Kamperen op Kreta: waar kun je van de beste campings op Kreta genieten?

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 23 november 2022 en bijgewerkt op 13 februari 2023.
Kamperen op Kreta

Kreta is een fantastische bestemming voor mensen die van kamperen houden. Vooral in de zomer is het weer ideaal, wanneer er bijna geen regen valt. En voor mensen die al hun tijd in de prachtige natuur van Kreta willen besteden, is kamperen op Kreta de beste keuze. Er zijn voor een veilige en gemakkelijke kampeerervaring en om dicht bij de natuur te komen veel goed uitgeruste en gastvrije campings op Kreta. Wij hebben voor jou een lijst met locaties samengesteld, waar je van de beste campings op Kreta kunt genieten.

Kamperen op Kreta: wat je echt mee moet nemen

Ja, het is inderdaad heet onder de zomerse Kretenzer zon. Maar het kan 's avonds laat nog erg fris worden, vooral na half augustus en daarna. Voor comfortabele avonden moet je zorgen voor lichte, behaaglijke kleding en een paar extra laagjes en iets om je 's nachts warm te houden.

Het spreekt ook vanzelf dat je veel meer aan de zon wordt blootgesteld als je kampeert, dus zorg voor voldoende zonnebrandcrème van goede kwaliteit en smeer je vaak in. Om dezelfde reden maakt een hoed je dagen comfortabeler en veel veiliger voor de zon.

Meer van Kournas op Kreta

Er kunnen ook muggen zijn, vooral in gebieden met veel bomen en zoet water, zoals bij een rivier die in zee uitmondt. Een beetje natuurlijk insectenwerend middel kan nuttig zijn en ook een anti-jeukstick - deze zijn goedkoop en bij elke apotheek gemakkelijk verkrijgbaar - zijn onmisbaar in de zomer.

De beste campings op Kreta

Er zijn uitstekende kampeerfaciliteiten over het hele eiland, vele met een uitstekende toegang tot het strand en een prachtige natuurlijke omgeving.

  • Camping Nopigia
  • Camping Mithimna
  • Camping Grammeno
  • Camping Paleochora
  • Camping Koutsounari
  • Camping No Problem in Agia Galini
  • Camping Sissi
  • Camping Creta

Campings in West-Kreta - Baai van Kissamos

Het schiereiland Gramvousa staat bekend om zijn prachtige stranden en kristalhelder water. Verscholen tussen het schiereiland Gramvousa in het uiterste westen en het schiereiland Rodopos ligt de baai van Kissamos met een aantal prachtige stranden.

Hangmat op het strand van Loutraki op Kreta

Er zijn twee campings op slechts 20 minuten rijden van Chania, die beide zeer hoog staan aangeschreven:

Camping Nopigia

Een zwemparadijs en ideaal voor gezinnen, want camping Nopigia ligt niet alleen direct aan het strand, maar heeft ook een groot zwembad voor het geval dat de Meltemi waait en de zee ontstuimig is. Er is een restaurant met verse Kretenzische specialiteiten, een café en een minimarkt voor al je dagelijkse behoeften.

Er zijn veel schaduwrijke en rustige plekjes om uw tent op te zetten. Het is heerlijk om aan de stedelijke beschaving te ontsnappen en van de natuur te genieten - maar als je in contact wilt blijven, vind je overal op de camping gratis wifi.

Gezin op reis met een camper op Kreta

Camping Mithimna

Deze complete camping aan het strand heeft alles om van een strandvakantie te genieten. Er zijn ligstoelen en parasols op het strand, een restaurant met uitzicht op het strand en een bar. Maar als je liever zelf kookt - een deel van het plezier van kamperen - is er een minimarkt en kookgelegenheid en er zijn ook wasfaciliteiten ter plaatse. Er is wifi en er zijn ook tenten te huur met alles wat je nodig hebt. Meer informatie over Camping Mithimna vind je hier.

Campings aan de Zuidwestkust van Kreta - Paleochora

Avond in Paleochora

De stranden van de zuidkust van Kreta zijn wereldberoemd om hun woeste natuurlijke schoonheid en ongerepte wateren en zijn koeler dan die van de noordkust. Dit gedeelte van Kreta, dat meer afgelegen is, is vaak minder druk en ideaal voor een ideale terug-naar-de-natuur-ervaring.

Camping Grammeno

De zeer hoog aangeschreven Camping Grammeno op het gelijknamige strand is een mooie faciliteit, die veel mogelijkheden biedt. Er zijn plaatsen om je eigen tent op te zetten of om je caravan te parkeren. Er is ook tentverhuur en voor iets minder rustieks zijn er ook nog hutten met een douche en een toilet. Het gebied is prachtig beplant.

Voor een vleugje beschaving zijn er op loopafstand restaurants en bars en natuurlijk is er ook een restaurant en een bar op de camping, evenals een minimarkt en kookgelegenheid. De camping ligt op iets minder dan 5km van Paleochora, dat toegankelijk is met de KTEL vanaf Chania.

Tenten in Panagia Tripiti op Kreta

Camping Paleochora

Camping Paleochora ligt direct buiten het charmante dorpje Paleochora, net ten oosten van het strand van Keratides. Het is een goede keuze voor mensen die graag meer toegang tot een selectie van activiteiten willen.

Zuid Kreta - Agia Galini

Een van de bekendste delen van Kreta is de zuidkust in het midden bij Agia Galini. Agia Galini heeft de schaduwrijke camping No Problem met een zwembad en op 100 meter van de beroemde strand van Agia Galini. Matala, het beroemde strand van het hippietijdperk, ligt op ongeveer 40 minuten rijden met de auto.

Campings in zuidoost-Kreta - Lasithi

De regio Lasithi - de meest oostelijke kant van Kreta - is een absoluut een paradijs voor natuurliefhebbers en degenen die echt van de drukte weg willen - dit gebied wordt minder bezocht dan de rest van Kreta en is echt een onontdekt juweeltje van rust.

Camping Koutsounari

Fontein in Ierapetra

Het mooie stadje Ierapetra is de belangrijkste stad aan de zuidkust van deze regio. Op ongeveer 7 kilometer naar het oosten aan het idyllische strand van Koutsounari ligt de hoog aangeschreven camping Koutsounari. De camping heeft een eigen zwembad, een bar bij het zwembad, een restaurant, wasgelegenheid, een keuken en watersportfaciliteiten.

Chrissi eiland Kreta

Als je hier bent, kun je een dagtocht maken naar het fantastische Chrissi eiland, wat vanuit het nabijgelegen Ierapetra per boot bereikbaar is.

Campings aan de noordoostkust van Kreta - Heraklion en de baai van Malia

Agios Nikolaos 2019

Dit gedeelte van de noordkust van Kreta, tussen het mooie Agios Nikolaos in het oosten en Heraklion in het westen, is perfect voor mensen die graag actief zijn. Er zijn prachtige stranden en vele attracties, waaronder watersporten en strandbars, plus een gemakkelijke toegang tot belangrijke culturele attracties.

Camping Sissi

Een andere zeer gewaardeerde camping Camping Sisi ligt heel dichtbij de gezellige stad Malia. De camping ligt direct aan het strand, maar heeft ook een zwembad en is dus ideaal als de beroemde Meltemi-wind waait! Er is ook een kinderbad, wat fijn is voor gezinnen met jonge kinderen. Je vindt er een kookgelegenheid, een wasruimte met een wasmachine en een snackbar bij het zwembad. Er is overal wifi en er zijn zelfs tenten te huur. Camping Sisi is zeer gunstig gelegen op slechts een half uurtje rijden van Heraklion.

Camping Kreta

Ook zeer gunstig gelegen op slechts 20 minuten van de luchthaven van Heraklion, ligt Camping Creta wat een geweldige thuisbasis is voor het verkennen van de omliggende regio, die zo rijk aan activiteiten voor het hele gezin. Het beroemde CretAquarium/Thalassocosmos ligt direct bij de camping - een prachtige educatieve bestemming waar je alles te weten kunt komen over het rijke waterleven van de Middellandse Zee. Het campingdorp Nao (‘bovenste’) Gouves / (Gournes) ligt heel dichtbij en Kato (‘lager’) Gouves met zijn beroemde stranden. Er zijn veel taverna's en cafés in dit deel van Kreta. De beroemde archeologische vindplaats Knossos is slechts een klein stukje rijden, minder dan een half uur.

Kamperen op Kreta met de camper

Camping Creta heeft een restaurant met traditionele Kretenzische gerechten, een minimarkt, een strandbar en wasfaciliteiten. Het heeft ook alle faciliteiten die je nodig hebt voor caravans. Je kunt op de camping ook caravans en ‘trochovilla's’ (een luxere caravan) huren, evenals tenten.

Kamperen is zo'n leuke manier om de natuurlijke schoonheid van Kreta te ervaren.

Uitzicht vanuit een tent op Kreta

Kun je overal op Kreta kamperen?

Officieel is wild kamperen volgens de Griekse wet niet toegestaan, maar de autoriteiten zijn behoorlijk tolerant ten opzichte van minder populaire of niet drukke stranden. Je kunt dus ‘wild’ kamperen op afgelegen gebieden en afgezonderde stranden. Kreta heeft de naam van een toeristenparadijs, maar dat betekent niet dat het overal op het eiland druk is! Een kampeervakantie op Kreta kan ook aan een stille, afgelegen baai met een zandstrand bijna voor jou alleen.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis