Alles wat je moet weten over Elounda en Spinalonga

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 9 november 2020 en bijgewerkt op 15 maart 2023.
Elounda & Spinalonga

Oost-Kreta is een openbaring. Dit minder bezochte deel van Kreta is een ongewone en heerlijke mix van luxe resorts en ongerepte natuur, authentieke charmante dorpjes, en fascinerende geschiedenis.

Welkom langs de weg in Elounda

Elounda en Spinalonga, Kreta

De regio Mirabello Bay is een van de mooiste van Kreta en eigenlijk van heel Griekenland. Dit is de thuisbasis van enkele van de meest beroemde en exclusieve luxe hotels en resorts, vanwege de idyllische natuurlijke omgeving, een gebogen en ruige kust bezaaid met dramatische kliffen en ongerepte blauwe vlag stranden. Het water schittert met de kleurschakeringen van kostbare juwelen. Spinalonga is een klein en legendarisch eiland met een aangrijpende geschiedenis. Het gebied is ontwikkeld met terughoudendheid en uitstekende smaak, met respect voor de natuurlijke omgeving.

Spinalonga eiland voormalige leprakolonie

Waar zijn Elounda en Spinalonga?

Mirabello Bay - genoemd door de Venetianen - is een van de mooiste van Kreta. Een kustlijn van ongeveer 30 km bochten rond de zee, onderbroken door de kleine en prachtige stad Agios Nikolaos - hoofdstad van de regio en de kleinste stad van Kreta, achter Heraklion, Chania, and Rethymnon. Aan het noordelijke uiteinde van de baai, ongeveer 10 km ten noorden van Agios Nikolaos, is de Lagune van Elounda, gevormd door Korfos, bijna een eiland, verbonden met het vasteland door een kleine strook land. Voor de kust van Korfos ligt het Eilandfort van Spinalonga.

Elounda in maanlicht

Hoe kom je bij Elounda en Spinalonga

Elounda ligt een uurtje ten oosten van de internationale luchthaven Nikos Katzanzakis van Heraklion, en het is een prachtige rit. Het Rental Center Crete op Heraklion Luchthaven is direct bij het vliegveld zodat u direct op weg kunt.

Verhuurcentrum Kreta - Autoverhuur

U kunt ook het openbaar vervoer nemen van de luchthaven naar het KTEL-busstation van Heraklion, en van daaruit de bus naar Agios Nikolaos nemen, wat ongeveer een uur en een half duurt - klik hier voor een schema. Vanuit Agios Nikolaos kunt u overstappen op een bus naar Elounda - zie hier.

De geschiedenis van Elounda en Spinalonga

Spinalonga Kreta

De oude stad Olous lag heel dicht bij Elounda, en in feite is het nog steeds dichtbij. Het oude Olous zonk, en de ruïnes zijn te zien op de bodem van het heldere water van de Mirabellobaai. Olous was een tijd in conflict met de Doriërs, die de oude Lato bouwden, waarvan de ruïnes nog steeds te zien zijn, met uitzicht op de baai van Mirabello. Spinalonga werd in de oudheid versterkt om de haven van Olous te beschermen.

Spinalonga bij nacht

Dit prachtige tijdperk werd in de 7e eeuw zo goed als verlaten vanwege de veelvuldige invallen van Arabische piraten. Pas in de 15e eeuw werd het weer bewoond, ditmaal door de Venetianen. Ze maakten zoutpannen in de lagune. Het gebied werd commerciëler. Als reactie op de voortdurende dreiging van piraten en de dreiging van de Ottomanen begonnen de Venetianen in de tweede helft van de 16e eeuw met het versterken van het eiland, waardoor het uiteindelijk een van de belangrijkste en meest geduchte forten van het Middellandse-Zeebekken werd.

Spinalonga Island

Klinkt de naam Italiaans voor jou? In Venetiaanse documenten wordt gesuggereerd dat de oorsprong van hetzelfde afkomstig is uit het Griekse "Stin Elounda" ("bij," of "naar" Elounda). De vesting werd in 1715 door de Ottomanen veroverd en werd tot het begin van de 20e eeuw door Ottomaanse families bewoond.

Spinalonga

Het eiland is de fase van zijn geschiedenis ingegaan waarvoor het nu het meest bekend is. Het was een leprakolonie van 1903 tot 1957, en was het decor voor de roman 2005 "The Island", door Victoria Hislop.

Wat te zien en te doen in Elounda en Spinalonga

De Elounda regio is vol met natuurlijke schoonheid, glorieuze stranden, interessante culturele excursies en avontuurlijke activiteiten.

Elounda

Genieten van een strandvakantie - Prachtige stranden rond Elounda en Spinalonga

Elounda's hoofdstrand is prachtig, en volledig onderhouden met ligstoelen en parasols, cafés en taverna's in de buurt. Net tegenover het kleine eilandje Kolokytha ligt het gelijknamige strand, ook wel het strand van St.Luke genoemd voor de kerk in de buurt. Het strand is niet georganiseerd en heeft de schaduw van een paar bomen. s Ochtends en later in de middag kan het relatief afgelegen zijn, maar het vult zich in het midden van de dag met bezoekers die aankomen van georganiseerde boottochten. Driros Beach ligt net tegenover het eiland Spinalonga. Het ligt in de schaduw van pijnbomen en heeft prachtig zand. Er zijn veel watersportactiviteiten. De schone kiezelstranden van Plaka heeft prachtig water en een prachtig uitzicht op Kalydon eiland. Plaka zelf is pittoresk met mooie oude huizen en traditionele taverna's.

Activiteiten rond Elounda en Spinalonga

Dit is zo'n geweldige kustlijn. Verken dit gedeelte van de baai van Mirabello met een excursie per boot. Er zijn vele privé boot excursies die kunnen worden geregeld voor een zeer bijzondere ervaring, inclusief het zien van een aantal van de onderwater ruïnes.

Mirabello-baai

Dit is een geweldige plek om te proberen duiken - er zijn goed uitgeruste faciliteiten met ervaren en geduldige instructeurs. Je kunt zelfs één-op-één instructie krijgen. Het is een magische ervaring.

Paarden in Fourni

Natuurlijk, we zijn hier voor de kustlijn. Maar het binnenland is spectaculair groen en ongerept met een prachtig uitzicht op de olijfbomen en de bergen. Het dorp Fourni is een van de mooiste traditionele steden van Kreta - rustig en niet toeristisch. Ontdek de schoonheid van het Kretenzische platteland te paard. Er zijn prachtige paardexcursies voor ruiters van alle niveaus, zelfs voor absolute beginners.

Fourni Village

Culturele excursies rond Elounda en Spinalonga

Het eiland Spinalonga is een beschermd gebied onder auspiciën van het Griekse Ministerie van Cultuur en Sport. Het hele eilandje is glorieus versterkt en een gebied van grote natuurlijke schoonheid. Het aangrijpende en inspirerende hoofdstuk van zijn geschiedenis als leprakolonie wordt volledig verkend door middel van tentoonstellingen en teksten in de sfeervolle stenen kamers van de voormalige faciliteiten.

Spinalonga reis boekingskantoor

De oude Lato, een stad uit de Minoïsche periode, bloeide op na de komst van de Doriërs. Dit was een van de belangrijkste Dorische stadsstaten, en is een van de best bewaarde plaatsen van de klassieke en hellenistische tijdperken op Kreta (5e - 1ste eeuw v. Chr.).

Het eiland Spinalonga

Verkennen van Elounda en Spinalonga

Deze wilde en mooie streek, bezaaid met pittoreske dorpjes en verborgen baaien, is gemaakt om te verkennen. Maak een routebeschrijving voor de hoogtepunten, maar laat voldoende tijd om rond te rijden en uw eigen ontdekkingen te doen.

uitzicht op de golf van Elounda

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis