Kaloi Limenes: de grootste badplaats in het Asterousia-gebergte

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 8 maart 2023 en bijgewerkt op 12 april 2023.
Kaloi Limenes Kreta

Stranden zijn altijd al plaatsen geweest waar mensen wat ontspanning en plezier kunnen beleven. Kaloi Limenes is één van die stranden die precies dat te bieden heeft. Het heeft een prachtig landschap en veel activiteiten waar je van kunt genieten. Met zijn turquoise water en witte zand is dit strand zeker een aanrader.

Kaloi Limenes is een kleine kustlijn met verschillende baaien en een paar tavernes en cafés. Dit strand is ideaal voor een verscheidenheid aan mensen, waaronder soloreizigers, ontspanningszoekers en stelletjes. In het hoogseizoen kan het een beetje druk worden, maar dat heeft niet echt invloed op de schoonheid van de plek.

Lees verder voor meer informatie over dit strand:

Het strand van Kaloi Limenes

Waar ligt het strand van Kaloi Limenes?

Kali Limenes (in het Nederlands vertaald als Goede havens) is het grootste stranddorp van het Asterousia-gebergte. Het ligt 75 kilometer ten zuidwesten van Heraklion. Het is ook één van de weinige plaatsen aan de kust van Asterousia die via een geasfalteerde weg bereikbaar zijn.

Lees ook: Zuid-Kreta: geweldige bezienswaardigheden, rustgevende stranden & lokale dorpjes

Dingen die je zeker niet mag missen in de buurt van Kaloi Limenes

Je zult blij zijn om te weten dat er genoeg te doen is in Kaloi Limenes. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen dagje aan het strand of iets opwindends, deze plaats heeft het allemaal. Hier zijn enkele van de activiteiten waar je van kunt genieten:

Ontdek het rijke onderwaterleven

Snorkelen is één van de beste manieren om het onderwaterleven in Kaloi Limenes te verkennen. Het heldere water maakt het je gemakkelijk om allerlei vissen en koralen te zien. Er zijn ook verschillende duikcentra in het gebied, dus als je avontuurlijk bent aangelegd, ga dan je gang en probeer het maar eens.

Bezoek de nabijgelegen dorpjes

Het dorp Kaloi Limenes zelf is zeker een bezoek waard. Het is een klein en rustig dorpje met een paar restaurantjes en cafés. Je kunt er ook een paar souvenirs kopen of gewoon een wandeling door de omgeving maken. Olijfolie en wijn zijn enkele van de plaatselijke producten die je hier kunt kopen.

Wandelen in het Asterousia-gebergte

Als je van wandelen houdt, dan is het Asterousia gebergte zeker iets voor jou. Het is een populaire activiteit onder toeristen en zelfs onder kinderen, omdat het pad niet zo moeilijk te bewandelen is. Het uitzicht is prachtig en je ervaart er de natuurlijke schoonheid van het eiland.

Het Asterousia-gebergte

Stranden in de buurt van Kaloi Limenes

Hoewel het strand van Kaloi Limenes zeker een bezoek waard is, moet je niet vergeten om ook de stranden in de buurt te verkennen. Er zijn meerdere mooie stranden in de omgeving die perfect zijn om te zwemmen, te zonnen en om gewoon te ontspannen. Hier zijn enkele van de beste:

Makria Ammos

Makria Ammos is het eerste strand dat je tegenkomt op weg naar het oosten vanuit Pigaidakia. Het is een lange strook zand met dunne grijsachtige stenen en diep, donker water. In het oosten liggen enkele rotsen in zee. De eerste, aan de oostkust, staat bekend als Aspros Volakas (Witte Rots), terwijl de tweede, verder landinwaarts, bekend staat als Mavros Volakas (d.w.z. Zwarte Rots). De kust wordt rustiger naarmate je naar het oosten reist. Naar het schijnt zijn in het oostelijke deel van Makria Ammos een groot aantal nudisten te vinden, die daar van hun privacy genieten.

Psili Ammos

Dit strand is uitstekend voor kinderen omdat het fijn zand en ondiep water heeft. Er zijn verschillende restaurantjes, een kleine markt en ook appartementen in de buurt. Het drukste strand in de omgeving is Psili Ammos omdat het vooral in het weekend altijd vol zit. Als je geluk hebt, kun je misschien het strandfeest bijwonen dat elk jaar in augustus op dit strand wordt gehouden. Voor wie graag nieuwe mensen ontmoet, is dit een interessante optie om te overwegen.

Het strand van Karavovrysi

Karavovrysi is een heerlijk strand met fijn zand en over het algemeen kalme golven. Er zijn geen voorzieningen en er is geen schaduw door bomen. Je kunt hier een afgelegen en rustige sfeer verwachten. Dit strand is geweldig voor stellen die graag een beetje privacy willen.

Landschap bij het dorp Kaloi Limenes, op het eiland Kreta

Hoe kom je bij het strand van Kaloi Limenes?

Hoewel het een uitdaging lijkt om naar Kaloi Limenes te komen, zijn er een paar handige opties beschikbaar. De drie belangrijkste manieren om Kaloi Limenes te bereiken zijn met een huurauto, taxi en bus.

Met de auto naar het strand van Kaloi Limenes

Als je een liefhebber bent van autorijden en optimaal van je reis wilt genieten, dan is autorijden naar Kaloi Limenes de manier bij uitstek. Auto huren Kreta is altijd een populaire optie geweest voor toeristen en daar is een goede reden voor. Het geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, op je eigen plek. Bovendien is het een geweldige manier om nog meer van het eiland te kunnen zien.

Je kunt een huurauto regelen in Heraklion, de dichtstbijzijnde grote stad bij het strand. Van daaruit ben je in ongeveer anderhalf uur bij het dorp. Zodra je je huurauto hebt, rijd je vanuit het dorp Messara - Pompia de route naar het dorp Pigaidakia.

De weg naar Kaloi Limenes op Kreta

Met de taxi naar het strand van Kaloi Limenes

Een andere optie waar je ook voor kunt kiezen, is het nemen van een taxi. Taxidiensten zijn er in de meeste grote steden, dus het moet niet al te moeilijk zijn om er een te vinden. Zorg wel dat je het adres van het strand bij de hand hebt, evenals de naam van het dorp, zodat je die aan de chauffeur kunt geven. Als je in Heraklion een taxi neemt, duurt de rit ongeveer één uur en dertig minuten. De prijs hangt af van het aantal passagiers en de afgelegde afstand.

Met de bus naar het strand van Kaloi Limenes

Als je een beperkt budget hebt of niet wilt rijden, dan is het nemen van de bus een prima alternatief. Bussen zijn te vinden bij het centrale busstation van Heraklion, dat niet al te ver van het vliegveld ligt. Een busrit duurt wel langer omdat er onderweg wordt gestopt. De reis kan wel twee uur duren, vooral als er veel verkeer is. Er gaat geen rechtstreekse bus naar het strand van Kaloi Limenes, dus moet je in Mires uitstappen en een taxi naar het strand nemen. De hele reis zal je ongeveer €25 kosten.

Lees ook: Kalamaki - een klein kustplaatsje ten zuiden van Heraklion

Waar kun je bij het strand van Kaloi Limenes verblijven?

Overnachtingsmogelijkheden zijn er niet zo veel bij het strand van Kaloi Limenes. Toch zul je een paar overnachtingsplaatsen kunnen vinden als je wat op onderzoek uitgaat. Hieronder hebben we enkele plaatsen opgesomd die je zeker eens moet bekijken:

Porto lassea

Porto lassea biedt accommodatie aan het strand met een restaurant, een lounge, een tuin en gratis wifi. Het ligt ook op slechts 6km van de Agiofarago kloof. Deze accommodatie heeft een balkon, evenals een gratis privéparkeerplaats. 3 slaapkamers, 1 badkamer, beddengoed, handdoeken, een eethoek, een flatscreen-tv met satellietzenders, een volledig ingerichte keuken en een patio met een prachtig uitzicht zijn allemaal bij de villa inbegrepen.

Adres: Porto lassea, Crisostomos 704 00, Griekenland
Website: https://porto-lassea-villa-for-rent.business.site/
Telefoonnummer: +30 694 889 7005

Villa Koutsakis

Als je aan het strand wilt verblijven, is een verblijf in Villa Koutsakis een goede beslissing. Het ligt direct aan het water en heeft ook een privé zwembad. Er is ook vanaf het balkon een panoramisch uitzicht over zee, waardoor het perfect is voor koppels of gezinnen. Een restaurant en een bar zijn ter plaatse te vinden. Daarom heb je eigenlijk alles wat je nodig hebt zonder het terrein te hoeven verlaten.

Adres: Chrysostomos Beach, Kali Limenes 704 00, Griekenland
Website: https://www.facebook.com/pages/category/Hotel-Resort/Villa-Koutsakis-202500143604381/
Telefoonnummer: +30 2892 097468

Het strand van Kaloi Limenes

Waar kun je bij het strand van Kaloi Limenes lekker eten?

Als je honger hebt na een lange dag aan het strand, zul je blij zijn om te weten dat er enkele restaurantjes in de omgeving zijn die het proberen meer dan waard zijn.

Restaurant Karavovrisi

Pizza en zeevruchten zijn de specialiteiten van het huis bij Restaurant Karavovrisi. Ze staan ook bekend om hun betaalbare prijzen, waardoor het een prima optie is voor mensen met een beperkt budget. De ambiance van de plek is erg leuk en je kunt er genieten van het uitzicht op het strand terwijl je eet.

Adres: Kaloi Limenes, Kreta 704 00 Griekenland
Telefoonnummer: +30 2892 097029

Taverna Palio Limani

Een taverne aan zee, Taverna Palio Limani is de perfecte plek om van verse zeevruchten te genieten. Ze serveren een grote verscheidenheid aan gerechten, zoals gegrilde octopus, kreeft en inktvis. Je vindt hier ook traditionele Griekse gerechten zoals moussaka en pastitsio. De prijzen zijn redelijk en de bediening is erg vriendelijk.

Adres: Kaloi Limenes, Kreta 704 00 Griekenland
Telefoonnummer: +30 2892 097009

De beste tijd om het strand van Kaloi Limenes te bezoeken

Om het meeste uit je reis te halen, zou een bezoek aan het strand van Kaloi Limenes in de zomer ideaal zijn. Het weer is er dan warm en zonnig en de stranden zijn druk met mensen die van de zon en het water genieten.

Als je op zoek bent naar een iets rustiger en meer ontspannen ervaring, breng dan een bezoek in het laagseizoen, wanneer er minder mensen zijn. Het vroege voorjaar is een uitstekende tijd voor een bezoek omdat het weer dan nog mild is, maar toch al dat zomerse gevoel geeft.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis