Alles wat je moet weten over Seitan Limania, Kreta

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 9 september 2020 en bijgewerkt op 11 mei 2022.
Seitan Limania Kreta

Is dit een van de meest Instagrammbare stranden van Griekenland? Zeker weten. Seitan Limani is buitengewoon en uniek, en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Waar ligt Seitan Limania?

Seitan Limani - ook wel de "Paralia van Stefanou" genoemd - ligt net buiten Chania, Kreta, aan de oostkust van het schiereiland Akrotiri.

Bovenaanzicht van Seitan Limani Beach

Hoe kom je op Seitan Limania Kreta

? Seitan Limani is direct vanaf de internationale luchthaven van Chania ongelooflijk gemakkelijk te bereiken. Het vliegveld ligt zelfs dichter bij het strand van Seitan Limania dan bij het centrum van Chania-Stad. Echter, zodra u daar aankomt, voelt het alsof u aan de rand van de wereld staat. Het is een magische plek.

Seitan Limania Kreta

Er is een autohuurdepot direct op de Chania International Airport, dus u kunt in een mum van tijd onderweg zijn. De rit naar Seitan Limania duurt minder dan 15 minuten. Als u per schip in Chania aankomt, kan er ook een auto op u wachten in de haven van Souda. Vanaf daar is de rit naar Seitan Limani iets meer dan een half uur. Als u met het openbaar vervoer naar Seitan Limania wilt, kunt u de KTEL naar het dorp Chordaki nemen - zie de link hier voor meer informatie. Vanaf hier zou u duidelijke borden naar het strand moeten zien.

Seitan Limania Beach

Vanuit het centrum van Chania is het ook een zeer makkelijke excursie - een rit van een half uur door een zeer mooi landschap. Een voorzichtige opmerking - of u nu aankomt per auto of openbaar vervoer, u zou er goed aan doen om stevige schoenen te hebben. Er is een wandeling naar het strand, en soms moet u zelfs uw handen gebruiken voor ondersteuning. Maar de inspanning is echt de moeite waard!

De geschiedenis van Seitan Limania

Limani is het Griekse woord voor "haven". "Seitan" is een naam die is overgebleven van de Ottomaanse Turken. Er werd gezegd dat het hier in de buurt een duivels sterke stroming is, vooral in de wintermaanden.

Seitan Limania Beach

Als strand is Seitan Limani een soort van "nieuwkomer" - het was tot voor kort alleen bekend bij een paar vissers en enkele lokale bewoners. Zijn populariteit heeft zich snel verspreid.

Wat te zien en te doen door Seitan Limani

Chania Harbour

Seitan Limani ligt zeer dicht bij Chania, een van de mooiste Venetiaanse havensteden van Kreta en inderdaad van heel Griekenland. Chania is een van de belangrijkste culturele bestemmingen van Griekenland. Begin met een bezoek aan de prachtige haven, met restaurants en cafés. In het oosten ligt de jachthaven, met prachtige Venetiaanse boothuizen, waarvan sommige nu culturele locaties en cafés hebben. Vanuit de haven kunt u ronddwalen in de wirwar van steegjes die de oude stad is. Traditionele gebouwen in verschillende pasteltinten omlijsten de paden, terwijl bougainville en geurige jasmijn de muren beklimmen.

Chania Market

Het winkelen - voor mode, lokale ambachten en mooie sieraden - is uitzonderlijk. Terwijl u in Chania ook de historische overdekte markt, in de vorm van een kruis, niet wilt missen. De ene arm heeft vis, de andere vleeswaren en u vindt er ook heerlijke lokale kazen, olijven en andere eetbare souvenirs. De informele restaurants op de markt zijn een geweldige plek om de lokale cultuur te proeven.

Old Harbour Chania

De wijk in het oosten genaamd Halepa - op 15 minuten loopafstand van het stadscentrum - is een historische wijk met elegante neoklassieke herenhuizen. Het hart van dit mooie gebied boven de zee is de Evangelistriakerk, de elegantste van de stad. Zoek 's nachts de ruïnes van de oude leerlooierijen op het water op, die al lang gesloten zijn, om romantische restaurants te vinden die bezaaid zijn met lichtjes - net zoals je kunt zien in de film "The Two Faces of January".

Genieten van een strandvakantie - Andere prachtige stranden in de buurt van Seitan Limania

Chania is de meest westelijke regionale eenheid van Kreta en heeft enkele van de beroemdste stranden van heel Griekenland. Ook al is het moeilijk om jezelf weg te trekken van het exotische Seitan Limania, het is het zeker waard. Elk van deze stranden heeft een zeer onderscheidend en uniek karakter.

Elafonissi

Roze strand elafonissi

Elafonissi Beach op de zuidwestelijke hoek van het eiland is een zeldzame ervaring. Het zand is roze, dankzij enkele prachtige koralen. Elafonissi is een complete ervaring. Er is een eiland van zijdeachtig zand, bedekt met een zeldzame flora en beschermd door het Natura 2000 netwerk. Er is een ondiepe lagune van zoet kalm water (je waadt er doorheen om het eiland te bereiken), en er is ook een winderige open zee die ideaal is voor watersporters. De parkeerplaats mag dan wel druk zijn, maar dit is een groot gebied en als u bereid bent om een stukje te lopen vindt u uw eigen privé-paradijs. Elafonissi is een twee uur durende rit door enkele van de mooiste en meest weelderige landschappen van Kreta.

Balos

van Balos Lagoon

Een andere lagune, eiland en strandcombinatie, maar met een heel ander karakter. Balos ligt op het puntje van het schiereiland Gramvousa - het noordwestelijkste puntje van Kreta. Om naar Balos te rijden heeft u een 4x4 nodig (en geduld!) maar u kunt het ook met een dagtocht vanuit Kissamos bereiken. Deze prachtige plek heeft het koninklijke zegel van goedkeuring - het werd naar verluidt bezocht door Prins Charles en Prinses Diana op hun huwelijksreis.

Sougia

Op de zuidkust van Kreta aan de Libische zee zijn de onvergelijkbaar zuivere en heldere wateren van Sougia een genot. Het strand is omzoomd met tamarisken en casual taverna's. Er zijn een paar ligbedden en strandcafés, maar voor het grootste deel is dit de plek waar u een meer gekoelde, wildere strandervaring kunt beleven op Kreta. Sougia ligt op iets minder dan twee uur rijden naar het zuiden, dwars door de prachtige bergpassen.

Activiteiten in de buurt van Seitan Limani

Samaria Gorge Path

De stranden zijn zo prachtig dat het moeilijk voor te stellen is om het binnenland in te gaan. Maar het wandelen in Kreta is buitengewoon. Probeer de epische wandeling van Kreta - de Samaria Kloof. U gaat met de bus naar het beginpunt bij Xyloskalo bij zonsopgang, en wandelt dan 17 km - allemaal bergafwaarts maar aan het begin behoorlijk steil. In Agia Roumeli aan de Libische zee kun je een verfrissende duik nemen, een beetje lunchen en dan met de veerboot teruggaan naar Chora Sfakia, waar de bussen je terugbrengen naar Chania. Dit is een prachtig dagavontuur.

Therisso Gorgge

Als je je wat minder avontuurlijk voelt (en wat meer honger hebt) kun je door de Therissos-kloof rijden - een prachtige schilderachtige rit net buiten Chania. De weg brengt u naar een pittoresk en historisch dorpje dat beroemd is om zijn vlees.

Agia Triada Klooster

De Kloosters van Kreta zijn ongewoon mooi, de producten van de Kretenzische Renaissance. Op het schiereiland Akrotiri (hetzelfde schiereiland als Seitan Limani) ligt het prachtige 17e eeuwse klooster van Agia Triada (Heilige Drievuldigheid), dat werd gebouwd door de rijke Zangaroli familie van Venetië. Naast de prachtige kapel zie je een museum met zeldzame manuscripten. Dit is een actief klooster en de monniken produceren wijn en olijfolie.

Agia Triada Klooster

Heel dichtbij kunt u ook het Gouverneto klooster bezoeken. Vanaf 1537 is dit een van de oudste kloosters van Kreta. Vanaf hier kunt u een pad nemen naar de Avlaki-kloof, die naar beneden loopt naar de zee.

Gouverneto Klooster in Chania

Lees ook: Gavalochori Kreta - Ontdek het dorp Gavalochori in Apokoronas Chania

Er zijn ook veel wijnhuizen in deze prachtige regio van Kreta. Een bezoek aan deze wijngaarden brengt u naar een aantal mooie dorpen en landschappen, en u maakt ook kennis met enkele inheemse Kretenzische variëteiten. De Dourakis Winery in Aliakambos in Apokoronas produceert biologische wijnen. De Manousakis-wijngaard ligt aan de voet van de witte bergen, een majestueuze omgeving. Hier kunt u niet alleen proeven, maar ook genieten van een maaltijd van lokale delicatessen in hun restaurant.

Ze bieden ook kooklessen aan voor een complete educatieve (en heerlijke) excursie. We hopen dat u geniet van onze reisgids naar Seitan Limania en de omliggende wonderen van Chania.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis