Alles over Sissi, Kreta - Bezienswaardigheden, Stranden en Wat er te doen valt

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 17 juni 2020 en bijgewerkt op 25 april 2023.
Alles over Sissi

Eenmaal in de haven van Sissi ontvouwt er zich voor je ogen een magisch mediterraan landschap. Een prachtig evenwicht tussen zee en bergen, verwelkomt je in dit serene traditionele dorp waar de tijd stilstaat.

Stelt je je een perfect uitzicht op zee voor, kleurrijke vissersboten die zachtjes schommelen in het blauwe water dat lijkt op een groot natuurlijk zwembad en verleidelijke bergen, gemarkeerd met verschillende wandelpaden. Sissi is inderdaad een paradijs voor natuurliefhebbers.

Er is niets pretentieus aan deze plek, integendeel, hier vindt je de authenticiteit op zijn best. Dit pittoreske nederige dorp is geschikt voor alle smaken en budgetten. Bezoekers kunnen kiezen voor een verblijf in een van de weinige kleine hotels, studio's en appartementen. Voor degenen die de voorkeur geven aan het ervaren van de natuurlijke omgeving – die kunnen dat doen op een camping. We hebben een gids samengesteld met alles wat je moet weten over Sissi en waarom je dit dorp aan je vakantieroute door Kreta Moet toevoegen.

Waar ligt Sissi?

Neem de kronkelende kustroute door de olijfgaarden en je bereikt het charmante vissersdorpje Sissi. Deze rustige nederzetting ligt 45 kilometer ten oosten van Heraklion en heeft een totaal andere uitstraling dan de nabijgelegen toeristische trekpleisters Malia (8 km) of Hersonissos (21 km).

Sissi Haven

Hoe bereik je Sissi

Er is een dagelijkse busdienst naar Sissi, maar die is niet regelmatig. Als je vanuit Heraklion reist, dan kan je de route Heraklion - Sissi - Milatos nemen. Kijk voor meer informatie en tickets op deze website of bel +30 2810 24 65 30.

Om het meeste uit je bezoek te halen raden wij je aan om een auto te huren in Sissi die je de vrijheid geeft om alles wat Sissi te bieden heeft in je eigen tempo te verkennen.

De geschiedenis van Sissi

Tijdens de drie jaar van de Kretenzische Revolutie (1866-1869) was Sissi een belangrijke strategische locatie voor het laden van kanonnen en munitie tegen de rebellen die hun ogen op de kusten van Lassithi hadden gericht. Vandaag de dag heeft het dorp zijn unieke traditionele charme weten te behouden.

Wat is er te zien en te doen in Sissi

Ondanks zijn kleine omvang biedt deze rustige kustplaats een aantal activiteiten waar men in dit deel van Kreta kan genieten. Hier zijn enkele van onze aanbevelingen voor een fantastische reis naar Sissi.

Proef verse vis met een aroma van de zee

De weinige lokale taverna's in de historische haven van Sissi hebben een behoorlijke reputatie opgebouwd met betrekking tot het serveren van enkele van de beste zeevruchten van het eiland. Geen wonder dat de taverna's overspoeld worden met een vrolijke menigte stamgasten die hier helemaal uit Heraklion komen om te genieten van de verse vangst van de dag, samen met andere meze gerechten, in combinatie met het favoriete drankje van de lokale bevolking.

Terwijl je de postkaart perfecte zicht op de haven inneemt, heb je een perfect zicht op de vissersvrouwen die de vangst van de dag direct aan de kust schoonmaken. Op een warme zomerdag kun je jezelf ook trakteren op een verfrissende duik op het kleine zandstrand, gelegen aan de overkant van de haven. De zee is hier altijd rustig, dankzij de lange smalle baai die door de eeuwen heen uit de Egeïsche Zee is ontstaan.

Lees ook: Alles wat u moet weten over Anissaras

Wandel rond in het charmante dorp

Het dorp Sissi wordt gekenmerkt door zijn smalle kronkelende straatjes, oude huizen in de schaduw van bloeiende bougainvillaea, kleurrijke deuren en schilderachtige winkelpuien. Houd je camera's bij de hand, want je vindt hier zeker voldoende fotomogelijkheden.

sissi hoofdstrand

Genieten van een mooie wandeling

THet landschap rond Sissi is gezegend met een prachtige flora en fauna, waarvan men kan genieten tijdens een mooie wandeling of fietstocht langs een van de fiets of wandelpaden die het dorp en het grotere gebied van Lassithi omringen. Adem de frisse berglucht in en bewonder het spectaculaire uitzicht op de wijngaarden, de olijfgaarden en de traditionele dorpen - een waar feest voor alle zintuigen. Kijk uit voor de unieke en diverse vogelsoorten die dit deel van het eiland hun thuis noemen. Bekijk onze vorige post voor de 10 Top vogelspotplaatsen op Kreta.

Bezoek het klooster van Aghios Georgios (St. George) Selinari

Een belangrijk bedevaartsoord, het klooster van Agios Georgios (St. George - Selinari) gelegen in de kloof van Selinari, op een korte 3.5 kilometer rijden van Sissi dateert uit het 2e Byzantijnse tijdperk. Er zijn twee kerken in het gebied, een gewijd aan de Driekoningen en de andere aan de Verrijzenis. De kleine 16e eeuwse kapel is de thuisbasis van een wonderbaarlijke icoon van Sint Joris, de beschermer van de reizigers.

Leer over de Minoïsche geschiedenis

Wat dacht je van een bezoek aan een van de Minoïsche paleizen van Kreta, het Paleis van Malia, gelegen op 4 kilometer ten westen van Sissi. Het op twee na grootste Minoïsche Paleis werd voor het eerst opgegraven in 1915. De eerste bewoners woonden hier tijdens het Neolithicum en de vroege Minoïsche periode (6000-2000 voor Christus).

Brengt je de dag door op het strand

Sissi heeft een paar kleine zandstranden die goed beschermd zijn tegen de noordelijke Meltemia winden, waardoor het een perfecte plek is om achterover te leunen en te ontspannen na de drukte van andere populaire kuststeden. In het oosten is er Boufos Strand dat is een georganiseerd strand waar parasols en ligbedden te huur zijn. Het strand is een mix van rotsen en zand, het dragen van zeeschoenen is aan te bevelen. Er is ook een snackbar op het strand met een zithoek met uitzicht op de zee.

Iets verder naar het oosten van Boufos Strand vindt je het Avlaki wat zich vertaalt als het tuintje en is een klein strand dat is gevormd aan de uitgang van een smalle baai.

Boufos Strand

Via de volgende kustweg bereik je het hotel Kalimera Kriti dat een georganiseerde stranding heeft met ondiepe wateren die ideaal zijn voor kinderen. Aan de andere kant van het hotel ligt Spiliada dat een meer ontspannen sfeer heeft dan de andere stranden in de omgeving. Het is een zandstrand in de schaduw van tamarisken.

Ontdek het nabijgelegen dorp Milatos

Als je eenmaal het dorp Sissi hebt verkend, ga je verder naar het oosten, naar het kleine dorp Milatos. De rit duurt ongeveer 15 minuten (7 km) en volgt de weg naar Elounda.

Misschien wil je ook wel eens lezen: 2 Dorpen in een Dag: Agios Nikolaos en Elounda en Alles wat je moet weten over Elounda & Spinalonga.

Milatos is een kleine nederzetting en de thuisbasis van ongeveer 20-30 mensen, er is ook een kleine expatgemeenschap in dit deel van het eiland. De trots en vreugde van Milatos is de pittoreske haven. Hier vindt je een klein strand en een handvol café's en taverna's die door de familie worden gerund. Zoals je misschien al geraden hebt, is verse vis hun specialiteit en net als zijn buurman Sissi, zul je zeker de vissers hun vangst van de dag zien aan land komen.

Milatos is een rustig deel van Lassithi, een ideaal toevluchtsoord voor mensen die willen ontspannen en ontstressen. Als je wilt ontsnappen naar dit deel van het eiland, dan is het huren van een klein appartement je beste optie.

De belangrijkste attractie van Milatos is de Milatos Grotten die zich op ongeveer 30 minuten rijden bevinden, op de heuvel die boven de stad ligt. Het uitzicht vanaf hier is vrij opmerkelijk. De grotten kunnen te voet worden bereikt, via een kronkelend, klein pad dat uitkijkt over het prachtige landschap van een diepe kloof. De eerste stop zou zijn bij het kleine kerkje dat dateert uit 1935. Het is een gedenkteken voor degenen die in 1823, tijdens de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog, het leven verloren in een gevecht tegen de Ottomaanse Turken. De inwoners van Lassithi gebruikten de grotten om te ontsnappen aan de indringers. De grotten zijn vrij diep, er zijn in totaal acht ingangen. Zaklampen zijn te huur bij het beginpunt van de route.

Een uitstapje naar dit deel van Lassithi is een prachtige gelegenheid om kleinere, authentieke dorpjes te ontdekken die hun unieke karakter hebben weten te behouden. We hopen dat onze gids voor alles wat je moet weten over Sissi nuttig zal zijn bij het plannen van je road trip rond Kreta.

Rocky show dichtbij de Sissi Haven

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis