De beste souvenirs om van Kreta meeterug naar huis te nemen

van Rental Center Crete - Car hire • Dit artikel werd gepubliceerd op 22 april 2020 en bijgewerkt op 28 juni 2023
Souvenirs van Kreta

Eén van de geneugten van reizen, is om exotische schatten mee terug te nemen uit de landen die je bezoekt. OK, misschien zijn ze niet persé exotisch maar voor jou zijn ze speciaal omdat je duizenden kilometers hebt moet reizen om ze te kunnen kopen. Ze herinneren je aan je reis, maken indruk op je vrienden wanneer je met hen terugkeert als cadeau en zijn gewoon leuk om naar te zoeken en om thuis te bekijken. Soms is het zoeken naar souvenirs op markten, in unieke winkels en op beroemde markten gewoon iets dat bij je reis hoort. Met zoveel snuisterijen en souvenirs kan winkelen op Kreta een beetje overweldigend zijn. Dus, voordat je naar de winkels gaat, moet je deze lijst van de beste souvenirs, die je mee zou moeten nemen van Kreta echt eens bekijken.

Kretenzische Mountain Tea

Als je een heerlijke thee met helende eigenschappen wilt, koop dan een aantal soorten thee, die alleen op Kreta te vinden zijn. Er is de Diktamo, die bekend staat als therapeutisch, Mountain Sage en Malotira. Een geweldige manier om thuis te ontspannen en je aan de vakantie op het prachtige eiland terug te denken.

Kretenzische Mountain Tea

Olijfolie

Het is een must om een fles olijfolie mee naar huis te nemen. Niet alleen is het het belangrijkste ingrediënt van de Griekse keuken, maar het is ook het meest vitale landbouwproduct van het eiland. De extra viërge variëteit is van de hoogste kwaliteit dus zorg ervoor dat je een fles of twee meeneemt om je te helpen de gerechten in je eigen keuken opnieuw te maken.

Kretenzische olijfolie

Traditionele kleding

Als je een trendsetter wilt worden, koop dan wat traditionele kleding uit de winkels op Kreta. Er zijn moderne versies van de oude klederdracht en er zijn tal van winkels die draagbare outfits voor toeristen verkopen. Vergeet als je een mode-liefhebber met lef bent ook niet om een van de hoofddoeken mee te nemen.

Traditionele Kretenzische kostuums

Keramiek

Kreta heeft als het om keramiek gaat een traditie, die duizenden jaren teruggaat. De aankoop van enkele van deze prachtige stukken geeft je een souvenir van de geschiedenis van het eiland. Als je geluk hebt, kun je pottenbakkers vinden die al hun hele leven in deze branche werkzaam zijn en een aantal van de meest ingewikkelde werken produceren.

Keramiek en aardewerk kopen op Kretenzische dorpen

Wijn

De zoete Kretenzische wijnen zijn een smaak van Kreta, die je niet wilt vergeten. Velen van hen zijn vrij uniek en je kunt deze niet op andere plaatsen vinden. Als het nog in je koffer past, neem dan een fles mee naar huis om je vrienden of familie tijdens je volgende etentje mee te verrassen.
We raden je ten zeerste aan om de bekroonde Douloufakis-wijnmakerij in Dafnes (Heraklion) te bezoeken om een fles te kopen om jouw wijnkelder mee aan te vullen of om gewoon naar een wijnproeverij te gaan en meer te leren over de Kretenzer wijngaarden.

Kretenzische huiswijn wordt het beste geserveerd in de buurt van het strand

Kruiden

Eén van de hoogtepunten op de Kretenzer markten zijn de bergjes met geurige kruiden. Als je van plan bent om wat olijfolie mee te nemen, vergeet dan niet om wat oregano, tijm en rozemarijn te kopen om jouw zelfgemaakte gerechten echt mee af te maken.

Kretenzische kruiden van het Kretenzische land

Raki

Typisch gedronken aan het einde van een Kretenzische maaltijd, is deze populaire drank vrij beroemd bij de lokale bevolking. Gedistilleerd van de overgebleven geperste druiven na het maken van wijn, is deze krachtige en smakelijke drank vergelijkbaar met de Italiaanse Grappa. Draag de smaak van je vakantie over in je dagelijks leven als je een fles mee naar huis neemt.

Kretenzische Raki wordt geserveerd met een dessert

De zoektocht naar deze souvenirs is allemaal onderdeel van je ervaring op Kreta. Of je nu voor jezelf of voor vrienden een cadeautje meeneemt, zorg ervoor dat je een aantal van de traditionele items krijgt om je reis goed te kunnen herinneren.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis