Wat gebeurt er als ik een huurauto beschadig?

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 7 augustus 2021 en bijgewerkt op 6 januari 2022.
Autoverhuur Ongevallenrapport

Als u op zakenreis bent of op vakantie in Griekenland, is het laatste waar u zich zorgen over moet maken een ongeluk met een huurauto. De meeste mensen weten niet waar ze moeten beginnen als ze verantwoordelijk worden gehouden voor de beschadigde huurauto.

Hoe te handelen bij een ongeval met een huurauto

Om u te beschermen tegen onverwachte aansprakelijkheid, kunt u verschillende stappen volgen. Meestal komt het er echter op neer of u de juiste verzekering hebt op het ogenblik van het ongeval.

Daarom maken we het bij Rental Center Crete gemakkelijk en bieden we verzekeringen aan die het giswerk uit het proces halen.

In dit artikel bespreken we de algemene regels die u moet volgen als u een ongeluk krijgt met een huurauto in Chania of waar dan ook in Griekenland.

Verzekeringsdekking opties

Als je betrokken raakt bij een huurauto ongeval in Griekenland, is het eerste wat je in gedachten moet houden dat je verantwoordelijk bent voor de schade of het verlies van het voertuig. Wanneer u een voertuig huurt, bent u contractueel verplicht om de auto in dezelfde staat als voor het ongeval terug te brengen, zelfs als de schade aan iemand anders te wijten is.

Autoverhuur Aflevering

Wanneer u betrokken bent bij een ongeval of het voertuig beschadigt tijdens de huurperiode, zijn het autoverhuurbedrijf, de kredietkaart die u gebruikt heeft om het voertuig te betalen en uw persoonlijke autoverzekering de drie voornaamste bronnen van mogelijke verzekeringsdekking.

Wat dekt de verzekering voor een huurauto

Bij Rental Center Crete, bieden wij een all-inclusive premie verzekering! U kunt lezen over het hier.

Autoverhuurbedrijven in Griekenland kunnen optionele aanvullende verzekeringen of add-ons bieden voor een extra vergoeding. De optionele verzekering omvat meestal:

Botsing Schade: Het verhuurbedrijf zal afzien van reparatie- of vervangingskosten van het voertuig als de auto schade of diefstal lijdt tijdens de huur. De verzekering dekt echter geen schade door roekeloos rijgedrag of onder een onbevoegde bestuurder.

Autosleutel op verzekeringspolis contract

Aansprakelijkheid: De aansprakelijkheidsdekking betaalt voor medische kosten en materiële schade die de derde partij heeft opgelopen bij een ongeval met een huurauto. Deze dekking overlapt met de dekking van uw persoonlijke autoverzekering. Echter, als u een minimale aansprakelijkheidsverzekering heeft, kan de dekking niet genoeg zijn om u te beschermen wanneer u betrokken bent bij een auto-ongeluk.

Persoonlijke Ongevallen Verzekering: De verzekering betaalt alleen voor verwondingen die de huurauto bestuurder of de passagiers van de bestuurder kan hebben geleden bij een ongeval met een huurauto. De verzekering dekt ook ambulance kosten en overlijdensuitkeringen.

Persoonlijke bezittingen dekking: De dekking dekt verloren of beschadigde persoonlijke eigendommen in de beschadigde huurauto. Betrouwbare huurders en huiseigenaren verzekeringen kunnen bieden soortgelijke dekking. Deze dekking is niet nodig, tenzij u wilt voorkomen dat het indienen van een claim of het betalen van uw huiseigenaren of huurders verzekeringspolis.

Optionele dekking is een kostenpost omdat elk van deze dekkingen een kostprijs per dag heeft. Het lijkt misschien een paar dollar per dag, maar als je het cumuleert, vooral als je een voertuig huurt tijdens een vakantie in Griekenland voor meerdere dagen, kan het bedrag snel oplopen.

Wat te doen na een ongeval met een huurwagen in Griekenland

Onmiddellijk nadat u betrokken bent geraakt bij een ongeval, is het belangrijk dat u de volgende belangrijke dingen doet.

Mensen na aanrijding met huurauto

Iedereen in veiligheid brengen

Het is essentieel om iedereen, inclusief uzelf, onmiddellijk na een ongeval in veiligheid te brengen. Verplaats niemand die extreme pijn lijdt of een ledemaat heeft gebroken of zijn rug heeft gekwetst.

Bel de hulpdiensten

Zorg dat je altijd de noodnummers bij de hand hebt voor elk land dat je bezoekt. Sommige landen hebben meer dan 1 noodnummer. Zorg er best voor dat je minstens twee noodnummers bij de hand hebt die je rechtstreeks naar de lokale ambulance, politie of brandweer kunnen doorverbinden.

Registreer wat er is gebeurd en wissel gegevens uit

Wissel uw persoonlijke gegevens uit met de getroffenen nadat u zich ervan verzekerd hebt dat iedereen veilig is. Dit geldt ongeacht of u tegen iemand anders eigendom of een ander voertuig botst. Als de eigenaar van de auto niet op de plaats van het ongeval aanwezig is, zorg er dan voor dat u een briefje met uw gegevens onder de ruitenwisser achterlaat.

Als er meer dan twee voertuigen of personen bij het ongeval betrokken zijn, zorg er dan voor dat iedereen zijn kentekennummers, telefoonnummers of adressen uitwisselt. Maak indien mogelijk foto's van de plaats van het ongeval en van eventuele schade en noteer het volgende:

  1. Het merk, de kleur en het model van het betrokken voertuig
  2. De datum en tijd waarop het ongeval plaatsvond
  3. De beschrijving van de weersomstandigheden, de staat van de weg, en de straatverlichting, indien aanwezig.
  4. Schade die is ontstaan aan eigendommen of voertuigen.
  5. Letsel van bestuurders, voetgangers en passagiers

Bel uw verzekeringsmaatschappij

Dien zo snel mogelijk een claim in bij uw verzekeringsmaatschappij.

Weigeringen van schadeclaims zijn vaak te wijten aan het feit dat een verzekeringnemer niet snel na een ongeval een schadeclaim heeft ingediend. Bel zo snel mogelijk om het ongeval te melden.

Contacteer het verhuurbedrijf

Neem contact op met het verhuurbedrijf (hun contactgegevens staan in de huurovereenkomst) en vertel hen wat er is gebeurd, zonder details uit te sluiten. Gerenommeerde verhuurbedrijven in Griekenland zorgen voor herstel, reparatie en vervanging van de huurauto indien nodig en handelen met de verzekeringsmaatschappijen of derde partijen die bij het ongeval betrokken zijn.

Tenzij u vooraf met het verhuurbedrijf afspreekt, betalen de meeste bedrijven die verhuurdiensten aanbieden niets terug. Daarom, als u iemand rechtstreeks betaalt, zal het bedrijf waarschijnlijk niet uw geld teruggeven. Neem het niet op u om iemand te betalen tijdens een ongeval met een huurauto.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis