Alles over het strand van Agiofarago - Vlak bij de uitgang van de kloof

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 27 april 2022 en bijgewerkt op 8 maart 2023.
Agiofaraggo Kreta

Agiofarago ligt op loopafstand door een diepe kloof, omgeven door grillige kliffen, waar men zich veilig doorheen kan wagen. Het strand aan de uitgang van de kloof is spectaculair, met kleine kiezelsteentjes en kristalhelder water. In tegenstelling tot de veerboot naar het strand, is de tocht door het ravijn adembenemend.

Als u een doorgewinterde wandelaar bent, moet u de rotsen beklimmen om het surrealistische zeegezicht aan de oostkant te bekijken . Door het ravijn heen komt u tegen verticale wanden grotnissen tegen, waar vroeger monniken woonden (en nog steeds wonen). Dit is een belevenis op zich, als u door de verticale rotswanden wandelt. De grootste heet Goumenospilios. Verticale kliffen omringen het strand en scheppen een afschrikwekkende maar prachtige omgeving.

Agiofarago beach Kreta

U zult ook op Vourvoulis stuiten, een verborgen meer dat een open zinkgat is. Dit meer wordt omarmd door verticale kliffen die via een onderwatergang met de open zee verbonden zijn. Door het zinkgat kunt u door een onderzeese gang zwemmen die naar de open zee leidt. Zodra u het strand bereikt, wordt u begroet door fijne kiezels, fonkelend blauw water, en majestueuze hoge kliffen. Dit strand moet op uw reisroute staan, als u het authentieke Kretenzische leven wilt ervaren.

Waar ligt het strand van Agiofarago?

Dit strand ligt ongeveer 80 km ten zuiden van de stad Heraklion aan de rand van een kloof. Als u eenmaal in het zuiden van Heraklion bent, gaat u verder naar de westkant van Kaloi Limenes en de oostkant van Matala.

Als u van stranden en buitenactiviteiten houdt, zult u dol zijn op het kalme azuurblauwe water, het maagdelijke zand en de fijne kiezels die het Agiofarago strand vormen. Wij raden u ten zeerste aan om te gaan zwemmen in de schaduw van de imposante kliffen die ten westen van het strand boven het water uittorenen.

Als u geen zin hebt in de tocht door de Agiofarago kloof, die ongeveer een half uur tot 50 minuten zal duren, kunt u een veerboot nemen naar het strand vanuit Matala, Agia Galini, of Kaloi Limenes. De veerboot vaart langs het rotsachtige rifeilandje papadoplaka met zijn met helder zeezout gevulde gaten. De plaatselijke bevolking verzamelt soms het heldere zeezout, en als u geluk hebt, kunt u wat mee naar huis nemen.

Agiofarago is ontegenzeggelijk een van de beste stranden van zuidelijk Kreta. Verken zeker ook de naburige plaatsen om een glimp op te vangen van het rijke erfgoed en het landelijke leven van het eiland.

Hoe komt u op het strand van Agiofarago

Met de auto naar Agiofarago Beach

De beste en goedkoopste manier om naar Agiofarago te gaan is door een auto te huren in Heraklion. U moet naar Messara rijden en voorbij Sivas Village verder rijden tot u bij Odigitria Monastery bent. Ga links van de onverharde weg in de richting van de haven van Kaloi Limenes. Na ongeveer 4 km moet u een bordje kunnen zien waarop Agiofarago strand staat.

Agiofarago Beach Kreta

U weet dat het de juiste plaats is, zodra u op een doodlopende weg komt. Parkeer uw auto op een onbeschaduwde plaats (geiten en vogels hebben de neiging op auto's te springen om bij de bladeren van de bovenliggende bomen te komen) en ga te voet verder de kloof in.

Met de bus naar het strand van Agiofarago

Er is een busroute die u kunt nemen van Heraklion naar Mires. Eenmaal in Mires, neemt u een taxi naar Kaloi Limenes. Een taxi vinden om u terug te brengen naar Heraklion zal niet gemakkelijk zijn, dus een auto huren om u te verplaatsen is het meest zinvol.

Met de taxi naar Agiofarago Beach

Een taxi nemen op Kreta kan een dure aangelegenheid zijn. Vooral het vinden van een taxi die u naar Agiofarago wil brengen is moeilijk, omdat het gebied nogal afgelegen is. U kunt het beste een huurauto boeken naar het strand, want er is parkeergelegenheid ter plaatse.

Geschiedenis & feiten van het strand van Agiofarago

Het woord Agiofarago betekent "Kloof der Heiligen" of "Heilige Kloof", omdat geestelijke asceten en kluizenaars vroeger in plechtige afzondering in de grotten leefden. Eens per jaar kwamen zij bijeen en zaten in stilte in een grote grot. Als één van hen niet kwam opdagen, veronderstelden de anderen dat hij overleden was. Sommige van de monniken wonen tot op de dag van vandaag in de grote grotten van de kloof.

Kust van Agiofaraggo Beach

Beste dingen om te doen op het strand van Agiofarago

Het mooiste van dit strand is dat er in de omgeving veel te ontdekken valt. De volgende plaatsen zijn de meest religieuze plaatsen in de buurt van het strand. U zult versteld staan van de rustieke schoonheid en de geschiedenis van deze iconische monumenten.

Kapel van Agios Antonios

Ongeveer 250 meter voordat u via de kloof bij Agiofarago aankomt, komt u de kerk van Agios Antonios tegen. Deze kapel is gebouwd binnen een kleine grot in de rotsen. Toen het aantal kluizenaars in de loop der jaren toenam, werd de kapel uitgebreid om hen te kunnen herbergen. Zij werd voor het laatst in de 15e eeuw gerenoveerd en vertoont overblijfselen van muurschilderingen die later door piratenovervallen en zeewater vernield werden.

 Agios Antonios Kerk in Agiofaraggo

Vlak bij de kerk is een bron met brak water, die drinkwater levert aan de kluizenaars. Het is ook de plaats waar de geiten water drinken (er is een aparte trog voor de dieren) als zij door de kloof trekken. Ten zuiden van de kerk ziet u een Minoïsche graftombe die als bewijs van de Minoïsche tijd staat. De kerk is eigendom van het Klooster van Panagia Odigitria bij het dorp Sivas.

Odigitria klooster

Het klooster ligt 250 m hoog op het Asterousia gebergte en is een door mannen gedomineerde heilige plaats. Het werd in de 14e eeuw door kluizenaars als een vesting gebouwd. Het complex herbergt een kerk met twee beuken, gewijd aan de Assumptie van de Maagd Maria en de Postelen Petrus en Paulus. De beroemde toren van Xopateras, een basis die vroeger gebruikt werd om de Turken af te weren, staat hoog op de compound.

 binnenplaats van het klooster moni odigitrias

Hier vindt u een archaïsche olijfmolen, een bakhuisje, een wijnpers, en zelfs een kaaskelder die in stand gehouden werd toen het kerkhof belegerd werd. De hoekjes en gaatjes van het klooster onthullen een fascinerende Kretenzische geschiedenis van veerkracht tegenover gevechten. Vanaf Odigitria moet u het onverharde pad nemen dat naar de kerk van Sint Antonius gaat.

Lees ook: Kamilari Kreta - Het mooiste dorp van Zuid-Kreta bij het Matala strand

Waar te overnachten in Agiofarago Beach

Ervaar de echte Kretenzische gastvrijheid en de klassieke Griekse architectuur met een eigentijdse flair in deze luxe hotels en villa's.

Agiofarago beach Kreta

Hotel Neos Matala

Dit hotel ligt op slechts 500 m van de zandstranden, en is een schilderachtig verblijf met een mooie tuin, een terrasbar, en een zwembad. De basisvoorzieningen en het ontbijt in mediterrane stijl zullen u laten wensen dat u langer kon blijven.
Website
☏ +30 2892 045157

Hotel Villa Maxine

De villa Maxine ligt slechts 55 km ten zuiden van Rethymnon en slechts een autoritje verwijderd van het strand. Geniet van de luxe voorzieningen van het pand en van de onbeperkte toegang tot het zwembad. Bereid u voor om elke morgen begroet te worden door een perfect blauw zeegezicht met weelderige uitlopers in de omtrek.
Website
☏ +30 2832091530

Hotel Pallada

Dit gezinsvriendelijke hotel heeft een jaloersmakend uitzicht op de bergen, de uitlopers, en het kristalheldere water dat de schoonheid van Kreta uitmaakt. De comfortabele kamers, de gemakkelijk beschikbare voorzieningen (waaronder een bubbelbad), en de heerlijke Griekse maaltijden zullen uw bezoek de moeite waard maken.

Website
☏ +30 2832 091331

Waar te eten in Agiofarago Beach

Ontdek de culinaire geneugten rond Agiofarago beach die beloven dat u terug zult komen voor meer.

George's Yard

Graaf in de plaatselijke Kretenzische keuken met een moderne twist en laat de smaken van de plaatselijke ingrediënten uw zintuigen verteren. Van runds stifado tot risotto met truffelzwammen, de maaltijden zijn een scala van sprankelende, verrukkelijke smaken.
☏ +30 694 995 1952

Alekos Taverna

Geniet van een klassieke mediterrane maaltijd onder de schaduw van bomen in een mooie tuin. Het personeel is hier buitengewoon vriendelijk en attent. Geniet van continentale basisgerechten zoals gegrild of geblakerd vlees met bijgerechten of een levendige salade met subtiele maar rijke smaken van verse ingrediënten.
☏ +30 2892 091094

Athivoles Tou Kara

Smul van een perfect gegrilde of gebarbecued portie vlees of de verse vangst van de dag. Dit restaurant serveert klassieke Griekse maaltijden die uw smaakpapillen zullen prikkelen. Bestel wel een rondje of twee Kretenzische raki om uw maaltijd te completeren.
☏ +30 2892 045745

Agiofarago Beach Kreta

Beste tijd om Agiofarago strand te bezoeken

De beste tijd om het Agiofarago strand te bezoeken is tussen april en oktober, wanneer het weer aangenaam is. Reizen tijdens de andere maanden is niet aan te raden, wegens de regen (die het uiterst gevaarlijk maakt om door de kloof te wandelen) en het kille weer.

De droogste en heetste maand is juli, maar omdat de tocht door de kloof grotendeels in de schaduw is, zou u geen last van de hitte moeten hebben. U kunt het beste veel water meenemen, geschikte wandelkleding dragen, en zonnecrème smeren als u door de Agiofarago kloof gaat.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis