Heeft u een internationaal rijbewijs nodig op Kreta?

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 2 juni 2021 en bijgewerkt op 2 december 2022.
Internationaal rijbewijs in Kreta

Het kan overweldigend zijn om voor de eerste keer in een ander land te gaan rijden. De verkeersregels zijn anders, de wetten zijn anders, en als je een ongeluk krijgt, weet je misschien niet wat je moet doen. De meesten van ons plannen alleen de goede delen van onze reis, maar we moeten ook voorbereid zijn voor het geval er een ongeluk gebeurt, zodat u voorbereid bent.

Maar voordat u zich zorgen maakt over cultuur- en regeringsverschillen, moet u ervoor zorgen dat u wettelijk klaar bent om te rijden als u aankomt in Kreta.

Reisdocumenten / paspoort en internationaal rijbewijs

Het zal het allemaal waard zijn wanneer u aankomt en in uw huurauto op weg gaat! Kreta bekijken met de auto is de beste manier om ons mooie eiland te bereizen.

Is een internationaal rijbewijs nodig?

Of u al dan niet een internationaal rijbewijs (IDL) nodig hebt, hangt af van het land waar u woont voordat u ons op Kreta bezoekt. Nationale rijbewijzen die zijn afgegeven in de EU, de VS, het VK, Zwitserland, Australië, Canada, Israël, Rusland en Oekraïne worden geaccepteerd.

Een internationaal rijbewijs is vereist in alle andere landen. Je kunt het beste tot bijna het laatste moment wachten met het verkrijgen van je internationale vergunning om te profiteren van dat hele jaar rijden. Als je niet meteen naar huis gaat, is de vergunning gedurende dat jaar geldig in andere landen.

Hoe vraagt u uw IDL aan

Elk land heeft zijn eigen regels over welke instantie de officiële IDL mag uitreiken. In Amerika zijn er twee plaatsen waar u terecht kunt om uw IDL te verkrijgen. De eerste is de American Auto Association of AAA, en de tweede is de National Auto Club of NAC.

De kosten zijn relatief laag en kunnen van kantoor tot kantoor verschillen, zelfs binnen dezelfde organisatie. Sommigen betalen niet meer dan $10, terwijl anderen $20 of meer betalen. U hoeft geen lid te zijn van een van beide organisaties om een IDL te verkrijgen.

Vrouw met haar rijbewijs

Voor mensen in het VK moet je naar de AA of en mensen die in Canada wonen moeten naar de Canadian Auto Association of CAA om de hunne te krijgen. Neem contact op met uw eigen land om te weten te komen waar u moet zijn en wees voorzichtig.

Onofficiële bedrijven die proberen om u IDL's geven u niet de officiële licentie, en je zou verspilling van uw geld en potentieel eindigen in een situatie waar je in een ander land zonder de wettelijke mogelijkheid om te rijden of huren van een voertuig.

Het is van essentieel belang dat u ten minste één jaar in het bezit bent van een rijbewijs van uw staat, provincie of land voordat u een aanvraag indient Bestuurders moeten ten minste één (1) jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Burgers van verschillende landen van de Europese Unie hebben soms alleen een rijbewijs van hun eigen land nodig en hoeven geen IDL te hebben.

Regels voor legaal rijden op Kreta

Zodra u uw IDL hebt, moet u ervoor zorgen dat u uw rijbewijs van thuis bij u hebt, zoals u zou doen als u terug naar huis zou rijden. De vergunning moet een jaar geldig zijn geweest en mag niet verlopen tijdens de geldigheidsduur van uw IDL. Als dat wel het geval is, wordt de IDL ongeldig. Andere regels zijn rechts rijden, zoals in sommige westerse landen zoals Canada en Amerika.

Vervolgens zult u enkele mogelijk verwarrende parkeerborden zien als u nog nooit op Kreta bent geweest. Een bord met een enkele witte lijn met een rode cirkel en rode schuine streep erdoor betekent dat u in die straat niet kunt parkeren tijdens de oneven maanden van het jaar (januari, maart, mei, enzovoort). Hetzelfde bord met twee witte lijnen betekent dat je er niet mag parkeren tijdens de even maanden van het jaar (februari, april, juni, enzovoort).

Bovendien hebben snelheidsbeperkingsborden een witte achtergrond met een rode cirkel met zwarte cijfers erop, en ze zijn allemaal in KPH, niet MPH. Te hard rijden en drinken en rijden zijn net zo illegaal op Kreta, en buitenlandse reizigers moeten vooral voorzichtig zijn om binnen de wettelijke beperkingen van de weg te blijven. Doe wat onderzoek om er zeker van te zijn dat u binnen de wet blijft en een leuke vakantie hebt.

Lees ook: Verkeersboetes in Griekenland: waar en hoe te betalen?

In bezit van rijbewijs bij autoverhuur

Noodnummers

Er zijn een aantal noodnummers die u moet onthouden of opschrijven en meenemen als u naar Kreta gaat. Ten eerste is er geen 911 in het land. Voor nooddiensten moet u 112 bellen, en dat nummer brengt buitenlanders naar een 24-uurs noodlijn die voor hen is opgezet. Voor hulp met een kapotte auto of een sleepdienst belt u het nummer 1168, of als u de politie nodig hebt, belt u 100. 166 is voor een ambulance, terwijl 199 u naar de brandweer brengt. Rijden in een vreemd land kan een uitdaging zijn, maar het is de tijd waard om u op de hoogte te stellen van de regels op uw bestemming. Als u vragen heeft over het huren van een auto op Kreta, neem dan contact met ons!

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis