Alles Wat Je Moet Weten Over Zaros, Kreta

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 24 februari 2021 en bijgewerkt op 3 november 2021.
Zaros-meer

Deze verfrissende bestemming is eigenlijk bekend bij alle bezoekers van Kreta - het lekkere bronwater wordt over het hele eiland gebotteld en verkocht. De bron is absoluut prachtig, en maakt een nieuwe bestemming en thuisbasis voor uw verkenning van dit magische eiland.

Alles Wat U Moet Weten Over Zaros, Kreta

Zaros Lake View

Waar is Zaros, Kreta, gelegen?

Zaros ligt zo dicht mogelijk bij het centrum van het eiland. In de regionale eenheid van Heraklion, is het tussen de noord- en zuidkust van het eiland, net ten oosten van Mt. Psiloritis

Hoe kom je naar Zaros

Zaros ligt op iets meer dan 45 minuten van Heraklion's Nikos Kazantzakis International Luchthaven, langs een overwegend rechte weg naar Agia Varvara en vervolgens over een bochtige weg naar een hoogte van 340 meter. Er is een autoverhuur direct op het Heraklion Vliegveld, zodat u in een mum van tijd op de weg kunt zijn. Als u met de veerboot aankomt, kan een auto direct naar de haven worden gebracht om u te ontmoeten als u van boord gaat. Als u liever met de KTEL-bus gaat, is er één route per dag. Voor informatie, zie hier. Het is eenvoudig om het Heraklion KTEL-station te bereiken vanaf het vliegveld - bussen vertrekken de hele dag door van 6 uur 's ochtends tot middernacht - voor meer informatie, zie hier.

De Geschiedenis van Zaros

Het prachtige water van Zaros dat vandaag de dag zo populair is, is ook het geheim van de lange geschiedenis van Zaros. In feite betekent Zaros een plaats waar water stroomt. De Minoïers - de fascinerende beschaving uit de bronstijd van Kreta - vestigden zich hier in Kourtes om dicht bij het water te zijn, en een ander belangrijk Minoïsch paleis - Phaistos - ligt niet ver van Zaros. De Romeinen waardeerden ook het water, en ruïnes van aquaducten die leiden naar de beroemde stad Gortyna zijn te vinden in het hele gebied. Zaros is ook rijk aan christelijke traditie, met verschillende mooie en belangrijke kloosters.

Wat Te Zien En Te Doen In Zaros

Zaros zelf is een prachtig dorp, met smalle paden en steegjes en traditionele architectuur. Bezoek de mooie kerk van Agia Kyriaki, en het museum ernaast. Omdat er zoveel water in de regio is, zijn er ook veel watermolens - je kunt er tien zien in het lager gelegen Zaros.

Het meer van Zaros bij Aerial Panorama

Zaros ligt aan de rand van het prachtige Rouvas-bos, een perfecte bestemming voor natuurliefhebbers. In het hart van het bos en op minder dan 5 minuten met de auto van de stad Zaros ligt het Votamos-meer. Dit is de ideale plek om te komen voor een kopje koffie, om de eenden te voeren en zich te verbazen over het landschap. Voor de lunch kunt u forel uit het meer eten, een lokale lekkernij. Begin hier met het verkennen van de bossen van Rouvas, door de Agios Nikolaos kloof, op een pad dat begint bij het meer van Votamos en leidt naar het Agiou Nikolaou-klooster. Vanaf hier kun je verder verkennen, wandelend door een eikenbos gedurende 2 - 3 kilometer naar de kerk van Agiou Ioanni.

Geniet van een strandvakantie - Prachtige stranden in de buurt van Zaros Kreta

Hoe mooi de stranden van de veel bevolkte noordkust van Kreta ook mogen zijn, iedereen in de wetenschap houdt van de wildere stranden in het zuiden, aan de kust van de Libische zee. Vanuit Zaros zijn enkele van de mooiste stranden van het eiland binnen handbereik. Agia Galini is een mooie kustplaats aan de uitgang van de rivier de Platys. Langs stranden die zich naar het oosten uitstrekken vanaf de haven, waar u paraplu's en ligstoelen vindt en over het algemeen een rustige zee. Als u op zoek bent naar iets wilders, blijf dan lopen en steek de brug over de rivier over. Dit brengt u naar een ander strand, met kiezelstenen. Neem alles mee wat je nodig hebt, want naarmate je verder loopt zijn er geen faciliteiten of cantina's. Agia Galini ligt op iets minder dan een uur van Zaros.

Matala Beach

Ongeveer 40 minuten rijden van Zaros is Matala, wereldberoemd geworden door de hippies in de jaren '70, is spectaculair. De hippies woonden in de grotten op de dramatische klif die het strand in een klein dal beschutte. Er zijn uitzichten op de kleine eilanden van Paximadia. Het water is uitstekend helder en verfrissend, en er zijn ligstoelen en parasols te vinden. Het water kan golvend zijn en het water is diep.

Activiteiten in de buurt van Zaros

Wandelaars zullen het hier geweldig vinden! Dit is een heerlijke bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in een natuurvakantie. Een deel van de E4 European Long Distance Trail loopt van het Nida plateau naar de kerk van Agios Ioannis in de bossen van Rouvas, langs de kerk van Agios Spyridon, een fantastische wandeling. De E4 route gaat verder voor meer avontuur.

 Wandelpad in Zaros Kreta

Een rit van ongeveer een half uur, in de richting van Matala, vindt u een paardenboerderij die ritten biedt tussen de olijfbomen en een dramatisch landschap in de buurt van de zuidkust. Of probeer een duik - er zijn verschillende duikcentra langs de zuidkust.

Culturele excursies in de buurt van Zaros

De Kloosters van de Zaros regio zijn prachtige bestemmingen om meer te leren over de cultuur en de schoonheid van de regio. Het klooster van Agios Nikolaos ligt op slechts 3 km van Zaros, vlakbij de Gafaris canyon. Het klooster is modern, maar binnenin kun je de 14e eeuwse fresco's van de oude kerk van Agios Nikolaos zien, en ook de kerk van Agia Pareskevi. De 15e eeuwse kerk van Agios Efthimios is ook niet ver van hier.

Klooster Agios Nikolaos ten westen van Zaros

Het klooster van Vrondissis, gewijd aan de heilige Antonius, is een van de oudste van Kreta. Het is gelegen tussen de dorpen Zaros en Vorizia, met een prachtig uitzicht op de Messara vlakte. De kerk heeft een Venetiaanse klokkentoren en prachtige kerkfresco's uit de 14e eeuw tonen de invloed van de Renaissance. Volgens de legende hebben zowel El Greco als Michalis Damaskinos - een beroemde iconograaf - hier gewoond en gewerkt. Zes werken van Damaskinos, nu in Heraklion - waren vroeger ondergebracht in Vrontissi. Een glorieuze 15de-eeuwse fontein met afbeeldingen van Adam en Eva heeft figuren met water uit hun mond - een van de mooiste bezienswaardigheden van het klooster. Het pittoreske klooster van Vasamonero is sinds de 18e eeuw verlaten. Het behoort nu tot het Vrodissi klooster. De Venetiaanse fresco's getuigen van zijn vroegere rijkdom en belang, en ze getuigen van de bloeiende kunst van Venetiaans Kreta. U kunt nog steeds de Venetiaanse kerk van Agios Fanourios zien, met sporen van gotische details aan de buitenkant. Een van de meest fascinerende religieuze bestemmingen in de buurt van Zaros is de mysterieuze en wonderbaarlijke grotkerk van Agios Efthymios, die in het latere deel van de 17e eeuw leefde.

 Het meer van Zaros in de lente

Slechts een half uurtje rijden van Zaros is Phaistos. Dit is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van het eiland, de plaats van de op één na grootste stad van de Minoïsche eilanden en een belangrijke stadstaat. De stad bleef bloeien in de archaïsche, klassieke en hellenistische tijd en werd uiteindelijk verwoest door de rivaliserende stad Gortyn. Gortyn, de Romeinse hoofdstad van Kreta, is een prachtige archeologische site. De uitgestrekte site omvat tempels - vooral een tempel voor Apollo - baden, een ereboog, een agora, en een praetorium, de zetel van de Romeinse gouverneur. Hier werden inscripties van de Gortyn Code werden gevonden - dit is de oudste en meest complete code van de oude Griekse wet. Hier is ook de plataan waaronder Zeus, vermomd als stier, zijn mythologische tryst met Europa had. Gortyn is slechts een half uur verwijderd van Zaros.

Noord-ingang in het paleis van Knossos

Tot slot zou het voor iedereen die geïnteresseerd is in geschiedenis en cultuur een schande zijn om Knossos te missen, het hoofdpaleis van de Minoïers, opgegraven en met ijver gerestaureerd door Sir Arthur Evans. Deze kleurrijke levendige archeologische site is echt onvergetelijk, en ligt op minder dan een uur rijden van Zaros. Ben je naar dit deel van Kreta geweest?

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis