Dekt de reisverzekering mij om een auto te huren in Griekenland?

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 14 augustus 2021 en bijgewerkt op 18 januari 2022.
Reisverzekering papierwerk in autoverhuur

Wanneer u naar een andere staat of een ander land reist, is het van essentieel belang om een reisverzekering af te sluiten. De dekking kan u beschermen tegen bepaalde financiële risico's of verliezen die zich tijdens uw reizen kunnen voordoen.

De meeste mensen, vooral degenen die naar Griekenland willen reizen voor vakantie of zakenreizen, weten echter niet zeker of de reisverzekering huurauto's dekt. In wezen zorgt een reisverzekering ervoor dat de reiziger niet de kosten hoeft te betalen voor reparaties in geval van een ongeluk en extra huurkosten die het verhuurbedrijf kan opleggen.

Let wel, de problemen en gevallen die we bespreken worden vaak niet gedekt door het basisverzekeringsplan van een agentschap. Als u echter op zoek bent naar een all-inclusive verzekeringsplan, dan hebben wij er een!

Bekijk hier onze geen-excess, all-inclusive verzekeringspolis.

Reisverzekering aanvraag

Problemen die Reisverzekering voor Autoverhuur dekt

Uw reisverzekering naar Griekenland dekt pech met uw huurauto. Dit beschermt u tegen het omgaan met schade kosten als individu na een verkeersongeval, vandalisme, hagel, windstorm, overstroming, en brand. Reisverzekering dekt in wezen alles wat niet binnen uw controle is tijdens het gebruik van een huurauto. Ook dekt de reisverzekering huurauto's in het geval deze worden gestolen terwijl ze in uw bezit zijn.

Het is essentieel om te onthouden dat autohuur botsing dekking compenseert u voor reparatiekosten als iemand inbreekt in uw huurauto. De verzekering dekt echter niet uw persoonlijke bezittingen in het voertuig.

Autoverhuur Verzekering in Griekenland

De schadevrijstelling die de verzekering niet dekt

Het is van essentieel belang op te merken dat Verklaring van afstand van aanrijdingsschade geen schade dekt op sommige auto-onderdelen. Het dekkingsbeleid sluit onderstel, dak en voorruit uit. Als helaas, de voorruit beschadigd raakt bij een ongeval, zult u moeten zorgen voor de hele reparatie factuur.

Als u de wet in Griekenland of de huurovereenkomst overtreedt, zult u de totale kosten van de schade moeten dragen als u de auto crasht terwijl u te hard rijdt. De reisverzekering voor huurauto's zal de schade niet dekken. De meeste autoverhuurovereenkomsten dekken geen schade aan het voertuig. Daarom is het essentieel om duidelijk te zijn over welke schade uw huurauto neemt.

Derde Aansprakelijkheid en Diefstalbescherming

Een aansprakelijkheidsverzekering is wettelijk verplicht in Griekenland om u te beschermen tegen het beschadigen van andermans eigendom of het verwonden van andere personen op de weg.

De meeste huurovereenkomsten bieden een diefstalverzekering, die de bestuurder dekt als de huurauto wordt gestolen. Ook geldt een eigen risico. Men moet zich aan de wet en de huurovereenkomst houden.

Zijn er uitsluitingen voor de Derde Partij Reisverzekering voor Huur auto’s?

Hoewel een autoverhuur reisverzekering een waardevolle aanvulling op uw reisverzekering pakket kan zijn, zullen niet alle autoverhuurbedrijven in Griekenland het accepteren als geldige verzekering. Een aanvullende optie van uw reisverzekering plan is geen redelijke optie voor u als het autoverhuurbedrijf dat u wilt dat u een verzekering van hen te kopen.

Sommige omstandigheden kunnen uw verzekering ongeldig maken. Bijvoorbeeld, als u dronken was op het moment van het ongeval. Ook dekt het u niet als u iets illegaals aan het doen bent dat schade toebrengt aan de auto.

Auto sleutel op verzekeringspolis contract

Andere soorten voertuigen, zoals campers en motorfietsen, komen niet in aanmerking voor een huurauto reisverzekering. Als u van plan bent om een bepaald soort auto te huren in Griekenland, bekijk dan de voorwaarden van het plan voordat u boekt om eventuele schade problemen te voorkomen.

Dekt de reisverzekering in Griekenland het eigen risico voor autohuur?

De meeste reisverzekeringen in Griekenland dekken het eigen risico van een huurauto. Deze polissen kunnen het bedrag dekken dat uw verhuurbedrijf heeft uitgegeven aan het eigen risico van de autoverzekering nadat de huurauto betrokken is geraakt bij een ongeval of gestolen is. Er zou echter een beleidsplafond zijn, dat zo laag als $2.000 of hoger dan $5.000 kan zijn.

Bovendien kunnen sommige verzekeraars, indien u medisch niet in staat bent om te rijden, het vervoer van uw voertuig naar het dichtstbijzijnde verhuurdepot dekken. Schriftelijke correspondentie van uw behandelend medisch adviseur is meestal nodig in deze situaties. De dekking van deze polissen verschilt van polis tot polis.

Autoverhuur levering

Wanneer u een schadeclaim indient bij uw reisverzekeraar, moet u er rekening mee houden dat u het eigen risico van de autoverhuurder vooraf moet betalen. U dient dan de claim en bewijsstukken in, en de verzekeraar zal u na beoordeling terugbetalen. Voor sommigen kan dit onhandig lijken, maar de mogelijke besparingen en de extra gemoedsrust zijn altijd de moeite waard.

Bescherm uw overschot

Uw verzekeraar kan u een Schade Kwijtschelding van het overschot, ook wel bekend als Super Verklaring van afstand van aanrijdingsschade, die het eigen risico verlaagt tot een klein bedrag of nul. De prijzen en voorwaarden verschillen, dus het is van vitaal belang om dubbel te controleren wat u krijgt voor uw geld.

Gelukkig gezin op reis

Voordat u de huurauto ophaalt, kunt u ook zelfstandig een autoverzekering met eigen risico afsluiten. Dit is vaak goedkoper en het kan schade aan de voorruit, banden, dak en onderstel dekken. Als u echter een afzonderlijke verzekering afsluit, moet u het eigen risico aan het autoverhuurbedrijf betalen en het vervolgens bij de verzekeraar terugvorderen. Wilt u iets eenvoudiger en meer betaalbaar?

Bekijk dan ons all-inclusive verzekeringspakket of contacteer ons hier met al uw vragen over uw reis naar Kreta.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis