De beste musea in Rethymnon die u moet bezoeken

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 10 augustus 2022 en bijgewerkt op 15 februari 2023.
Musea in Rethymno

Rethymnon is bekend om zijn mooie stranden. Maar als u eens iets anders wilt proberen dan anders, dan heeft de stad inderdaad nog heel wat andere activiteiten te bieden. Een van de leukste dingen die u kunt doen in Rethymno is het bezoeken van ongelooflijke musea die de rijke geschiedenis en cultuur van de streek belichten.

Of u nu van historische schilderijen en antieke relikwieën houdt, of er alleen voor de gezelligheid bent, de musea van Rethymnon bieden een unieke ervaring die u nergens anders zult vinden. Met dat gezegd zijnde, hier zijn de beste musea in de stad die u moet bezoeken:

Archeologisch Museum van Rethymnon

Net als Heraklion heeft ook Rethymno zijn eigen Archeologisch Museum. Dit museum wordt beschouwd als het belangrijkste museum van de streek en is gevestigd in Agios Fragkiskos, een kerk in het hart van de oude stad.

Archeologisch Museum van Rethymno Kreta

Eenmaal binnen ziet u een buitengewone verscheidenheid aan tentoongestelde voorwerpen, die historisch gerangschikt zijn van het Neolithicum tot de Laat-Romeinse periode. U ziet vooral verzamelingen beeldhouwwerken, keramiek en munten, en ook enkele Egyptische kunstvoorwerpen en een glazen Phoenicisch paviljoen. Educatieve Verenigingen hebben deze voorwerpen verkregen door aankopen en zelfs schenkingen.

Het museum kan u helpen de geschiedenis van Rethymnon te begrijpen, want de tentoongestelde collecties bevatten vondsten uit spelonken en antieke plaatsen uit de hele streek.

 • Locatie: St. Franciscuskerk - 4 Agiou Fragiskou str, Rethymno
 • Bedrijfstijden:
  > Winter: Di-Zon: 8 AM - 3 PM
  > Zomer: Ma-Zon: 10 AM - 6 PM
 • Tickets: Prijs standaardkaartje - €2
 • Google Maps

Lees ook: Heraklion Archeologisch Museum: Een Gids Voor Iedere Reiziger

Militair Museum van Chromonastiri

Als u op zoek bent naar oorlogsverhalen en oude bewapening, dan is het Militair Museum van Chromonastiri een goede keuze voor u. Het museum is gewijd aan de talrijke oorlogen en veldslagen van Kreta, van de Venetiaanse tijd tot de Tweede Wereldoorlog. Het ligt in het mooie dorpje Chromonastiri, ongeveer 10 kilometer buiten Rethymnon.

Militair Museum van Chromonastiri

Het museum is gehuisvest in de beroemde Villa Claudio, een schitterende Venetiaanse villa uit de 17e eeuw, die eens toebehoorde aan de aristocratische familie "Clodius," die de plaats later aan het Griekse leger schonk.

Binnen vindt u unieke modellen van wapens, munitie en militaire uitrusting, die zeker uw belangstelling zullen wekken. Er is ook een aanzienlijke collectie oude foto's die u een indruk kunnen geven van hoe het leven tijdens de oorlog was. Perfect onderhouden militaire voertuigen zijn ook op de binnenplaats te vinden.

 • Locatie: Centraal plein, Chromonastiri dorp
 • Bedrijfstijden: Tue-Fri: 9 AM - 5 PM, Sun: 10 AM - 2 PM
 • Tickets: Standaard ticketprijs - €3
 • Google Maps

Volkse museum van Spili

Een bezoek aan het Volkmuseum van Spili zal u een onvergetelijke ervaring geven, alsof u terug in de tijd bent gereisd. Dit museum is gevestigd in het spectaculaire bergdorpje Spili, ongeveer 33 kilometer van Rethymno. Het is gehuisvest in een oud Kretenzisch huis en laat zien hoe de plaatselijke bevolking eeuwen geleden leefde.

Volksmuseum van Spili

U kunt er een authentieke traditionele Kretenzische keuken zien, bedkamers, werkplaatsen, zolders, eetzalen vol typisch Kretenzische meubels, en ook veel historische voorwerpen die dateren uit de jaren 1800. Bovendien kunt u zelfs ontdekken hoe vroeger traditionele, prachtige tapijten werden gemaakt, waardoor u een authentiek gevoel krijgt van de oude Kretenzische tijden.

 • Locatie: Agiou Charalampous, Spili
 • Bedrijfstijden: Ma-Zon: 10 AM - 18 PM
 • Tickets: De toegangsprijs is gratis
 • Google Maps

Lees ook: Een voorproefje van het nachtleven in Rethymno - de beste dingen om 's nachts te doen

Museum voor Hedendaagse Kunst van Kreta

Voor al die liefhebbers van kunst zal het Museum voor Hedendaagse Kunst een geweldige aanvulling zijn op uw Kreta-ervaring. Het ligt in het stadscentrum van Rethymno en is een van de must-visit plaatsen in de regio. Het museum heeft veel tentoonstellingen die voortdurend veranderen en permanente collecties die stukken bevatten van verschillende kunstenaars die van Kreta afkomstig zijn.

Museum van Hedendaagse Kunst van Kreta

U kunt er een groot scala aan moderne Griekse kunst zien, van de jaren 1950 tot nu. Er zijn zelfs prachtige stukken Abstracte en Geometrische kunst te zien, evenals neo-expressionisme. Als u meer van digitale kunst houdt, zult u deze plaats zeker kunnen waarderen, want ze hebben een afdeling die helemaal gewijd is aan digitale en conceptuele kunst.

Als u binnen bent, neem dan de tijd om de buitengewone schilderijen van de trots van Rethymnon, Lefteris Kanakakis, te bewonderen. Bezoekers uit de hele wereld komen vaak om de collectie te bekijken, dus deze mag u niet missen.

 • Locatie: 32 Mesologgiou str, Rethymno
 • Bedrijfstijden:
  > Winter: Tue - Fri: 9 AM - 2 PM, Wed: 9 AM - 2 PM & 18 PM - 21 PM, za - zo: 10 AM - 3 PM
  > Zomer: Tue - Fri: 9 AM - 1 PM & 7 PM - 10 PM, Sat - Sun: 10 AM - 3 PM
 • Tickets: Standaard ticketprijs - €3
 • Google Maps

Lees ook: Musea In Heraklion die u niet wilt missen

Stagakis Kretenzische Lyra Werkplaats en Museum

Traditionele Kretenzische muziekinstrumenten zijn ongetwijfeld de moeite waard om te bekijken, en de Stagakis Cretan Lyra Workshop and Museum is precies wat u nodig hebt. De Stagakis familie staat bekend als de grootste Kretenzische Lyra ambachtslieden, en op deze plaats kunt u het hele proces ontdekken van hoe zij dit prachtige instrument maken.

Kretenzische Lyra Werkplaats en Museum

In de werkplaats vindt u traditionele handgemaakte snaarinstrumenten, zoals de Kretenzische Lyra, en een klein museumgedeelte waar u meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de creatie van dit unieke muziekinstrument. Manolis Stagakis, de eigenaar van het museum, heeft tientallen jaren hard gewerkt om dit lang verloren gegane gebruik levend te houden, en dat maakt dit museum werkelijk uniek.

Bovendien vertelt de eigenaar u graag spannende verhalen over de Lyra en laat hij u zelfs zien hoe u het moet bespelen. Deze plaats is ook ideaal voor kinderen, want zij mogen van de eigenaar vaak enkele instrumenten uitproberen.

 • Locatie: Giannari 45, Rethymno 741 00
 • Bedrijfstijden: Maandag: 12 PM - 2 PM &; 18 PM - 8 PM, Dinsdag: 12 PM - 2 PM, Woensdag: 12 PM - 2 PM & 18 PM - 8 PM, Donderdag - Zaterdag: 12 PM - 2 PM
 • Tickets: De toegang is gratis
 • Google Maps

Paleontologisch Museum van Rethymnon

Dit museum mag dan klein zijn, toch vindt u er fossielen uit de prehistorie, die u een blik gunnen op de rijke natuurgeschiedenis van Kreta.

Paleontologisch Museum Kreta

Het Paleontologisch Museum van Rethymnon herbergt verschillende belangrijke vondsten, zoals skeletten en beenderen van dieren als polymorfe herten, beren, dwergolifanten, en dwergnijlpaarden. U zult ook veel andere fossielen tegenkomen, zoals schildpadden, trilobieten, en zelfs schelpen van ammonieten.

U kunt ook een aantal fascinerende en weinig bekende feiten leren over Griekse mythologie en legenden.

Volwassenen en kinderen kunnen zelfs educatieve programma's en workshops bijwonen in het museum, waardoor het een werkelijk unieke ervaring wordt voor alle bezoekers.

 • Locatie: Satha & Markellou str, Rethymno, 741 00
 • Bedrijfstijden:
  > Winter: Tue -Thu: 9 AM - 3 PM, Zaterdag: 9 AM - 3 PM
  > Zomer: Ma - Zon: 9 AM - 3 PM
 • Tickets: Prijs standaardkaartje - €3
 • Google Maps

Prima Plora RethymnoLees ook: Restaurants in Rethymnon, Kreta, die echt de moeite waard zijn

Museum van Houten Beeldhouwkunst in Axos

Het Museum van Houten Beeldhouwkunst is te vinden in Axos, een traditioneel dorp dat bekend staat om zijn fantastische vakmanschap in hout. Bezoekers krijgen de kans enkele van de mooiste stukken te bewonderen, die allemaal met traditionele timmertechnieken gemaakt zijn.

Houten Sculpturen Museum

In het museum vindt u een verscheidenheid aan kleine en grote houten sculpturen uit verschillende streken op Kreta. Elk voorwerp is met de hand gemaakt en heeft een uniek verhaal, dat de eigenaar, Georgios Koutantos, met plezier zal delen.

Georgios haalt zijn inspiratie uit het dagelijkse leven, maar ook uit Kretenzische en Griekse gewoonten en zelfs mythologieën. Dit is een uitstekende plaats om te stoppen als u de bergdorpen van Rethymnon verkent.

 • Locatie: Axos dorp, 740 51
 • Bedrijfstijden: Ma-zo: 8 AM - 9 PM
 • Tickets: Standaard ticketprijs - €4
 • Google Maps

Museum van het Oude Eleftherna

Eleftherna, of Eleutherna, behoorde tot de belangrijkste steden die op het oude Kreta gevonden zijn. In het schitterende Museum van het oude Eleftherna worden kunstvoorwerpen tentoongesteld die ontdekt zijn bij opgravingen op de naburige oude site van Eleftherna-stad.

In het museum vindt u veel mooie kunstvoorwerpen uit de Geometrische en Archaïsche tijdperken. U leert er de geschiedenis van Eleftherna kennen en krijgt een glimp te zien van hun dagelijks leven en van de gewoonten en overtuigingen uit de oudheid.

Vermeldenswaard is ook dat verschillende voorwerpen die in Eleftherna ontdekt zijn, in verband staan met gebeurtenissen die Homer in De Ilias en De Odyssee heeft opgespoord. Er worden zelfs hologrammen, interactieve video's en films in het museum vertoond, zodat u meer te weten kunt komen over waarom de stad als zeer belangrijk werd beschouwd.

 • Locatie: Epar. Od. Aggelianon-Elefthernas 123, Eleftherna
 • Bedrijfstijden: Maandag: 8:30 - 15:30 PM, wo t/m zo: 8:30 - 15:30 PM
 • Tickets: Standaard ticketprijs - €2
 • Google Maps

Arkadi klooster

Het Arkadi-klooster is niet alleen een heilige plaats, maar ook een belangrijke historische bezienswaardigheid. U kunt het klooster bezichtigen en door de kamers en cellen wandelen, en zo meer te weten komen over het dagelijkse leven van de bewoners.

Interieur van de Arkadi Basiliekkerk

In het gebouw is ook een museum, waar heilige iconen en relikwieën worden tentoongesteld, zodat de bezoekers een glimp kunnen opvangen van de rijke, religieuze geschiedenis. Het klooster dateert helemaal uit de 16e eeuw, maar het herbergt veel oudere voorwerpen.

Een apart gedeelte is gewijd aan de Slag van Arkadi, een episch gevecht dat in de hele Kretenzische geschiedenis herinnerd wordt als een symbool van moed, zelfopoffering en ongelooflijke heldhaftigheid.

 • Locatie: Arkadi 741 00
 • Bedrijfstijden:
  > Winter: Ma-za: 9 AM - 5 PM, Zondag: 10 AM - 5 PM
  > Zomer: Ma-zat: 9 AM - 2 PM, zondag: 10 AM - 8 PM
 • Tickets: Standaard ticketprijs - €2
 • Google Maps

Historisch en volkskunstmuseum van Rethymnon

Ondanks zijn kleinschaligheid is het Historisch en Volkskunstmuseum van Rethymnon er een die de moeite waard is om te bekijken.

Historisch en Volkskunstmuseum Rethymnon

Dit museum heeft een grote verscheidenheid aan voorwerpen uit de oudheid tot de 20e eeuw. U ziet er vooral tentoonstellingen met verzamelingen werktuigen die met de landbouw en traditionele beroepen te maken hebben.

Er is ook een afdeling van het museum die gewijd is aan muziekinstrumenten en zelfs folkloristische kunst. Als u meer geïnteresseerd bent in recente gebeurtenissen, kunt u een collectie vinden die gericht is op Kretenzische oorlogen, zoals de Slag bij Arkadi en zelfs het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog.

 • Locatie: 30 M. Vernardou Street, Rethymno
 • Bedrijfstijden: Ma t/m za: 10.00 - 15.00 uur
 • Tickets: Standaard ticketprijs - €4
 • Google Maps

Lees ook: Unieke Bars & Pubs in Rethymnon die uw avond zeker zullen maken

Preveli Kloostermuseum

Het prachtige Preveli-klooster werd in de 16e eeuw gebouwd, maar de ligging is wat deze plaats zo bijzonder maakt. U kunt vanaf het klooster de zee zien, en dat maakt het een ideale plaats om te bezoeken als u van een schilderachtig uitzicht wilt genieten.

Preveli-klooster

Binnen de muren van het klooster bevindt zich zelfs een kloostermuseum, waar u een collectie Kretenzische kunstvoorwerpen vindt die dateren uit de 17e eeuw. Het museum herbergt ook religieuze relikwieën, iconen, en andere essentiële kunstvoorwerpen uit orthodoxe kerken.

 • Locatie: Piso Moni Preveli, 740 60
 • Bedrijfstijden: Ma - Zon: 8 uur - 13.30 uur & 16 uur - 19 uur
 • Tickets: Standaard ticketprijs - €2,5 en Gratis tijdens het winterseizoen
 • Google Maps

Lees ook: Beste hotels in Rethymnon - Volledige gids voor reizigers

Dingen om op te letten bij een bezoek aan de musea van Rethymnon

Wanneer u musea in Rethymno bezoekt, zijn er bepaalde dingen waar u op moet letten voordat u gaat. Hier zijn er enkele om in gedachten te houden.

 • Als u met kinderen reist of als u student bent, hebben veel musea meestal een gereduceerde toegangsprijs. Zorg ervoor dat u een geldig identiteitsbewijs bij u hebt of een document waaruit blijkt dat u in aanmerking komt voor korting als u met een kind of een student reist.
 • Musea in Rethymnon hebben een bepaalde dienstregeling, dus u kunt het beste de openingstijden controleren voordat u gaat, zodat u daarop kunt plannen.
 • Houd er rekening mee dat musea hun prijzen en schema's kunnen veranderen, dus het is goed om hun officiële website te controleren of met de plaatselijke bevolking te spreken als u op bezoek gaat.
 • De meeste musea bieden gratis toegang tijdens bepaalde dagen van de maand, zoals nationale feestdagen of de laatste week van september.
Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis