Waar moet ik op letten bij het huren van een auto in Griekenland?

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 6 augustus 2021 en bijgewerkt op 30 april 2022.
Paar rijdt in een cabriolet auto

Van de prachtige stranden tot het epische schouwspel van Kreta, als u denkt aan een bezoek aan Griekenland, is het sterk aanbevolen om een auto te huren. Op die manier hebt u de vrijheid om in uw eigen tempo te reizen en alles te ontdekken wat het land te bieden heeft.

Of u nu uw auto van tevoren reserveert of er een wilt uitzoeken wanneer u aankomt (wij bieden beide opties bij Rental Center Crete), u zult willen weten waar u op moet letten bij een huurauto voordat u deze koopt.

Voordat u uw reservering bevestigt, moet u de algemene voorwaarden lezen die door het bedrijf worden verstrekt. Deze regels bevatten vitale informatie, zoals geografische beperkingen, extra product of dienst vergoedingen toegevoegd aan de balie, en de verzekering van de huurauto. Bijvoorbeeld, bieden wij autohuur diensten op de luchthaven van Chania en over heel Kreta, maar niet heel Griekenland.

Als u niet in staat bent om de T&C van een bedrijf te vinden, kan dit een grote rode vlag zijn.

U bent van harte welkom om de onze hier te lezen!

Voorwaarden Rental Center Crete.

Kosten van het huren van een auto in Griekenland

De kosten van een huurauto in Griekenland voor een week varieert afhankelijk van de tijd dat u reist, het type voertuig dat u huurt en het bureau dat u kiest.

Onze auto's beginnen bij €18 per dag, en u kunt onze catalogus hier bekijken.

Sommige agentschappen zullen meer in rekening brengen afhankelijk van de leeftijd van de bestuurder, en daarover later meer. Bij Rental Center Crete, rekenen wij niet meer voor jongere bestuurders!

Bekijk auto's op de Kronkelberg

U zult ook willen controleren met de agentschappen die u winkelt voor extra kosten zoals verzekering, extra bestuurders, enz.

Bij Rental Center Crete, zijn wij trots op geen verborgen of verrassende toeslagen. Onze verzekering is all-inclusive in dekking en inbegrepen in de basisprijs van uw huur.

Leeftijdsvereisten

De wettelijke leeftijd om in Griekenland te rijden is 18 jaar. De minimumleeftijd voor het besturen van een huurauto kan echter variëren naargelang de categorie en het bedrijf. Hou er ook rekening mee dat jonge bestuurders onder de 25 jaar vaak een hoge prijs moeten betalen bij sommige agentschappen. Naast het voldoen aan de wettelijke leeftijdsvereisten, moet u ook ten minste één jaar in het bezit zijn van uw rijbewijs.

Onze minimum leeftijd voor het huren van een auto bij Rental Center Crete is 21 jaar, en onze maximum leeftijd is 75 jaar.

Bovendien, tenzij vermeld in het contract, is de bestuurder de enige die bevoegd is om de huurauto te besturen; laat daarom nooit een tweede persoon het voertuig besturen aangezien dit zal leiden tot een overtreding.

Inspecteer de wagen voor u vertrekt

Wanneer je een huurauto kiest, controleer hem dan van buiten en van binnen op mogelijke schade voor je wegrijdt. Let bij het controleren van de auto op losse onderdelen, krassen, spiegels en slijtplekken. U moet elke schade in de gaten houden, of het nu groot of klein is, voordat u wegrijdt. Uiteindelijk helpt dit u te voorkomen dat u betaalt voor schade die u niet heeft veroorzaakt.

Kronkelige weg naast de zee op Kreta

Om uzelf te beschermen tegen schade, maakt u foto's of video's terwijl u rond de auto loopt en meldt u eventuele problemen van tevoren.

Maak uzelf vertrouwd met de auto

Het lijdt geen twijfel dat elke auto anders is. Daarom is de kans groot dat u een ander model auto huurt dan die waarmee u thuis rijdt.

Neem voordat u vertrekt de tijd om accessoires zoals de spiegel en de stoel naar uw wens af te stellen. Zorg er ook voor dat de andere accessoires, zoals de voorruit, de lichten, de ruitenwissers en de airconditioning goed werken.

Als u zich op uw gemak voelt, de auto in goede staat is en u er vertrouwd mee bent geraakt, kunt u gaan.

Type brandstof dat de auto gebruikt

Voordat je wegrijdt, open je de tankdop en kijk je of de auto diesel of benzine gebruikt. Als u niet zeker weet welk type brandstof de auto gebruikt, vraag het dan aan de agent voordat u wegrijdt.

Rijtips

In Griekenland rijdt men aan de rechterkant. Dit kan vreemd zijn, vooral als je uit Australië, het Verenigd Koninkrijk, Cyprus, of een ander land waar mensen aan de linkerkant rijden. Bovendien is het vermeldenswaard dat de middelste rijstrook van een driebaans snelweg is bedoeld voor het passeren, en de voertuigen het naderen van een kruispunt van de rechterkant, hebben de recht van overpad. En voor de snelheidsbeperkingen, in de stad, kunt u cruisen op 31 mph, snelweg 75 mph, terwijl buiten de stad, de grenzen zijn 68 mph.

Tolgelden en parkeren

Als u over de Griekse snelwegen rijdt, moet u tolgeld betalen. Op het moment dat dit artikel wordt geschreven, bedragen de toltarieven tussen 1 en 4 euro. Als u veel reist op één dag, zorg er dan voor dat u genoeg geld heeft, want u zult meer tol moeten betalen.

Griekse kustweg in Bali Beach Kreta

Bovendien is het vermeldenswaard dat in Griekenland parkeren op straat beperkt is, en in grote steden zoals Thessaloniki en Athene moet u misschien betalen voor een parkeerplek. Je moet er dus zeker van zijn dat het hotel dat je huurt over een parkeerplaats beschikt.

Gebruik veiligheidsgordels

Tijdens het rijden, moet u altijd uw veiligheidsgordel gebruiken. Om boetes te vermijden, mag je ook nooit je gsm gebruiken als je op de weg zit, want als je betrapt wordt, betaal je zware boetes.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis