard maakt. Griekenland staat bekend om zijn heerlijke eten, locatie en diensten. Het Kretenzische voedsel en de Europese, mediterrane en Griekse keukens zijn gemaakt van verse ingrediënten. Het lijkt verstandig dat toeristen die naar Kreta reizen voor de levendige geschiedenis en het adembenemende landschap uiteindelijk verliefd worden op het Kretenzische eten.

Hieronder staan de 11 beroemde gerechten die je op Kreta moet proberen.

  • Olijfolie: Olijfolie staat bekend als "Vloeibaar Goud". Zonder dat wordt niets gekookt. Vlees, kaas, salade, groenten en brood. Het is fantastisch en bedekt alles.
  • Raki: Het is de nationale drank van het Kretenzische volk. Elke maaltijd wordt bijna automatisch gevolgd door het serveren ervan.
  • Loukoumades: Het Griekse equivalent van donuts, zijn kleine, luchtige, met honing gezoete balletjes die gefrituurd worden tot ze ideaal goudkleurig en krokant zijn.
  • Dakos: Deze heerlijke Griekse meze of salade lijkt op bruschetta, maar wordt gemaakt met gerstbeschuit of paximadi in plaats van brood.
  • Gebakken slakken: Het hoofdbestanddeel van dit traditionele Griekse gerecht zijn slakken die in hun schelp worden gebakken, vaak in overvloedige hoeveelheden olijfolie of op een bedje van zout.
  • Kalitsounia: klassieker, een kleine snack die zowel hartig als zoet is en afkomstig van het Griekse eiland Kreta. Hij bestaat in allerlei vormen.
  • Paximadi: Paximadi, ook wel beschuit genoemd, is de conventionele Kretenzische methode om brood langdurig te bewaren. Deze kleine, harde stukjes brood worden herhaaldelijk gebakken en zachter gemaakt door toevoeging van water of olijfolie.
  • Gamopilafo: Gamopilafo is een rijstgerecht dat op traditionele Kretenzische bruiloften wordt geserveerd. Het wordt gemaakt in een rijke vleesbouillon, vergelijkbaar met een luxe risotto, met lang gesmoorde geit, lam of kip.
  • Sarikopitakia: Sarikopitakia zijn gebakjes met schapenkaasvulling die in olijfolie worden gebakken en warm worden geserveerd met honing erop. Het deeg bevat tsikoudia, Kretenzische alcohol op basis van druiven.
  • Lam Stamnagkathi: Stamnagkathi met lamsvlees is een traditionele maaltijd omdat het alleen op Kreta te vinden is. Hoewel het een klein bittertje heeft, is de smaak toch aangenaam. Het past goed bij lamsvleesrecepten en wordt gekookt geserveerd met olijfolie en citroen.
  • Kretenzische kazen: Kretenzische kazen worden vaak gemaakt van schapen, geiten, of een combinatie van die twee, en elke kaassoort heeft een regionale variatie. Best geserveerd als dessert of als bijgerecht met brood, fruit en honing.

1. Olijfolie

Op Kreta is olijfolie een onmisbaar ingrediënt en wordt het ook wel "Vloeibaar Goud" genoemd. Het is een essentieel onderdeel van de Kretenzische keuken en wordt gebruikt bij het bereiden van vrijwel elk gerecht, van vlees tot kaas, salades, groenten en zelfs brood. De geur van olijven is vaak te ruiken wanneer je bijvoorbeeld Elafonissi bezoekt. Olijfolie is gemakkelijk verkrijgbaar op Kreta, in verschillende hoeveelheden en vormen. In tegenstelling tot andere toeristische souvenirwinkels, biedt Kreta veel keuze aan olijfolie om als cadeau mee te nemen. De Kretenzische olijfolie heeft een uitstekende smaak, krachtige geur en is bovendien zeer voedzaam. Tegenwoordig is extra olijfolie van de eerste persing het grootste deel van de Kretenzische olijfolieproductie. De productie van biologisch gecertificeerde extra olijfolie van eerste persing is de afgelopen tien jaar op Kreta toegenomen.

Schaal en fles met extra vergine olijfolie

2. Raki

Op Kreta is Raki een populaire alcoholische drank die na de maaltijd vaak gratis wordt aangeboden. Het wordt gemaakt van de overblijfselen van de druivenoogst in de herfst, zoals schillen en twijgen, die ongeveer zes weken worden bewaard voordat ze worden gedistilleerd tot Raki. Deze sterke drank heeft een krachtige smaak en wordt vaak gebruikt als een verfrissende afsluiter van een maaltijd. Het is bijna altijd de drank die op Kreta wordt geschonken en wordt beschouwd als een teken van sociale interactie en vriendelijkheid. Het is een belangrijk onderdeel van de Kretenzische cultuur en wordt vaak beschouwd als de nationale drank van het eiland.

Kretenzische Raki fles en glazen

3. Loukoumades

Loukoumades, een gebakken gebakje, worden gegeten met ijs, amandelen en honing. Loukoumades, het Griekse equivalent van donuts, zijn kleine, luchtige, met honing gezoete balletjes die worden gefrituurd tot ze optimaal goudkleurig en krokant zijn. Ze worden vaak gegarneerd met gemalen walnoten of geroosterde sesamzaadjes, honingsiroop en kaneel, en warm geserveerd. Griekse salade, kipsouvlaki in de zomer, traditionele moussaka en lamssouvlaki die smelten in de mond passen allemaal goed bij loukoumades als dessert.

Huisgemaakte Griekse Loukoumades

4. Dakos

Op Kreta heeft elke regio zijn eigen benaming voor de populaire Dakos-salade. Soms wordt het 'Koukouvagia' genoemd, wat letterlijk 'uil' betekent, en andere keren 'kouloukopsomo', wat 'puppybrood' betekent. Deze heerlijke Griekse meze of salade lijkt op bruschetta, maar wordt gemaakt met gerstbeschuit of paximadi in plaats van brood. De beschuiten worden kort gedoopt in water of olijfolie, waarna er een romige melkkaas van schapen- of geitenmelk genaamd mizithra overheen wordt gestrooid. Vervolgens wordt er zout, oregano en peper aan toegevoegd en wordt het geheel afgemaakt met een scheutje olijfolie.

Dakos - Rusks

5. Gebakken Slakken

Niet alleen de Fransen beschouwen slakken als een delicatesse. In werkelijkheid eet men al eeuwenlang slakken. Het hoofdbestanddeel van dit traditionele Griekse gerecht zijn slakken die in hun schelp worden gebakken, vaak in grote hoeveelheden olijfolie of op een bedje van zout. Met de toevoeging van azijn of kruiden zoals peterselie of rozemarijn wordt het gerecht opgewaardeerd en krijgt het meer aroma en smaak. De vreemde naam, die ruwweg vertaald kan worden met "knallend gebakken slakken", verwijst naar het schokkende geluid dat de slakken produceren wanneer ze worden gekookt. Anderen beweren dat het is afgeleid van de Kretenzische term abouboura, wat omdraaien betekent. Met knapperig brood en een glas raki of ouzo erbij worden de slakken gewoonlijk met tandenstokers gegeten terwijl ze in de schelp worden aangeboden. In de Kretenzische taal worden slakken chochlios genoemd. In dit recept worden de slakken gebakken in bloem en verhitte olijfolie voordat ze met wijn of ook met azijn worden overgoten en opgediend. Sommigen geven er de voorkeur aan een klein beetje wilde rozemarijn toe te voegen. Vrouwen uit de streek verzamelen de slakken handmatig, waarna ze levend worden bereid.

Gebakken slakken met rozemarijn

6. Kalitsounia

Kalitsounia, ook bekend als skaltsounia, is een klassieke, kleine snack die zowel hartig als zoet is en afkomstig van het Griekse eiland Kreta. Het bestaat in allerlei verschillende vormen. In zijn puurste vorm bestaat het uit een ongezuurd deeg met een vulling van verse koemelkse kaas, mizithra genaamd. Bij de zoete soorten wordt de kaas verrijkt met kaneel en citroenschil, en bij de hartige varianten wordt soms spinazie toegevoegd. Hoewel het historisch verbonden is met Pasen, is het nu het hele jaar door een favoriet.

Kalitsounia geserveerd op Kretenzische bruiloften

7. Paximadi

Op Kreta is paximadi een traditionele manier om brood langer houdbaar te maken. Het is een soort hard beschuit dat herhaaldelijk wordt gebakken en vervolgens zacht wordt gemaakt door het te besprenkelen met water of olijfolie. Paximadi is verkrijgbaar in verschillende maten en vormen en kan worden gemaakt met of zonder gist, van tarwe of gerst, en van volle granen of zuurdesem. Het wordt vaak voor de maaltijd geserveerd en dient als basis voor de populaire Kretenzische dakos-salade. Probeer het eens met een beetje olijfolie erop, het is echt heerlijk!

Paximadia

8. Gamopilafo

Gamopilafo is een rijstgerecht dat geserveerd wordt tijdens de conventionele Kretenzische bruiloften, zoals de naam doet vermoeden (gamos is Grieks voor "bruiloft"). Tegenwoordig vind je het in veel Kretenzer tavernes, maar ook als het hele dorp een bruiloft viert op het dorpsplein. Het wordt gemaakt in een rijke vleesbouillon, vergelijkbaar met een luxe risotto, met lang gesmoorde geit, lam of kip. Dan roer je er een flinke hoeveelheid stakovoutiro door, boter die wordt gemaakt van de romige huid die zich vormt bovenop kokende verse geitenmelk en vervolgens wordt omgezet in een roux. Het is het beste van het beste, en het is ongetwijfeld een van de meest geliefde en prijzige opties op de meeste menu's, vooral voor rijst.

Zigouri met Gamopilafo

9. Sarikopitakia

Sarikopitakia zijn gebakjes met schapenkaasvulling die in olijfolie worden gebakken en warm worden geserveerd met honing erop. De naam werd gegeven vanwege de vorm van de sjaal die de mannen op het westen van het eiland dragen. De spiraalvorm van deze hartige kaaspasteitjes geeft hun naam. Sariki, een Turkse term die "tulband" betekent, is ook de naam van een traditioneel hoofddeksel dat Kretenzische mannen blijven gebruiken tijdens festiviteiten. Het deeg bevat tsikoudia, Kretenzische alcohol op basis van druiven, waarschijnlijk om het gemakkelijker uit te rollen in dunne vellen.

Spanakopitakia

10. Lam Stamnagathi

Lamsvlees is een populaire keuze voor vleesliefhebbers op Kreta en een traditionele combinatie is stamnagathi met lamsvlees, die alleen op het eiland te vinden is. Stamnagathi is een Kretaanse variant van cichorei, die een licht bittere smaak heeft, maar toch aangenaam is en goed past bij lamsvlees. Het gerecht wordt gekookt en geserveerd met olijfolie en citroen. Hoewel het vroeger alleen in het wild voorkwam, is stamnagathi tegenwoordig populair in toprestaurants vanwege de overvloed aan calcium, ijzer, vitamine E en C en omega-3-vetten die het bevat als bladgroente. Je kunt ervan genieten in rauwe vorm, besprenkeld met olijfolie en een schijfje citroen, of gekookt als bijgerecht bij lamsvlees.

11. Kretenzische kazen

Bijna elk Kretenzisch dorp heeft zijn eigen unieke kaas die vaak wordt gemaakt van schapen-, geiten- of een combinatie van beide melk. Elk type kaas heeft zijn eigen regionale variant. Een van de meest populaire kazen is graviera, een stevige kaas die bij de eerste consumptie zoet is, maar na rijping een nootachtige en smaakvolle smaak krijgt. Er zijn ook verschillende zachte en romige kazen beschikbaar, zoals de AOC-beschermde pichtogalo Chanion en de heerlijke, milde weikaas mizithra. Kretenzische kazen zijn niet alleen uniek en lekker, maar ook voedzaam vanwege de gebruikte melk. Schapen- en geitenmelk zijn beter verteerbaar dan koemelk, bevatten meer calcium, eiwitten en foliumzuur. Het is het beste om deze kazen te serveren als dessert of als bijgerecht met brood, fruit en honing.

Kaasplank met vleeswaren

Om welk eten staat Kreta bekend?

Kreta is beroemd om zijn traditionele Kretenzische keuken. De traditionele Kretenzer keuken is altijd gemaakt van producten uit de buurt, rauw of zo eenvoudig mogelijk gekookt, bijvoorbeeld op de grill of in de oven. Het Kretenzische dieet is sinds de oudheid gebaseerd op enkele fundamentele ingrediënten: olijfolie, kruiden, vis en zeevruchten, geiten- of lamsvlees, lokaal geteelde groenten en fruit. Later werd de Kretenzische keuken versterkt door Venetiaanse en Ottomaanse invloeden, wat resulteerde in een kenmerkende keuken. Er zijn verschillende gerechten die op het hele Griekse vasteland voorkomen, maar ook enkele die exclusief zijn voor Kreta. Je kunt niet vertrekken zonder in een Kretenzische taverne te eten, want het traditioneel Kretenzisch dieet wordt nu beschouwd als een van de gezondste ter wereld. Volvi skordalata (wilde narcisbollen met knoflook), apaki (op laag vuur gekookt varkensvlees), marathopitta (venkeltaart) en synglinos (mals maar licht vet varkensvlees) zijn enkele voorbeelden van traditionele Kretenzische specialiteiten. In de Kretenzische keuken wordt vaak gebruik gemaakt van wilde groenten zoals stifnos, askolymbri (gele pompoen) en Stamnagathi (witlof, vaak geserveerd met vlees). Griekse salade, ook bekend als horiatiki salata (wat zich laat vertalen als "dorpssalade"), bevat ook olijven, paprika's, uien, tomaten, komkommers en feta.

Wat is het nationale gerecht van Kreta?

Als je naar Kreta reist, is er één gerecht dat je niet mag missen: dakos of ntakos. Dit beroemde Kretenzische gerecht wordt gemaakt van paximadi, een droge gerstebeschuit, bedekt met kruimels mizithra kaas, rijpe tomaten, olijven, kappertjes, verse oregano en heerlijke olijfolie. Traditionele recepten gebruiken mizithra-kaas in plaats van feta, die meestal in toeristische restaurants wordt geserveerd. Om de smaak te versterken, wordt aangeraden om Koroneïki, Lianes of Tsounates olijven te gebruiken. Een beetje zeezout en knoflook kunnen ook in de beschuit worden gemasseerd voor extra smaak. Dakos is niet alleen een nationaal gerecht, het is ook geliefd bij toeristen die het vaak proeven en sommigen proberen het zelfs thuis te bereiden. Met verschillende soorten kaas kan het een licht zure smaak hebben die perfect past bij de andere ingrediënten. Als je Kreta bezoekt, mag je deze heerlijke Kretenzische specialiteit niet missen!

Wat is de nationale drank van Kreta?

Raki: De nationale drank van Kreta, oorspronkelijk tsikoudia genoemd, is qua productie en smaak hetzelfde als tsipouro, de in Griekenland bekende druivenbrandewijn. Op Kreta, Raki is een alcoholische drank die vaak gratis wordt aangeboden na de maaltijd. Raki wordt gemaakt in de herfst na de druivenoogst. Het wordt gemaakt van restjes van de wijnproductie. Er zijn veel restjes wanneer de druiven worden geperst en het sap wordt bewaard om te gaan gisten. De resterende schillen, twijgen en andere materialen worden ongeveer zes weken bewaard voordat ze tot Raki worden gedistilleerd. Het is echt krachtig en een fantastische paletreiniger. Op Kreta is Raki de drank die vrijwel altijd wordt geschonken. Deze Kretenzische drank wordt gezien als een teken van sociale interactie, waardigheid en vriendelijkheid. Eenvoudig gezegd is het de nationale drank van de Kretenzers. Elke maaltijd wordt bijna automatisch gevolgd door het serveren ervan. Wanneer de Kretenzers hun bezoekers met elkaar begroeten, samenkomen in de ouderwetse cafés, zich ontdoen van angsten en uitdagingen overwinnen, staat er altijd een glas Raki klaar. Het doel is gewoon een plezierige sociale ontmoeting te creëren, niet om dronken te worden of zich vol te proppen met eten.

Welk eten op Kreta is het beste voor het dieet?

Als je op Kreta bent, zul je ontdekken dat mezedes, of zorgvuldig geselecteerde voorgerechten, een maaltijd op zich kunnen zijn. Het delen van mezedes is een manier om het gevoel van gemeenschap te vergroten. Mezedes zijn niet alleen het beste voedsel om te eten tijdens een dieet, maar ook een fantastische manier om de heerlijke verscheidenheid van de Kretenzische keuken te ervaren. Het is moeilijk te voorspellen welke gerechten je precies krijgt wanneer je mezedes bestelt in een Kretenzische taverne, maar het is zeker dat je veel gemarineerde en ingemaakte groenten krijgt die het tot een perfect dieet maken. Sommige mezedes bevatten artisjokharten en uienbollen, terwijl andere sappig fruit, eiwitrijke peulvruchten, gezonde noten, gevuld filodeeg (bestreken met olijfolie in plaats van boter), en natuurlijk de iconische Kretenzische olijf bevatten. Al deze ingrediënten zijn in één gerecht gecombineerd en zitten boordevol voedingsstoffen en vitaminen, wat het tot een perfect dieet maakt. De bekendste voorgerechten zijn tzatziki (yoghurt met knoflook, komkommer en munt); dolmades (sarmale in wijnbladeren gevuld met rijst en groenten); en taramosalata (koude kaviaar in broodkruimels, olijfolie en citroensap), en nog veel meer.

Wat is populair straatvoedsel op Kreta?

Souvlaki of Gyros, koulouri, en bougatsa zijn enkele populaire streetfood van Kreta. Op Kreta verwijst men gewoonlijk naar gefrituurd vers pitabrood met malse stukjes vlees als souvlaki, wat een Atheense term is. Maar de Kretenzische souvlaki is uniek. De gebruikelijke topping van Kretenzische souvlaki is bijvoorbeeld een dikke laag gekoelde yoghurt naar Griekse stijl, en niet ketchup en mosterd. Het is de ideale aanvulling op het vlees. Gewoonlijk wordt Kretenzische souvlaki geserveerd met plakjes tomaat, frietjes, zout en geurige oregano. Eenvoudig gezegd is koulouri een ring van brood die vaak wordt bestrooid met sesamzaad. Het is een van de beroemdste straatgerechten op Kreta omdat het in ontelbare varianten verkrijgbaar is en van alles kan bevatten, van honing tot kaas en van rozijnen tot olijven en zelfs chocolade. Een ander beroemd straatvoedsel op Kreta dat buiten Kreta niet zo bekend is, is bougatsa. Als je Heraklion of Chania bezoekt, de enige twee steden waar Kretenzische bougatsa wordt verkocht, moet je die zeker proberen. Het filodeeg waarmee bougatsa wordt gemaakt is zowel zacht als knapperig, en er zijn verschillende soorten vulling. Kretenzische bougatsa is bedekt met witte kristalsuiker en kaneel in plaats van poedersuiker. Het zoete van de witte suiker en het scherpe van de kaneel compenseren perfect het zure van de kaas.

Wat is het aanbevolen Kreta gerecht voor een buitenlandse bezoeker?

Als je op zoek bent naar een smakelijk gerecht om te proberen tijdens je bezoek aan Kreta, is dakos een must-try. Dit gerecht is niet alleen het nationale gerecht van Kreta, maar behoort ook tot de bekendste en meest geliefde gerechten van het eiland. Dakos zal zeker een aangename verrassing zijn voor degenen die het proberen, omdat het bestaat uit gehakte tomaat, verse lokale kaas, wilde kruiden en een royale hoeveelheid extra vergine olijfolie bovenop een paximadi (beschuit), vergelijkbaar met een bruschetta. Het geheim van de heerlijke smaak van dakos ligt in de olijfolie, die de beschuit een rijke smaak en textuur geeft, terwijl hij toch knapperig blijft. Dakos wordt vaak geserveerd als meze-maaltijd op Kreta en heeft een unieke smaak die de smaakpapillen van elke bezoeker zal prikkelen.

Wat zijn de beste plaatsen om te eten op Kreta?

Er zijn restaurants en Kretenzische tavernes op het eiland, die heerlijke en goede maaltijden aanbieden. Avli, Red Havana en Giannikos Traditional Taverna behoren tot de drie beste eetgelegenheden op Kreta. Avli biedt een palet van gezonde mediterrane en Griekse keukens, gelegen in Heraklion. De speciale diëten zijn vegetarisch, veganistisch en glutenvrij. Restaurantfans beoordelen Avli als een geweldig allround en niet te missen restaurant wanneer je naar Kreta komt. Red Havana daarentegen is een bar met mediterrane, Europese en Griekse keuken, gelegen in Chanion, Agia Marina. Met zijn speciale diëten die vegetarisch-vriendelijk zijn en ook veganistische opties bieden. Het restaurant wordt beoordeeld als een geweldige familieplek met lekker eten en kinderanimatie. Ten slotte biedt Giannikos Traditional Taverna mediterrane, barbecue en Griekse keukens, gelegen in Rethymnon. Het restaurant is beoordeeld als altijd de eerste keus en absoluut geweldig. Voor een complete restaurantgids, kijk naar de 10 beste restaurants in Kreta en waar ze bekend om staan. Dan heb je vast wel trek.

Elia Restaurant in Malia

Heb je een auto nodig om Kreta te bezoeken?

Om Kreta te verkennen is het essentieel om een auto te huren. Door een auto te huren tijdens je bezoek aan Kreta, kun je optimaal gebruik maken van je tijd en het eiland op je gemak verkennen. Er zijn enkele toeristische bestemmingen op Kreta die niet bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Zelfs als er openbaar vervoer beschikbaar is, kan het zijn dat je niet direct bij je gewenste bestemming komt en dat je een taxi moet nemen om er te geraken. Door een auto te huren heb je de vrijheid en flexibiliteit om op je eigen tempo te reizen en alle prachtige bezienswaardigheden van Kreta te verkennen. Dus, auto huren op Kreta moet worden overwogen bij het plannen van een bezoek aan het eiland voor een betere ervaring, gemak en waardering van de bestemmingen door uitsluitend te reizen.

Wat zijn de factoren waarmee je rekening moet houden voordat je een auto huurt op Kreta?

Wanneer je Kreta bezoekt, kun je gebruik maken van bussen en taxi's om rond te reizen. Echter, als je meer controle wilt hebben over je reis, is het huren van een auto een betere optie. Het is eigenlijk bijna een vereiste om een auto te huren tijdens je verblijf op Kreta, omdat sommige toeristische plekken niet bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Gelukkig zijn er verschillende autoverhuurbedrijven beschikbaar waar je gemakkelijk een auto kunt huren. Het hebben van je eigen auto is een geweldige manier om op je eigen tempo te reizen en de bestemmingen te bezoeken die je graag wilt zien.

Hieronder staan de dingen die je moet overwegen voordat je een auto huurt op Kreta.

  • Verzekering: Zorg ervoor dat de auto een verzekering heeft die de schade dekt die kan worden veroorzaakt door eventuele ongevallen.
  • Leeftijd van de bestuurder: In Griekenland is de minimumleeftijd om een auto te besturen 18 jaar. Hoewel, om een auto te kunnen huren in Griekenland en Rental Center Kreta, moet je ten minste 21 jaar oud zijn en ten minste 12 maanden in het bezit zijn van een rijbewijs.
  • Geslacht van de bestuurder: Sommige toeristen kunnen kieskeurig zijn over wie hun chauffeur zal zijn. Het geslacht van de chauffeur is een van de dingen waar toeristen rekening mee houden, omdat veel mensen geloven dat mannen betere chauffeurs zijn dan vrouwen.
  • Auto Type: Er zijn verschillende autotypes te huur. Elk type is geschikt voor een verschillend aantal passagiers en de hoeveelheid bagage die ze kunnen dragen.
  • Benodigde documenten: Naast een rijbewijs is een creditcard of bankpas een must om een auto te huren. Een creditcard of betaalkaart met de naam van de toerist is nodig om het autoverhuurbedrijf garantie te bieden.

Hoeveel kost een auto huren op Kreta?

Wanneer je een auto huurt op Kreta, zijn de kosten afhankelijk van verschillende factoren, zoals de duur van de huur, het aantal passagiers en het type auto dat je huurt. Een huurauto voor een week kost bijvoorbeeld gemiddeld €250. Voor dag- en nachttochten op Kreta betaal je doorgaans tussen de €30 en €40. De huurauto's op Kreta hebben doorgaans een handgeschakelde transmissie, airconditioning en vier deuren, en bieden plaats aan maximaal vier passagiers met onbeperkte kilometers. Bij het terugbrengen van de gehuurde auto is het belangrijk om de brandstoftank bij te vullen tot hetzelfde niveau als aan het begin van de huurperiode, om extra kosten te voorkomen.

Harry Anapliotis
Eigenaar, reisschrijver en webontwikkelaar bij Rental Center Crete
Harry Anapliotis is de eigenaar, schrijver en webontwikkelaar van Rental Center Crete - Autoverhuur.
Rental Center Crete - Car Hire
Autoverhuur bedrijf
Rental Center Crete - Autoverhuur is een autoverhuurbedrijf dat diensten aanbiedt op het eiland Kreta, sinds 1975.
Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis