Kamilari Kreta - Het mooiste dorp van Zuid-Kreta bij het Matala strand

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 4 mei 2022 en bijgewerkt op 25 april 2023
Kamilari Kreta

Als u uw geest wilt verkwikken en uw zinnen tot rust wilt brengen, zijn er maar weinig plaatsen in de wereld zo mooi en sereen als de eilanddorpen van Kreta - elk een stukje oostelijk mediterraan paradijs.

Boven op de heuvels van Ovgora, Alevrota, en Goulas ligt het traditionele dorp Kamilari. Het is een van de beste kleine dorpjes van Zuid-Kreta, dat wordt onderbroken door schilderachtige baaien, stranden, en weelderige routes.

Vanuit Kamilari hebt u uitzicht op de Libische Zee en de golvende bergketens van de Psiloritis en Asterousia gebergte. Trouw aan zijn Griekse wortels is het dorp een mooie mengeling van ouderwetse charme en natuurwonder, dat een onuitwisbare indruk op uw hart zal achterlaten.

Asterousia gebergte

Deze gids zal u helpen om gemakkelijk door Kamilari te navigeren, zodat u geen enkele van de vele bezienswaardigheden hoeft te missen.

Waar ligt Kamilari?

Gelegen aan de zuidkust van Kreta, is Kamilari een lieflijk dorpje dat 67 km ten zuiden ligt van Heraklion. Het biedt enkele van de mooiste uitzichten van Zuid-Kreta, met in het noorden het Ida-gebergte, waar de top Psiloritis hoog in de lucht oprijst.

De vlakte van Messara omringt het dorp met een smaragdgroen tapijt van landbouwgrond. Dit dorp is volgebouwd met uitgestrekte hectaren rijke boomgaarden en olijfboomgaarden, die het doorkruisen van het gebied tot een feest maken.

Messara vlakte Kreta

U kunt Kamilari met de auto bereiken vanuit Heraklion, Rethymno, of Chania. Afhankelijk van het feit of u al op het eiland bent of van overzee komt, zal de route die u neemt enigszins verschillen. Wij zullen daar in de volgende secties meer over vertellen.

Hoe komt u in Kamilari

Met de auto naar Kamilari

De beste manier om Kamilari te bereiken is door een huurauto te reserveren op de luchthaven van Heraklion zodra u op Kreta bent geland.

Als u ervoor kiest een auto te huren slaat u lange rijen voor de bus en overvolle pendelbussen over. U kunt zich comfortabel van de ene plaats naar de andere begeven, of met een chauffeur als u daarvoor kiest.

Griekenland Road trip met huurauto

Als u in Chania bent (of op het vliegveld Chania landt) of in Rethymno, kunt u naar Kamilari reizen door de Nationale Weg te nemen. Daarmee zou u er sneller moeten kunnen komen als u eenmaal Tymbaki voorbij bent. Met de auto bent u binnen een uur of iets meer in Kamilari.

Met de bus naar Kamilari

Terwijl kiezen voor een huurauto vanuit Chania, Rethymno, of Heraklion een probleemloos alternatief is, is de bus nemen een zakvriendelijke optie. Sommige bussen maken meerdere ritten naar Kamilari. Het kan tijdrovend en belastend zijn om op een bus te stappen (hoogseizoen) of te wachten tot er een komt (als u een rit mist).

Busstation in Rethymno

Afhankelijk van het aantal haltes dat de bus moet nemen of de gekozen route, en ook van het aantal zittende mensen dat de bus kan herbergen, kan een rit tussen de 2,5 en 3,5 uur duren om Kamilari te bereiken.

Met de taxi naar Kamilari komen

Een taxi vinden op de luchthavens Chania of Heraklion om u naar Kamilari te brengen is een goede optie voor wie ter plaatse wil plannen. Als u op het vliegveld aankomt, zult u mensen in een rij zien staan, wachtend op de taxi. Als u al op het eiland Kreta bent, zullen taxichauffeurs in andere gebieden, zoals Tymbaki, Mires, en Matala, bereid zijn om u naar Kamilari te brengen.

Een nadeel van een taxi nemen is dat u op schommelende tarieven en onzekere beschikbaarheid moet rekenen als u eenmaal Kamilari bereikt hebt.

Kamilari Dorp

De leukste dingen om te doen in Kamilari

Als u zich afvraagt wat er op Kreta te doen is, zullen deze plaatsen uw honger naar verkenning en avontuur stillen. Kamilari, het mooie bergdorpje op Kreta, is de perfecte bestemming voor wie gelijke doses ontspanning en sightseeing wil. Hier zijn enkele van de must-visit plaatsen in Kamilari, één van de mooiste dorpen op Kreta.

Het paleis van Phaistos

Op Phaistos, dat aan de zuidkust van Kreta ligt, ligt een groot Minoïsch paleis in ruïnes. Om hier te komen, moet men in de richting van de Messara-vlakte gaan. Phaistos werd voor het eerst opgegraven door de Italianen in 1900 tot nog maar pas in 2000. Stukje bij beetje heeft men de overblijfselen van het paleis blootgelegd en een indrukwekkende rijkdom aan geschiedenis onthuld.

De gebouwen zijn geordend rond uitgestrekte binnenplaatsen die het oneffen oppervlak van de heuvel volgen, en met hun muren het panorama van de streek Messara en de berg Idi respectievelijk naar het zuiden en het noorden omsluiten.

Ruïnes van het Minoïsch Paleis van Phaistos

Hier ziet u de kouloures, een omheining die gebouwd werd voor heilige bomen. Verken de Theaterhof, waar de plaatselijke bevolking vroeger rituelen of voorstellingen bekeek die beneden plaatsvonden. Bekijk de stenen woonvertrekken, Koningin Megaron, en grote reliëfs pithoi op de plaats als deel van de geschiedenis van het oude Kreta. De Kamilari kerk en het dorpsplein behoren ook tot de belangrijkste toeristische attracties.

De Phaistosschijf, een beroemd artefact, werd op deze opgravingsplaats opgegraven en bevindt zich nu in het Heraklion Archeologisch Museum. Op de kleischijf staan een reeks gestempelde symbolen van een rijmend sonnet, dat gedeeltelijk vertaald is door taalkundige Dr. Gareth Owens.

Wandelpaden

Niet al te ver van Phaistos komt u langs Agia Triada, een nederzetting die vroeger gebruikt werd als Minoïsche tholos graftombe. Er zijn hier verschillende archeologische vondsten te zien, zoals muurschilderingen, graftombes, tabletten, gebeeldhouwde vazen zoals de Boxer vaas, en zelfs de beroemde Chieftain's Cup. Iets verder naar binnen kunt u de Minoïsche stad bekijken, die duidelijk een soort marktplaats omgeeft.

Lees ook: Wandelen op Kreta: 7 beste wandelroutes op Kreta

Wandelen op Kreta - Laarzen & Uitrusting

Voor schilderachtige routes die een landschap van opvallende uitzichten doorkruisen in de buurt van de Kamilari Tombe, kiest u routes die u naar de naburige dorpen Sivas en Kalamaki brengen.

Mana Elia: Oude Olijfboom

Ook bekend als de Moeder van de Olijfbomen, wordt Mana Elia belangrijk geacht vanwege zijn ouderdom en omdat hij zo dicht bij de archeologische vindplaatsen in de omgeving staat.

Mana Elia - Oude Olijfboom

De Culturele Vereniging van Kamilari heeft grote stenen vervoerd om rond de boom te plaatsen om hem te beschermen en te accentueren. Uit de jaarringen en de radiale groei van de boom blijkt dat hij wel 2800 jaar oud is - hij is getuige geweest van honderden historische momenten in de regio, van de val van Sparta tot de opkomst van het Romeinse Rijk.

Ontdek de nabijgelegen zandstranden

Komos, Kalamaki, Katalyki, Afrathias en Matala strand liggen dicht bij het dorp Kamilari. Elk van deze stranden biedt schoon, sereen zand, een absoluut prachtig uitzicht, en is tamelijk veilig voor toeristen van verschillende leeftijdsgroepen.

Kommos-strand

De kusten bieden de mooiste uitzichten, die u kunt opsnuiven terwijl u in een sunchair of op het zand ligt. Verken de tavernes, cafés en winkeltjes rond het strand, of ga op zoek naar beschermde zeeschildpadden op het Kommos strand wanneer die in de zomer komen nestelen. U zult veel mensen bij het strand vinden die van de zonsondergang staan te genieten.

Waar te overnachten in Kamilari, Kreta

Een comfortabel verblijf in de beste hotels zal ervoor zorgen dat uw dagen in Kamilari zo ontspannen en herstellend zijn als verwacht. Kijk eens naar deze coole accommodatiekeuzes voor een gedenkwaardige vakantie:

Kamilari bij Nacht

Korali House

Geniet van een schitterend uitzicht vanaf een terras of tuin bij een barbecue met vrienden of familie. De villa ligt op slechts 61 m van het strand van Kalamaki en biedt WiFi en privéparkeergelegenheid op het terrein.

De villa is voorzien van 1 slaapkamer, een badkamer, een eigen entertainmentruimte, een functionerende keuken, en een ruime patio.
Website
☎ +30 2682 056590

Theathina

Bekijk het opvallende uitzicht op de bergen en de stad vanuit het comfort van uw eigen tuin. De accommodatie biedt 2 slaapkamers, gratis WiFi, in-house entertainment, een volwaardige keuken, en een balkon met een jaloersmakend zeegezicht.

U kunt een dagje fietsen of snorkelen plannen op de dichtstbijzijnde stranden van het pand.

Website

Olive Villas & Suites

Dit luxe hotel ligt te midden van olijfgaarden en biedt een mix van modern comfort en traditionele esthetiek. De kamers zijn omgeven door een oase van biologisch geteelde groenten, fruittuinen, en exotische planten.

Olijfvilla's in Kamilari

Op een steenworp afstand liggen de zandstranden van het strand van Kalamaki.
Website
☎ +30 6947776301

Waar te eten in Kamilari

Kom langs voor een heerlijk hapje plaatselijke lekkernijen en lokale favorieten in deze must-visit eetgelegenheden:

Pizzeria Ariadni

Geniet van de favorieten van de klanten, zoals pizza, terrine, en spaghetti in deze schilderachtige Italiaanse tent. Het is de perfecte plaats om tot rust te komen na een lange dag sightseeing.
☎ +30 28 9204 2439

Taverna Mylonas

Dit pretentieloze, door een familie gerunde restaurant biedt een smakelijke spreiding van de Griekse en Mediterrane keuken. Alles is vanaf het begin gemaakt, smaakvol, en geserveerd in royale porties voor twee personen.
☎ +30 2892 042156

Naar Kentrikon

Geniet van een klassieke spreiding van Griekse meze en volledige maaltijden die u om seconden zullen doen roepen. Authentieker dan dit traditionele, uitnodigende Kretenzische eethuis wordt het niet.
☎ +30 2892 042191

Beste tijd van het jaar om Kamilari te bezoeken

De beste tijd om Kamilari op Kreta te bezoeken is in april, mei, september en oktober, als de temperatuur precies goed is. Juli en augustus zijn meestal de warmste maanden voor deze streek en een ideale reistijd als u veel zon wilt.

Kamilari Dorp

Om het regenseizoen in januari over te slaan, kunt u reizen in mei, juni, juli, augustus, of september. Maart is een goede tijd om Kamilari te bezoeken als u van kou houdt, maar het zal niet zo leuk zijn, omdat het water dan te koud is om in te zwemmen.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis