Alles wat u moet weten over Vathi Beach

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 13 oktober 2021 en bijgewerkt op 25 april 2023.
Vathi Beach Kreta

Vathi Beach is een uitstekende strandbestemming in zijn eigen prachtige baai. In de prefectuur Lasithi, gunstig gelegen net ten zuiden van Agios Nikolaos, Vathi beach is mooi en luxueus. Het is een "nieuw" strand, dat in 2010 werd aangelegd. Het zijdewitte zand en het blauwe water zijn echter tijdloos.

Vathi Beach wordt beheerd door het luxe hotel Daios Cove, waardoor u verzekerd bent van de beste service en infrastructuur. Dit is de ideale bestemming voor full-service ontspanning, met veel avontuur en cultuur op korte afstand.

Vathi Beach - zandstrand

Waar ligt Vathi Beach?

Vathi beach ligt slechts 10 kilometer ten zuiden van de charmante havenstad Agios Nikolaos. Het ligt op het oosten, aan de beroemde Mirabello Baai en in de buurt van het kleine dorpje Vathi, waar het zijn naam aan ontleent. Op kaarten wordt het strand soms aangeduid als Daios Cove. (Er is een ander strand dat ook Vathi heet aan de zuidkust van Kreta, moeilijk te bereiken met de auto. Voor een fantastische afgelegen zuidkust strand ervaring, probeer Listis strand).

Zandstrand van Vathi

Hoe kom ik bij Vathi Beach

Vathi Beach is zeer gemakkelijk te bereiken met de auto. Bovendien is de rit absoluut prachtig. Als u aankomt op de luchthaven van Heraklion, dan vindt u een autoverhuurkantoor direct op de luchthaven van Heraklion. De luchthaven heeft gemakkelijke toegang tot de nationale weg die loopt langs de noordkust van Kreta, en de rit duurt een uur.

Lokaal autoverhuurbedrijf in Heraklion Luchthaven

Als u in de haven van Heraklion aankomt, kan er een auto op u staan te wachten zodra u van boord gaat. In beide gevallen kunt u kort na aankomst op het strand van Vathi zijn.

Als u liever het openbaar vervoer neemt, is er een KTEL openbare busdienst in Heraklion, en er zijn frequente vertrekken gedurende de dag naar Agios Nikolaos. Vanaf hier zijn er meer opties voor bestemmingen langs de noordkust naar het oosten. Schema's kunnen worden gevonden hier.

Vathi Strand Panorama

De geschiedenis van Vathi Beach

De geschiedenis van Vathi Beach is kort maar interessant. Deze prachtige baai was er altijd al, maar het was een rotsachtige baai, en niet geschikt om in te zwemmen. De baai werd omgetoverd tot een prachtig strand in combinatie met de bouw van het Daios Cove hotel. De ontwikkelaars vulden het gebied met heerlijk grof wit zand. Het effect dat het witte zand heeft op de intensiteit van de kleur van het water is gewoonweg verbluffend.

Vathy of Vathi strand

Wat te zien en te doen bij Vathi Beach

De regio van de Mirabello baai is een absoluut fantastische bestemming, wat uw interesses ook mogen zijn. Op korte afstand van Vathi Beach vindt u prachtige historische en culturele bezienswaardigheden, charmante authentieke dorpjes, prachtige wandelpaden, en leuke dagtochten met de auto en per boot.

Geïsoleerde Golf van Vathi Lassithi

Beaches near Vathi Beach

Als u naar Kreta bent gekomen met vooral een strandvakantie in gedachten, dan bent u op de ideale plaats. Het dromerige Mirabello Bay is de thuisbasis van enkele van de leukste stranden van Kreta. Een groot deel van de kust van de baai ligt op het oosten, waardoor de stranden beschut zijn tegen harde wind.

Mirabello Baai

Hier zijn een paar van de andere geweldige stranden in de buurt, evenals een fantastische dagtrip strand bestemming:

Ammoudara - Dit kleinere strand dat dichter bij Agios Nikolaos en ten noorden van Vathi Beach ligt, is vaak druk en levendig, en heeft goede watersportfaciliteiten.

Istron - Een zeer korte rit ten zuiden van Vathi Beach is de beroemde strand Istron, dat is eigenlijk twee stranden, beide beroemd weelderig en mooi. Er is een zandstrand met ligstoelen en parasols voor diegenen die op zoek zijn naar wat full-service comfort, en er is een ander kiezelstrand dat vaak rustiger is voor diegenen die op zoek zijn naar eenzaamheid.

Boulisma strand - istron

Pachia Ammos - nog eens 15 minuten rijden brengt u naar Pachia Ammos - wat dik zand betekent. Dit mooie zandstrand ligt in een beschermde baai en heeft een charmant vissershaventje.

Vai beach palmbomen

Vai beach - Als u iets meer dan een uur doorrijdt op de hoofdweg die u naar Istron en Pachia Ammos bracht, zult u goed beloond worden. Vai, op het noordoostelijke puntje van Kreta, is gewoonweg spectaculair. Dit is niet alleen een prachtige strandbestemming, maar ook een natuurwonder, met het grootste dadelpalmbos van Europa, een unieke en verbazingwekkende ervaring van de natuur.

Lees ook: Alles wat u moet weten over het strand van Voulisma

Activiteiten rond Vathi Beach

Naast de fantastische stranden zijn er prachtige dingen te doen in de oostelijke regio van Kreta Lasithi regio. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Sitia UNESCO Global Geopark. Met een oppervlakte van 500 vierkante kilometer, bevat dit geweldige reservaat verschillende unieke ecosystemen en een grote verscheidenheid aan terrein. Er zijn meer dan 170 grotten, kloven, watervallen, en weiden te verkennen. Dit is een paradijs voor serieuze speleologen en voor wandelaars - er zijn wandelingen van verschillende niveaus.

Waterval in Richtis Kloof

De zuidkust van Crete is een prachtige bestemming. De kustlijn van de Libische Zee is dramatisch en prachtig. Bovendien is dit een veel minder bereisde regio van Kreta, waardoor uw verkenningen een extra gevoel van avontuur geven. Het is bijzonder gemakkelijk te bereiken, omdat het eiland op zijn smalste punt ligt bij Vathi beach.

De stad van Ierapetra is slechts een korte rit weg, slechts een half uur, door schilderachtige landschap.

Fontein in Ierapetra

Ierapetra is een fantastische bestemming. Dit deel van de kust is vol met blauwe vlag stranden zoals Makrigialos, Agia Fotia, en Koutsounari. Ierapetra zelf is een charmant stadje om te bezoeken. Wandel langs het Kales fort, gebouwd door de Venetianen, en geniet van de charme van de oude stad, waar u een Ottomaanse fontein en moskee ziet, evenals de kerken van Agios Ioannis en Agios Giorgos, en het huis van Napoleon - ja, die Napoleon; hij verbleef hier korte tijd in 1798, toen hij een campagne voerde tegen de Mamluks van Egypte om de Franse handelsroutes te beschermen. En als u een klassieke Griekse taverna wilt eten, compleet met echt goede huisgemaakte moussaka, probeer dan de taverna die zijn naam draagt - het is een plaatselijke favoriet.

chrissi-island-beach-1

Maar misschien is de beste reden om naar Ierapetra te gaan voor de kust. Vanaf hier kunt u een boot nemen naar het glorieuze onbewoonde paradijs van Chrissi eiland, een klein toevluchtsoord van zeldzame Libanese cipressen bomen en zijdezacht wit zand. Dit is een heerlijke plek om te zwemmen, met een van de mooiste wateren van Kreta.

Culturele excursies rond Vathi Beach

Dit gebied van Oost-Kreta is zeer rijk aan geschiedenis en cultuur. Wat uw interesses ook zijn, er is genoeg te zien in Lasithi.

Noordelijke ingang in paleis Knossos

De geavanceerde en verfijnde Minoïsche beschaving van Kreta, die dateert uit de bronstijd, fascineert ons nog steeds. Een van de vier grote paleizen op het eiland (samen met het belangrijkste paleis van Knossos, Phaistos, en Malia) is het paleis van Zakros, in de kloof van de doden. Deze prachtige locatie straalt, ondanks zijn onheilspellende naam, een positieve energie uit. Wandelaars en historici zullen deze unieke archeologische vindplaats met plezier verkennen en door de kloof wandelen, waar de Minoïers hun doden te ruste legden in de grotten hoog langs de wanden van de kloof.

Zakros Kloof

Het eiland Spinalonga, in de Mirabello Baai, is een andere fascinerende bestemming. Allereerst kan men de ruïnes van het oude Olus zien op de bodem van de zee bij het Spinalonga eiland. Spinalonga werd eerst versterkt om het oude Olous te beschermen. Vanwege invallen van piraten werd dit prachtige gebied uiteindelijk verlaten. Maar dan, in de 15e eeuw, bliezen de Venetianen het nieuw leven in en bouwden eerst grote zoutpannen.

Eiland Spinalonga

Zij versterkten het eiland Spinalonga in grote stijl, en het is nu een van de belangrijkste en indrukwekkendste forten in het hele Middellandse Zeebekken. Spinalonga is ook belangrijk in de meer recente geschiedenis - dit was een leprakolonie in het begin van de 20e eeuw, en de aangrijpende geschiedenis wordt onderzocht in een museum op het eiland, tussen de ruïnes.

Kerk in Toplou klooster

Wijnliefhebbers en gastronomen, maar ook mensen die geïnteresseerd zijn in religieuze en culturele bezienswaardigheden, zullen genieten van een bezoek aan het klooster Toplou. Dit 15e-eeuwse klooster ligt in de buurt van het bos van Vai en heeft een prachtige collectie Byzantijnse iconen. U kunt uw bezoek afsluiten met een wijnproeverij - de monniken zijn bekwame wijnboeren van biologische wijnen en speciale inheemse Kretenzische druiven, zoals de liatiko. Dit is de perfecte plaats om de pure en gedurfde geest van Kreta - tsikoudia - te proeven en enkele heerlijke inheemse producten te kopen, zoals honing en extra vierge olijfolie.

Geniet van een bezoek aan het strand van Vathi

Vathi Beach is een fantastische uitvalsbasis om deze prachtige regio van Kreta met de auto te verkennen. Of je nu een ontspannen strandvakantie wilt, een culturele en historische verkenningstocht, of een uitdagende en actievolle vakantie vol watersporten en wandelingen, je vindt genoeg te doen rond Vathi Beach.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis