Moet ik een verzekering afsluiten om een auto te huren in Griekenland?

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 12 augustus 2021 en bijgewerkt op 22 januari 2022.
Autoverhuur Pickup / Delivery

Griekenland is een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Europa, en daar zijn vele redenen voor. Van de historische bezienswaardigheden tot de mooie zandstranden, er zijn een heleboel verbazingwekkende dingen te doen terwijl u hier bent.

Om u van de ene plaats naar de andere te verplaatsen, hebt u een vervoermiddel nodig. In Griekenland is de weg het meest effectieve vervoermiddel, en het is dan ook gemakkelijk te begrijpen waarom de meeste mensen tijdens hun bezoek aan Griekenland de voorkeur geven aan autohuur. Dat gezegd zijnde, zijn er enkele dingen die u moet weten over het huren van auto's in Griekenland.

Dit artikel zal u helpen de essentie ervan te begrijpen om een gemakkelijke tijd te hebben wanneer u erheen gaat.

Wat heb je nodig om een auto te huren?

Hier op Kreta is de minimumleeftijd om een auto te huren 21 jaar.

Bij Rental Center Crete, vragen wij geen toeslag voor bestuurders onder een bepaalde leeftijd, maar veel agentschappen doen dat wel. Sommige bureaus zullen zelfs hun minimum leeftijd verhogen tot 23 of 25 jaar.

Bovendien moet u ten minste één jaar in het bezit zijn van een rijbewijs en kan een internationaal rijbewijs vereist zijn. Als u een rijbewijs uit een van de volgende landen of regio's hebt, hebt u geen internationaal rijbewijs nodig:

  • EU
  • US
  • VK
  • Zwitserland
  • Australië
  • Canada
  • Israël
  • Rusland
  • Oekraïne

Sommige autoverhuurders hebben ook een maximumleeftijd van 70 jaar, wat betekent dat iedereen boven de zeventig geen auto van hen kan huren.

In bezit van rijbewijs bij autoverhuur

U kunt het leeftijdsbeleid van Rental Center Crete hier bekijken.

Welke documenten moet je hebben om een auto te kunnen huren in Griekenland?

Zoals hierboven vermeld, moet u uw rijbewijs bij u hebben. Een paspoort zal ook nodig zijn. Voordat u vertrekt met uw huurauto, zullen wij u vragen onze huurovereenkomst en verzekeringsvoorwaarden te ondertekenen.

Moet ik mijn eigen verzekering nemen als ik een auto huur in Griekenland?

Veel mensen vragen, heb ik een huurauto verzekering nodig? Nee, u hoeft zelf geen verzekering af te sluiten.

Het autoverhuurbedrijf biedt normaal gesproken een autoverzekering aan voor een huurauto, en deze dekt alle auto's in zijn catalogus. Elke soort verzekering beschermt een voertuig tegen bepaalde risico's, en het is raadzaam om uit te zoeken wat de verzekering dekt alvorens een voertuig te huren.

Autoverhuur Verzekerings Contract

Wij weten dat verzekeringen niet iets zijn waar u zich tijdens uw reis druk over wilt maken, dus hebben wij de onze zeer begrijpelijk gemaakt.

Uw huur is verzekerd met onze Premium Verzekering! In geval van schade of diefstal aan de auto hoeft u geen eigen risico te betalen, zolang het gebruik van het voertuig volgens de voorwaarden is.

U hoeft geen borg te betalen als u de auto ophaalt, en u hoeft ook niet extra te betalen voor bijkomende verzekeringen.

We kunnen niet spreken voor alle agentschappen, dus zorg ervoor dat u de juiste vragen stelt als u iemand anders gebruikt. U moet ervoor zorgen dat het verhuurbedrijf het voertuig heeft verzekerd en dat het verzekeringsplan up to date is. U moet het verhuurbedrijf ook vragen om u de details van de verzekeringspolissen te bezorgen.

Andere wetten waarvan u op de hoogte moet zijn

Er zijn een aantal wetten die, hoewel u er misschien nog niet van gehoord hebt, strikt moeten worden nageleefd als u van plan bent een auto te huren en te besturen in Griekenland. Net als in alle andere landen, moet u, en iedereen in de auto, te allen tijde een veiligheidsgordel om hebben.

In Griekenland zijn autostoeltjes voor kinderen van het grootste belang als u zich verplaatst met een kind van minder dan vier jaar oud. Als het kind minder dan één meter lang is en tussen drie en elf jaar oud is, moet u ook een geschikt kinderzitje hebben. Bovendien mogen kinderen die jonger zijn dan tien jaar niet op de passagiersstoel zitten.

Enkele wetten over hoe, wanneer en waar u een auto mag parkeren in Griekenland

Er zijn parkeerplaatsen aangewezen waar u kunt parkeren en het parkeergeld kunt betalen via het betaal- en aanduidingssysteem. Als de parkeerplaats blauw gemarkeerd is, betekent dit dat u er slechts gedurende een korte periode kunt parkeren, namelijk maximaal drie uur per keer.

Autoverhuur Parkeren

Wanneer u een verkeersbord met een groene achtergrond ziet, betekent dit dat het een snelweg is. In Griekenland zijn de meeste grote snelwegen tolwegen. Een wit autosymbool op een blauwe achtergrond betekent dat dat een snelwegbord is.

De International Driver's Association heeft een heleboel goede tips voor algemene rijregels in Griekenland.

Hoeveel kost het om een auto te huren in Griekenland?

De prijs die u betaalt voor een huurauto varieert naargelang het agentschap dat u gebruikt en het voertuig dat u huurt.

Onze prijzen beginnen bij €18, en u kunt de auto's in onze catalogus bekijken met hun prijzen hier.

Bij Rental Center Crete, is de prijs die u ziet de prijs die u betaalt, en er zullen geen stiekeme toeslagen of verborgen kosten zijn zodra u een auto bij ons heeft gehuurd.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis