Kalamaki Kreta: een klein kustplaatsje ten zuiden van Heraklion

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 8 februari 2023 en bijgewerkt op 9 mei 2023.
Kalamaki Kreta

Kalamaki is een prachtige badplaats in de prefectuur Heraklion. Het gebied heeft helder, blauw water, prachtige stranden en lekkere restaurantjes. Of je nu met het gezin of met vrienden reist, Kalamaki is de perfecte plek om je te ontspannen en te genieten. Hier zijn een paar dingen die je over Kalamakizou moeten weten.

Waar ligt Kalamaki?

Kalamaki is een klein dorpje in de prefectuur Heraklion, in het zuiden van Kreta. Het ligt bij de Messara, tussen Agia Galini en Matala, met uitzicht op de Libische zee. Kalamaki, Kamilari en Agios Ioannis vormen een gemeenschap met in totaal ongeveer 450 inwoners. Timbaki (6km) is de dichtstbijzijnde stad, terwijl Mires iets verder weg ligt (15km).

In Kalamaki vind je alles wat je nodig hebt voor dagelijks gebruik tijdens je vakantie. Minimarkten, een bakkerij, winkels, strandbenodigdheden, kranten, enzovoort zijn allemaal beschikbaar. Als je iets specifieks nodig hebt, hebben Timbaki en Mires een groter aanbod aan winkelmogelijkheden. Er zijn daar ook apotheken, een ziekenhuis, banken en een postkantoor.

Dingen die je kunt doen in Kalamaki

Er zijn veel dingen die je kunt doen in Kalamaki. Je zult je in deze prachtige omgeving nooit vervelen. Tot de activiteiten die je zou moeten proberen behoren:

Dagtochtjes vanuit Kalamaki

Hoe kun je nou meer uit je vakantie halen dan door dagtochtjes te maken? Er zijn veel reisorganisaties die dagtochtpakketten aanbieden waarmee je het meeste waar voor je geld krijgt. Je verkent dan niet alleen het gebied van Kalamaki, maar ook de naburige steden en dorpen. Door op rondreis te gaan krijg je meer kennis over de cultuur en de geschiedenis van Kreta. Het is een geweldige manier om meer te weten te komen over Kalamaki.

Het strand van Kalamaki in Zuid-Kreta

Bezoek het strand van Kalamaki

Als je je liever gewoon ontspant en van het uitzicht geniet, ga dan een dag of twee lekker op het strand liggen. Kalamaki heeft een langgerekt zandstrand dat ideaal is om te zwemmen, te zonnen en om simpelweg een wandeling te maken. Het strand is populair bij gezinnen en kinderen omdat het veilig en ondiep is. Je vindt er ook een paar strandbars en restaurantjes voor als je honger krijgt.

Verken het dorp Kalamaki

Kalamaki is een klein dorpje, maar toch is er genoeg te zien en te doen. Loop er rond en ontdek de verborgen juweeltjes van het centrum. Er zijn veel winkels en cafés die je kunt bezoeken. Je kunt er onder andere olijfolie, honing en andere lokale producten kopen.

De hoofdstrandweg van Kalamaki

Stranden in de buurt van Kalamaki

Hoewel Kalamaki zelf een prachtig strand heeft, zijn er ook andere stranden in de buurt die zeker de moeite waard zijn om te gaan bekijken. Een aantal van de populairste stranden zijn:

Het strand van Kommos

Kommos Strand, in het zuiden van Kreta, staat tegenwoordig bekend om zijn mooie, lange zandstrand, maar het was oorspronkelijk een historische stad met een eigen haven. De Minoïsche nederzetting Kommos, ongeveer 64 kilometer ten zuiden van Heraklion, is één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in de prefectuur Heraklion. Het strand bestaat uit zand met enkele rotspartijen en is ideaal om te zwemmen.

Het strand van Kommos

Het strand van Matala

Matala, gelegen op ongeveer 11 kilometer van Kalamaki, is een populair strand dat het bekijken zeker waard is. Het strand heeft zand en kiezels en het water is heerlijk om te zwemmen. Het staat ook bekend om het geweldige uitzicht dat op de nabijgelegen klif te vinden is. Gezinnen kunnen hier tal van activiteiten vinden om te doen.

Het stand Laganas

Als je op zoek bent naar een groot strand met veel activiteiten, ga dan naar het strand Laganas. Dit strand ligt op slechts een paar kilometer van Kalamaki en is een populaire plek voor toeristen. Het strand heeft goudwit zand dat ideaal is voor dat broodnodige zonnebad. Er zijn ook tal van restaurantjes in de buurt als je lekker wilt dineren.

Zandstrand van Kalamaki

Lees ook: Strand Psari Forada Sidonia - waar ligt het, hoe kom je er en wat mag je zeker niet missen!

Hoe kom je in Kalamaki?

Met de auto naar Kalamaki

De beste en voordeligste manier om Kalamaki te bereiken, is met een huurauto. Behalve dat je die broodnodige privacy krijgt, geeft een huurauto ook de mogelijkheid om het eiland in je eigen tempo te kunnen verkennen. Je kunt onderweg stoppen om de bezienswaardigheden en geluiden van Kreta in je op te nemen. Bovendien kun je kiezen uit verschillende huurauto's, die passen bij je wensen en je budget. Dit is een geweldige optie als je met een groep vrienden of een gezin reist.

Je kunt een auto op de luchthaven van Heraklion huren bij aankomst of er een online boeken voordat je op Kreta aankomt. Zorg er in ieder geval voor dat je alle benodigde documenten bij de hand hebt, zodat je zonder gedoe je huurauto kunt ophalen.

Als je je auto van de luchthaven van Heraklion haalt, volg dan de route naar Mires en Tymbaki. Sla linksaf naar de weg naar Kamilari vlak voordat je Tymbaki bereikt. Kalamaki is de haven van Kamilari en ligt ongeveer 3km ten westen ervan.

Met de taxi naar Kalamaki

Een andere optie, die je kunt kiezen als het huren van een auto je niet schikt, is een taxi nemen van Heraklion naar Kalamaki. Dit is een duurdere optie, maar nog steeds goed te doen als je haast hebt en de openbare bus niet je ding is.

Als je de luchthaven van Heraklion verlaat, staat er een rij taxi's te wachten om passagiers naar hun bestemming te brengen. Je kunt de chauffeur vertellen dat je naar Kalamaki wilt en hij brengt je er dan heen. De rit zou slechts ongeveer 2 uur en 6 minuten moeten duren en ongeveer €66 kosten. Je kunt een taxirit altijd vooraf online boeken.

Met de bus naar Kalamaki

Als laatste redmiddel kun je de bus nemen van Heraklion naar Kalamaki. Dit is de goedkoopste optie, maar het duurt ook het langst vergeleken met het nemen van een taxi of het huren van een auto, omdat bussen de neiging hebben om bij halteplaatsen te stoppen. Je kunt een bus van het busstation Heraklion nemen naar Mires. Als je het busstation van Mires hebt bereikt, neem je een taxi naar Kalamaki.

Er rijden dagelijks verschillende bussen van Heraklion naar Mires, die om het uur vertrekken. Een buskaartje kost je ongeveer €7-8 en duurt 1 uur en 37 minuten.

Waar kun je in Kalamaki overnachten

Overnachten zal als je in Kalamaki wilt verblijven nooit een probleem zijn. Er zijn genoeg hotels, appartementen en kamers te huur die passen bij elk budget.

Hotel Calypso Matala

Studio Paradise

Ondanks de betaalbare prijs biedt Studio Paradise diensten en faciliteiten van hoge kwaliteit. Gasten kunnen genieten van het strand, ligstoelen, parasols en zelfs een restaurant. De kamers zijn elegant ingericht en bieden een prachtig uitzicht op de omgeving.

Adres: Kalamaki, Kreta 70200 Griekenland
Website: studioparadise.net
Telefoonnummer: +30 2892 022919

Hotel Philarmonie

Het hotel Philarmonie met zijn prachtige tuin en zwembad ligt in het zuiden van Kreta aan de rand van het idyllische dorpje Kalamaki. Het lange zandstrand ligt op slechts 250m afstand. Restaurantjes, cafés en winkeltjes liggen ook op een paar minuten loopafstand. Hun kamers zijn ruim, met de nieuwste voorzieningen en gratis wifi.

Adres: Kalamaki, Kreta 70200 Griekenland
Telefoonnummer: +30 2892 045797

Hotel Kiklamino

Een prachtige accommodatie die bekend staat om zijn prijs-kwaliteitverhouding, comfort en prachtige ligging, Kiklamino Kalamaki is de perfecte plek om op je volgende vakantie te verblijven. Het is een gezinsvriendelijk hotel dat gezellige kamers en diverse voorzieningen biedt, waardoor het de ideale keuze is voor reizigers van alle leeftijden. De nabijheid van het strand betekent bovendien dat je kunt genieten van dagenlang in de zon liggen.

Adres: Kalamaki, Kreta 70200 Griekenland
Website: https://www.kiklamino-kalamaki.com/
Telefoonnummer: +30 2892 045259

Het dorp Kalamaki van bovenaf gezien

Lees ook: Alles wat je moet weten over het strand van Tertsa

Waar kun je het beste eten in Kalamaki?

Het zal je verbazen dat Kalamaki enkele van de beste restaurantjes van het eiland heeft. Er zijn verschillende restaurantjes die zowel de internationale als de traditionele Griekse keuken aanbieden. Enkele van onze favorieten zijn:

Aristidis Tavern Kalamaki

Aristidis Tavern

Aristidis Tavern is perfect voor wie op zoek is naar een gezinsvriendelijke maaltijd. Het restaurant heeft een grote verscheidenheid aan gerechten om uit te kiezen en biedt bovendien betaalbare prijzen. Het is ook geweldig voor groepen, want het restaurant is geschikt voor grotere gezelschappen.

Adres: Kalamaki, Kreta Griekenland
Website: https://www.facebook.com/RestaurantAristidisEstiatorioAristeides
Telefoonnummer: +30 2892 045606

Giorgos Fish Tavern

Je kunt nooit fout gaan met een restaurant dat zeevruchten serveert en Giorgos Fish Tavern is één van de beste op het eiland. Het restaurant heeft een uitgebreid menu met Griekse gerechten. Ze zijn het meest bekend om hun heerlijke zeevruchten, maar hun gefrituurde calamares, tzatziki, courgetteballetjes en Griekse salade zijn ook een echte aanrader.

Adres: Kalamaki, Kreta 70200 Griekenland
Website: https://www.facebook.com/RestaurantGiorgos?ref=hl
Telefoonnummer: +30 2892 045311

De beste tijd om Kalamaki te bezoeken

Hoewel je Kalamaki eigenlijk het hele jaar door kunt bezoeken, is de beste tijd om te gaan het voorjaar en de zomer. Dan is het weer op zijn best en zitten de stranden vol met mensen. De herfst en de winter kunnen echter wat kil zijn, dus raden we een bezoek in die seizoenen aan als je een rustigere vakantie zoekt.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis