Moet ik een borgsom betalen om een auto te huren in Griekenland?

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 26 mei 2021 en bijgewerkt op 30 april 2022.
Moet ik een borg betalen om een auto te huren in Griekenland?

Op reis gaan is een prachtige, opwindende en verfrissende ervaring, maar er zijn enkele stressfactoren die je moet proberen te vermijden. Er is vaak veel te plannen als je op reis gaat en de beste manier om verrassingen of haperingen te voorkomen is je goed in te lezen over de plaats die je gaat bezoeken. U zult alles willen bekijken, van geld tot routebeschrijvingen en van culturele verschillen tot taalkundige nuances.

Als u met een huurauto gaat rijden, wat wij ten zeerste aanbevelen, wilt u zeker weten dat u begrijpt wat uw kosten en voorwaarden zullen zijn.

Rijden met een huurauto in Griekenland

Huren van een auto in een ander land kan een heel andere zaak zijn dan wat u gewend bent in uw eigen regio en het laatste wat u wilt is zonder vervoer komen te zitten of minder geld overhouden dan u had begroot. Een voertuig huren in Griekenland is een goed idee, want er is hier gewoon zoveel te zien! Openbaar vervoer kan tijdrovend en geografisch beperkend zijn voor uw ontspannende grillen.

Wij hebben hier wat algemene informatie voor u over het huren van een auto en of u daarvoor al dan niet een borgsom moet betalen. Wij raden u altijd aan de kleine lettertjes te lezen wanneer u een contract sluit met een bedrijf, en dit geldt zeker ook voor autoverhuurbedrijven.

Als u onze gebruiksvoorwaarden wilt lezen, kunt u dat hier doen. Het is belangrijk voor ons dat u weet dat wij u nooit zullen verrassen met verborgen kosten of stiekeme kleine lettertjes. Wij willen dat uw reis geweldig wordt en we weten dat dat begint met uw ervaring met ons.

Betaling van een waarborgsom op een huurauto

Bij Rental Center Kreta kunt u van tevoren bellen en uw huurauto reserveren met een creditcard. Er zijn geen extra kosten of borg om dit te doen! Wij kunnen echter niet voor alle bureaus spreken en veel bureaus in Griekenland vragen wel een borgsom. Als een agentschap een borgsom vraagt, zal deze vaak worden teruggegeven zodra u het gehuurde in goede staat volgens hun voorwaarden terugbrengt.

Hoe zit het met de creditcard

Bij Rental Center Crete, zetten wij geen greep op uw creditcard. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht anders dan wat u akkoord gaat te betalen voor de huur en de verzekering. Er is niets verrassends! Dit is iets om op voorbereid te zijn als u kiest voor een ander agentschap. U moet wat onderzoek doen, want sommige autoverhuurbedrijven kunnen een greep doen op uw creditcard wanneer u een auto huurt. Dit is vergelijkbaar met wanneer u incheckt in een hotel en met uw kaart betaalt. U zult vaak merken dat ze een bedrag in afwachting van betaling op uw kaart zetten dat zal worden teruggestort of verwerkt nadat u hebt uitgecheckt. Dit staat meestal in de kleine lettertjes en is niet altijd duidelijk voor u als consument. Een van de ergste verrassingen die je op vakantie kunt krijgen, is dat je na het huren van een auto tot de ontdekking komt dat je je kaart niet kunt gebruiken.

Lachende vrouw in huurauto

Dit kan een gênante situatie zijn wanneer het gebeurt in een restaurant, hotel, winkel, enz. Niet kunnen betalen voor de dingen die je hebt gegeten of wilt hebben is geen goede situatie. De greep varieert van slechts een paar honderd euro tot meer dan 1000. Het kan een rem zetten op uw vakantie-uitgaven. Als u zich niet op deze maatregel voorbereidt, kunt u in een dergelijke gênante situatie terechtkomen. Dit is de reden waarom wij uw creditcard niet blokkeren bij Rental Center Crete. Wij willen dat uw ervaring met ons soepel en zonder verrassingen verloopt. Als u voor een ander verhuurbedrijf kiest, vraag dan in welke mate ze uw creditcard blokkeren, zodat u voorbereid bent en over extra geld kunt beschikken voor uw reisplannen.

Waarom een voorschot en geen borgsom

Er zijn een paar redenen waarom autoverhuurbedrijven geen aanbetaling accepteren en alleen uw creditcard blokkeren. De belangrijkste reden is dat het voor een autoverhuurbedrijf zo ongeveer de beste manier is om zichzelf en hun investering in de door u gehuurde auto te beschermen. Als iemand een voertuig huurt en zich vervolgens niet aan de regels houdt waardoor extra kosten ontstaan, halen ze die extra kosten van het geld dat ze op uw kaart hebben staan.

Betalen huurauto borg met een credit card

Als u naar Griekenland reist, zult u geweldige mensen aantreffen die blij zijn met uw bezoek. U zult een warme en gastvrije service vinden in de plaatselijke bedrijven. Maar u zult merken dat er verschillen zijn met uw woonplaats. Dat is het plezier van reizen! Een beetje onderzoek zal u helpen uw weg te vinden in de verschillende regelingen en u helpen voor te bereiden zodat uw vakantie in Griekenland nog meer wordt dan u had durven dromen.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis