Alles wat u moet weten over Lendas

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 25 augustus 2021 en bijgewerkt op 30 juli 2022.
Lendas Kreta

Een vredig en afgelegen dorp aan de dramatische zuidkust van Kreta, Lendas of Lentas is een verbazingwekkende bestemming als u op zoek bent naar een meer authentieke en traditionele ervaring. Beschermd door hoge bergen en twee kleine schiereilanden, zijn het kleine dorp en de stranden van Lendas een bezoek waard voor de fantastische sfeer.

Deze afgelegen bestemming is nog onbedorven door het massatoerisme en kan gemakkelijk worden bereikt vanuit de hoofdstad Heraklion. U steekt het eiland over naar het zuiden en daalt via een kronkelige en steile weg af van de indrukwekkende bergen van Asterousia. Het dorp biedt verschillende interessante historische bezienswaardigheden, maar de echte aantrekkingskracht is de adembenemende locatie en omgeving. Er is een klein maar charmant strand direct in het dorp, terwijl de nabijgelegen kust andere prachtige stranden heeft, waarvan sommige de voorkeur genieten van nudisten. Er zijn ook verschillende pensions en tavernes in en rond het dorp, waardoor het perfect is voor een onvergetelijke vakantie. Hier vindt u de belangrijkste informatie over reizen naar Lendas vanuit Heraklion en wat u kunt beleven in deze fascinerende bestemming van Kreta.

Dorp van Lendas op Kreta

Waar ligt Lendas?

Het dorp en strand van Lendas is gelegen in het zuiden van Kreta, ongeveer 73 km direct ten zuiden van Heraklion. Vanuit de hoofdstad kunt u gemakkelijk een auto huren en naar het zuiden rijden door het dorp van het eiland, en onderweg prachtige landschappen tegenkomen. Het dorp ligt vrij afgelegen en is bereikbaar via een smalle en steile geplaveide weg die uit de bergen afdaalt. De dichtstbijzijnde stad is Mires.

Hoe kom ik in Lendas

Met de auto naar Lendas

U kunt het dorp Lendas gemakkelijk bereiken met een huurauto vanuit Heraklion of de internationale luchthaven. Vanuit de hoofdstad rijdt u zuidwaarts over het eiland. De rit van 70 km duurt ongeveer anderhalf uur. U komt door het binnenste plateau van Crete met verbazingwekkende traditionele dorpjes, en daalt uiteindelijk af van het Asterousia gebergte langs een kronkelende verharde weg helemaal tot aan de zee. Een auto huren om naar Lendas te gaan is zeker de beste keuze, vooral gezien de afgelegen ligging van dit dorp en de vele mooie plaatsen die u in de buurt kunt bezoeken. In en nabij het dorp Lendas vindt u overnachtingsmogelijkheden en verschillende tavernes. Meer algemene voorzieningen vindt u in Mires Town.

Weg naar Lendas Kreta

Met de bus naar Lendas

Er is beperkt openbaar vervoer naar Lendas, met slechts één bus per dag vanuit de hoofdstad Heraklion, meestal tijdens het toeristenseizoen. De reis per bus duurt twee of meer uur en als u wagenziek bent, is de afdalende weg vanuit de bergen een hele uitdaging. De betere optie zou zijn om een auto te huren bij Heraklion en rechtstreeks naar Lendas te rijden.

Lentas Beach

De leukste dingen om te doen in Lendas

Het dorp Lendas is vrij afgelegen en sfeervol, een van de laatste plaatsen op Kreta waar de sfeer van het verleden nog te vinden is, meestal gezocht door romantische reizigers. Toch is het de moeite waard om over het eiland te rijden en de 1000 meter hoogte uit de bergen af te dalen om Lendas te bereiken. Bijna ingesloten door de majestueuze bergkammen van het Asterousia gebergte, met verschillende kleine en betoverende stranden die beschermd worden door de unieke Leeuwkaap, evenals tal van historische erfgoed bezienswaardigheden, zorgt het voor een complete en plezierige ervaring. Gebouwd op de oude stad Levina, ligt het dorp in een kleine baai, met de unieke Kaap Leeuw naar het westen, een beschermde plek omgeven door legendes.

Asterousia gebergte

Direct naast de kaap is er een prachtig klein strand met enkele parasols en bomen. Ten oosten van het dorp bevindt zich een beroemde waterbron die geneeskrachtige eigenschappen zou hebben en al sinds de oudheid bekend was. Naast deze bron stond vroeger een grote Romeinse tempel, gewijd aan de god van de geneeskunde, waar mensen uit het Middellandse Zeegebied op bezoek kwamen. Er zijn nog enkele ruïnes over van de tempel, met stenen die zijn gebruikt voor de Byzantijnse kerk die op deze plaats is gebouwd. Er zijn ook andere Romeinse archeologische sites van voormalige baden in de buurt van de bron, die een interessant bezoek mogelijk maken. Ten oosten van het dorp, langs een klein paadje, ligt een groter kiezelstrand, maar een deel daarvan is gereserveerd voor naturistische vakantiegangers. Er is ook een mooi strand in het westen, aan de andere kant van Cape Lion. Er zijn ook verschillende andere interessante rotsformaties naast de beroemde Kape Lion, met legenden die zeggen dat het de versteende dieren van Cleopatra zijn. Lendas heeft verschillende kleine pensions, villa's en appartementen te huur, evenals een tiental tavernes om traditionele gerechten te eten. Er is geen benzinestation in het dorp!

Bezoek de archeologische site van Gortyna

Een van de meest fascinerende antieke sites van Kreta en zelfs Griekenland is te vinden in het centrum van Kreta, op het plateau dat leidt naar de bergen van Asterousia en het dorp Lendas. Dit grote archeologische gebied is gemakkelijk in ongeveer een uur te bereiken vanuit Lendas en ligt langs de weg naar Mires Town, buiten het dorp Agii Deka. De oude stad Gortyna werd ongeveer vijf millennia lang bewoond en bloeide tijdens de Romeinse tijd, toen zij de hoofdstad was van de provincie Crete en Cyrenaica.

Gortyna - Odeon Ruïnes

Er is een overvloed aan bezienswaardigheden in dit gebied die u kunt verkennen, een aantal prachtig bewaard gebleven tempels, kerken, gebouwen, standbeelden en ga zo maar door. Tot de meest interessante behoren het Romeinse Odeon, de tempel van Sint Titus, de Acropolis, het Praetorium, de standbeelden tentoonstelling, de oude plataan, de Basiliek van St. Titus, de Tempel van Apollo, de oude olijfgaarden en vele andere. Het is de moeite waard om een hele dag door te brengen met het ontdekken van de prachtige archeologische en historische bezienswaardigheden van Gortyna.

Verken de Trafoulas kloof

Deze indrukwekkende kloof ligt een paar kilometer ten oosten van het dorp Lendas en begint eigenlijk hoog in de bergen, maar er is een relatief eenvoudigere route door uw auto ten oosten van de haven van Agios Faulos te parkeren en de kloof in te rijden, om vervolgens een paar kilometer naar het noorden en zuiden te verkennen richting het wilde Trafoulas strand. De kloof is indrukwekkend en uiterst smal, met grote rotsblokken en verborgen grotten.

Ontdek andere stranden in de buurt

Naast de prachtige stranden in de buurt van het dorp Lendas zijn er, als u een auto heeft om de zuidkust te verkennen, nog vele andere idyllische stranden te ontdekken. De meeste zijn vrij afgelegen en moeilijk te bereiken vanwege de bergen, maar hun schoonheid is de inspanning meer dan waard. Meestal moet u de bergen oprijden en dan weer afdalen over steile wegen om de interessantste bestemmingen te bereiken. Enkele van de stranden die u vanuit Lendas langs de zuidkust van Kreta kunt bezoeken zijn Gerokampos, Paliomandra, Agios Onoufrios, Psili Ammos, Trypiti, Agios Ioannis, Agios Antonios en nog veel meer. De meeste zijn vrij wild en ongeorganiseerd, maar dit draagt bij aan hun karakter en maakt dat elke nieuwe bestemming aanvoelt als een avontuur.

Tripiti Beach

Waar te overnachten in Lendas, Kreta

Gezien de afgelegen ligging en moeilijke bereikbaarheid, biedt het kleine dorpje Lendas toch een aantal leuke accommodatiemogelijkheden. Er zijn geen grote hotels of resorts in of nabij het dorp, maar u kunt genoeg privé villa's en appartementen vinden om te boeken en te genieten van een meer traditionele Kretenzer ervaring. Er zijn opties voor elk budget, met fatsoenlijke prijzen voor de meeste accommodatie in Lendas. Maar omdat er niet zoveel locaties zijn, zijn ze in het zomerseizoen snel volgeboekt, dus u moet van tevoren boeken.

Lendas Beach

Lentas Hotel

Gelegen in het dorp Lendas, biedt deze comfortabele accommodatie een 12-kamer bungalow hotel in het dorp, een 3-kamer studio direct aan het strand, evenals 8 studio's op het strand van Dytiko. De kamers zijn eenvoudig, maar bieden alle nodige voorzieningen.
☏ +30 699 333 3321
website

Athina Residence

Gelegen in het dorp Lendas zeer dicht bij het strand, dit is een van de meest uitgelezen accommodatie opties in deze bestemming, met studio's voor 2-4 personen in vier verschillende gebouwen, met een prachtig design, eigen badkamers en sommige van hen bieden een prachtig uitzicht op zee.
☏ +30 28920 95215
website

Niki’s Rooms

Dit door een familie gerunde pension biedt comfortabele kamers, studio's en appartementen die volledig zijn uitgerust en van alle gemakken zijn voorzien. Het biedt vier verschillende gebouwen en fatsoenlijke prijzen voor bezoekers van Lendas, zeer dicht bij de stranden gelegen.
☏ +30 28920 95246
website

Waar te eten in Lendas

Restaurant Meltemi

Dit traditionele restaurant ligt vlak naast het strand van Lendas en biedt verbazingwekkende verse en authentieke Griekse gerechten, evenals een zeer aangename sfeer.
☏ +30 28920 95367
website

El Greco Taverne

Deze vriendelijke, door een familie gerunde taverne biedt heerlijke Kretenzische gerechten van verse, lokale ingrediënten, waaronder fantastische visgerechten, en een prachtig uitzicht op de zee.
☏ +30 28920 95322
website

Lendas Panoramisch uitzicht

Taverne Poseidon

Deze traditionele taverne ligt in het dorp Lendas en biedt een heerlijk menu met Kretenzische en mediterrane gerechten, waaronder vis- en vleesdelicatessen, en dat alles in een prachtige sfeer.
☏ +30 28920 95305
website

Beste tijd om Lendas te bezoeken

Het weer is het grootste deel van het jaar vrij aangenaam in het zuiden van Kreta, hoewel het tijdens de korte wintermaanden vrij koud en regenachtig kan worden, terwijl het tijdens het hoogtepunt van de zomer op sommige dagen ondraaglijk heet kan zijn, vooral tijdens de middag. De beste tijd om het dorp Lendas te bezoeken is tijdens de lente en de herfst, wanneer het weer perfect is en er ook niet te veel toeristen zijn.

Kustdorp van Lendas

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis