Wat kan ik verwachten bij het huren van een auto en het rijden op Kreta?

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 9 augustus 2021 en bijgewerkt op 21 december 2021.
Blond meisje rijdt in een huurauto op Kreta

Er staat u een fantastische tijd te wachten wanneer u Kreta bezoekt. U zult onze heerlijke restaurants, winkelbestemmingen, en beroemde historische en archeologische plaatsen willen bezoeken. De natuurlijke schoonheid van Kreta is adembenemend, en de stranden zijn uniek in de wereld. U zult van ons mooie eiland gaan houden en misschien wilt u niet meer weg.

Het huren van een auto is absoluut de juiste manier om ons eiland te bezoeken. Als u klaar bent om die stap te nemen, nodigen wij u uit om te kijken naar onze catalogus van all-inclusive geprijsde auto's zonder verborgen kosten of verrassingstoeslagen en onze vergelijking van de compacte auto vs de grotere auto's.

Wat kunt u verwachten bij het huren en rijden op Kreta

Er zijn potentieel veel verschillen tussen het rijden op dit eiland en uw eigen land. Voorbereid zijn voor je vertrekt zorgt ervoor dat de huurtransactie vlotter verloopt en maakt het rijden er leuker. Hier zijn enkele van de verschillen die u kunt verwachten tegen te komen.

Snelheidsbeperkingen

De snelheidslimieten zullen misschien iets trager zijn dan je gewend bent te rijden. Bovendien zijn ze in kilometers en niet in mijlen per uur. Om te rekenen, indien nodig, onthoud dat 80 kilometer gelijk is aan 50 mph.

Rijden op de snelweg van Kreta

Snelwegen zijn onder de 60 mph bij 90 kph of 55 mph. Dat is een stuk langzamer dan veel snelwegen in de wereld.

Wegcondities

De wegen zijn over het algemeen goed onderhouden, vooral in de bergachtige gebieden.

Passeren

Passeren op Kreta, dat in andere landen vaak inhalen wordt genoemd, kan verschillen van wat u gewend bent. De wegen zijn relatief smal, ook de nationale snelweg. Dat betekent dat u moet passeren door de tegengestelde rijbaan op te rijden. U wordt op dezelfde manier gepasseerd, of er nu wel of niet een doorgetrokken witte streep is.

Van bestuurders wordt verwacht dat zij, wanneer zij gepasseerd worden, uitwijken naar de berm van de weg om het passerende voertuig meer ruimte te geven. Let er wel op dat er geen andere auto in de berm geparkeerd staat wanneer u de andere bestuurder laat passeren.

Het is niet ongewoon dat toeristen speciaal naar de kant van de weg gaan om iets moois te zien of om de weg te vinden.

Tanken

Er zijn enkele unieke aspecten van het rijden die u moet weten voordat u naar Kreta gaat en gaat rijden. Het eerste aspect is dat de meeste benzinestations tegen 21.00 uur sluiten. Wacht dus niet om uw tank te vullen. Sommige benzinestations in de buurt van de luchthavens zijn open 24 uur, maar je mag niet in de buurt hen om te profiteren van die uren.

Het tweede aspect waar u op moet letten is dat sommige van deze tankstations geen creditcards accepteren. Zorg ervoor dat u wat contant geld bij u hebt, of u kunt in de problemen komen als u probeert terug te keren naar uw hotel.

Pedestrians

Dit zijn niet alleen mensen. Rijden in sommige delen van Kreta is misschien niet zoals rijden in uw vertrouwde stad thuis. In sommige delen van het land zijn trottoirs niet zo gebruikelijk, dus kijk uit voor mensen of dieren die de weg oversteken. Dit is vooral belangrijk tijdens het toeristische hoogseizoen.

Gehuurde auto in Kreta Lokaal Dorp

Als u alleen gewend bent aan het rijden in grote steden, zal dit u misschien verbazen, maar er worden vaak dieren langs de kant van de weg achtergelaten om zich te voeden met het gras dat daar groeit. Deze dieren variëren van varkens tot schapen tot geiten, dus wees voorzichtig als je rijdt.

Verkeer

Zoals in de meeste steden kan het verkeer in de grote steden behoorlijk vastzitten. Er zijn veel mensen met een auto op het eiland, en ze rijden er graag in. Het verkeer kan trager worden, vooral tijdens het toeristische hoogseizoen, als er zoveel meer mensen op de weg zijn die genieten van de schoonheid van ons eiland.

Die zomerse chauffeurs zijn vaak zoals u, een medereiziger die een auto heeft gehuurd om het eiland te zien.

Algemene verkeerstips

Als je een auto achter je ziet met zijn lichten knipperen, vragen ze je niet om te stoppen. Ze zeggen dat ze u willen passeren en dat u aan de kant moet gaan om hen te laten passeren. Dan, kijk uit voor rotsen en grind hebben de neiging om te eindigen op de wegen om verschillende redenen. Houd een scherp oog uit voor deze gevaren.

Het kan gebeuren dat u rechts wordt gepasseerd door fietsen en brommers.

Lokaal Kretenzer dorp Hoofdweg

Dit zijn slechts enkele van de dingen die u kunt verwachten als u een auto huurt en op Kreta gaat rijden. Het zal niet lang duren voordat u gewend bent aan de rijcultuur van Kreta, en als u dat eenmaal bent, zult u zo blij zijn dat u de tijd heeft genomen en de keuze heeft gemaakt om een auto te huren. Er is veel te beleven hier op Kreta, en dat doen op uw eigen tempo is de perfecte manier om het te doen.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis