Kalyves Kreta: Een pittoresk kustplaatsje op Kreta

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 31 mei 2023.
Kalyves

Iedereen heeft een pauze nodig van de stress van alledag. Sommigen gaan graag naar het strand, terwijl anderen graag dorpen verkennen. Maar wat je voorkeur ook is, het dorp Kalyves (of Kalives) in het noordwesten van Kreta is zeker een bezoek waard. 

Kalyves is ontworpen in de vorm van een amfitheater dat de kust omarmt. Kalyves staat bekend als vissersdorp en biedt een breed scala aan natuursporten, waaronder vissen, kajakken, windsurfen, wandelen, enzovoort. De rivier Xydas verdeelt het dorp in twee delen en biedt een prachtig landschap met bomen en een rijke flora, waardoor het ideaal is voor natuurliefhebbers.

Waar ligt Kalyves?

Kalyves is een mooi stranddorp in Apokoronas, 19 kilometer ten oosten van Chania, aan de snelweg die alle vier de prefecturen van Kreta met elkaar verbindt. De meest populaire resorts op Cape Drapanos vind je in Kalyves, Almyrida, Gavalochori, Vamos, Kokkini Chorio en Plaka, die beroemd zijn om hun zandstranden. Apokoronas is ook erkend als een van de groenste wijken van Chania en biedt een adembenemend uitzicht op heuvels, bossen, bergen, stranden en traditionele gebouwen.

Kalyves Baai en Strand

Dingen om te doen in en rond Kalyves?

Natuurlijk is elke reiziger anders, en heeft iedereen zijn eigen ideeën over wat hij of zij op vakantie wil doen. Er zijn echter enkele activiteiten die populair zijn bij bezoekers van Kalyves.

Bezoek het Chania Museum

Aangezien Kalyves niet al te ver van Chania ligt, is het gemakkelijk om een bezoek te brengen aan het Archeologisch Museum van Chania. Het museum is gewijd aan de geschiedenis en cultuur van het gebied en herbergt een collectie artefacten van de bronstijd tot de Romeinse periode. Het is een leuke manier om te leren over de geschiedenis van Kreta en Kalyves en de omgeving.

Bezoek Plaka

Plaka is een nederzetting aan de noordwestkust van het Griekse eiland Kreta, in het Apokoronas district. Het maakt deel uit van de regionale eenheid Chania. Plaka ligt op twee kilometer afstand van Almirida, een resort aan de rand waarvan het uitkijkt. Het uitzicht vanaf de top van de heuvel over de Middellandse Zee is adembenemend. Als je volledig wilt genieten van je Kalyves trip, neem dan zeker de tijd om Plaka te bezoeken. Het is iets wat je zeker niet wilt missen.

Bezoek de Minoïsche Tholos Tombe

De Minoïsche Tholos Tombe is een laat Minoïsche begraafplaats gelegen op een geleidelijke heuvel in een klein, rustig bos van wilde eikenbomen midden in Kalyves. De ontwikkeling van de begrafenisriten vanaf het Dorische tijdperk tot het Myceense tijdperk - circa 3000 voor Christus - is in de ondergrondse tombe te zien. De tombe is toegankelijk voor het publiek en herbergt een gewelddadige kolonie vlooien die bezoekers kunnen steken en wonden achterlaten, daarom is het raadzaam om een broek aan te trekken bij een bezoek.

Wijnproeven bij Wijnhuis Dourakis

Dit 5-sterren wijnhuis, gelegen nabij Kalyves is sinds 1988 in bedrijf. Je kunt de stenen wijnmakerij op elk moment van het jaar bezoeken voor een rondleiding en een proeverij van de wijn die er wordt geproduceerd. Als je een kunstliefhebber bent, kun je het museum en de kunstgalerie van de faciliteit bezoeken om de werken van verschillende schilders te bekijken.

Wijnmakerij op Kreta

Bezoek Almyrida

Almyrida is een kustplaats in het district Apokoronas aan de noordwestkust. Het dorp ligt in de regionale eenheid Chania, ongeveer 20 kilometer van Chania. Almyrida is een traditionele vissersgemeenschap met een lang strand dat populair is bij gezinnen. Als je tijd over hebt, kun je een bezoek brengen aan Almyrida omdat het niet ver van Kalyves is. Je kunt je dag doorbrengen met het verkennen van het dorp en het strand.

Almyrida Strand

Stranden In en Nabij Kalyves?

Een verfrissende duik nemen in de oceaan is een van de beste dingen om te doen in Kalyves, of waar dan ook op Kreta. Gelukkig zijn er genoeg stranden om uit te kiezen in en rond Kalyves. Hier zijn enkele van de populairste stranden in de buurt van Kalyves:

Kalyves Strand

Het hoofdstrand van Kalyves, dit brede en lange strand is perfect om te zwemmen, te zonnebaden en te genieten van het uitzicht. Het sprankelende oceaanwater is schoon en helder, en er zijn voldoende parasols en ligstoelen te huur.

Kalyves Strand op Kreta

Kera Strand

Kera Beach ligt ongeveer 20 kilometer ten oosten van Chania, aan de kust van Souda Bay, in de buurt van de mooie dorpen van Kalyves en Plaka. Het strand, met zacht zand en hier en daar kiezels, ligt in een prachtige omgeving omringd door hoge kliffen. Het water is ondiep en transparant. Het is niet goed georganiseerd, maar er zijn verschillende overnachtings- en eetgelegenheden in de omgeving. Je kunt er in alle rust je dag doorbrengen, genietend van zon en zee.

Almirida Strand

Het dorp van Almyrida, in 1977 aangewezen als plaats van oneindige schoonheid, beschikt over twee uitstekende zandstranden met ondiep water die op rustige dagen veilig zijn voor kinderen. Een klein rotsachtig schiereiland met een bescheiden wit kapelletje scheidt de twee stranden. Het is georganiseerd en populair bij watersporters en windsurfers. Verse vis en smakelijke traditionele Kretenzische gerechten worden geserveerd in de tavernes aan het strand.

Almyrida Kreta

Hoe kom je in Kalyves?

Hieronder staan de manieren van vervoer om in Kalyves te komen:

Met de auto

Rijden door de straten van Kreta is echt een belevenis. De kronkelende wegen van het eiland bieden prachtige uitzichten, waardoor de rit zowel plezierig als gedenkwaardig is. De beste manier om Kalyves te bereiken is dan ook door het auto huren Kreta. Autoverhuur geeft je de vrijheid en flexibiliteit om in je eigen tempo te verkennen. Je kunt een auto huren bij de luchthaven van Chania, dat is het dichtstbijzijnde ophaalpunt naar Kalyves. De reis duurt in totaal ongeveer 29 minuten.

De weg naar het Dorp Kalyves

Met de Taxi

Een andere manier om in Kalyves te komen is door een taxi te nemen. Dit is een handige optie als je geen auto wilt huren of als je het niet prettig vindt om over de kronkelige wegen van Kreta te rijden. De rit van Chania naar Kalyves zou ongeveer 30 euro moeten kosten en zal ook 29 minuten duren, afhankelijk van het verkeer. Om met de taxi naar Kalyves te gaan, kun je gewoon een taxi op straat aanhouden of een taxistandplaats in Chania zoeken.

Met de Bus

De goedkoopste manier om van Chania naar Kalyves te komen is met de openbare bus. De rit duurt iets langer dan 30 minuten, maar kost slechts 5 euro per persoon. Om met de bus naar Kalyves te gaan, ga je naar het centrale busstation in Chania en neem je een bus naar Kalyves. Er is een directe busdienst van Chania naar Kalyves. De diensten vertrekken drie keer per dag en rijden elke dag.

Auto’s in Kalyves

Waar te Verblijven in Kalyves

Het perfecte hotel vinden kan een uitdaging zijn, maar in Kalyves zijn er genoeg opties om uit te kiezen. Als je op zoek bent naar een luxe of budgetvriendelijk hotel, probeer deze dan eens:

Sunrise Suites

Sunrise Suites is een fantastisch alternatief voor toeristen die Kalyves bezoeken, en biedt een romantische omgeving en een verscheidenheid aan nuttige diensten om het verblijf aangenamer te maken. De hotelkamers dienen als een 'thuis weg van huis', met een flatscreen-tv, een kitchenette en een koelkast, en gratis internet maakt online gaan een fluitje van een cent. Tijdens hun verblijf in het hotel krijgen gasten toegang tot een dakterras, parasols en strandstoelen.

Adres: Kalyves Apokoronou, Apokoronas, Kreta 730 03 Griekenland
Website: http://www.sunrise-suites.com/
Contact: +30 698 108 6966

Kalyves Beach Hotel

Het Kalyves Beach Hotel ligt aan het strand in het centrum van Kalyves, vlakbij de rivier Xydas. De ligging combineert de kristalheldere golven van het bekroonde strand met de weelderige pracht van het naburige Griekse landschap. Elke kamer is ontworpen om de perfecte mix van luxe, gemak en comfort te bieden met een eigen balkon of terras.

Adres: Kalyves Apokoronou, Apokoronas, Kreta 730 03 Griekenland
Website: https://www.seacretehotels.com/kalyvesbeachhotel/
Contact: +30 2825 031285

Christi Apartments

Christi Apartments ligt aan de ingang van het pittoreske dorpje Kalyves. Het is een familiebedrijf met een gastvrije sfeer waar je kunt ontspannen en genieten van je reis. Het Christi Apartments ligt aan zee en elk appartement heeft een adembenemend uitzicht. De kamers zijn uitgerust met een tv, airconditioning, draadloos internet, kitchenette, koelkast, toilet, kluis, gratis parkeergelegenheid en balkons met een prachtig uitzicht op de zee.

Adres: Palea EO Chanion Rethimnou 3, Kalyves 730 03, Griekenland
Website: https://www.christi.gr/
Contact: +30 2825 031010

Plein bij het Strand van Kalyves

Waar te Eten in Kalyves?

Heb je honger na een dagje Kalyves verkennen? Er zijn tal van geweldige plekken om te eten, of je nu op zoek bent naar een snelle hap of een sit-down maaltijd. Hier zijn enkele van de beste restaurants in Kalyves:

Souvlakerie Gyrofolia

Gyros en kip hebben nog nooit zo goed gesmaakt! Dit is een van de populairste fastfoodrestaurants in Kalyves, en met reden. De kip en gyros zijn perfect gebakken, en het pitabrood is zacht en luchtig. Er staan ook andere gerechten op het menu, als je op zoek bent naar iets anders.

Adres: Apokoronas, Kreta 73003 Griekenland
Website: https://www.facebook.com/SouvlakerieGurofolia/
Contact: +30 2825 083162

Simon's

Als je zin hebt in pizza of iets Italiaans, moet je bij Simon's zijn. De pizza's zijn groot en heerlijk, en er is een grote verscheidenheid om uit te kiezen. Ze hebben ook andere Italiaanse gerechten zoals pasta, lasagne en meer.

Adres: Palea Ethniki Odos Chanion Rethimnou Kalyves Square, Apokoronas, Kreta Griekenland
Website: https://www.simons.gr/
Contact: +30 2825 031506

Mistrali Restaurant

Zeevruchten zijn de specialiteit bij Mistrali, en ze stellen zeker niet teleur. De gerechten zijn allemaal perfect bereid, en de service is uitstekend. Zorg ervoor dat je hun gegrilde octopus probeert - het is een van de beste in Kalyves.Zeevruchten is de specialiteit bij Mistrali, en ze stellen zeker niet teleur. De gerechten zijn allemaal perfect bereid en de service is uitstekend. Probeer zeker hun gegrilde octopus - het is een van de beste in Kalyves.

Adres: Kalyves -chania, Apokoronas, Kreta Griekenland
Website: https://www.mistrali.gr/index.php?ID=Restaurant
Contact: +30 694 429 6630

Kalyves vanaf de Top

Wat is de beste tijd om Kalyves te bezoeken?

De beste tijd om het dorp te bezoeken hangt af van je voorkeur. Als je geen last wilt hebben van de drukte, dan kun je het beste buiten het seizoen komen (april tot juni en september tot oktober). In deze maanden is het weer nog aangenaam. Als je de drukte niet erg vindt en de levendige sfeer wilt proeven, bezoek dan het hoogseizoen (juli en augustus).

Wat zijn de beste badplaatsen van Kreta?

Kreta, het grootste eiland van Griekenland, herbergt vele badplaatsen. Elounda en Sissi bieden luxueuze resorts en een rustige sfeer, terwijl Milatos de charme van de zee combineert met historische relevantie. Myrtos, Mochlos, Makrigialos, Koutsounari, Ferma en Palekastro, aan de oostkust, bieden ongerepte stranden en helder water. De zuidwestelijke dorpen Loutro, Chora Sfakion en Plakias en de noordelijke bestemmingen Daratso, Platanias, Agia Marina, Kalyves, Almyrida en Georgioupolis bieden adembenemende uitzichten op de kliffen en een bruisend nachtleven. Bali, Agia Galini, Matala en Ligaria aan de zuidkust, en Agia Pelagia, Kalamaki, Analipsi en Anissaras aan de noordkust, voegen elk hun unieke charme toe aan de beste kustplaatsen van Kreta, en bieden een scala aan ervaringen, van zanderige baaien tot bruisende strandfronten.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis