Mythologie van Kreta: Mythen en Legendes

van Harry Anapliotis en Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 10 april 2024.
Mythologie van Kreta

De mythologie van Kreta omvat verhalen over goden, helden en mythische wezens die het eiland bewonen. De verhalen van Kreta tonen vaak de natuurlijke landschappen van het eiland, inclusief zijn bergen, grotten en kustlijn. De oude Grieken gebruikten de mythologie van Kreta om natuurlijke fenomenen te verklaren, culturele tradities vast te stellen en morele lessen over te brengen.

De oorsprong van Kreta in de Griekse mythologie is nauw verbonden met de verhalen van veel goden en godinnen. Zeus, de koning van de goden, werd verondersteld te zijn geboren in de Dikteon-grot op het eiland en speelde een bijzonder belangrijke rol. Zeus besloot Europa te verleiden door zich voor te doen als een stier toen de koning van de goden het sterfelijke meisje zag. Europa baarde de legendarische Kretenzische helden Minos, Rhadamanthus en Sarpedon. De mythische individuen gingen vervolgens leiderschapsposities bekleden in de Kretenzische samenleving. Kreta had een zorgzame en beschermende godin genaamd Rhea, die de vrouw was van Cronus en de moeder van Zeus. Ze hadden een aanzienlijke invloed op de Kretenzische cultuur en mythologie, die op hun beurt de geschiedenis ervan beïnvloedden.

Koning Minos was volgens de mythologie de heerser van Kreta. Koning Minos was de centrale figuur bij de vorming en het bestuur van Kreta. Minos was de zoon van Zeus en Europa. Koning Minos was nauw verbonden met de mythe van de Minotaurus, een monster dat in het labyrint van Knossos woonde. Koning Minos richtte een geavanceerd gerechtelijk systeem op met vermeende goddelijke hulp. Poseidon schonk zelfs Minos een prachtige witte stier als een teken van gunst. De mythologie en legendes rond het bewind van koning Minos en de banden van de koning met de goden zijn essentieel.

Wat is de Mythologie van Kreta?

Kreta heeft sinds de oudheid een mythische aantrekkingskracht gehad en is verweven met talloze boeiende verhalen die het tapijt van de Griekse mythologie vormen. Kreta is geweven in de stof van veel boeiende verhalen, vereerd om zijn adembenemende schoonheid en raadselachtige ambiance. De opmerkelijke mythe van Kreta, onder andere, beweert dat het de geboorteplaats van Zeus, de oppergod, is.

De Kretenzische mythologie heeft een zekere schoonheid en esthetische rijkdom die het over de hele wereld populair hebben gemaakt. De Kretenzische mythologie is de diepste bron van de archeologische wonderen die men waardeert in verschillende musea en archeologische sites over het hele eiland. Mythen zijn onlosmakelijk verbonden met daadwerkelijke ontdekkingen op het eiland.

De geboorteplaats van Zeus is een van de meest prominente mythen over het eiland Kreta. De Dikteon-grot werd verondersteld de plaats te zijn waar Rhea Zeus baarde, om het kind Zeus weg te houden van Cronus.

Grot van Zeus

Het verhaal van de Minotaurus en het Labyrint is een van de meest bekende verhalen die met Kreta geassocieerd worden. Koning Minos van Kreta gaf opdracht tot de bouw van een labyrint om de Minotaurus te huisvesten, een verschrikkelijk beest met een menselijk lichaam en het hoofd van een stier, volgens de traditie. De mythe benadrukt de kracht en slimheid van koning Minos en de moed van Theseus om het labyrint binnen te gaan om de Minotaurus te doden.

Een andere belangrijke mythe is die van Europa, een Fenicische prinses die werd ontvoerd en naar Kreta werd gebracht door Zeus in de gedaante van een stier. Het verhaal benadrukt de verbinding van het eiland met hemelse entiteiten en benadrukt zijn belang als ontmoetingsplaats voor goden en stervelingen.

De mythologie van Kreta is uitgebreid en gevarieerd, inclusief alles van de creatie van godheden tot de verhalen van grote helden. De mythologie van Kreta eert de mythologische betekenis van het eiland en de vitale rol die het speelde in de oude Griekse beschaving.

Hoe werd Kreta volgens de Kretenzische Mythologie gevormd?

Kreta werd vermoedelijk geboren door de vereniging van Europa, een Fenicische prinses, en Zeus, koning van de goden, in de Griekse mythologie. Zeus, verliefd op de schoonheid van Europa, nam vermoedelijk de gedaante aan van een witte stier om de vrouw heimelijk te benaderen. Europa, ingenomen door de vriendelijkheid van de stier, sprong op zijn rug en Zeus ontvoerde Europa snel naar Kreta.

Zeus onthulde de ware identiteit van de koning der goden en schonk Europa bij hun aankomst op het eiland verschillende geschenken, waaronder de formidabele Talos. De enorme bronzen automaat Talos kreeg de verdediging van Europa en Kreta toevertrouwd. De legende wil dat Talos over het eiland waakt, het beschermt door stenen naar passerende schepen te gooien.

De prominentie van Kreta in de Griekse mythologie wordt benadrukt door het verhaal van Europa en Zeus, dat de oorsprong van het eiland verklaart. Het eiland kwam te staan voor perfectie, voorspoed en goddelijke gunst. De legende van Talos geeft de mythologie van het eiland een gevoel van kracht en bescherming.

De Zeus van Otricoli is een oude Romeinse buste

Talos, een mythologische bewakingsfiguur in de Griekse mythologie, wordt vaak geassocieerd met het eiland Kreta. De verhalen zeggen dat Zeus Talos aan Europa gaf om het eiland veilig te houden. Talos was een enorme bronzen robot die de kust van Kreta patrouilleerde om indringers af te weren.

De Griekse mythe van Talos is een interessante toevoeging aan de legendes van Kreta, die het eiland al afbeelden als een fort dat door de goden is gezegend. De Griekse mythe van Talos benadrukt verder de mythische banden tussen Kreta en Zeus, Europa en het Griekse hiernamaals, waardoor de status van het eiland in de Griekse mythologie wordt verhoogd.

Welke Goden en Godinnen zijn betrokken bij de Vorming van Kreta?

Hieronder staan de Goden en Godinnen die betrokken zijn bij de Vorming van Kreta.

  • Zeus: De grot op het eiland die vaak de Grot van Zeus of de Dikteon-grot wordt genoemd, is waar het wordt verondersteld dat Zeus is geboren. De mythe wil dat Zeus werd grootgebracht op het eiland Kreta door de nimf Amalthea en bewaakt door de Cureten, een band van hemelse krijgers die hun wapens tegen elkaar sloegen om het geschreeuw van Zeus te overstemmen en de koning van de goden verborgen te houden voor Cronus.
  • Rhea: Een andere belangrijke Kretenzische godheid is Rhea, de moeder van Zeus. Zeus werd vermoedelijk geboren aan Rhea in de Dikteon-grot en Rhea liet de zuigeling Zeus achter onder de hoede van de nimfen en de Cureten. De betrokkenheid van Kreta bij de geboorte en opvoeding van Zeus wordt vertegenwoordigd door de godin Rhea.
  • Poseidon: De god van de zee, is nauw verbonden met het eiland Kreta. Poseidon was verantwoordelijk voor de vorming van het landschap van het eiland door de grond te raken met een drietand, wat resulteerde in de vorming van bronnen en rivieren. Poseidon werd geëerd op het eiland als de bewaker van de wateren en werd vaak in verband gebracht met de cultuur van zeilen en maritieme activiteiten die daar bestonden.

Hoe was Zeus Gerelateerd aan de Dikteon Grot?

Er werd geloofd dat Zeus geboren was in de Dikteon Grot. De Griekse mythologie geloofde dat Zeus geboren was in een grot die bekend stond als de Dikteon Grot (lokaal bekend als de Grot van Zeus). De grot werd soms ook wel de Grot van Zeus genoemd. De mythe vertelt dat Zeus geboren werd op het eiland Kreta, meer specifiek in een grot die bekend staat als de Dikteon Grot, die zich bevindt op het Lassithi Plateau.

Er wordt gezegd dat toen Zeus een baby was, Cronus, Zeus' vader, probeerde om de zuigeling Zeus op te eten, maar Zeus' moeder, Rhea, het kind in de grot verstopte, waardoor het een heilige plek werd en de zuigeling Zeus bescherming bood tegen Cronus' misbruikende houding. Zeus werd geboren in de Dikteon Grot en Zeus' vroege leven werd daar doorgebracht. De grot neemt een belangrijke plaats in de mythologie rond de koning van de goden in, vanwege dergelijke gebeurtenissen.

De Dikteon Grot, bekend als de Grot van Zeus, bevindt zich in het Dictegebergte op het Griekse eiland Kreta. Door de gunstige ligging nabij een aantal stedelijke centra trekt de Dikteon Grot gasten van over de hele regio. Neapoli, Malia, Stalida en Hersonissos zijn enkele van de steden die het dichtst bij de Dikteon Grot liggen. De afstand van de grot tot deze nederzettingen is beheersbaar; maar, er komen door het rijden over een bochtige en steile weg. Neapoli is een mooie plek dankzij zijn historische centrum en de nabijheid van prachtige landschappen. Mooie stranden en spannend nachtleven maken Malia en Stalida aantrekkelijke vakantiebestemmingen. Watersporten en het nachtleven zijn grote trekpleisters voor de drukke havenstad Hersonissos. Reizigers vanuit deze gebieden regelen gemakkelijk een bezoek aan Dikteon Grot om te genieten van de prachtige natuurlijke kenmerken en meer te leren over zijn mythologische verbanden.

Waar werden Apollo en Artemis Geboren?

Apollo en Artemis werden verondersteld te zijn geboren op een drijvend eiland genaamd Delos. Een klein eiland dat bekend staat als Delos bevindt zich in de Egeïsche Zee, vlak bij het grotere eiland Mykonos. Leto, hun moeder, vluchtte naar het eiland Delos om de wraak van Hera, de jaloerse vrouw van Zeus, te ontvluchten. Delos werd verondersteld een drijvend eiland te zijn.

Apollo was de god van het licht, de muziek en de profetie en Artemis was de godin van de wildernis en de jacht. Het evenement van Apollo en Artemis die op het eiland Delos worden geboren, neemt een belangrijke plaats in de Griekse mythologie in en het is het onderwerp geweest van een grote verscheidenheid aan creatieve en literaire werken door de geschiedenis heen. De verering van de twee goden maakte van het eiland Delos een heilige locatie en daar werden ze geëerd.

Apollo en Artemis werden om een specifieke reden geboren op het eiland Delos, volgens de Griekse mythologie. De jaloerse godin Hera achtervolgde Leto, hun moeder en probeerde Leto te stoppen om ergens op aarde te bevallen. Delos, een klein en eerder onbewoond eiland, bood toevlucht aan Leto en werd de geboorteplaats van de goddelijke tweeling. Delos werd gekozen als de geboorteplaats van Apollo en Artemis vanwege zijn neutraliteit en zijn associatie met licht en zuiverheid. Het eiland, dat vandaag de dag bekend staat als Paximadia, werd beschouwd als heilig en vrij van conflicten of geschillen onder goden. Paximadia werd een ideale locatie voor de geboorte van dergelijke belangrijke godheden.

Wie was de Heerser van Kreta, volgens de mythologie?

Minos was een geëerd figuur in de Griekse mythologie die de geachte positie van koning en heerser van het eiland Kreta bekleedde. Minos werd verondersteld de nakomeling van Zeus en Europa te zijn. De legendes rond Minos beelden de god af als een significant figuur, bekend om de opmerkelijke prestaties van de god. De opmerkelijke prestaties omvatten Minos' opgang tot de troon, die volgens de verhalen door Poseidon, de god van de zee, werd verleend, en Minos' rol in het uitbreiden van de invloed van Kreta door verschillende eilanden in de Egeïsche Zee te koloniseren.

Minos wordt toegeschreven met het opstellen van een uitgebreide en rechtvaardige wetgeving, waaruit de wijsheid en het bestuur van de Koning blijkt. Minos komt naar voren als een complex personage, soms afgebeeld als een eerlijke en recht

vaardige heerser, terwijl in andere gevallen het bewind van de Koning als tiranniek wordt afgeschilderd in de Griekse mythologie. Geleerden en historici hebben zelfs gesuggereerd dat "Minos" een titel is die wordt toegekend aan de heersers van het Bronzen Tijdperk, wat nog meer bijdraagt aan de intrige en het mysterie rondom het raadselachtige figuur.

Minos, de Heerser van Kreta

Wat was het Verhaal van Theseus en Ariadne op Kreta?

"Theseus en Ariadne op Kreta" is een bekende Griekse mythe die zich afspeelt op het eiland Kreta. Koning Minos van Kreta eiste een eerbetoon van zeven jonge mannen en zeven jonge vrouwen uit Athene om de negen jaar, volgens de legende. Koning Minos van Kreta eiste van Athene eerbetonen van jonge mannen en vrouwen om geofferd te worden aan de Minotaurus, een angstaanjagend wezen dat in het labyrint onder het paleis van Knossos verbleef. Jongeren moesten geofferd worden aan de angstaanjagende Minotaurus, een wezen met het lichaam van een mens en het hoofd van een stier, dat in het labyrint van Knossos woonde. Theseus, een moedige prins van Athene, bood zich vrijwillig aan als een van de offerjongeren in een poging om een einde te maken aan de wrede traditie.

Standbeeld van Theseus die vecht met Minotaurus

Theseus trok de aandacht van Ariadne, de dochter van koning Minos, terwijl hij op Kreta was. Ariadne werd verliefd op Theseus en besloot de prins te helpen de Minotaurus te verslaan. Ariadne gaf Theseus een kluwen garen, dat de prins gebruikte om het labyrint te navigeren en een weg terug te vinden nadat hij de Minotaurus had gedood.

Theseus en Ariadne vluchtten samen van Kreta. De reis nam een tragische wending toen ze arriveerden op het eiland Naxos na succesvol de Minotaurus te hebben verslagen en het labyrint te zijn ontsnapt. Theseus liet Ariadne achter terwijl het meisje sliep, waardoor Ariadne gebroken achterbleef.

Daedalus was cruciaal voor de mythen van de Griekse mythologie van Kreta, Icarus, het labyrint en Theseus en Ariadne. Daedalus, een Griekse mythische ambachtsman en architect, bedacht en bouwde het labyrint. Daedalus bouwde het Kretenzer labyrint om de half-menselijke, half-stier Minotaurus te vangen. Theseus en de Minotaurus draaiden rond het labyrint. Ariadne gaf Theseus een kluwen garen om het labyrint over te steken en de Minotaurus te verslaan.

Minotaurus

Daedalus maakte veren-en-wasvleugels om te vliegen om te ontsnappen aan Kreta, samen met Icarus, de zoon van de ambachtsman. Icarus vloog gevaarlijk dicht bij de zon ondanks de waarschuwing van Daedalus. Icarus verdronk vervolgens in de zee nadat de vleugels van de jongen waren opgelost. Het verhaal van Theseus en Ariadne op Kreta is een beroemd verhaal geworden van liefde, moed en verraad ondanks het bitterzoete einde van hun relatie. Hun verhaal heeft talloze artistieke werken geïnspireerd en blijft een belangrijke plaats innemen in de Griekse mythologie en het cultureel erfgoed van Kreta.

Wat zijn de Beroemde Grotten op Kreta?

Hieronder staan de beroemde grotten op Kreta.

  • Dikteon Grot (Psychro Grot): Dikteon Grot, bekend als de "Grot van Zeus," wordt verondersteld de geboorteplaats van Zeus te zijn, volgens de Griekse mythologie. Dikteon Grot bevindt zich in het Dictegebergte en biedt indrukwekkende stalactiet- en stalagmietformaties.
  • Kournas Grot: Een van de meest prachtige grotten in de prefectuur Chania van Kreta is de Grot van Kournas, die te vinden is op de positie van Keratides, ten westen van de nederzetting Kournas. De reis naar de hoofdzaal is lang, maar als bezoekers daar eenmaal zijn, worden ze betoverd door de prachtige grotversieringen.
  • Gerani Grot: De grot van Gerani wordt algemeen beschouwd als een van de meest significante en prachtige grotten niet alleen in de prefectuur Rethymno, maar zelfs in heel Kreta. De grot bevindt zich zeven kilometer ten westen van Rethymnon op een plaats genaamd "Kamari," vlakbij het strand van Gerani. Een onverwachte ontdekking van de grot werd gedaan op 15 maart 1969, terwijl bouwvakkers bezig waren met het aanleggen van een moderne snelweg.
  • Grot van Agios Antonios bij Pastos: De grot van Sint Antonius, lokaal bekend als Agios Antonios, bevindt zich ten no orden van het dorp Patsos, direct onder een indrukwekkend rotsachtig onderkomen in de weelderig groene kloof van Patsos, die soms bekend staat als de Agios Antonios kloof. Grot van Hermes is een andere naam voor de locatie.
  • Sfentoni Grot: Sfentoni Grot staat bekend om zijn unieke geologische formaties en rijke biodiversiteit, gelegen nabij het dorp Zoniana. De grot beschikt over een goed bewaard gebleven ondergronds ecosysteem met verschillende stalactieten, stalagmieten en rotsformaties.
  • Labyrint Grot: Grot Labyrint bevindt zich ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Heraklion op een kleine heuvel op ongeveer 3,5 kilometer ten noorden van de nederzetting Kastelli in de Messara-vlakte. Labyrint Grot was een enorme kunstmatige grot met gangen die langer waren dan 2,5 kilometer en verschillende kamers die nergens heen leidden. Het werd gebruikt als een steengroeve voor de winning van stenen die werden gebruikt bij de bouw van het Minoïsche paleis dat zich bevond op Phaestus.
  • Melidoni Grot: Melidoni Grot heeft historische betekenis omdat het diende als toevluchtsoord tijdens de Ottomaanse bezetting. Het lag in de buurt van het dorp Melidoni. Melidoni Grot beschikt over indrukwekkende rotsformaties en een grote kamer die in de oudheid als begraafplaats werd gebruikt.
  • Ideon Andron: Ideon Andron wordt beschouwd als een heilige grot in de Griekse mythologie, gelegen op de berg Ida, het hoogste berggebied op Kreta. Ideon Andron was de schuilplaats van Zeus tijdens zijn kinderjaren, volgens de legende. De grot biedt adembenemende uitzichten op het omliggende landschap.
  • Skotino Grot: Skotino Grot staat bekend om zijn fascinerende rotsformaties en ondergrondse kamers, gelegen in de buurt van het dorp Skotino. Skotino Grot is sinds de oudheid bewoond en werd tijdens de Minoïsche periode gebruikt als plaats van verering.
  • Kamares Grot: De grot van Kamares, die soms wordt aangeduid als Kamaraiko, bevindt zich aan de voet van Psiloritis in het zuiden. Kamares Grot bevindt zich op de lagere hellingen van de berg Soros, om precies te zijn, op een hoogte van 1700 meter en ten noordoosten van het dorp dat zijn naam deelt, Kamares. De ontdekking van Minoïsche artefacten in de grot verhoogde zijn status als een belangrijke archeologische site, ondanks het gebrek aan betekenis van de grot op het gebied van speleologie.

Ideon Grot

Hoe Trekt de Mythologie van Kreta Toeristen Aan?

De fascinerende geschiedenis en mythologie die het eiland Kreta omringen, zijn altijd een overtuigend verkoopargument geweest voor vakantiegangers. De verhalen over legendarische oude goden en godinnen, heldendaden en fantastische wezens creëren een sfeer van mysterie en allure die de interesse van toeristen wekt. Zo worden bezoekers volledig ondergedompeld in de verhalen die van generatie op generatie zijn doorgegeven in het Paleis van Knossos en de geboorteplaats van Zeus in de Dikteon Grot.

De aantrekkingskracht van reizen in de voetsporen van mythische figuren en het zien van de locaties die als inspiratie dienden voor dergelijke verhalen, biedt een unieke en boeiende ervaring. De mythologie van Kreta voegt een laag culturele rijkdom toe aan het eiland, waarbij bezoekers worden uitgenodigd om het intrigerende rijk van de oude Griekse legenden te verkennen en hun eigen persoonlijke banden met vervlogen tijden te smeden.

De promotie van de mythologie van Kreta via verschillende vormen van media, waaronder literatuur, films en televisieseries, heeft het mythische erfgoed van het eiland verder gepopulariseerd en een breder publiek van internationale toeristen aangetrokken. De blijvende populariteit van de Griekse mythologie als geheel heeft bijgedragen aan de interesse in het bezoeken van de geboorteplaats van veel van dergelijke mythen.

Minotaurus Labyrint bij Knossos Paleis

Heeft Kreta Beelden van de Mythische Goden en Godinnen?

Ja, Kreta heeft beelden van mythische goden en godinnen. Twee van de meest prominente mythologische beelden in Kreta werden ontdekt in de oude stad Aptera. De beelden stellen de goden Apollo en Artemis voor. De beelden staan beide op ongeveer 54 cm en hun bases meten ongeveer 35 cm. Het beeld van Artemis is gemaakt van koper, terwijl het beeld van Apollo van marmer is gemaakt. Deze beelden zouden naar verluidt naar Kreta zijn geïmporteerd en gebruikt als decoratie voor een Romeinse woning.

De Dame van Auxerre is een ander beroemd beeld uit Kreta. Het kalkstenen beeld dat bekend staat als de Dame van Auxerre staat nauwelijks ongeveer 75 centimeter hoog, waardoor het een vrij klein kunstwerk is. Het proces van het produceren van het beeld omvat elementen uit verschillende oude culturen, hoewel wordt aangenomen dat het is gebouwd op het eiland Kreta rond het jaar 630 voor Christus. Veel mensen hebben verschillende meningen over het doel van de Dame van Auxerre. Er is een stroming die beweert dat het beeld alleen symbolisch is voor een jonge vrouw of een Griekse godin.

Hoe Zijn de Mythen van Kreta Door de Geschiedenis heen Verteld?

De mythen van Kreta zijn door de geschiedenis heen op verschillende manieren verteld en geïnterpreteerd. Oorspronkelijk werden veel van deze mythen mondeling doorgegeven, van generatie op generatie, in de vorm van verhalen, liederen en gedichten. Deze mondelinge tradities dienden als een belangrijk medium voor het behoud en de verspreiding van de mythologie van Kreta, waardoor het culturele erfgoed van het eiland levendig bleef.

Naarmate de beschavingen zich ontwikkelden en de technologie vooruitging, werden de mythen van Kreta vastgelegd in geschreven vorm. Ze werden opgetekend in literaire werken, zoals de epische gedichten van Homerus en de tragedieën van de Griekse toneelschrijvers. Deze geschriften speelden een cruciale rol bij het bewaren en verspreiden van de mythologie van Kreta naar andere delen van de oude wereld.

Met de opkomst van de moderne tijd werden de mythen van Kreta verder verspreid door middel van verschillende vormen van media, zoals boeken, films, televisie en het internet. Hedendaagse kunstenaars, schrijvers en filmmakers hebben vaak hun eigen interpretaties gegeven aan deze oude verhalen, waardoor ze relevant blijven voor nieuwe generaties en hun verbeelding blijven stimuleren.

De mythologie van Kreta blijft een bron van inspiratie en verwondering voor mensen over de hele wereld, en de manieren waarop deze verhalen worden verteld en geïnterpreteerd, blijven evolueren met de tijd. De kracht en het belang van deze mythen liggen in hun vermogen om universele thema's en menselijke ervaringen aan te spreken, waardoor ze relevant blijven in alle culturen en tijdperken.

Geloven de Kretenzers in Mythologie?

Ja, de Kretenzers geloven in mythologie. De oude Kretenzers hadden een uniek geloofssysteem met betrekking tot de Griekse goden, waarbij ze hen beschouwden als menselijke individuen die goddelijke status bereikten door hun welwillende daden en bijdragen aan de mensheid. Zo'n theologie ontstond vanuit het perspectief van stervelingen in plaats van te worden opgelegd door een hogere autoriteit.

Veel van de goden, waaronder Zeus, de prominente figuur die van mens tot godheid overging, zouden volgens de overtuigingen geboren zijn op het eiland Kreta en zelfs daar begraven zijn. Zo'n perspectief bood de Kretenzers een onderscheidend en gelokaliseerd begrip van het goddelijke rijk.

Halve troon van het Minoïsche paleis

Harry Anapliotis
Eigenaar, reisschrijver en webontwikkelaar bij Rental Center Crete
Harry Anapliotis is de eigenaar, schrijver en webontwikkelaar van Rental Center Crete - Autoverhuur.
Rental Center Crete - Car Hire
Autoverhuur bedrijf
Rental Center Crete - Autoverhuur is een autoverhuurbedrijf dat diensten aanbiedt op het eiland Kreta, sinds 1975.
Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis