Is een creditcard nodig voor een huurauto in Griekenland?

van Rental Center Crete - Car hire
Dit artikel werd gepubliceerd op 11 augustus 2021 en bijgewerkt op 30 april 2022.
Autoverhuur in Griekenland Teken in Auto

Als u Griekenland bezoekt of u bent nieuw hier en u bent geïnteresseerd in het huren van een auto moet u zich hebben afgevraagd of er verhuurbedrijven zijn die u een auto verhuren zonder creditcard.

Iemand heeft je misschien zelfs verteld dat het onmogelijk is. Het is zeker mogelijk!

Bij Rental Center Crete hebben we geen creditcard nodig. Als u vooraf betaalt voordat u op Kreta aankomt, kunt u ons bellen en afspraken maken over een bankoverschrijving als u liever niet uw creditcard of bankpas gebruikt.

Sommige verhuurbedrijven vragen een borg

Wij vragen geen aanbetaling en wij zetten geen geld op uw creditcard of debetkaart.

Sommige verhuurbedrijven zullen eisen dat u een borg betaalt voordat u een auto huurt, om ervoor te zorgen dat u zich aan hun voorwaarden houdt.

Meisje dat een kredietkaart toont

Deze waarborg dient voor de herstelling van schade die het voertuig kan oplopen terwijl het in uw bezit is. Als u de auto echter in dezelfde staat terugbrengt als u hem heeft gekregen, krijgt u de volledige borgsom terug.

De reden waarom veel verhuurbedrijven een debetkaart eisen, is om uw geld te "blokkeren" of "vast te houden" tot het moment waarop u hun voertuig terugbrengt.

Een auto huren zonder kredietkaart in Griekenland

Zoals we al eerder hebben gezegd, is het mogelijk om een auto te huren zonder creditcard, hoewel de meeste bedrijven dit wel van u eisen. Hoeveel u moet betalen, hangt af van het verhuurbedrijf dat u kiest en de huurovereenkomst die u met hen sluit.

Het is echter belangrijk op te merken dat sommige bureaus een hoger bedrag in rekening brengen voor een contante storting in plaats van een creditcard. Dit is zeker iets om hen te vragen over de tijd, zodat je niet verrast met verborgen kosten of houdt.

Een huurauto betalen met een creditcard

Bij Rental Center Crete zijn we er trots op dat we geen verborgen of verrassende kosten hebben voor onze klanten!

Wanneer u een auto huurt zonder kredietkaart, moet u beschikken over: een bankkaart, een geldig rijbewijs en voldoende contant geld om de kosten van de auto die u wilt huren te dekken.

Autoverhuurbedrijven die niet strikt vasthouden aan het credit card-only beleid kunnen verschillende soorten debetkaarten accepteren. De meest voorkomende soorten debetkaarten die worden geaccepteerd zijn MasterCard Debit, Visa Debit, American Express en Diners. De volgende debetkaarten worden vaak niet geaccepteerd: Laser, Switch, en Maestro.

Er gelden echter beperkingen, afhankelijk van welke betaalkaart en waar in het land u ze wilt gebruiken.

Werkt uw rijbewijs voor een huurauto op Kreta?

U moet een Internationaal rijbewijs (IDP) hebben, samen met uw nationale rijbewijs, als u geen rijbewijs hebt van de volgende landen;

EU, VS, VK, Zwitserland, Australië, Canada, Israël, Rusland en Oekraïne.

Een identiteitsbewijs kan alleen in uw eigen land worden verkregen en daarom moet u het aanvragen voordat u op reis gaat. Als u een ouder identiteitsbewijs hebt, moet u controleren of het nog steeds geldig is, want de meeste zijn maar een jaar geldig.

Vrouw met een kredietkaart in de auto

Een autoverhuurbedrijf mag u pas een rijbewijs afgeven na minimaal een jaar in het bezit te zijn geweest van de bestuurder.

De minimum leeftijd om een auto te huren bij Rental Center Crete is 21 jaar en de maximum leeftijd is 75 jaar. In tegenstelling tot andere agentschappen, rekenen wij geen extra kosten voor bestuurders onder de 25. Sommige verhuurbedrijven hebben ook een minimum leeftijd van 23 jaar en een maximum leeftijd van 70 jaar, dus zorg ervoor dat u dit uitzoekt voordat u een contract tekent.

Waarom zou u een auto moeten huren in Griekenland?

Griekenland is over het algemeen een klein land vergeleken met de meeste andere landen. Het heeft enkele van de meest bezochte historische plaatsen ter wereld, prachtige stranden, en de steden zijn zeer levendig.

Door een auto te huren kunt u deze plaatsen in uw eigen tempo bezoeken en beleven voor een "volledige ervaring". Als u een auto huurt, kunt u het beste kiezen voor een kleine huurauto. Dit maakt het gemakkelijker voor u om te rijden en parkeren rond de verschillende steden en dorpen in Griekenland.

Autoverhuur levering

Tips voor het huren van een auto in Griekenland

Neem nota van het type van verzekering die door het autoverhuurbedrijf. Dit is om u te helpen weten of het volledig gedekt is en weet de grenzen van de verzekeringspolis. Het kan u ook helpen om te weten of u een extra verzekering moet kopen.

Wanneer u Griekenland bezoekt en u bent van plan een voertuig te huren, kunt u betalen zonder gebruik te maken van een kredietkaart. U kunt desgewenst de borgsom betalen met een geldige betaalkaart of in contanten. Vergeet niet uw EU-rijbewijs bij u te hebben of een internationaal rijbewijs plus uw binnenlands rijbewijs als u geen EU-rijbewijs heeft.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis