Kokkino Chorio "Rood dorp": Een klein dorpje in Apokoronas, Chania

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 1 februari 2023 en bijgewerkt op 13 juli 2023.
Kokkino Chorio op Kreta

Dorpjes op Kreta zijn altijd schilderachtig, maar Kokkino Chorio is dat in het bijzonder. Als je graag buiten bent, is dit echt iets voor jou. Het dorp wordt omringd door heuvels en bergen en de uitzichten zijn gewoonweg prachtig. Of je nu een dagje naar het strand wilt of gewoon het platteland wilt verkennen, je vindt het hier allemaal.

Om alles te weten te komen over Kokkino Chorio, van hoe er te komen tot wat er te doen is, kun je hieronder verder lezen:

Waar ligt het dorp Kokkino Chorio?

Het stadje Kokkino Chorio (of Rood Dorp) ligt bij Apokoronas in de Chania regionale eenheid van Kreta, Griekenland. De schilderachtige Souda Baai is te zien vanaf Kokkino Chorio omdat het op de Drapano Kaap ligt. Nadat het Ottomaanse leger hier in 1821 150 vrouwen en kinderen had gedood, kreeg het de bijnaam "Rood dorp". Het is een traditioneel Kretenzer dorp met drie kerken: St. Haralambos, die altijd in gebruik is en de kerken van St. George en St. Catherine, die gebruikt worden op heiligen dagen.

Dingen om te doen in Kokkino Chorio

Kokkino Chorio heeft, in tegenstelling tot de grotere steden en dorpen op Kreta, een meer ontspannen sfeer. Als je op zoek bent naar wat leuke dingen om te doen, zijn hier een paar ideetjes:

Ga lekker souvenirs shoppen

Olijfolie, wijn, honing en kruiden zijn slechts enkele van de souvenirs die je in Kokkino Chorio kunt kopen. Veel winkels in het dorp verkopen deze artikelen, zodat je genoeg opties hebt om uit te kiezen. In de winkels kun je ook traditioneel Kretenzer handwerk vinden, zoals gevlochten manden of textiel.

Lees ook: De beste souvenirs om mee terug te nemen van Kreta

Vergezichten van Kokkino Chorio

Bezoek de kerken

Kokkino Chorio herbergt drie prachtige kerken, die zeker een bezichtiging waard zijn. Elk van de kerken heeft zijn unieke geschiedenis en architectuur, die je zeker zullen intrigeren. Deze kerken zijn al sinds de jaren 1800 in het dorp aanwezig, zodat je iets van de geschiedenis van Kokkino Chorio uit de eerste hand kunt ervaren.

Neem een kijkje in de glasblazerij

Aan de rand van het dorpje Kokkino Chorio staat een glasblazerij. Buiten zie je de stapels flessen die klaar staan om te worden gerecycleerd. De fabriek is betrekkelijk nieuw, want hij werd in 1986 geopend. Als je wilt, kun je de glasblazers aan het werk zien (openingstijden 08.00 - 12.00 uur en van 13.00 - 15.00 uur).

Lees ook: Alles wat je moet weten over Almyrida, Kreta

Stranden in de buurt van Kokkino Chorio

Bij Kokkino Chorio zijn er verschillende stranden te vinden. Als je op zoek bent naar een rustig en ontspannen strand om de dag door te brengen, probeer dan eens deze toppers:

Strand van Koutalas

Op slechts 6 minuten afstand van het dorp ligt Koutalas, een prachtig strand dat perfect is om te zwemmen. In het water zijn verschillende rotsformaties te vinden, dus het is er schitterend om te snorkelen. Het strand is ook heerlijk om te zonnen en je kunt je eigen eten en drinken meenemen om ervan te genieten.

Koutalas Strand Vamos

Strand van Kalami

Het strand van Kalami is altijd al een favoriet van zowel inwoners als toeristen geweest. Het strand staat bekend om zijn kristalheldere water en prachtige uitzichten. Je vindt op het strand een paar kleine restaurantjes en cafés, zodat je er een hapje kunt eten als je trek krijgt. Het strand ligt op slechts 24 minuten afstand van Kokkino Chorio.

Het strand van Kalami op Kreta

Het Omprogialos strand - Vamos

Als je liever ver van de platgetreden paden blijft, is een dagje naar het Omprogialos strand een prima optie. Het strand ligt in een afgelegen baai, zodat je veel privacy hebt. Het strand is ook geweldig voor kinderen die graag zwemmen omdat het water er niet zo diep is als bij andere stranden. Het strand van Improgialos ligt op slechts 16 minuten afstand van Kokkino Chorio.

Het strand van Omprogialos op Kreta

Lees ook: Alles wat je moet weten over Gavalochori

Hoe kom je bij Kokkino Chorio?

Met de auto naar Kokkino Chorio

Als je van autorijden houdt, dan is de beste manier om in Kokkino Chorio te komen een huurauto. Met auto huren kreta kun je alle dorpen en stranden in de omgeving op je gemak verkennen. Je hebt geen last van lange busritten of het wachten op taxi's en je kunt gaan en staan waar je wilt en wanneer je maar wilt. Je kunt een huurauto in Chania boeken bij Rental Center Crete en hem direct op het vliegveld van Chania afhalen als je vlucht landt.

Vanaf Het vliegveld van Chania volg je de snelweg Rethymno en neem je de afslag Kalyves. Na Kalyves zou je het dorp Kokkino Chorio moeten zien. De reis duurt ongeveer 33 minuten, maar kan eventueel iets langer duren, afhankelijk van de verkeerssituatie.

Verkeersbord in Kokkino Chorio

Met de taxi naar Kokkino Chorio

Een andere optie waar je voor kunt gaan, is een taxi. Als autorijden niet je ding is, dan is een taxi een prima alternatief. Taxi's zijn te vinden in de stad Chania en zelfs direct bij het vliegveld. Het zal geen moeite kosten om een taxi te vinden die je naar Kokkino Chorio brengt en de prijs voor de rit wordt geschat op ongeveer €40. De rit van Chania naar Kokkino Chorio duurt ongeveer 33 minuten.

Met de bus naar Kokkino Chorio

Als je van plan bent om de bus te nemen, moet je weten dat er geen rechtstreekse bus is van Chania naar Kokkino Chorio. Je zult dus een bus moeten nemen naar Kalyves en dan een taxi naar het dorp. De busreis duurt ongeveer 40 minuten omdat er onderweg gestopt kan worden. De prijs van een buskaartje is ongeveer €5.

Waar kun je overnachten in Kokkino Chorio?

Je hoeft je geen zorgen te maken als het gaat om het vinden van een accommodatie in Kokkino Chorio. Er zijn verschillende hotels en B&B's in het dorp, zodat je er altijd wel een kunt vinden, die perfect bij je past.

St. George's Retreat Village

Als je wat meer geld te besteden hebt, overweeg dan een verblijf in St. George's Retreat Village. Het dorp ligt op een heuveltop met uitzicht op zee. Niet alleen heb je vanuit je kamer een prachtig uitzicht, maar je kunt ook genieten van de voorzieningen die het vakantiedorp te bieden heeft, zoals een zwembad en een lounge.

Adres: Kokkino Chorio 730 08, Griekenland
Website: https://www.retreatvillage.com/
Telefoonnummer: +30 697 818 5760

St George Retreat Village

Sun & Sea Resort Hotel

Dit betaalbare maar comfortabele hotel ligt op slechts anderhalve kilometer van Kokkino Chorio en is een echte aanrader. Het hotel heeft zijn eigen strand, zodat je van de zon en het zand kunt genieten zonder het terrein te hoeven verlaten. Er is ook een zwembad ter plaatse voor wie een verfrissende duik wil nemen. Bovendien zijn de kamers voorzien van airconditioning, zodat je na een dag van bezichtigingen heerlijk verkoeling kunt zoeken.

Adres: Plaka 730 08, Griekenland
Website: https://sunandsearesort.com/en/
Telefoonnummer: +30 2825 033772

Aloe Boutique & Suites

Een gezinsvriendelijke optie, want Aloe Boutique & Suites biedt haar gasten een home-away-from-home gevoel. Alle suites hebben een kitchenette, zodat je zelf kunt koken als je geen zin hebt om uit eten te gaan. Bovendien is er een zwembad op het terrein voor wie wil zwemmen. Het hotel is aantrekkelijk om te verblijven en het personeel is ongelooflijk vriendelijk en gastvrij.

Adres: Almiridas, Chania 731 33, Griekenland
Website: https://www.aloesuites.gr/
Telefoonnummer: +30 2825 033331

Bord met welkom in Kokkino Chorio

Waar kun je heerlijk eten in Kokkino Chorio?

Of je nu op zoek bent naar een snelle snack of een volledige maaltijd, Kokkino Chorio zal je zeker niet teleurstellen. Er zijn verschillende restaurantjes in het dorp, dus je zult vast iets kunnen vinden dat je lekker vindt.

Ioannis Taverna

Ioannis Taverna, dat bekend staat om zijn heerlijke visgerechten, is een absolute aanrader als je in Kokkino Chorio bent. Het restaurant heeft een ongedwongen sfeer, zodat je je er meteen thuis zult voelen. Bovendien zijn de prijzen er zeer betaalbaar.

Adres: Kokkinou, Kokkino Chorio 731 31, Griekenland
Website: https://www.facebook.com/Kokkinochorio/
Telefoonnummer: +30 697 470 0222

GB Rooftop Food Lounge

Wil je een relaxte maaltijd, ga dan naar GB Rooftop Food Lounge. Het restaurant heeft een prachtig uitzicht op de zee, zodat je het uitzicht in je op kunt nemen terwijl je eet. Bovendien heeft het menu voor elk wat wils. Je zult dus zeker wel iets van je gading kunnen vinden.

Adres: Georgioupolis 73007 Griekenland
Website: https://www.gbhotel.gr/GB-Rooftop-Food-Lounge.html
Telefoonnummer: +30 2825 061056

Una Faccia Una Razza

Pasta heeft nog nooit zo goed gesmaakt als bij Una Faccia Una Razza. Het restaurant staat bekend om hun verse ingrediënten en overheerlijke sauzen. Bovendien is de bediening onberispelijk. Je voelt je als een onderdeel van de familie terwijl je hier eet.

Adres: Epar.Od. Kalivon-Kefalas 48, Plaka 730 08, Griekenland
Website: https://www.facebook.com/pages/category/Italian-Restaurant/Una-faccia-una-razza-ristobar-Plaka-186926081359846/
Telefoonnummer: +30 2825 032274

Uitzicht over de baai van Almyrida vanaf Kokkino Chorio

De beste tijd om Kokkino Chorio te bezoeken

Hoewel je Kokkino Chorio altijd kunt bezoeken, is de beste tijd om te gaan in de zomer. Het dorp komt in dit seizoen tot leven en er zijn verschillende evenementen en festivals in Chania die je niet wilt missen. Bovendien is het weer perfect om te genieten van alles wat het dorp te bieden heeft.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis