Kreta met Kinderen: Een leuke gids voor reizende gezinnen

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 29 juni 2022 en bijgewerkt op 10 januari 2024.
Kreta met kinderen

Kreta is een magische plaats om met uw gezin te bezoeken. De schitterende stranden, de ontzagwekkende bergen, en de historische bezienswaardigheden zijn maar een paar van de redenen waarom dit Griekse eiland zo'n populaire bestemming is. Als u een reis naar Kreta met kinderen plant, vindt u hier een complete gids om u te helpen er het beste van te maken.

Is Kreta een goede bestemming voor gezinnen met kinderen?

Kreta is, inderdaad, een perfecte bestemming voor gezinnen met kinderen. Veel mensen vragen zich vaak af of Kreta nu wel of niet een goede bestemming is voor gezinsuitstapjes. Omdat het eiland veel bekend is om zijn leuke en zorgeloze nachtleven, gaan veel mensen ervan uit dat het geen gezinsbestemming is. Natuurlijk kunt u met uw vrienden gaan clubben en feesten als u dat wenst, maar Kreta is geschikt voor bezoekers van alle leeftijden, en ook voor kinderen.

Een jongen en een meisje babbelen terwijl ze zich klaarmaken om te gaan snorkelen op Kreta

Kinderen zullen overdag genieten van de prachtige stranden en de spectaculaire landschappen. Ze vinden het ook geweldig om te leren over de Griekse mythologie en historische plaatsen te bezoeken. s Avonds is er ook van alles te doen: er zijn verschillende pretparken verspreid over Kreta, waar de kinderen zich hun hele verblijf kunnen vermaken.

Over de veiligheid hoeft u zich geen zorgen te maken, want Kreta is een heel veilige bestemming. Het wordt zelfs beschouwd als één van de veiligste plaatsen in Europa. Natuurlijk moet u altijd uw ogen open houden en voorzichtig zijn, zoals u overal zou doen, maar wat de veiligheid voor kinderen betreft, is Kreta zo goed als het maar kan. De autoriteiten zijn waakzaam bij het controleren van potentieel gevaarlijke gebieden, en er wordt altijd goed voor de toeristen gezorgd.

Voor een comfortabele en makkelijke rit op Kreta kunt u overwegen een familieauto of een SUV. te huren bij een plaatselijk autoverhuurbedrijf zoals Rental Center Crete.

De beste plaatsen op Kreta om met kinderen te bezoeken

Hoewel verschillende regio's een breed scala aan attracties bieden, zijn sommige plaatsen echt uitzonderlijk. De populairste steden, zoals Heraklion, Rethymno, Chania, en Lasithi bruisen altijd van de leuke activiteiten voor alle leeftijden. Als u op zoek bent naar rustieke verrassingen, ga dan naar een van deze hieronder genoemde plaatsen:

Heraklion met kinderen

  • Paleis van Knossos
  • Archeologisch Museum van Heraklion
  • Koules Fort
  • Morosini Fontein
  • Paleis van Phaistos
  • Cretaquarium Thalassocosmos
  • Natuurhistorisch Museum van Kreta

Nachtleven op het Leeuwenplein in Heraklion

Heraklion is de hoofdstad van Kreta en herbergt enkele van de populairste toeristische attracties van het eiland. Uw kinderen kunnen een hele dag doorbrengen in het Paleis van Knossos en er alles leren over oude Griekse mythen en legenden. Dit paleis was ooit het huis van koning Minos en het gerucht ging dat hier de Minotaurus werd bewaard.

U kunt ook een bezoek brengen aan het Archeologisch Museum van Heraklion, dat een van de grootste van Griekenland is. Het herbergt verschillende artefacten uit het oude Kreta, waaronder aardewerk, sieraden, en zelfs wapens.

Er zijn veel forten op Kreta en een die een ideale plaats is om te bezoeken is het Koules Fort. Het is te vinden bij de ingang van de oude haven. Dit was een Venetiaans fort, gebouwd in de 16e eeuw, en biedt een uitstekend uitzicht op de haven.

Morozini fontein op het Leeuwenplein

Na een lange dag wandelen zal het heerlijk zijn om even te pauzeren bij de elegante Morosini fontein. Uw kinderen zullen vooral genieten van de levendige sfeer en de mooie architectuur. Verschillende restaurants in Heraklion liggen ook op korte loopafstand, zodat u gemakkelijk een plekje kunt vinden om te eten zonder te hoeven rijden. Of u nu op zoek bent naar activiteiten voor overdag of dingen die u kunt doen in Heraklion 's avonds, deze regio laat niet na om indruk te maken!

Andere plaatsen in Heraklion om met kinderen te bezoeken

Paleis van Phaistos

Er zijn verschillende Minoïsche paleizen te vinden op Kreta en toevallig ligt er nog een in de streek van Heraklion. Dit paleis werd ook door de Minoërs gebouwd in 2000 v. Chr. en vertoont antieke invloeden die tot op de dag van vandaag te zien zijn. In tegenstelling tot het Paleis van Knossos is Phaistos niet zo goed bewaard gebleven, maar het is toch een bezoekje waard. Het ligt op een prachtige heuvel met uitzicht op de diepblauwe Libische Zee en de rotsachtige hoogten van de berg Psiloritis.

Cretaquarium Thalassocosmos

Als uw kinderen van het zeeleven houden, zal een bezoek aan het Cretaquarium in Heraklion hen zeker bekoren. Dit aquarium herbergt meer dan 2.500 vissen uit de onderzeese wereld van de Middellandse Zee. Het beschikt ook over tentoonstellingen, interactieve aanraakschermen, en zelfs rondleidingen waar de kinderen alles over de verschillende zeedieren kunnen leren.

CretAquarium

Natuurhistorisch museum van Kreta

Musea in Heraklion zijn er genoeg, maar een uitstapje plannen naar het Natuurhistorisch Museum van Kreta is een goed idee. Dit schitterende moderne museum, dat direct aan zee ligt, laat het mooiste van Kreta zien. Een tsunami- en aardbevingssimulator is een van de leuke activiteiten waarvan kinderen en volwassenen kunnen genieten. Verder is een hele verdieping gewijd aan opgezette wezens die in het Middellandse-Zeegebied wonen of er vroeger gewoond hebben.

Chania met kinderen

  • Chania Venetiaanse haven
  • Wandeling naar de berg Pachnes
  • Archeologisch Museum van Chania
  • Elafonissi strand
  • Samariakloof
  • Minoan's Words 3D Museum
  • Botanisch Park & Tuinen in Chania

Vrouw en haar zoon in de oude haven van Chania

Een prachtige streek vol Venetiaanse en Ottomaanse architectuur, Chania is een stad die zeker de moeite waard is om te verkennen. De Venetiaanse haven is een van de schilderachtigste plekjes van heel Kreta, en er zijn enkele verbazingwekkende restaurants met terrassen met uitzicht op de haven.

De oude stad van Chania is ook een geweldige plaats om rond te dwalen. Het is gevuld met smalle straatjes, kleurige huizen, en kleine pleintjes. De verscheidenheid aan restaurants in Chania zal het reizen minder lastig maken, want er zijn heerlijke gerechten, ideaal voor kinderen. Als u op zoek bent naar iets avontuurlijkers, maak dan een wandeling naar de berg Pachnes. Met zijn 2.345 voet is dit de hoogste top in de streek en hij biedt een prachtig uitzicht over het hele eiland.

Uw kinderen zullen ook graag een kijkje nemen in het Archeologisch Museum van Chania, dat artefacten uit de Neolithische tot Romeinse perioden bevat. Het museum is gevestigd in de San Francesco kerk, een lichte en open koepelvormige ruimte, gebouwd door de Venetianen en naderhand gebruikt als moskee door Turken.

Als u nog tijd hebt, vergeet dan niet het altijd beroemde roze strand van Elafonissi te bezoeken. Deze prachtige plaats is kindvriendelijk en heeft geweldige zwemgelegenheden en activiteiten op Kreta waar iedereen van kan genieten. Het levendige contrast tussen het lichtroze zand en het turkooizen water zal u sprakeloos laten.

Baby en vader spelen op het Elafonissi-strand

Andere kindvriendelijke plaatsen om te bezoeken in Chania

Kloof van Samaria

Geef uw kinderen de smaak van avontuur te pakken door te wandelen in de Kloof van Samaria. Deze 18 kilometer lange kloof eindigt bij het plaatsje Agia Roumeli waar een betoverend zwart-zandstrand op u wacht.

Minoan's Wereld 3D Museum

Dit is een fantastische plaats voor gezinnen met kinderen om een dag door te brengen. Een unieke en fascinerende inleiding tot de oude geschiedenis van Griekenland wordt gepresenteerd op een manier die iedereen kan waarderen. In het eerste gedeelte van het museum zijn interessante displays die prachtige fotomogelijkheden bieden. Daarna krijgt u een 9D film te zien die al uw zintuigen zal prikkelen.

Botanisch Park & Tuinen in Chania

Het Botanisch Park vindt u direct aan de voet van de Witte Bergen, dit park is een geweldige plek voor gezinnen met kinderen. Er wachten prachtige groene tuinen en exotische bloemen, samen met een restaurant-café waar de bezoekers van kunnen genieten.

Rethymno met kinderen

  • Old Venetiaanse haven van Rethymno
  • Rimondi-fontein
  • Fortezza
  • Archeologisch Museum van Rethymno
  • Historisch & Museum voor Volkskunst van Rethymnon
  • Arkadi-klooster
  • Kournas-meer
  • Biotopoi Natuurpark

Vader en zoon op de kade van Kreta

Een streek die middeleeuwse geschiedenis schreeuwt, Rethymno is een van Kreta's best bewaarde geheimen. In deze prachtige oude stad vindt u indrukwekkende Venetiaanse en Ottomaanse architectuur, die uw kinderen graag zullen ontdekken. Er zijn veel dingen te doen in Rethymnon, zowel 's avonds, als overdag. Om te beginnen kunt u een bezoek brengen aan de Old Venetian Harbor, waar de beste restaurants in Rethymno te vinden zijn.

De Rimondi-fontein, diep in de oude stad, is ook een mooie plek om even te stoppen. De fontein bevat drie leeuwen die water uit hun kaken gieten. Hij werd gebouwd in het begin van de jaren 1500 en is tot op de dag van vandaag nog te zien.

Behalve de oude stad heeft Rethymno ook enkele historische plaatsen die u niet mag missen. Een daarvan is het vermelden waard, namelijk de Fortezza. De Venetianen bouwden dit enorme fort tussen 1573 en 1580, compleet met sterke bastions, om het te beveiligen tegen de Turkse invasie en een veilig onderkomen te bieden aan de bevolking van de stad.

Net als Chania en Heraklion, heeft Rethymno een uitgebreid aanbod van musea. Zo'n voorbeeld is het Archeologisch Museum van Rethymno. Kinderen kunnen hun innerlijke geschiedenisliefhebber uitleven door de uitgebreide collecties artefacten van het Neolithicum tot de Romeinse tijd te bekijken. U kunt ook een kijkje nemen in het Historisch & Museum voor Volkskunst van Rethymnon. In het museum worden werktuigen en voorwerpen tentoongesteld die de oude Kretenzers in hun dagelijks leven gebruikten.

Andere kindvriendelijke plaatsen om te bezoeken in Rethymno

Arkadi-klooster

Arkadi klooster

Kinderen zullen het geweldig vinden om de historische sfeer van het Arkadi-klooster te verkennen. Het is een vredig en schilderachtig plaatsje dat perfect is voor een dagtochtje vanuit Rethymno. U kunt van hieruit ook genieten van een majestueus uitzicht over de stad.

Gezicht op het Kournas-meer vanuit de taverna

Kournas-meer

Kournasmeer is een groot en mooi meer dat in Rethymno bekend is om zijn vredige omgeving en ontspannen sfeer. Kinderen kunnen hier ook enkele watersporten uitproberen, zoals kajakken.

Biotopoi Natuurpark

Het park is gebaseerd op het idee van de rijke biodiversiteitsecologie van Kreta. Bezoekers worden rondgeleid door de gevarieerde natuurlijke omgeving van het park, met onder andere een overvloed aan planten en bloemen. Kinderen kunnen veel over de natuur leren door dit park te verkennen.

Lasithi met kinderen

  • Boottochtje in het Voulismeni meer
  • Archeologische vindplaats van Itanos
  • Dikti-gebergte
  • Spinalonga - Leper-eiland
  • Minoische vindplaats van Lato
  • Kazarma-fort in Sitia
  • Milatos-grot

Van witte zandstranden tot spectaculaire bergketens, Lasithi heeft voor elk wat wils, vooral voor kinderen! U kunt een bezoek brengen aan het Voulismeni-meer en langs de vredige waterkant wandelen of een boottochtje maken. Als u wilt dat uw kinderen belangstelling voor geschiedenis ontwikkelen, dan is een bezoek aan de Archeologische Site van Itanos een fantastisch idee. Op de archeologische site vindt u overblijfselen van stadsmuren, oude huizen, en christelijke kerken. Het is een geweldige site voor kinderen om de geschiedenis van Kreta te ontdekken en te leren kennen.

Gezin in Agios Nikolaos Kreta

Voor kinderen die van buitenactiviteiten houden, is het een must om ze mee te nemen naar het Diktigebergte. Het gebergte is een ideale plaats om te wandelen, en geeft de bezoekers de kans om een grote verscheidenheid aan flora en fauna te ontdekken.

Als u meer van de natuur houdt, moet u zeker Spinalonga gaan bekijken. Dit eiland ligt vlak voor de kust en staat bekend om zijn prachtige stranden, kristalhelder water, en weelderige vegetatie. Bovendien is zijn geschiedenis al even opmerkelijk. Het eiland was ooit versterkt door de Venetianen, maar werd van 1903 tot 1957 gebruikt als leprakolonie.

Andere kindvriendelijke plaatsen om te bezoeken in Lasithi

Minoische plaats van Lato

Een andere historische plaats op Kreta die geliefd is bij de plaatselijke bevolking en de toeristen is de Minoïsche Site van Lato. De ruïnes dateren uit de Vroeg-Minoïsche periode, waardoor het een geweldige plaats is voor kinderen om stiekem een kijkje te nemen in de rijke geschiedenis van Kreta.

Kazarma Fort

Een plaats die aanvoelt als een kasteel in Sitia, Kazarma Fortress was ooit de basis van de Venetianen die over het eiland heersten. Het middeleeuwse gebouw zal de kinderen terugbrengen in de tijd naar een avontuurlijker tijdperk.

Milatos Grot

Als u kinderen hebt die geïnteresseerd zijn in geologie, dan zal een bezoek aan de grotten van Kreta hen zeker bekoren. Milatos Grot is een plaats die u zeker moet bezoeken. Kinderen zullen het geweldig vinden om de spelonkachtige ruimte vol geologische formaties te verkennen. In de grot bevindt zich ook een kleine gebedsplaats.

Schilderachtige kust vissersdorp in Milatos

Kindvriendelijke stranden op Kreta

Welke regio u ook van plan bent te bezoeken, op Kreta zult u nooit zonder stranden komen te zitten. Het eiland is gezegend met witte zandstranden en turkoois water, waar kinderen de hele dag willen blijven.

De volgende stranden mag u zeker niet missen:

Vai Strand (Lasithi)

Met lange, groene palmbomen in overvloed is Vai Strand een ansichtkaart-perfecte halte op uw reis. Het strand staat bekend om zijn zachte witte zand en kristalhelder water. Uw kinderen kunnen hier ook snorkelen, zwemmen, en zonnebaden. Bovendien zijn er ligbedden en parasols te huur.

Drone-opname van Vai Beach

Balos Lagune (Ten noordwesten van Chania)

Deze charmante Balos lagune ligt in een afgelegen baai en kan alleen bereikt worden door te wandelen. Het pad kan wat ruig zijn, maar het is zeker de moeite waard. Kinderen kunnen genieten van het schone water en de ontspannen sfeer van het strand. Het ondiepe water is perfect voor peuters, want die kunnen er veilig spelen.

Vader en zoon in Balos Lagoon

Falasarna (Chania)

Als u een gemakkelijk te bereiken strand wilt, dan is Falasarna een fantastische keuze. Het strand ligt op een uurtje rijden van de stad Chania en heeft alle voorzieningen die u nodig hebt, zoals ligbedden, parasols, douches en toiletten. Bovendien zullen de kinderen dol zijn op zwemmen in het kristalheldere water en spelen op de fijne zandstranden.

Plakias Strand (Rethymno)

Plakias Strand is een lange, brede halvemaan, gelegen in een brede baai. Het ligt langs de zuidkust en kijkt uit op het zuiden, in de richting van Afrika, en biedt lange dagen zon die er niet altijd zijn aan de noordkust, meer bepaald aan stranden met klifmuren. De overheersende wind is uit zee; daarom zijn de golven meestal bescheiden. Kinderen kunnen in het zand spelen, in de zee zwemmen, en de kustlijn verkennen.

Agiofaraggo (Ten zuiden van Heraklion)

Agiofaraggo bereikt u door een diepe kloof te gaan, omgeven door grillige rotsformaties die veilig over te steken zijn. Eenmaal op het strand aangekomen vindt u kristalhelder water, wit zand, en schaduwrijke bomen. Het strand is perfect om te zwemmen, te zonnebaden en te snorkelen.

Kust in Agiofaraggo-strand

Triopetra (Rethymno)

Een adembenemende plaats op Kreta, Triopetra bestaat uit drie grote rotsen die uit de zee rijzen. Het gebied is perfect voor kinderen, want het is er niet altijd zo druk en het is gemakkelijk toegankelijk. De rotsen vormen een grot-achtige structuur, perfect om te spelen en te verkennen.

Andere attracties voor kinderen op Kreta

Kreta biedt ook leuke waterparken en pretparken die de kinderen urenlang zullen vermaken.

Waterparken zijn geweldig voor kinderen

Een van de waterparken die u zeker moet bezoeken, vindt u in de buurt van Heraklion.

Watercity ligt in Anopolis, een dorp op ongeveer 20 minuten van Heraklion. Volwassenen kunnen in het park genieten van allerlei waterspelletjes. Bovendien zijn er twee zwembaden en glijbanen voor kinderen, met meer dan 15 verschillende waterspelletjes, waarvan sommige gericht zijn op oudere kinderen en volwassenen. Een uitgebreide collectie waterspelletjes is er te vinden.

Watercity Aqua Park

Watercity biedt gereduceerde prijzen voor kinderen, evenals een verscheidenheid aan snackbars en een mini-markt. Bovendien zijn er volledig gekwalificeerde badmeesters aanwezig in geval van nood.

Acqua Plus is een ander groot waterpark dat perfect is voor kinderen. Het ligt in Hersonissos, het park is open van 's morgens vroeg tot 's avonds laat en biedt een verscheidenheid aan glijbanen, zwembaden, en spelletjes voor alle leeftijden. Restaurants zijn ter plaatse beschikbaar, dus een plekje vinden om te eten na een leuke dag is nooit een probleem.

Hoewel kleiner dan de eerder genoemde waterparken, is Bravo Water Park toch een bezoekje waard. Het park ligt in Ammoudara, en biedt een hele reeks activiteiten voor kinderen, zoals zwembaden met glijbanen en waterspelletjes. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over de veiligheid van uw kind, want er zijn altijd badmeesters stand-by om te helpen.

Leuke pretparken voor kinderen

Als u een park zoekt dat meer biedt dan alleen waterspelletjes, ga dan naar een van deze leuke themaparken die perfect zijn voor kinderen van alle leeftijden:

Het Labyrinth Theme Park is een gezinsvriendelijke bestemming met attracties en activiteiten voor alle leeftijden. Na het betalen van de basis toegangsprijs krijgt u toegang tot alle leuke spelletjes in het park. Labyrinth Theme Park ligt in Hersonissos en is gemakkelijk te vinden. Het kernconcept van het park is gebaseerd op het Minoïsch Labyrint van de Minotaurus, zoals de naam al aangeeft.

In het Minoïsch labyrint kunt u een tijdje proberen verborgen kamers en raadsels uit de Griekse mythologie te ontsluieren, zodat uw kinderen een leerzame kans krijgen in een leuke en onderhoudende omgeving.

Als uw kinderen dol zijn op dinosaurussen, dan is een bezoek aan Dinosauria Park een no-brainer. Zodra u binnenkomt, ziet u een grote verscheidenheid aan dinosaurussen, die stuk voor stuk massief en goed vormgegeven zijn. Het dino ziekenhuis geeft een uniek inzicht in de wereld van deze prachtige wezens. Een 5D theater, een restaurant met kindvriendelijke keuken, en een speeltuin zijn ook ter plaatse beschikbaar.

Dinosauria park crete

Waar te overnachten op Kreta met kinderen

U hoeft zich geen zorgen te maken over accommodatie, want u kunt in Rethymno, Chania, Heraklion of waar dan ook op Kreta alle soorten hotels en resorts vinden die perfect zijn voor gezinnen. Van kleine maar gezellige studio's tot luxe hotels, u kunt een resort vinden dat aan uw wensen en budget voldoet.

De beste plaatsen om op Kreta te verblijven zouden in het hartje van de stad zijn, aangezien de meeste gezinsvriendelijke attracties daar te vinden zijn. Hersonissos, Malia en Agios Nikolaos zijn enkele van de populairste steden op het eiland, met een scala aan resorts om uit te kiezen.

Waar u ook verblijft op het eiland, Kreta heeft ontelbare dingen te bieden, waardoor het perfect is voor een gezinsvakantie.

Lees ook: De beste hotels in Rethymnon - Volledige gids voor reizigers

Gelukkig gezin dat plezier maakt op het strand van Kreta

De beste tijd om Kreta met kinderen te bezoeken

Het warme seizoen is waarschijnlijk wel te doen voor oudere kinderen. Mei en juni daarentegen zijn koelere maanden, perfect voor kleine kinderen, hoewel nog heet genoeg om van strandactiviteiten te genieten. Er zijn ook minder toeristen, wat ideaal is om rijen en overbevolking te vermijden.

September is ook een goede maand om Kreta te bezoeken, want de kinderen in Griekenland, en ook in Europa, beginnen hun schooljaar in de tweede week. Daardoor zullen er minder mensen op vakantie zijn. Bovendien is de warmte dan beter te verdragen. Hoewel er af en toe regen kan vallen, is dat niet genoeg om uw motivatie om van de beste attracties van het eiland te genieten, om zeep te helpen.

Lees ook: Beste tijd van het jaar om Kreta te bezoeken

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis