Moet ik een extra verzekering kopen als ik een auto huur?

van Rental Center Crete - Car hire • Dit artikel werd gepubliceerd op 5 augustus 2021 en bijgewerkt op 13 januari 2022
Autoverhuur Verzekering in Griekenland

Veel mensen zijn meestal onbeslist over het kopen van een extra verzekering bij het kiezen van een huurauto in Griekenland. Sommige individuen zouden huurauto verzekering zien als noodzakelijk, terwijl anderen het zouden zien als een overbodige uitgave.

Voordat u wegrijdt met uw huurauto van Heraklion Luchthaven op de Griekse wegen, moet u weten welke dekking u hebt op uw autoverzekering.

Bij Rental Center Crete, maken we het u gemakkelijk. Wij willen dat uw reis naar het prachtige Kreta zo stressvrij en plezierig mogelijk verloopt, dus bieden wij niet alleen geweldige prijzen, maar ook all-inclusive verzekeringen. Dit geeft u één ding minder om u zorgen over te maken voordat u op weg gaat!

Autoverhuur levering

De volgende informatie kan al dan niet verkregen worden van andere agentschappen die u in Griekenland vindt. Elk agentschap heeft zijn eigen richtlijnen en voorwaarden, dus vraag er zeker naar.

Factoren die u helpen te bepalen of een bijkomende huurwagenverzekering noodzakelijk is

Het zou het beste zijn om jezelf vragen te stellen voordat je betaalt voor die extra verzekering wanneer je een Grieks autoverhuurbedrijf bezoekt. Deze vragen omvatten;

Bestrijkt uw autoverzekering ook huurauto's?

Wanneer u al een autoverzekering in Griekenland, betekent dit dat u gedekt bent tegen eventuele aansprakelijkheid en andere dekking, afhankelijk van de polis, dat wil zeggen, uitgebreide of botsing. Deze verzekering zal ook uw huurauto beschermen, op voorwaarde dat u deze voor persoonlijke doeleinden gebruikt. De limieten en aftrekbare bedragen van uw persoonlijke verzekering zullen ook gelden voor de huurauto.

De volgende zijn enkele soorten van de dekking die u kan hebben op uw autoverzekering:

Aansprakelijkheidsdekking - Deze dekking helpt om de medische rekeningen van een ander te betalen of om de schade aan andermans eigendom te vergoeden wanneer u een ongeval veroorzaakt met uw auto of een gehuurde auto.

Uitgebreide dekking - Als uw auto of een huurauto wordt vernield door een beschermd gevaar, zoals vandalisme, storm, brand of natuurrampen, zal het helpen betalen voor reparaties. Het eigen risico van uw uitgebreide plan zal worden toegepast.

Botsing dekking - Het helpt dekken de kosten van reparatie van uw auto of de huurauto, of het betrokken is bij een botsing met een ander voertuig of een obstakel zoals een hek of een boom. Het eigen risico van de botsing beleid zal worden toegepast.

Heeft uw kredietkaart een huurwagenverzekering?

Sommige creditcards bieden een aanvullende verzekering wanneer u met de kaart een huurauto betaalt. U kunt deze informatie krijgen door de uitgever van uw creditcard te bellen via het nummer dat u op de achterkant van de kaart vindt, meestal gratis. De uitgever kan u alle relevante informatie en details geven over de beschikbare opties voor u. Sommige creditcards bieden dekking voor botsingen met huurauto's, wat betekent dat u geen extra dekking van uw autoverhuurbedrijf hoeft te krijgen.

Auto sleutel op verzekeringspolis contract

Wanneer is een huurauto verzekering nodig?

Voordat u kunt beginnen uw reis rond Griekenland met uw huurauto, moet u ten minste aansprakelijkheidsdekking hebben. Als u niet beschikt over een persoonlijke verzekering, dan is het beter voor u om te betalen voor de een die het verhuurbedrijf biedt. Dit is vooral omdat bestuurders in de meeste landen, waaronder Griekenland, aansprakelijkheidsdekking moeten hebben. De volgende zijn enkele andere scenario's die zou u overwegen het nemen van aanvullende verzekering van het autoverhuurbedrijf:

  1. De persoonlijke verzekering die u heeft, heeft geen uitgebreide en botsing dekking.
  2. U bent niet bereid om hoge eigen risico's te betalen.
  3. De persoonlijke verzekering die u heeft is slechts een commerciële autoverzekering.

Verzekering huurauto opties

De aanvullende huurauto verzekering in Griekenland is meestal beschikbaar in vier hoofdtypen.

Aansprakelijkheid

Aansprakelijkheidsverzekering is ontworpen om u te beschermen als u iemand of hun eigendom schaadt tijdens het rijden. Uw verzekeringsmaatschappij zal u helpen uw plannen te herzien en de juiste aansprakelijkheidslimiet voor u te bepalen.

Verzekering tegen aanrijdingsschade

Deze vrijwaring dekt de reparatiekosten wanneer u schade veroorzaakt aan de huurauto. Het dekt ook de kosten van vervanging van het voertuig als het wordt gestolen. Deze dekking kan een duplicaat van uw autoverzekering wanneer u hebt betaald voor uitgebreide of botsing dekking. U moet deze ontheffing te nemen als je niet wilt om extra kosten te betalen uit uw zak om eventuele schade te dekken.

Familie haalt een huurauto op

Persoonlijke gevolgen cover

Deze dekking is essentieel bij het betalen voor het verlies van persoonlijke bezittingen zoals telefoons en laptops wanneer deze uit de huurauto worden gestolen. Als u al een persoonlijke eigendomsdekking heeft, dan is het niet nodig om voor deze dekking te betalen, aangezien het een duplicaat is.

Persoonlijke ongevallenverzekering

Als u betrokken bent bij een ongeval met de huurauto, worden uw medische rekeningen en die van uw passagiers betaald door deze dekking. Als u al een ziektekostenverzekering heeft, dan zijn deze rekeningen al gedekt door die verzekering.

Tot slot, moet u de tijd nemen om de dekking die u hebt voordat het huren van een auto in Griekenland te onderzoeken. U kunt contact opnemen met uw Griekse verzekeringsmaatschappijen voor advies en eventuele andere informatie.

Rental Center Crete - Car Hire
Hoofdkantoor: Nidas 1, Heraklion, Kreta, Griekenland 71307
+30 2810 240120
+30 2810 240120
betalingsmogelijkheden Protected by Sectigo SSL eurobank
EOT sign
Privacy / Gebruik van cookies - Sitemap - Bedrijfsgegevens
Rental Center Crete © Alle rechten voorbehouden. Gemaakt door Harry Anapliotis