Alles wat u moet weten over Ammoudara (Heraklion)

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 21 juli 2021 en bijgewerkt op 5 april 2023.
Alles over Ammoudara in Heraklion - Kreta

Slechts enkele kilometers ten westen van het centrum van Heraklion, is het Ammoudara strand één van de meest populaire badplaatsen in de omgeving. Aangezien de stad Heraklion eigenlijk geen goed strand heeft naast de stad, is Ammoudara de eerste optie die bezoekers hebben om de kust van Kreta te bekijken bij aankomst. Laten we alles ontdekken wat er te weten valt over Ammoudara Beach in Heraklion.

Waar ligt Ammoudara

Ammoudara ligt op slechts 7 km van het centrum van Heraklion, de hoofdstad van Kreta, en op ongeveer 11 km van de internationale luchthaven van Heraklion.

strand in ammoudara

Minder dan 10 minuten zijn genoeg om het stadscentrum te bereiken als u in Ammoudara verblijft. Dit kleine dorp is een handige plek om te verblijven in de buurt van Heraklion als u graag de omgeving wilt verkennen zonder noodzakelijkerwijs in het centrum van de stad te verblijven. Er zijn verschillende badplaatsen die u kunt kiezen voor een dagtocht in de omgeving, waaronder de fantastische stranden van Paliokastro en Agia Pelagia, maar ook de meer ontspannen baai van Fodele.

Toeristen in een restaurant in Fodele Town

Aangezien Ammoudara echt dicht bij de belangrijkste stad van Kreta ligt, Heraklion, zijn er eindeloze mogelijkheden om te genieten van een vakantie vol interessante activiteiten en amusement. Of u nu aankomt over zee in de haven van Heraklion of landt op de internationale luchthaven van de hoofdstad, vergeet niet de mogelijkheid om een auto te huren om bergdorpjes, andere stranden, de wijnstreek van Heraklion en nog veel meer attracties in de omgeving te verkennen.

Hoe kom ik in Ammoudara

Met de auto naar Ammoudara

Er is geen geheime weg naar Ammoudara, de plaats is echt gemakkelijk te bereiken vanaf elk punt in Kreta. Het is vrij eenvoudig om naar Ammoudara met een huurauto in Heraklion of vanuit een gebied van het centrum van de stad of van Heraklion Airport. De rit duurt nooit minder dan 10 minuten.

Met de bus naar Ammoudara

Bus nummer 6 brengt u rechtstreeks naar Ammoudara vanuit het centrum van Heraklion, het kaartje kost 2€ en de rit kan tot een half uur duren aangezien Heraklion een van de steden is met het meeste verkeer op Kreta.

De leukste dingen om te doen in Ammoudara

Ammoudara is een geweldige plek om een ontspannen vakantie op Kreta door te brengen. De meeste mensen kiezen voor dit gebied omdat het weliswaar heel dicht bij de hoofdstad ligt, maar toch vrij ver om de bruisende stadssfeer te vermijden. Bovendien ligt Ammoudara recht tegenover een breed, lang strand en is het een prima compromis om het beste van de stad en het beste van het strand... tegelijk te hebben!

Windsurfers in Ammoudara

Ammoudara zal u echter niet teleurstellen als u op zoek bent naar iets meer dan alleen maar luieren op het zand. Dit zijn enkele van de dingen die u in de omgeving kunt doen om uw vakantie op Kreta te verlevendigen.

Verken het Historisch Museum van Kreta

Heraklion is een stad met een agenda vol interessante plaatsen die het hele jaar door te ontdekken zijn. De stad herbergt verschillende fantastische musea die ideaal zijn om te bezoeken tijdens uw vakantie. Een van die plaatsen is het Historisch Museum van Kreta, dat is gehuisvest in een aristocratisch neoklassiek gebouw in de stad Heraklion. Het museum heeft een permanente collectie die gewijd is aan de geschiedenis van het eiland vanaf de vierde eeuw na Christus tot aan de Tweede Wereldoorlog.

Archeologisch Museum Heraklion

De tentoongestelde voorwerpen zijn gerangschikt volgens de datum van herkomst, terwijl visuele documenten en multimedia de tentoonstelling verrijken. U kunt onder meer opmerkelijke beeldhouwwerken, munten, juwelen en schilderijen ontdekken, alsook manuscripten en een fantastisch gereconstrueerd interieur van een Kretenzische plattelandswoning. Als u een kunstliefhebber bent, is het goed om te weten dat de mooiste stukken in het museum twee schilderijen zijn van El Greco (geboren als Doménikos Theotokópoulos), die geboren werd in het gebied en nog steeds een van de meest opmerkelijke exponenten van de Spaanse Renaissance is.
27, Sofokli Venizelou Ave. Heraklion ✆ 0030 2810 283219 - Website

Ontdek het Natuurhistorisch Museum in Heraklion

Dit belangrijke museum bij de ingang van Heraklion is een van de meest favoriete plaatsen voor kinderen op het eiland. In een modern en interactief kader biedt het Natuurhistorisch Museum belangrijke collecties, maar ook interactieve workshops en interessante informatie over de natuurlijke omgeving van het eiland.

Natural History Museum

De populairste tentoonstellingen zijn de visuele Mega Diorama's en de Seismische Tafel waar bezoekers de sensatie van een authentieke aardbeving kunnen ervaren die in alle veiligheid is nagebootst voor kleine kinderen. Het Natuurhistorisch Museum ligt recht tegenover het Historisch Museum van Kreta, ook op Sofokli Venizelou Ave.
✆ 0030 2810 282740 - Website

Bezoek het El Greco Museum

Het nabijgelegen kleine dorpje Fodele is een oase van sinaasappelboomgaarden en niet ver van Ammoudara. Het dorp ligt ongeveer 22 km ten westen van Ammoudara en het is vrij eenvoudig om het gebied met uw eigen auto te bereiken. Twee zijn de kenmerken die u moet bekijken wanneer u het dorp bezoekt. Uw eerste stop moet de prachtige Byzantijnse kerk van de Panagia zijn, een heiligdom dat dateert uit de elfde eeuw, bekend om zijn oude fresco's die nog steeds de oude muren van het gebouw sieren. De kerk staat op de top van een Eeuwenchristelijke basiliek uit de zesde eeuw. Recht tegenover de Byzantijnse kerk van Fodele, is het El Greco Museum gevestigd, volgens de plaatselijke bevolking, in wat het oorspronkelijke huis was van de beroemde Kretenzische schilder Doménikos Theotokópoulos, die in het dorp Fodele opgroeide.
Pirgos, 271 00 ✆ 0030 281 052 1500 Website

Geniet van een dag op het strand van Fodele

Aangezien u toch al het dorp Fodele bezoekt, kunt u net zo goed een dag doorbrengen in de zanderige baai van Fodele. Het is een rustige kust, goed beschermd tegen de harde wind, dus ideaal voor kinderen en mensen die niet zo goed kunnen zwemmen.

Fodele Bay

Bezichtig het vissersdorpje Agia Pelagia

Het dorp en het strand van Agia Pelagia behoren tot de populairste plaatsen in de regio Heraklion voor wie zijn vakantie wil doorbrengen aan de noordkust van het eiland. Het ligt op slechts 16 km van Ammoudara en een dagtocht naar het gebied kan een fantastische manier zijn om te ontspannen en te genieten van watersporten.

Agia Pelagia baai

De kleine Paromoura baai, niet ver van het belangrijkste Agia Pelagia strand is een geweldige plek om te oefenen met SUP surfen of om een kajak te huren. Het ongerepte smaragdgroene water is kalm en echt veilig voor kinderen. Als u op zoek bent naar een goede plek om aan het strand te eten, ga dan naar een van de vele taverna's aan zee die direct aan het hoofdstrand van Agia Pelagia liggen.

Kotsanas Museum (Museum van Oudgriekse Technologie van Heraklion)

Een ander uniek museum waar kinderen dol op zijn in Kreta is de vreemde tentoonstelling van Oude Griekse technologie waar eindeloos veel unieke mechanismen uit de Oudheid te zien zijn zoals het Antikythera Mechanisme onder andere. De plek wekt de nieuwsgierigheid van zowel jonge kinderen als volwassenen.
✆ 0030 281 022 0610 - Website

Tylissos Slakkenkwekerij

Een leuke dagtocht vanuit Ammoudara is die waarbij u de bergen van Heraklion intrekt tot aan het kleine dorpje Tylissos. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Tylissos Slakkenboerderij om alles te leren over slakken, een van Kreta's hoofdgerechten. In de boerderij kunt u leren hoe ze worden gehouden en ook hoe ze worden gekookt. U kunt ook verschillende gerechten proberen die met lokale slakken worden bereid.
✆ 0030 281 082 1788 - Directions

Waar te overnachten in Ammoudara Beach, Kreta

Er zijn heel wat accommodatiemogelijkheden om uit te kiezen langs de strandweg van Ammoudara. Er zijn hotels voor elke portemonnee, van exclusieve resorts tot meer comfortabele opties, familieappartementen te huur, studio's, en nog veel meer. Dit zijn onze favoriete plaatsen om te verblijven in de omgeving van Ammoudara.

Civitel Creta Beach

Civitel Creta Beach is een prachtige 4-sterrenaccommodatie aan de kust van Ammoudara, en voorziet in alle behoeften voor een vakantie van topklasse.

Civitel Creta Beach

Onder de faciliteiten kunnen de gasten genieten van een mooi zwembad, een gratis parkeerterrein, een fantastisch spacentrum en directe toegang tot het strand.
Leof. Andrea Papandreou 74 ✆ 0030 281 025 2302 - Website

Agapi Beach Resort

Bekijk een van de meest geliefde badplaatsen van Heraklion en boek een kamer om een schitterende vakantie op Kreta door te brengen. In het Agapi Beach Resort leeft de Kretenzische gastvrijheid op zijn best. Deze eersteklas all-inclusive slaagt erin een sfeer van warmte en vertrouwdheid te behouden die de kenmerkende cultuur van ons eiland weerspiegelt.

Agapi Beach

Dit resort ligt aan het strand van Ammoudara, op enkele minuten van de belangrijkste luchthaven van Kreta en de hoofdstad Heraklion.
76, Andrea Papandreou Street ✆ 0030 281 025 0502 - Website

Oasis Hotel Adults Only

Als u op zoek bent naar totale ontspanning zonder een fortuin uit te geven, biedt Oasis Hotel naast het Ammoudara-strand de perfecte balans tussen Kretenzische gastvrijheid, strandvakanties en gunstige kamerprijzen.

Oasis Hotel Ammoudara

50 Andrea Papandreou Straat ✆ 0030 2810 372700 - Website

Waar te eten in Ammoudara

Geen bezoek aan Kreta is compleet als u zich niet overgeeft aan de geneugten van het Kretenzische dieet. Ontdek lokale gerechten vol authentieke smaken, verse producten gemaakt op Kreta, extra vergine olijfolie van topkwaliteit en heerlijke wijnen uit de wijngaarden van Heraklion. Dit zijn onze favoriete plekken om te eten in Ammoudara

Aris Katerina Traditionele Taverna

Ontdek in het hart van Ammoudara de familiale sfeer en de uitstekende eetervaring van deze traditionele Kretenzische taverna. Bekijk hun vleesgerechten, taarten, en salades zowel voor lunch als voor diner.
Vagias 19, Gazi ✆ 0030 697 677 5886 - Website

Sea Breeze

Een gezellige sfeer, geweldig voor kinderen of stelletjes, Sea Breeze is een uitstekende voedselkeuze om te dineren in de omgeving van Ammoudara. Een van de beste plaatsen in de stad voor souvlaki, gyroschotel, en gegrild vlees.
Leof. Andrea Papandreou 153 ✆ 0030 694 021 2914

Kritiko Spiti

Kritiko Spiti is een andere favoriete plek om te eten in de buurt van Ammoudara. Ze serveren heerlijke typische Kretenzische gerechten, precies zoals Kretenzische oma's ze vandaag de dag nog steeds thuis in elk Kretenzisch dorp klaarmaken.
Leof. Andrea Papandreou 187 ✆ 0030 2810 314233

Petousis Restaurant

Dit is een van de beste restaurants om te bezoeken in Ammoudara. Zowel als toerist of als lokale bewoner. Petousis biedt een uitgebreid traditioneel Grieks menu en lokale ingrediënten. Er is ook een binnenspeeltuin om uw kinderen bezig te houden terwijl u geniet van een smakelijke lunch of diner.

Restaurant Petousis

Andrea Papandreou 140 ✆ 0030 2810821376 - Website

Wanneer is de beste tijd om Ammoudara te bezoeken

De zomer is beslist het beste moment om de badplaatsen en resorts van Kreta te ontdekken. Maar omdat het eiland het grootste deel van het jaar een fantastisch klimaat heeft, zullen degenen die liever Kreta willen verkennen zonder het risico te lopen op grote drukte en verkeer, de lente zeker het beste seizoen vinden om van het eiland te genieten. Als u reist met kinderen die nog niet naar school gaan, zijn de lente en de late herfst de seizoenen waarin het weer aangenamer is.

De temperaturen zijn niet zo hoog als in augustus en de prijzen zijn ook gunstiger. Heraklion is een van de regio's op Kreta die het hele jaar door van het mildste klimaat geniet, met weinig buien en aangename temperaturen ook in de winter, een vakantie op Kreta tijdens het koudere seizoen kan lange wandelingen langs het strand betekenen, lege archeologische sites en musea, en veel tijd om te genieten van het gezelschap en de gesprekken van de plaatselijke bevolking.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis