Hoe gemakkelijk is het om een auto te huren in Griekenland?

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 12 augustus 2021 en bijgewerkt op 12 december 2022.
Autoverhuur Griekenland Family in Car

We zijn erg blij voor u om een reis naar Griekenland te plannen! Als u naar Kreta komt, zouden we graag met u samenwerken en u een plezierige, stress-vrije ervaring bieden als het gaat om het huren van uw auto.

Als u klaar bent om onze catalogus te bekijken, kunt u dit hier doen.

We hebben wat algemene informatie verzameld over het gemak of de moeilijkheidsgraad van het huren van een auto in Griekenland. We kunnen niet spreken voor elk ander agentschap, dus je zult het specifiek met hen moeten checken als je vragen hebt over hun beleid.

Een auto huren in Griekenland kan heel eenvoudig zijn

Het proces van het huren van een auto is niet bijzonder ingewikkeld. Zolang u aan de minimum leeftijdsvereisten voldoet, zijn er maar een paar eenvoudige stappen nodig om de auto te krijgen waarmee u in Griekenland wilt rijden.

Hoewel er veel autoverhuurbedrijven in Griekenland zijn, zullen alle geloofwaardige agentschappen voldoen aan de Griekse regels en voorschriften voor voertuigen en rijden. Er zullen kleine verschillen zijn tussen de bedrijven als het gaat om andere varianten.

Autohuur met uitzicht in Griekenland

Huren van een auto in Griekenland- stap voor stap

Stap #1. Kies een autoverhuurbedrijf

Elk gerenommeerd autoverhuurbedrijf zal een website hebben. Zo kunt u zoeken in hun vlootcatalogus, prijzen vergelijken, hun algemene voorwaarden lezen, enz. Als u niet kunt vinden wat u zoekt tijdens uw onderzoek en planning, zal een goed agentschap hun contactinformatie duidelijk beschikbaar hebben op hun site.

Stap #2. Kies een auto en een prijs

Zodra u de beslissing voor een autoverhuurbedrijf hebt genomen, is het nu tijd om de beschikbare auto's en prijsplannen door te nemen. Alle bedrijven hebben een brede selectie van voertuigen en prijsniveaus. De prijzen zullen niet alleen afhangen van het autoverhuurbedrijf dat u kiest, maar ook van de grootte en het type auto dat u nodig hebt, de dagen dat u de auto zult gebruiken, en eventuele andere extra's die zij extra in rekening brengen.

Volkswagen Golf - autoverhuur in Griekenland

Bij Verhuur Centrum Kreta, is de prijs die u boekt, de prijs die u betaalt. We zijn er trots op dat we geen stiekeme of verrassende toeslagen of verborgen kosten hebben. U kunt lees hier onze voorwaarden.

Stap #3. Boek vooruit (als je kan)

Dit is niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen, vooral als u geld wilt besparen en een automatische transmissie wilt rijden. De auto's met die transmissie kunnen snel gaan, vooral tijdens de piek reisseizoenen.

U zult wel eerst de annuleringsvoorwaarden moeten bekijken voordat u dit doet.

Kronkelige weg naast de zee op Kreta

Als het bedrijf deze annuleringsvoorwaarden niet aanbiedt, moet u van autoverhuurbedrijf veranderen.

Wij bieden een zeer royale annuleringsvoorwaarden omdat we begrijpen dat plannen veranderen.

Als u naar Kreta vliegt, kunnen wij een medewerker u op de luchthaven laten ophalen met uw huurauto! Wij hebben ook een verhuurlocatie op slechts 100 meter van de Heraklion terminal, als u besluit te wachten met het huren van een auto tot u geland bent.

Stap #4. Verkrijg uw internationaal rijbewijs (IDP)

Sommige niet-Griekse reizigers moeten een IDP bij zich hebben om een auto te kunnen huren in Griekenland. Aangezien IDP's slechts één jaar geldig zijn, moet u er een krijgen net voor uw vertrek.

Meestal is één tot twee weken van tevoren voldoende, tenzij u dit per post doet. Dan moet u de aanvraag ruim twee maanden van tevoren indienen. Zorg ervoor dat uw gewone rijbewijs nog minstens een jaar geldig is voordat u op reis gaat.

Als het vervalt terwijl u niet thuis bent, is uw IDP ongeldig en kunt u niet in uw huurauto rijden.

Er zijn autoverhuurbedrijven die u vertellen dat uw rijbewijs geldig is en gebruikt kan worden om bij hen een auto te huren. U moet er echter zeker van zijn dat dit geldt voor het land waar u woont.

Reisdocumenten / paspoort en internationaal rijbewijs

Nationale rijbewijzen die zijn afgegeven in de EU, de VS, het VK, Zwitserland, Australië, Canada, Israël, Rusland en Oekraïne worden geaccepteerd.

Een internationaal rijbewijs is vereist voor alle andere landen.

Lees ook: Verkeersboetes in Griekenland: waar en hoe te betalen?

Stap #5. Het ophalen van uw auto

Wanneer u in Griekenland aankomt gaat u naar de balie van het autoverhuurbedrijf waar u geboekt heeft en vult u het standaard autoverhuur formulier in. Deze formulieren zijn standaard over de hele wereld en stellen dezelfde vragen. Zorg ervoor dat u uw paspoort, IDP, en uw thuis rijbewijs bij u heeft.

Zorg ervoor dat u alle schade aan de auto identificeert voordat u het terrein verlaat. Neem foto's als u er zeker van wilt zijn dat u de auto in exact dezelfde staat terugbrengt als u hem hebt gehuurd.

Een stel dat een auto huurt op het vliegveld

Autorijden op Kreta is een geweldige ervaring die wij iedere reiziger aanraden, vooral diegenen die ons voor de eerste keer bezoeken.

Zorg er gewoon voor dat u uw onderzoek doet voordat u uw autoverhuurbedrijf kiest, net zoals u dat zou doen voor uw hotel of logies.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis